SuchyX, ja jestem zadowolony z tych srub z powe - idealnie dopasowane, nic nie musialem kombinowac z nimi... i wcale nie musialem duzo za nie doplacac ;d
Wyciszenie drzwi z przodu-jak to zrobic??
Zwiń
X
-
misiekman, Tak jest taki punkt. To jest 'dzielnica' BB Komorowice.
ul. Daszyńskiego 54 43-346 Bielsko-Biała
Powienien byc taki adres.
Kiedys to byl oddzial tej firmy: www.hifistudio.pl teraz nie mam pojecia :roll:[/quote]
Maicroft Dzięki serdeczne bo inaczej musiał bym tam dybać a jestem zawalny dobotą chcę mu zlecić montaż wzmacniacza i jego sterowanie
pozdrawiam
Chłopaki co do srub to podobno w OII są nity więć trzeba je wybić i w to miejsce wchodzą standardowe M6 także nie ma problemu
[ Dodano: Wto 13 Lis, 07 21:31 ]
ups coś mi nie wyszło cytowanie ops:
następnym razem bedzie lepiejZadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez FleishmachineSuchyX, ja jestem zadowolony z tych srub z powe - idealnie dopasowane, nic nie musialem kombinowac z nimi... i wcale nie musialem duzo za nie doplacac ;dNavi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz
-
-
Hej Chopaki wrzucę coś żeby odswieżyć temat. Niestety jestem bardzo zasmucony w weekend 2 tyg temu zabraem cay sprzęt - gośniki, maty wyguszające,wszelkie śruborokręty i inne akcesoria i pojechaem do garażu mojego ojca - pomyślaem będę mial kogoś do pomocy :lol:
No i zaczeliśmy, najpierw obicie drzwi, potem,potem,potem....... koniec roboty :evil:
okazao się że nie mogę wyciągnąć obudowy drzwi bo.... trzyma zamiast na śrubach to na nitach i to z każdej strony po 8 sztuk jak zacząlem rozwiercać to zwątpiem. No i co teraz? macie jakąś radę bo mam lekką zaamkę- chyba oddam auto do car audio firmy ale szkoda mi trochę kasy bo już maty kupiem no i myślaem że sobie zaimponuje :cry:
pozdro :idea:Zadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
-
Nexus6, a czy ja znam wszystkie symbole... wiem ze 2.0TDi jest jedynie w OII, a 1.9TDi jest w OI i w OII, stad tez pytanie, tak czy siak... jesli mowa o OII to niestety nie jestem w stnaie pomoc, ale.. widzialem na forum wygluszanie drzwi w OII, nawet ladne fotki byly porobione, jakby im sie poprzygladac to pewnie mozna znalezc rozwiazanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiekmanHej Chopaki wrzucę coś żeby odswieżyć temat. Niestety jestem bardzo zasmucony w weekend 2 tyg temu zabraem cay sprzęt - gośniki, maty wyguszające,wszelkie śruborokręty i inne akcesoria i pojechaem do garażu mojego ojca - pomyślaem będę mial kogoś do pomocy :lol:
No i zaczeliśmy, najpierw obicie drzwi, potem,potem,potem....... koniec roboty :evil:
okazao się że nie mogę wyciągnąć obudowy drzwi bo.... trzyma zamiast na śrubach to na nitach i to z każdej strony po 8 sztuk jak zacząlem rozwiercać to zwątpiem. No i co teraz? macie jakąś radę bo mam lekką zaamkę- chyba oddam auto do car audio firmy ale szkoda mi trochę kasy bo już maty kupiem no i myślaem że sobie zaimponuje :cry:
pozdro :idea:
W wytłumieniu najważniejsze jest zbudowanie komory dla głośnika czyli zaklejenie otworów technologicznych w drzwiach a w O2 ich nie masz więc jesteś już na plusie oklejsza tę blache matą i masz sztywną komorę dla głośnika a to wygłuszenie zostaje Ci nawet jeżeli kiedyś będziesz musiał zdemonotwać te blachę.
Gdybś się jednak zdecydował na odwiercanie nitów pamiętaj by dokładnie wyzbierać ich pozostałości z dna drzwi a użyte poźniej nity były dobrej jakości najlepiej takie jak fabryczne stalowe w aluminowych oprócz przyśpieszonej korozji lubi wypadać środek i upierdliwie poźniej brzęczy na dnie drzwi. Dodatkowo blacha ta jest osadzana na uszczelce jak nie będzie ona szczelna (równomiernie dociśnięta przez nity na dole) to po większym deszczu możesz mieć przecieki do wnętrza drzwi.
