Ktoś podpowie dlaczego po twardym resecie, ginie mi logo startowe, czym jest to spowodowane? Muszę je na nowo wgrywać.
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
-
Ginie Ci fabryczne logo czy dogrywane?
Columbusa miałeś fabrycznie czy dokładałeś?
Generalnie powodów może być kilka - np. problemy z danymi konfiguracyjnymi zapisanymi w pamięci radia. Trzeba się podpiąć narzędziami serwisowymi (RNS Manager, CarProg, Martech, SetConfig) żeby sprawdzić i w razie potrzeby naprawić. Jeśli potrzebujesz napisz PW - jedno z tych narzędzi posiadam. I też jestem z Warszawy
Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
Komentarz
-
Z tego co pamiętam, miałem w sofcie w którym aktualizowałem logo, później je zmieniałem na "ładniejsze". To zmienione działało normalnie aż do resetu radia. Następnie można ponownie wgrać logo i się pojawi ponownie, ale to upierdliwe, już to przerabiałem. Nie związane jest to czasem z kodowaniem, tam jest chyba opcja odnośnie loga?
Komentarz
-
Mowisz o nowym logo? Jesli tak wystarczy VCDS w harass iach Navi zmienic na wyglad Chinski czy jakos tak i wtedy jest nowe logo na starcie bez wgrywania jakis bajerow.
Komentarz
-
-
Postaram się dziś podjechać na spot - wezmę narzędzia więc jeśli przyjedziesz to zdiagnozujemy.Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
Komentarz
-
kilka pytań jako nowicjusz :
1) Moje cele specjalne ( Personal POI ) - w ogóle nie mam podświetlone , nie można wejść - co zrobić
2) Wiem że na początku miałem fotoradary ale gdzieś znikły , nie umiem się ich doszukać - nie wiem jak włączyć itd. , czy wusze od nowa np. na SD je wgrać ?
i 2 następne związane z BT wchodzę w PHONE
3) brak ikonki SMS
4) okno dodatki nie jest podświetlone , brak możliwości wyboru itd.
odp na 3i4 - musze uruchomić w komórce rSAP
5) co oznacza ta ikonka coś jak by oko obok ikonki BT i komórki

.....
Komentarz
-
POI musisz wgrac z karty, żeby się dobrze zgraly musi być odpowiednia struktura katalogów na karcie bo inaczej nie skopiuje. Kiedy się prawidłowo skopiuja, to wyszarzona opcja w columbusie się podświetli możliwość wyboru odpowiednich POI. Już nie pamiętam jak to bylo z ta struktura, znalazłem to gdzieś w necie i u mnie zadzialalo.
Co do SMS to musi być odpalony tryb premium czyli po rsapie.
Komentarz
-
Witam serdecznie!! Mam pytanie : co sądzicie na temat V&S VSI 7037 VT podobno odpowiednik columbusa RNS 510 / mam Octavie 2 FL / i nie wiem co kupić ?
Komentarz
-
Mariusz 55, to pytanie zadaj w tym temacie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=32613
Do zalet Columbusa należny 100% kompatybilność ze skodą.
Ograniczenia:
multimedia - karta SD - pliki muzyczne MP3
- czytnik DVD - muzyka z oryginalnych płyt i MP3 oraz płyty DVD
brak modułu bluetooth - należy dołożyć osobny moduł.
Komentarz
-
Nie wiem czy już było na forum ale ostatnio zgłębiałem temat obsługi przez columbusa zwykłego DivXa ale nie doszukałem się żadnych informacji/prób odpalania filmów w tym formacie. Poszukałem więc czym można przekonwertować avi, mpeg i mkv na format zjadliwy przez columbusa i znalazłem super program który bez problemu zmieścił mi 3 filmy mkv na płycie dvd pojedyńczej gęstości (4,7gb). 2 filmy trwają blisko 2 godziny a jeden 1:47godz. Jakość po konwersji nie odbiega od formatu dvd. Jest to program ConvertXtoDVD6. Program generuje rozdziały do filmów, można podkładać własne tła itd. Menu wyboru filmu odbywa się poprzez kursory w radiu. :szeroki_usmiechNajnowszy polski VCDS - doświetlanie zakrętów, TPMS, staging i inne - kontakt PRIV - Łódź.
Komentarz
-
arielcpu, dobry program, uzywam go juz od jakiegos czasu na potrzeby Columbusa.
