czyli co?
najpierw wgrywasz mapę z SD według instrukcji
procedura ta uwala soft radia
wgrywasz soft radia na nowo
hm, u mnie procedura z kartą SD nie uwaliła softu, może dlatego że ie miałem już poprawnej mapy po nieudanym wgrywaniu z płyty
i wydaje mi się, że silnik może działać i radio może być włączony
RNS510 - mapy
Zwiń
X
-
Mój sposób wgrania mapy
- używam programu maps-tool-2.0.1 - płyta DVD + karta SD (christian nie rozwija swego programu i najnowsza dostępna wersja 2.1.3 nie pozwala przerobić map wyższych niż v13}
- niestety użycie tej starszej wersji wymusza instalację od nowa systemu RNS510 (SW 5238 lub SW 5274 - instalację wymusić "twardym" resetem )
- po tej instalacji mapa wgrywa się prawidłowo i bez problemów - oczywiście metoda ta wydłuża czas wgrywania mapy ale jest sprawdzona.
Jeszcze uwaga - należy mieć dobrze naładowany akumulator - najlepiej jak jest możliwość podłączyć ładowarkę (system wgrywamy bez kluczyka w stacyjce a więc bez uruchomionego silnika i to samo z mapą)
Zostaw komentarz:
-
-
ale to nie podchodzi do O2FL?
płyty mam esperanzy z wielopaka
Zostaw komentarz:
-
-
Podoba mnie się toZamieszczone przez gradek Zobacz wpisColumbusa na Amundsena MIB STD2 PQ od pab567 Pawła.
Gwiazdka niebawem
Zostaw komentarz:
-
-
A ja nagrałem drugą płytę na nagrywarce w kompie stacjonarnym
wsadziłem ja do działającego auta na 4 godziny i w sumie teraz navi działa
nie wiem co on przez ten czas robił, ale nie krzyczy już o płytę i wszystko teoretycznie działa
Zostaw komentarz:
-
-
Niestety próba instalacji z karty SD skończyła się uwaleniem softu.
Wczoraj w lapku nawet podmieniłem nagrywarkę z BD na DVD, ale napęd w Columbusie w ogóle nie rozpoznaje płyty.
Coraz bardziej mnie to skłania do wymiany Columbusa na Amundsena MIB STD2 PQ od pab567 Pawła.
W końcu byłby Android na pokładzie i do wyboru Yanosik lub Google Maps.
Zostaw komentarz:
-
-
próba wgrania mapy V15 z płyty skończyła się porażką, kilka razy odpalał ponownie, parę razy poprosił o płytę pomimo że była w napędzie
teraz nie mam żadnych map, próba wejścia w MAP lub NAVI kończy się białą plamą na mapach i komunikatem - włóż płytę nawigacyjną DVD
zrobiłem aktualizację z SD, niby poszła według opisu, ale nic to nie dało, dalej navi i mapy są z komunikatem
próbuję nagrać płytę z ISO na DVD DL i zobaczymy co dalej będzie...
Zostaw komentarz:
-
-
fajny temat
marbab przywieź na spota we wtorek mapę na dysku przenośnym czy pendrive
wezmę kompa to przegramy i zrobię aktualizację z SD
Zostaw komentarz:
-
-
w internecie idzie znaleźć instrukcję, potrzebny program maps tool 2.0, ja mam kartę SD 16GB, ale wystarczy 8 GB oraz czysta płyta DVD. instrukcja np tuZamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
to podziel się wiedzą, jak to robisz, jaki format stosujesz na SD? jaka SD?
Zostaw komentarz:
-
-
to podziel się wiedzą, jak to robisz, jaki format stosujesz na SD? jaka SD?Zamieszczone przez phiotrus Zobacz wpisja zawsze wgrywam za pomocą karty SD, wersje v15 również tak wgrałem i wszystko działa.
Zostaw komentarz:
-
-
ja zawsze wgrywam za pomocą karty SD, wersje v15 również tak wgrałem i wszystko działa.
Zostaw komentarz:
-
-
Rano jak odpalam auto po jakimś czasie naciskam Eject by na radiu pojawiał się pasek i mam od razu ok 50% procesu instalacji, dochodzi może do 90% i startuje od 0%
Więc muszę spróbować jeszcze raz wypalić płytkę. Nagrywałem z mniejszą prędkością. Podczas wypalania niby nie pokazało błędów.
Kiedyś jak pamiętam wystarczyło podmienić płytki i z drugiej kończyło instalację.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam 4 km do roboty. Wgralo mi sie to na 2 raty jednego dnia. Wiec u Ciebie powinno spoko sie wgrac za jednym razem.
Zostaw komentarz:
-
-
Również ściągnąłem mapę, lecz problemy z aktualizacją. Instalacja dochodzi do ok. 85% i zaczyna od nowa.
Jurto spróbuję wyczyścić laser specjalną płytką. Zobaczymy czy w końcu się uda sfinalizować upgrade do WE 8515
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: