NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawula22
    Classic
    • 2011
    • 3

Witam mam pytanko do forumowiczów, kupiłem skode octavie 2 z radiem rns 510 , nie wiem jakie było oprogramowanie ale po angielsku i ze stara mapa samochód z 2006 roku...
    Wgrałem oprogramowanie 3970 i teraz mam problem ze rozładowywuje mi akumulator...
    czytałem troche na forum zeby przeinstalowac na stre jakies oprogramowanie , ale nic nie idzie ani 1100, ani 1200 ani 1300 ...
    nie wiem co mam zrobic wyskakuje cały czas komunikat error przy instalacji, próbowałem nawet i wgrywałem fixa od errora ale nici....
    pomocy bo nie wiem co mam zrobic...

Komentarz

• Kędzior
      Ambiente
      • 2007
      • 207

Po pierwsze :
      Teraz nie zainstalujesz nic starszego niż masz wgrane bo trzeba zrobić jeden myk
      Po drugie:
      Jak ci rozładowuje aku to trzeba zainstalowac soft który nie aktualizuje Gtewaya - są takie dostepne np naavi forum - np 3810 dla wersji A i wtedy bedziesz miał navi po polsku i nie bedziesz miał problemu z aku.

Komentarz

• spinkris
        Classic
        • 2011
        • 14

Chłopaki (i dziewczyny) mam pytanie
        Ostatnio z update'owałem Swojego Columbus'a do Wersji 3810 A (link by kędzior)
        I przestała mi działać prawa strona Kierownicy multifunkcyjnej chodzi o przerzucanie kanałów i regulacja głośności oraz
        wiesza mi się maxidot
        wchodzę np w opcje AUDIO.... ale już nie mogę wrócić do menu wyżej, puki nie wyłączę i włączę columbus'a
        ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić
        Moje autko to
        SKoDA Octavia II (przed FL)
        Pozdrawiam

Komentarz

• __kater__
          Ambiente
          • 2008
          • 151

a ja udzielam odpowiedzi na swoje pytania bo rozkminiłem i może się komuś przydać:

1 jak miałeś polską laskę która dawała głos w navi to zostanie nie trzeba jej dogrywać do obrazu płyty z mapą

2 nie da się mieć mapy east i west jednocześnie? nic bardziej mylnego

jak masz wgrany east to west wkładasz płytke i sie pyta czy aktualizować czy tylko korzystać z płyty. Jak dasz korzystanie to pracuje na mapie z cdka

wiec na dysku mozna miec jedną a w schowku wozić drugą na płycie i odpalić w razie potrzeby

pzdr
          ----===LPG Powered By GABOREK===---

Komentarz

• heretyk
            Rider
            • 2009
            • 549
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez spinkris
            Chłopaki (i dziewczyny) mam pytanie
            Ostatnio z update'owałem Swojego Columbus'a do Wersji 3810 A (link by kędzior)
            I przestała mi działać prawa strona Kierownicy multifunkcyjnej chodzi o przerzucanie kanałów i regulacja głośności oraz
            wiesza mi się maxidot
            wchodzę np w opcje AUDIO.... ale już nie mogę wrócić do menu wyżej, puki nie wyłączę i włączę columbus'a
            ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić
            Moje autko to
            SKoDA Octavia II (przed FL)
            Pozdrawiam
            No formalnie zaraz mnie cos trafi. Podalem linka kilka postow wyzej... To juz jest naprawde lenistwo.
            Zostały mi czesci, po szkodniku:
            VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
            Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• __kater__
              Ambiente
              • 2008
              • 151

odpal łatkę o którą sam prosiłem parę postów wyżej

nie przestrasz się jak ci nie wejdzie za 1 razem
              mi weszła za 3

heretyk

wątek ma ponad 100 stron jak ktoś jedzie od początku to można odpaść

ponawiam prosbe, ważniejsze linki w 1 poście, jak sie nie da to nowy temat z samymi linkami
              ----===LPG Powered By GABOREK===---