Komentarz
-
czesc nie znam sie wiec pytam:
(padło moje mobilne navi Beker wiec jestem zmuszony jechać na zainstalowanym Amundsen´nie)
Amundsen w aucie ma karty tylko na Niemcy a ja wybieram sie do Polski i tu moje pytanie, czy jest jakaś możliwość ściągnięcia kart rowniez na Polske? Moze ma ktos i moze przeslac-jesli sie tak da, czy kopiuje z neta czy z poczty to to samo. RNs jest nawet szybszy niz Beker wiec bylo by super.
Z gory dziekuje za wszystkie propozycje.
Komentarz
-
-
-
Mam problem z Columbusem,mianowicie nie mogę znaleźć sygnału na wzmacniacz (remote) w radyjku,a chciałbym,żeby się włączał w momencie odpalenia radyjka.Znalazłem w necie ,że sygnał powinien być we wtyczce B pin 10 (to chyba zewnętrzna zmieniarka CD),ale tam jest cały czas napięcie,nawet jak wyłączę radio.p.s.Na razie "awaryjnie" wzmacniacz podpiąłem pod bezpiecznik nr 19 (chyba hak holowniczy) ,żeby zaczynał działać w momencie "przekręcenia" stacyjki.Ktoś już rozwiązywał taki problem?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
fan, a jak masz wyciągnięty sygnał audio na wejścia wzmacniacza ( bezpośrednio z radia, czy przez konwerter Hi-Low )?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
kowal 2002, Podłączone jest przez konwerter,w którym jest wyjście remote i pod które był podłączony wzmacniacz (jl audio 360/4) ,ale wszystko działało w ten sposób,że wzmacniacz włączał się w momencie kiedy auto było otwierane pilotem,a wyłączał się kilka minut po zamknięciu auta(dziwne jak dla mnie).Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
fan, no właśnie coś podobnego chciałem zaproponować. Dorabiałem już coś takiego w Bolero i Swingu ( bez konwersji Hi-Low - tylko sterowanie Remote z wyjścia głośnikowego ), ale tam głośniki włączały się dopiero wtedy, gdy włączało się radio ( z guzika/ze stacyjki ). Z Columbusem teoretycznie powinno być tak samo, ale może w Navi cały rozruch jest przeprowadzany od razu po obudzeniu po CAN-ie ( i końcówka w radiu może być już zasilona, choć jeszcze "nie gra", bo na wejściu ma zrobione "Mute" ). Trzeba by to pomierzyć napięcia na wyjściu końcówki i będzie wiadomo na 100%.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
RNS 510 pin assignments gniazdo numer 4, wtyczka numer 4 i po problemie. Na pewno dobrze działa bo sam mam tak podłaczoneZamieszczone przez fanMam problem z Columbusem,mianowicie nie mogę znaleźć sygnału na wzmacniacz (remote) w radyjku,a chciałbym,żeby się włączał w momencie odpalenia radyjka.Znalazłem w necie ,że sygnał powinien być we wtyczce B pin 10 (to chyba zewnętrzna zmieniarka CD),ale tam jest cały czas napięcie,nawet jak wyłączę radio.p.s.Na razie "awaryjnie" wzmacniacz podpiąłem pod bezpiecznik nr 19 (chyba hak holowniczy) ,żeby zaczynał działać w momencie "przekręcenia" stacyjki.Ktoś już rozwiązywał taki problem?
Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
Komentarz
-
Dzięki pab567 jak znajdę chwilkę to sprawdzę. Po jakim czasie od wyłączenia auta wzmacniacz się wyłącza? Ja znalazłem tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2015810.html i się nie sprawdziło (gniazdo nr 4 wtyczka nr 10). p.s. W tym linku co podesłałeś też ktoś napisał w komentarzach,że "Pin 10 from the CD Changer plug can be used as a remote wire."Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
Nie mierzyłem ale generalnie jest tak ze dopóki radio jest uśpione - co trwa według moich doświadczeń od 3 do 13 minut w zależności od wersji HW i SW gateway'a w aucie - zasilanie jest wyprowadzone. Gdy radio się całkowicie wyłącza wtedy to napięcie zanika.Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
Komentarz
-
pab567, Czyli idealnie też nie jest,jeśli po wyłączeniu radyjka wzmacniacz jest jeszcze włączony przez kilka minut i "kradnie prąd".Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
Coś za coś, pod co byś nie podłączył to będzie podobnie, możesz tez podłączyć pod zasilanie lampki kabinowej, tam zaraz po zamknięciu auta ginie prąd, zanika tez po jakimś czasie przy otwartym aucie. Oczywiście należy robić takie podłączenie na przekaźniku.
Komentarz
-
Komentarz

Komentarz