Wyciszenie drzwi z przodu-jak to zrobic??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fleishmachine
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 292

SuchyX, ja jestem zadowolony z tych srub z powe - idealnie dopasowane, nic nie musialem kombinowac z nimi... i wcale nie musialem duzo za nie doplacac ;d

Komentarz

• Adamu
      L&K
      • 2006
      • 1384

komplet śrub w POWE kosztuje 2 zł. a wersja full wypas z impregnacją i śrubami 43zł.

Komentarz

• misiekman
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 122

misiekman, Tak jest taki punkt. To jest 'dzielnica' BB Komorowice.

ul. Daszyńskiego 54 43-346 Bielsko-Biała

Powienien byc taki adres.

Kiedys to byl oddzial tej firmy: www.hifistudio.pl teraz nie mam pojecia :roll:[/quote]

Maicroft Dzięki serdeczne bo inaczej musiał bym tam dybać a jestem zawalny dobotą chcę mu zlecić montaż wzmacniacza i jego sterowanie
        pozdrawiam

Chłopaki co do srub to podobno w OII są nity więć trzeba je wybić i w to miejsce wchodzą standardowe M6 także nie ma problemu

[ Dodano: Wto 13 Lis, 07 21:31 ]
        ups coś mi nie wyszło cytowanie ops:
        następnym razem bedzie lepiej
        Zadowolony użytkownik Skody

Komentarz

• SuchyX
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1170

Zamieszczone przez Fleishmachine
          SuchyX, ja jestem zadowolony z tych srub z powe - idealnie dopasowane, nic nie musialem kombinowac z nimi... i wcale nie musialem duzo za nie doplacac ;d
          To dobrze jak pasowały. U mnie tego w domu jest nadmiar także nie widziałem sensu żeby zamawiać
          Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
          Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• misiekman
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2007
            • 122

Hej Chopaki wrzucę coś żeby odswieżyć temat. Niestety jestem bardzo zasmucony w weekend 2 tyg temu zabraem cay sprzęt - gośniki, maty wyguszające,wszelkie śruborokręty i inne akcesoria i pojechaem do garażu mojego ojca - pomyślaem będę mial kogoś do pomocy :lol:
            No i zaczeliśmy, najpierw obicie drzwi, potem,potem,potem....... koniec roboty :evil:
            okazao się że nie mogę wyciągnąć obudowy drzwi bo.... trzyma zamiast na śrubach to na nitach i to z każdej strony po 8 sztuk jak zacząlem rozwiercać to zwątpiem. No i co teraz? macie jakąś radę bo mam lekką zaamkę- chyba oddam auto do car audio firmy ale szkoda mi trochę kasy bo już maty kupiem no i myślaem że sobie zaimponuje :cry:
            pozdro :idea:

Komentarz

• Fleishmachine
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 292

nity? masz OI? jesli to jest OI to zapodaj foty - ja w mojej nie mialem nitow

Komentarz

• Nexus6
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4847
                • Volkswagen

Fleishmachine, po symbolu silnika widać że misiekman, ma O2
                With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Fleishmachine
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 292

Nexus6, a czy ja znam wszystkie symbole... wiem ze 2.0TDi jest jedynie w OII, a 1.9TDi jest w OI i w OII, stad tez pytanie, tak czy siak... jesli mowa o OII to niestety nie jestem w stnaie pomoc, ale.. widzialem na forum wygluszanie drzwi w OII, nawet ladne fotki byly porobione, jakby im sie poprzygladac to pewnie mozna znalezc rozwiazanie

Komentarz

• powgreg
                    Classic
                    • 2005
                    • 14

Zamieszczone przez misiekman
                    Hej Chopaki wrzucę coś żeby odswieżyć temat. Niestety jestem bardzo zasmucony w weekend 2 tyg temu zabraem cay sprzęt - gośniki, maty wyguszające,wszelkie śruborokręty i inne akcesoria i pojechaem do garażu mojego ojca - pomyślaem będę mial kogoś do pomocy :lol:
                    No i zaczeliśmy, najpierw obicie drzwi, potem,potem,potem....... koniec roboty :evil:
                    okazao się że nie mogę wyciągnąć obudowy drzwi bo.... trzyma zamiast na śrubach to na nitach i to z każdej strony po 8 sztuk jak zacząlem rozwiercać to zwątpiem. No i co teraz? macie jakąś radę bo mam lekką zaamkę- chyba oddam auto do car audio firmy ale szkoda mi trochę kasy bo już maty kupiem no i myślaem że sobie zaimponuje :cry:
                    pozdro :idea:
                    Tej blachy wewnętrznej nie musisz koniecznie demontować bo w O2 blacha zewnętrzna drzwi jest częściowo fabrycznie wyklejona matą dodatkowo usztywnia ją belka wzmacniająca a po zdemontowaniu głośnika będziasz miał sporą 20cm dziurę przez którą wykleisz blache za głośnikiem i w okolicy.
                    W wytłumieniu najważniejsze jest zbudowanie komory dla głośnika czyli zaklejenie otworów technologicznych w drzwiach a w O2 ich nie masz więc jesteś już na plusie oklejsza tę blache matą i masz sztywną komorę dla głośnika a to wygłuszenie zostaje Ci nawet jeżeli kiedyś będziesz musiał zdemonotwać te blachę.