Komentarz

• heretyk
                Rider
                • 2009
                • 549
                • Octavia III (5E3)
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez __kater__
                odpal łatkę o którą sam prosiłem parę postów wyżej

nie przestrasz się jak ci nie wejdzie za 1 razem
                mi weszła za 3

heretyk

wątek ma ponad 100 stron jak ktoś jedzie od początku to można odpaść

ponawiam prosbe, ważniejsze linki w 1 poście, jak sie nie da to nowy temat z samymi linkami
                Ok zgadazm sie. Tez to juz pare razy pisalem ze wkladanie wszystkiego do jednego wora jest bez sensu. Zwlaszcza ze temat rns jest bardzo rozlegly. Jednak bezsensowne pytanie 8 razy w jednym watku o to samo zakrawa o paranoje. kolega naprawde mogl przeczytac kilka postow wyzej. Zreszta uzycie sprawnie wyszukiwarki z opcja wyszukiwana postow a nie tematow pewnie by wystarczylo....
                Zostały mi czesci, po szkodniku:
                VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• Kędzior
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 207

heretyk

Nie jesteś sam mi powoli też ręcę opadają

Komentarz

• piotrcar
                    Rider
                    • 2010
                    • 641

a czy gada wam ze zblizacie sie do fotoradaru.a czy ma ktos fotoradary na szwecje??
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• slawula22
                      Classic
                      • 2011
                      • 3

Zamieszczone przez Kędzior
                      Po pierwsze :
                      Teraz nie zainstalujesz nic starszego niż masz wgrane bo trzeba zrobić jeden myk
                      Po drugie:
                      Jak ci rozładowuje aku to trzeba zainstalowac soft który nie aktualizuje Gtewaya - są takie dostepne np naavi forum - np 3810 dla wersji A i wtedy bedziesz miał navi po polsku i nie bedziesz miał problemu z aku.

OK jaki mam zrobic myk ???

i jak mam zainstalowac 3810a , jak juz próbowałem i nie idzie....

nie wiem czy to nie jest do nawigacji z wersja a .

jak wchodziłem do ukrytetogosetup

to pokazuje ze mam soft 1300 i wszedzieliterki c
                      pomózcie bo ciezko sie funkcjonuje auto...

[ Dodano: Wto 26 Lip, 11 10:38 ]
                      ok poszło mi na dvd+r soft 3810 a tvfree ale aktualizuje gateway...
                      pewnie znowu bedzie padał mi akumulator ????
                      mam pytanie czy moge teraz wgrac soft znalazłem taki 3980 bez aktualizacji gateway albo 3930.???
                      prosze pómózcie .... dzieki za odp....

Komentarz

• spinkris
                        Classic
                        • 2011
                        • 14

Dzięki chłopaki za pomoc z tą łatka pomogło
                        Jeśli chodzi o moje lenistwo to nie mam nic na swoja obronę...
                        Ale rzeczywiście może by pomyśleć nad zrobieniem jakiegoś topiku odnośnie samej pomocy przy instalacji.... coś w stylu instrukcji obsługi...
                        1. weź CD...
                        2. włóż do napędu uwcześnienie sprawdź czy posiadasz nagrywarkę
                        3. ściągnij wersje oprogramowania zgodną z Twoim radiem ... (sprawdzisz ja za pomocą a), b), c) itd... (jak masz wolne łącze idź zrób sobie kawę...
                        ITD ITP

po prostu trzeba zrozumieć ludzi którzy kupili ledwo co autko i chcieli by mieć wszystko w radyjku włącznie z lepieniem pierogów ale na samą myśl o ingerencji w soft, że może się coś spierdzielić... ręce im się trzęsą...

pozdrawiam

Komentarz

• slawula22
                          Classic
                          • 2011
                          • 3

mój nr seryjny to 3T0035680B czyli jakie mam wgrac oprogramowanie by nie padał mi akumulator....
                          zainstalowałem 3810a tv free taki znalazłem poszło ok, ale cały czas słysze ze chodzi navi , wiec pewnie rozładowywuje...
                          a jak sciagnąłem 3810 bez gateway to nie idzie, wyskakuje bład cd, robiłem reset wogóle nie wchodzi instalka... softy ani 3930 i 3980 bez gatewaya tez nie wchodza...
                          moze wgrac 3970 bez gataweya....??