Komentarz
-
-
Ok chłopaki dzięki za poradę w takim razie chyba zrobię tak, że wyciągnę seryjne głośniki, potem w miarę możliwości i dojścia obkleję blachę pod głośnikiem, a potem zamontuję ringi z MDF od POWE - swoją drogą profi robota no i na koniec obkleje drzwi tak jak na rysunku http://www.pro-audio.pl/index.php?s=3;163Zadowolony użytkownik Skody
Komentarz
-
-
Witam was,
Od 3 miechów posiadam octavie - pierwsze co mnie w niej doprowadzilo do furii to audio, jakie tam seryjnie siedzialo - a czesc dalej siedzi. Postanowilem wiec sukcesywnie budowac sprzet dla zwykłego laika - wiem, że zaraz pojawi sie masa komentarzy, ze tak to sie tylko niewinnie zaczyna :twisted:
Ale do rzeczy - wybralem sobie radyjko (Pioneer P4900IB) i glosniki (Helix Dark Blue 62.1). Kupiłem panele z MDF - czekam na ich przyjscie - niestety budzetowo bylo to wszytsko na co mnie stac bylo a glosniczki to byk prezent - no i teraz mam zamiar rozpocząć zabawę z wygłuszaniem drzwi i montazem glosnikow na panelach
Naczytalem sie chyba wszytsko co moglem na ten temat - proszę o info - czy stosować maty (np. APP lub Boll) miekkie i twarde wedlug schematu: twarde wewnatrz a miekkie na zewnatrz, czy tez pojechac wszystko soudalem, jak to niektórzy robia. Ile warst nakladac w przypadku soudala, ile w przypadku zwyklych mat.
Nexus nie wsiekaj sie - na razie nie stac mnie na dynamat, a nie dam rady jezdzic z pierdziawkami w drzwiach, ktore do tego drza jak tylko z papierowych glosnikow wydobedzie sie "pf" bo ciezko to basem nazwac. W przyszlosci zapewne albo zrobie wszytsko w dynamacie, albo bedzie nowe autko i nie bede inwestowal a takiej kaski w car audio w obecnym
Będe wdzieczny za pomoc - a i tak btw, ktos sie orientuje jaki jest orientacyjny koszt wygluszenia u Pawla w Mielcu, czy raczej to trzeba indywidualnie negocjowac.....Jeżeli zarabiasz dużo pieniędzy pomóż tym, którzy potrzebują środków na przetrwanie - pomagając kosztujesz największego bogactwa pieniędzy
Komentarz
-
-
behemot2006, ile u Pawła w Mielcu to najlepiej się bezpośrednio Pawła zapytaj Na forum masz i jego GG i maila więc nie będziesz miał z tym problemu.
Co do mat - ja postawiłem na rozwiązanie ekonomiczne (wcale nie mówię że najlepsze ani nawet super dobre - po prostu tanie :P ) czyli Soudal - podobno mogą popękać w zimie, zdjęcie ich później w razie czego to masakra, jak się odkleją to zaświnią całą szybę nie mówiąc o tym że syf się w drzwiach zrobi i w sumie nawet można coś uszkodzić ale cóż - zaryzykowałem Na razie nie żałuję. Ja położyłem co prawda tylko jedną warstwę od środka (bliżej kabiny) ale teraz położył bym chyba raczej dwie. No i pod głośnik chłopaki kładą po dwie, trzy (ja mam jedną - niedoczytałem ops: - ale dźwięk i tak masakra w porównaniu z przed "zabiegu") Co do innych mat Ci nie pomogę bo nimi nic nie robiłem - ale jak widziałem jak się ich przykleja to masakra w porównaniu z Soudalem (oczywiście na korzyść mat - Soudal daaaleko z tyłu)o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez behemot2006glosniki (Helix Dark Blue 62.1)
soudal jest de beściak, nie pęka w zimie bo jest przewidziany do montażu na dachu jako uszczelniacz.
w lato też sie nie rozpuszcza, ten kto sie opalał na dachu kiedykolwiek, wie jaka temp tam jest latem.
behemot2006, usztywnij sobie dziury technologiczne warstwą podwójną, potrójną lub jakąś matą twardą. Albo tak jak ja posmaruj matę żywicą.
Komentarz
-
-
Chyba jednak poczekam jeszcze na opiniue Nexusa, o ile bedzie na necie - jakos jest dla mnie mentor w tym dziale forum, ciekaw jestem czemu?? :P
Paweł jakiego ma nicka?? To mu pw puszcze i poczekam na odzewJeżeli zarabiasz dużo pieniędzy pomóż tym, którzy potrzebują środków na przetrwanie - pomagając kosztujesz największego bogactwa pieniędzy
Komentarz
-
-
Adamu, dzieki wielkie - juz wyslalem wiadomosc Najgorsze jest to, ze sie powoli zaraz car audio, a w planach jeszcze wirus u Aliego - nie wiem jak to wytrzymam kasowo, ale niestety jak ktos to ladnie ujal - jest to choroba postepujaca, nieuleczalna, ktorej leczenie jest niesamowicie kosztowne ;PJeżeli zarabiasz dużo pieniędzy pomóż tym, którzy potrzebują środków na przetrwanie - pomagając kosztujesz największego bogactwa pieniędzy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez behemot2006niestety jak ktos to ladnie ujal - jest to choroba postepujaca, nieuleczalna, ktorej leczenie jest niesamowicie kosztowne ;P
Komentarz
-
Komentarz