To, żeby jeździć z płytą to ja wiem. Płyta siedzi już 2 tygodnie w napędzie. Z poprzednimi od V11 do V14 nie było problemów, dopiero teraz się zaczęły. gradek masz sprawdzone mapy do ściągnięcia? Może to kwestia kijowego ISO. Napisałem PW.
RNS510 - mapy
Zwiń
X
-
-
Na 5238 nie szło na 5274 też nie idzie. Laser działa, bo inne płyty jak i tą czyta bez problemu. Problem jest taki, że jej nie kopiuje na HDD a navi chodzi cały czas z DVD. Jak mam podgląd to nie problem, bo po otwarciu samochodu z kluczyka napęd wczytuje najbliższą okolicę. Problem zaczyna się w momencie próby wyszukania celu, z płyty trwa to na tyle długo, że w zasadzie jest to niemożliwe. Do tego nie włączę muzyki, bo napęd zajęty. Spróbuję mapy od Ciebie.
Komentarz
-
-
-
-
gradek - i tu cię zaskoczę, to wersja po lifcie z tym silnikiem ale nie pochodzi w PL, dlatego nie chciałem mieć szwabskiego
Polecam instrukcje ze strony : https://paulroberts69.wordpress.com/...ns-510-satnav/
Dzięki niej krok po kroku wszystko poszło gładko bez żadnych errorów
Soft ten mam: 5238 by Josi da się w sieci znaleźć bez problemu jak i mapki V14 west europe
Skoro to się udało to będę walczył żeby MFD też spolonizować
Komentarz
-
-
Z tego co pamiętam to spacewalker zajmuje się licznikami, a mapy do Columbusa to już jest V15 West Europe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpissądząc po silniku masz O2 przed FL.Ostatnio edytowany przez krzynol; 1427.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisZ tego co pamiętam to spacewalker zajmuje się licznikami, a mapy do Columbusa to już jest V15 West Europe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbab Zobacz wpisPowinien byc na liscie sterownikow. Wejdz tez w video i zobacz czy zakladka TV jest aktywna.
Komentarz
-
-
maxpaynemm na gpsunderground ktos napisal "VW przestał wydawać nowe mapy dla Europy Wschodniej"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbab Zobacz wpismaxpaynemm na gpsunderground ktos napisal "VW przestał wydawać nowe mapy dla Europy Wschodniej"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisZ tego co pamiętam to spacewalker zajmuje się licznikami, a mapy do Columbusa to już jest V15 West Europe
mam zassaną te V15 ale jak przeglądałem pliki po wypakowaniu to mnie natknęło żeby zajrzeć w zawartość i w folderze speech nie ma polskiego ...
Czyżby nie było lektora i nie będę miał map i lektora po polsku?
Testował już ktoś ta mapę?
Komentarz
-
-
-
qavtan niby każdy ostrzega, że instalując mapy z karty SD można uwalić radio, ale osobiście kilka razy instalowałem mapy zarówno z karty jak i z płyty i udawało się.
Zawsze zaczynam od płyty. Jeśli nie daje rady instalacja z płyty (brudny laser) próbuję z karty.
Ostatnio miałem przypadek, że nie chciało mi zainstalować z karty i zostawiłem kolesiowi płytę, żeby podczas jazdy mu się zainstalowała mapa i zakończone powodzeniem.
Warunek oczywiście, że po włożeniu płyty po jakimś czasie gdy próbujemy ją wyciągnąć ukazuje nam się pasek postępu.
Komentarz
-
-
gradek ja instalowałem V14 na czysty soft z SD
ale już V15 po zrobieni oboma programami nie idzie żeby nadpisać na V14...ładuje się pasek map tool SD to HDD i się resetuje, i wraca do poprzedniej wersji( ponowie uruchomienie i działa wszystko co to wcześniej było)
Więc wypale płytkę DL i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Komentarz
-
-
Komentarz