Gdybś się jednak zdecydował na odwiercanie nitów pamiętaj by dokładnie wyzbierać ich pozostałości z dna drzwi a użyte poźniej nity były dobrej jakości najlepiej takie jak fabryczne stalowe w aluminowych oprócz przyśpieszonej korozji lubi wypadać środek i upierdliwie poźniej brzęczy na dnie drzwi. Dodatkowo blacha ta jest osadzana na uszczelce jak nie będzie ona szczelna (równomiernie dociśnięta przez nity na dole) to po większym deszczu możesz mieć przecieki do wnętrza drzwi.
                    www.powe.pl

Komentarz

• misiekman
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 122

Ok chłopaki dzięki za poradę w takim razie chyba zrobię tak, że wyciągnę seryjne głośniki, potem w miarę możliwości i dojścia obkleję blachę pod głośnikiem, a potem zamontuję ringi z MDF od POWE - swoją drogą profi robota no i na koniec obkleje drzwi tak jak na rysunku http://www.pro-audio.pl/index.php?s=3;163

Komentarz

• ziutsane
                        RS
                        • 2007
                        • 2376

umiejscowienie glosnikow (wooferow) w O2 to imo porazka
                        postaraj sie tuz za glosnikiem dac ze 2 moze 3 warstwy maty
                        pozdro
                        Radio: C90r+XDP210EQ
                        Kable:Opt,Skyline,50 mm
                        Wzm:XES M1+FP 1.800
                        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• Adamu
                          L&K
                          • 2006
                          • 1384

Zamieszczone przez misiekman
                          a potem zamontuję ringi z MDF od POWE - swoją drogą profi robota
                          ja jestem super zadowolony. pasują idealnie

Komentarz

• Fleishmachine
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 292

Adamu, true... true...

Komentarz

• SuchyX
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1170

Z ringów MDF z POWE i ja jestem bardzo zadowolony ja dałem dookoła silinkon dla pewności że szczeloność będzie.
                              Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
                              Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

• behemot2006
                                Drive
                                • 2007
                                • 94

Witam was,

Od 3 miechów posiadam octavie - pierwsze co mnie w niej doprowadzilo do furii to audio, jakie tam seryjnie siedzialo - a czesc dalej siedzi. Postanowilem wiec sukcesywnie budowac sprzet dla zwykłego laika - wiem, że zaraz pojawi sie masa komentarzy, ze tak to sie tylko niewinnie zaczyna :twisted:

Ale do rzeczy - wybralem sobie radyjko (Pioneer P4900IB) i glosniki (Helix Dark Blue 62.1). Kupiłem panele z MDF - czekam na ich przyjscie - niestety budzetowo bylo to wszytsko na co mnie stac bylo a glosniczki to byk prezent - no i teraz mam zamiar rozpocząć zabawę z wygłuszaniem drzwi i montazem glosnikow na panelach

Naczytalem sie chyba wszytsko co moglem na ten temat - proszę o info - czy stosować maty (np. APP lub Boll) miekkie i twarde wedlug schematu: twarde wewnatrz a miekkie na zewnatrz, czy tez pojechac wszystko soudalem, jak to niektórzy robia. Ile warst nakladac w przypadku soudala, ile w przypadku zwyklych mat.

Nexus nie wsiekaj sie - na razie nie stac mnie na dynamat, a nie dam rady jezdzic z pierdziawkami w drzwiach, ktore do tego drza jak tylko z papierowych glosnikow wydobedzie sie "pf" bo ciezko to basem nazwac. W przyszlosci zapewne albo zrobie wszytsko w dynamacie, albo bedzie nowe autko i nie bede inwestowal a takiej kaski w car audio w obecnym

Będe wdzieczny za pomoc - a i tak btw, ktos sie orientuje jaki jest orientacyjny koszt wygluszenia u Pawla w Mielcu, czy raczej to trzeba indywidualnie negocjowac.....
                                Jeżeli zarabiasz dużo pieniędzy pomóż tym, którzy potrzebują środków na przetrwanie - pomagając kosztujesz największego bogactwa pieniędzy