Komentarz

• Kędzior
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 207

Ale rzeczywiście może by pomyśleć nad zrobieniem jakiegoś topiku odnośnie samej pomocy przy instalacji.... coś w stylu instrukcji obsługi...
                            1. weź CD...
                            3. ściągnij wersje oprogramowania zgodną z Twoim radiem ... (sprawdzisz ja za pomocą a), b), c) itd... (jak masz wolne łącze idź zrób sobie kawę...
                            ITD ITP

po prostu trzeba zrozumieć ludzi którzy kupili ledwo co autko i chcieli by mieć wszystko w radyjku włącznie z lepieniem pierogów ale na samą myśl o ingerencji w soft, że może się coś spierdzielić... ręce im się trzęsą...

pozdrawiam
                            Sorry że to napisze ale krew mnie zalewa jak patrze co sie wypisuje

Widzisz sam napisałeś
                            Jeśli chodzi o moje lenistwo to nie mam nic na swoja obronę..."
                            a teraz chcesz żeby wszystko było w jednym miejscu żeby nie szukać itd.
                            Zamiast być wdzięcznym że ludzie pomagają w kłopotach udzielając odpowiedzi na zadawane pytania - zazwyczaj dająć konkretne rozwiązania a ty prosisz o wykonanie instrukcji więc twoją prośbę można porównać z powiedzeniem "Daj mi palec a wezmę całą rękę"

Osoby które mają wiedze przez duże "W" na temat RNS-a nie ukradli jej ale uwierz mi zarwali dużo nocy poświećili dużo dni i czasu na szukanie odpowedzi , testowali na swoich navigacjach pewne rozwiązania a teraz mają dać wszystko na tacy ? w jednej instrukcji bo komuś się nie chce przejrzec i poczytać parę wątków :evil:
                            Dla mnie to żenada !

Komentarz

• spinkris
                              Classic
                              • 2011
                              • 14

1. weź CD...
                              ITD ITP

pozdrawiam

Widzisz sam napisałeś
                              Zamiast być wdzięcznym że ludzie pomagają w kłopotach udzielając odpowiedzi na zadawane pytania - zazwyczaj dająć konkretne rozwiązania a ty prosisz o wykonanie instrukcji więc twoją prośbę można porównać z powiedzeniem "Daj mi palec a wezmę całą rękę"

Osoby które mają wiedze przez duże "W" na temat RNS-a nie ukradli jej ale uwierz mi zarwali dużo nocy poświećili dużo dni i czasu na szukanie odpowedzi , testowali na swoich navigacjach pewne rozwiązania a teraz mają dać wszystko na tacy ? w jednej instrukcji bo komuś się nie chce przejrzec i poczytać parę wątków :evil:
                              Dla mnie to żenada !
                              Jeśli uważasz że żenadą jest komuś pomóc to Twoja sprawa... ja napisałem to bo uważam że takie forum jest po to by pomagać laikom którzy nie koniecznie muszą się znać na tym i owym, a nie po to by pokazać jacy jesteśmy zajefajni i chwała nam za to

Pozdrawiam (bez urazy)

Komentarz

• Kędzior
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 207

1. weź CD...
                                ITD ITP

pozdrawiam

Widzisz sam napisałeś

Dla mnie to żenada !
                                Jeśli uważasz że żenadą jest komuś pomóc to Twoja sprawa... ja napisałem to bo uważam że takie forum jest po to by pomagać laikom którzy nie koniecznie muszą się znać na tym i owym, a nie po to by pokazać jacy jesteśmy zajefajni i chwała nam za to

Pozdrawiam (bez urazy)
                                spinkris

Przeczytaj raz jeszcze ze zrozumieniem co napisałem na temat twojej propozycji instrukcji a nie wyjeżdzaj mi tutaj z pomocą dla innych.

Z mojej strony to wszystko w tym temacie.

Komentarz

• Adam_Zd
                                  Classic
                                  • 2008
                                  • 39

Witam,
                                  od dłuższego czasu mam problemy z nawigacją. Często nie chce się włączyć, szczególnie przy niższych temperaturach (chociaż przy wyższych czasem też nie startuje). Po włączeniu widać powoli rozjaśniające się podświetlenie wyświetlacza które gaśnie po kilkunastu sekundach po czym włącza się ponownie. Tak sobie miga tym podświetleniem przez 2 - 10 minut, czasem dłużej aż w końcu się włącza i pracuje normalnie do następnego dłuższego postoju.

