RNS510 - mapy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• krzynol
    odpowiedział(a)
    czyli co?
    najpierw wgrywasz mapę z SD według instrukcji
    procedura ta uwala soft radia
    wgrywasz soft radia na nowo

hm, u mnie procedura z kartą SD nie uwaliła softu, może dlatego że ie miałem już poprawnej mapy po nieudanym wgrywaniu z płyty
    i wydaje mi się, że silnik może działać i radio może być włączony

Zostaw komentarz:

• Grzegorz56
    odpowiedział(a)
    Mój sposób wgrania mapy
    - używam programu maps-tool-2.0.1 - płyta DVD + karta SD (christian nie rozwija swego programu i najnowsza dostępna wersja 2.1.3 nie pozwala przerobić map wyższych niż v13}
    - niestety użycie tej starszej wersji wymusza instalację od nowa systemu RNS510 (SW 5238 lub SW 5274 - instalację wymusić "twardym" resetem )
    - po tej instalacji mapa wgrywa się prawidłowo i bez problemów - oczywiście metoda ta wydłuża czas wgrywania mapy ale jest sprawdzona.
    Jeszcze uwaga - należy mieć dobrze naładowany akumulator - najlepiej jak jest możliwość podłączyć ładowarkę (system wgrywamy bez kluczyka w stacyjce a więc bez uruchomionego silnika i to samo z mapą)

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    mrfazi Krzysztof nick się zgadza, osoba również, ale sprzęt nie ten.

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    nick ten sam

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    ale to nie podchodzi do O2FL?

płyty mam esperanzy z wielopaka

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    mrfazi Krzysztof rozmawiałem z Pawłem i mówił mi, że Amundsena MIB STD2 PQ nie wystawia na allegro.

Zostaw komentarz:

• mrfazi
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gradek Zobacz wpis
    Columbusa na Amundsena MIB STD2 PQ od pab567 Pawła.
    Podoba mnie się to

Gwiazdka niebawem

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    krzynol Krzysztof trzeba mieć jeszcze stacjonarkę w domu.
    Na płytach jakich producentów wypalacie mapy? I czy one są z wielopaków, czy pojedynczo pakowane?

Zostaw komentarz:

• klarus
    odpowiedział(a)
    krzynol, brawo... jest nadzieja

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    A ja nagrałem drugą płytę na nagrywarce w kompie stacjonarnym
    wsadziłem ja do działającego auta na 4 godziny i w sumie teraz navi działa
    nie wiem co on przez ten czas robił, ale nie krzyczy już o płytę i wszystko teoretycznie działa

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Niestety próba instalacji z karty SD skończyła się uwaleniem softu.
    Wczoraj w lapku nawet podmieniłem nagrywarkę z BD na DVD, ale napęd w Columbusie w ogóle nie rozpoznaje płyty.
    Coraz bardziej mnie to skłania do wymiany Columbusa na Amundsena MIB STD2 PQ od pab567 Pawła.
    W końcu byłby Android na pokładzie i do wyboru Yanosik lub Google Maps.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    próba wgrania mapy V15 z płyty skończyła się porażką, kilka razy odpalał ponownie, parę razy poprosił o płytę pomimo że była w napędzie
    teraz nie mam żadnych map, próba wejścia w MAP lub NAVI kończy się białą plamą na mapach i komunikatem - włóż płytę nawigacyjną DVD
    zrobiłem aktualizację z SD, niby poszła według opisu, ale nic to nie dało, dalej navi i mapy są z komunikatem
    próbuję nagrać płytę z ISO na DVD DL i zobaczymy co dalej będzie...

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    krzynol, nie pamiątkarz jak Sebkowi wgrywałem z SD ? Soft klękną wtedy. Jakis czas temu pab567 ostrzegał przed uwaleniem radia.
    Ostatnio edytowany przez marbab; 6611.

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Więc jutro kolejna próba z karty SD

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    fajny temat
    marbab przywieź na spota we wtorek mapę na dysku przenośnym czy pendrive
    wezmę kompa to przegramy i zrobię aktualizację z SD

Zostaw komentarz:

• phiotrus
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis

to podziel się wiedzą, jak to robisz, jaki format stosujesz na SD? jaka SD?
    w internecie idzie znaleźć instrukcję, potrzebny program maps tool 2.0, ja mam kartę SD 16GB, ale wystarczy 8 GB oraz czysta płyta DVD. instrukcja np tu

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez phiotrus Zobacz wpis
    ja zawsze wgrywam za pomocą karty SD, wersje v15 również tak wgrałem i wszystko działa.
    to podziel się wiedzą, jak to robisz, jaki format stosujesz na SD? jaka SD?

Zostaw komentarz:

• Ciekavy
    odpowiedział(a)
    phiotrus jak to robisz z karty w O2?

Ma ktoś torrenta do map bo nie widzi mi się ściąganie wszystkiego w paczkach przez tydzień ?

Zostaw komentarz:

• phiotrus
    odpowiedział(a)
    ja zawsze wgrywam za pomocą karty SD, wersje v15 również tak wgrałem i wszystko działa.

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Rano jak odpalam auto po jakimś czasie naciskam Eject by na radiu pojawiał się pasek i mam od razu ok 50% procesu instalacji, dochodzi może do 90% i startuje od 0%
    Więc muszę spróbować jeszcze raz wypalić płytkę. Nagrywałem z mniejszą prędkością. Podczas wypalania niby nie pokazało błędów.
    Kiedyś jak pamiętam wystarczyło podmienić płytki i z drugiej kończyło instalację.

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    Ja mam 4 km do roboty. Wgralo mi sie to na 2 raty jednego dnia. Wiec u Ciebie powinno spoko sie wgrac za jednym razem.

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    marbab Marek jeżdżąc do pracy 30 km ciężko, by drugi raz uruchomiła się instalka. Najwcześniej wypróbuję podczas wyjazdu świątecznego.
    Pomimo tego może warto wypróbować czyszczenie lasera.

Zostaw komentarz:

• marbab
    odpowiedział(a)
    Czyszczenie nic nie da. Czesto mi sie tez to zdarza przy aktualizacji, tak czasami bywa. Najlepiej zapodac plyte podczas dluzszej podrozy. W koncu sie wgra.

krzynol mapka juz goli :-)

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Również ściągnąłem mapę, lecz problemy z aktualizacją. Instalacja dochodzi do ok. 85% i zaczyna od nowa.
    Jurto spróbuję wyczyścić laser specjalną płytką. Zobaczymy czy w końcu się uda sfinalizować upgrade do WE 8515

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    masz już ją ściągniętą widzę

Zostaw komentarz:

Pracuję...