Komentarz

• iksik2
                                  Elegance
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 844

behemot2006, ile u Pawła w Mielcu to najlepiej się bezpośrednio Pawła zapytaj Na forum masz i jego GG i maila więc nie będziesz miał z tym problemu.
                                  Co do mat - ja postawiłem na rozwiązanie ekonomiczne (wcale nie mówię że najlepsze ani nawet super dobre - po prostu tanie :P ) czyli Soudal - podobno mogą popękać w zimie, zdjęcie ich później w razie czego to masakra, jak się odkleją to zaświnią całą szybę nie mówiąc o tym że syf się w drzwiach zrobi i w sumie nawet można coś uszkodzić ale cóż - zaryzykowałem Na razie nie żałuję. Ja położyłem co prawda tylko jedną warstwę od środka (bliżej kabiny) ale teraz położył bym chyba raczej dwie. No i pod głośnik chłopaki kładą po dwie, trzy (ja mam jedną - niedoczytałem ops: - ale dźwięk i tak masakra w porównaniu z przed "zabiegu") Co do innych mat Ci nie pomogę bo nimi nic nie robiłem - ale jak widziałem jak się ich przykleja to masakra w porównaniu z Soudalem (oczywiście na korzyść mat - Soudal daaaleko z tyłu)
                                  o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• Adamu
                                    L&K
                                    • 2006
                                    • 1384

Zamieszczone przez behemot2006
                                    glosniki (Helix Dark Blue 62.1)
                                    IMO dobry prezent jak pod radio

soudal jest de beściak, nie pęka w zimie bo jest przewidziany do montażu na dachu jako uszczelniacz.

w lato też sie nie rozpuszcza, ten kto sie opalał na dachu kiedykolwiek, wie jaka temp tam jest latem.

behemot2006, usztywnij sobie dziury technologiczne warstwą podwójną, potrójną lub jakąś matą twardą. Albo tak jak ja posmaruj matę żywicą.

Komentarz

• ziutsane
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 2376

albo jak ja pobaw sie zywica z mata szklana
                                      ja za glosnikiem dalem 3 warstwy a na blache od strony kabiny wyladuje na wiosne dynamat extreme
                                      :diabelski_usmiech
                                      Radio: C90r+XDP210EQ
                                      Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                      Wzm:XES M1+FP 1.800
                                      Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• behemot2006
                                        Drive
                                        • 2007
                                        • 94

Chyba jednak poczekam jeszcze na opiniue Nexusa, o ile bedzie na necie - jakos jest dla mnie mentor w tym dziale forum, ciekaw jestem czemu?? :P

Paweł jakiego ma nicka?? To mu pw puszcze i poczekam na odzew
                                        Jeżeli zarabiasz dużo pieniędzy pomóż tym, którzy potrzebują środków na przetrwanie - pomagając kosztujesz największego bogactwa pieniędzy

Komentarz

• Adamu
                                          L&K
                                          • 2006
                                          • 1384

CASKP

Komentarz

• behemot2006
                                            Drive
                                            • 2007
                                            • 94

Adamu, dzieki wielkie - juz wyslalem wiadomosc Najgorsze jest to, ze sie powoli zaraz car audio, a w planach jeszcze wirus u Aliego - nie wiem jak to wytrzymam kasowo, ale niestety jak ktos to ladnie ujal - jest to choroba postepujaca, nieuleczalna, ktorej leczenie jest niesamowicie kosztowne ;P

Komentarz

• Samiec
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 4287
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

wedlug schematu: twarde wewnatrz a miekkie na zewnatrz
                                              Ten schemat to chyba na odwrot :wink: , czyli twarde na zewnatrz, miekkie w srodku.
                                              TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Fleishmachine
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 292

niestety jak ktos to ladnie ujal - jest to choroba postepujaca, nieuleczalna, ktorej leczenie jest niesamowicie kosztowne ;P
                                                Postepujaca jak najbardziej, ale... dla niektorych uleczalna... ja juz mialem sprzecik do rozbudowy i... dzisiaj sprzedalem wlasnie mojego DLS A6 ;-/ niestety, zabraklo mi 1.2kpln na kable... tak wiec w moim przypadku skutki choroby sa widoczne, ale... dalem na wstrzymanie - niestety, wazniejsze wydatki :evil:

Komentarz

• Nexus6
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2004
                                                  • 4847
                                                  • Volkswagen

behemot2006, wyklejaj spokojnie matą dekarską (Soudal, Tytan) - na razie nie wymyślono nic tańszego o w miarę rozsądnej jakości,
                                                  na zaślepione otwory technologiczne w drzwiach przyklej minimum 2 warstwy maty
                                                  With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Samiec
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 4287
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Nexus6
                                                    na zaślepione otwory technologiczne w drzwiach przyklej minimum 2 warstwy maty
                                                    Dlaczego kiedys nikt o tym nie wspominal :P Moze kiedys jeszcze doloze z jedna warstwe do srodka i na zewnatrz.
                                                    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                                                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                                                    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...