Czy ktoś może spotkał się z taką usterką?
                                  Ma ktoś może schemat / instrukcje serwisową do wersji A?
                                  Tu gdzie mieszkam (Holandia) ceny napraw takiego sprzętu są zaporowe (zaraz chcą wymienić pół radia i skasować 500EUR :shock: ) a do PL się w najbliższym czasie nie wybieram. W wolnym czasie bym sam w tym pogrzebał ale bez dokumentacji to za wiele się nie wskóra. Ulop się zbliża, przydała by się działająca navi

pozdrawiam
                                  Adam_Zd

Komentarz

• misiek^wro
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8321

Adam_Zd, prosciej bedzie wyslac do PL czy do CZ i pozniej czekac na odeslanie.
                                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• piotrcar
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 641

a czy gada wam ze zblizacie sie do fotoradaru.a czy ma ktos fotoradary na szwecje??

Komentarz

• piotrcar, nikomu nie gada

Komentarz

• Kędzior
                                          Ambiente
                                          • 2007
                                          • 207

Zamieszczone przez Adam_Zd
                                          Witam,
                                          od dłuższego czasu mam problemy z nawigacją. Często nie chce się włączyć, szczególnie przy niższych temperaturach (chociaż przy wyższych czasem też nie startuje). Po włączeniu widać powoli rozjaśniające się podświetlenie wyświetlacza które gaśnie po kilkunastu sekundach po czym włącza się ponownie. Tak sobie miga tym podświetleniem przez 2 - 10 minut, czasem dłużej aż w końcu się włącza i pracuje normalnie do następnego dłuższego postoju.

Czy ktoś może spotkał się z taką usterką?
                                          Ma ktoś może schemat / instrukcje serwisową do wersji A?
                                          Tu gdzie mieszkam (Holandia) ceny napraw takiego sprzętu są zaporowe (zaraz chcą wymienić pół radia i skasować 500EUR :shock: ) a do PL się w najbliższym czasie nie wybieram. W wolnym czasie bym sam w tym pogrzebał ale bez dokumentacji to za wiele się nie wskóra. Ulop się zbliża, przydała by się działająca navi

pozdrawiam
                                          Adam_Zd
                                          O jakiej navi rozmawiamy RNS510 ?
                                          Jaki masz obecnie SW zainstalowany w niej ?

Komentarz

• piotrcar
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 641

dzieki

Komentarz

• Adam_Zd
                                              Classic
                                              • 2008
                                              • 39

O jakiej navi rozmawiamy RNS510 ?
                                              Jaki masz obecnie SW zainstalowany w niej ?
                                              Nawigacja to RNS510, wersja softu: 1020 albo coś z tej serii. Nie eksperymentowałem z nowszymi wersjami bo mam starego gateway-a (nowy leży na półce i czeka na montaż ale jakoś nie mogę się przybrać). Myślisz że taki problem może być zależny od softu?

Pozdr.

Komentarz

• astorte
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 8

przeglądając posty nie znalazłem odpowiedzi na pytanie co zrobić jeśli wskaznia nawigacji (columbus/RNS 510) mają opóźnienie - różnica w położeniu w stosunku do mapy to ok 1 cm na mapie (mapa 7477)
                                                Pozdrawiam
                                                AS.tor-te

Komentarz

• Kędzior
                                                  Ambiente
                                                  • 2007
                                                  • 207

Zamieszczone przez astorte
                                                  przeglądając posty nie znalazłem odpowiedzi na pytanie co zrobić jeśli wskaznia nawigacji (columbus/RNS 510) mają opóźnienie - różnica w położeniu w stosunku do mapy to ok 1 cm na mapie (mapa 7477)
                                                  Jaki masz soft ?

Komentarz

• Kozo
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 34

Zamieszczone przez astorte
                                                    dzisaj to sprawdziłem u siebie i mam to samo - oryg. rns510 ver. B , HW:11 , a teraz soft 3980 i mapy 7477.

Czy gdzieś w rns nie ma tak zwanej "kalibracji" gpsu - gdzieś się już z tym spotkałem

Komentarz

Pracuję...