Ktoś podpowie dlaczego po twardym resecie, ginie mi logo startowe, czym jest to spowodowane? Muszę je na nowo wgrywać.
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
Ginie Ci fabryczne logo czy dogrywane?
Columbusa miałeś fabrycznie czy dokładałeś?
Generalnie powodów może być kilka - np. problemy z danymi konfiguracyjnymi zapisanymi w pamięci radia. Trzeba się podpiąć narzędziami serwisowymi (RNS Manager, CarProg, Martech, SetConfig) żeby sprawdzić i w razie potrzeby naprawić. Jeśli potrzebujesz napisz PW - jedno z tych narzędzi posiadam. I też jestem z WarszawyŻeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
Komentarz
-
-
Z tego co pamiętam, miałem w sofcie w którym aktualizowałem logo, później je zmieniałem na "ładniejsze". To zmienione działało normalnie aż do resetu radia. Następnie można ponownie wgrać logo i się pojawi ponownie, ale to upierdliwe, już to przerabiałem. Nie związane jest to czasem z kodowaniem, tam jest chyba opcja odnośnie loga?
Komentarz
-
-
kilka pytań jako nowicjusz :
1) Moje cele specjalne ( Personal POI ) - w ogóle nie mam podświetlone , nie można wejść - co zrobić
2) Wiem że na początku miałem fotoradary ale gdzieś znikły , nie umiem się ich doszukać - nie wiem jak włączyć itd. , czy wusze od nowa np. na SD je wgrać ?
i 2 następne związane z BT wchodzę w PHONE
3) brak ikonki SMS
4) okno dodatki nie jest podświetlone , brak możliwości wyboru itd.
odp na 3i4 - musze uruchomić w komórce rSAP
5) co oznacza ta ikonka coś jak by oko obok ikonki BT i komórki
.....
Komentarz
-
-
POI musisz wgrac z karty, żeby się dobrze zgraly musi być odpowiednia struktura katalogów na karcie bo inaczej nie skopiuje. Kiedy się prawidłowo skopiuja, to wyszarzona opcja w columbusie się podświetli możliwość wyboru odpowiednich POI. Już nie pamiętam jak to bylo z ta struktura, znalazłem to gdzieś w necie i u mnie zadzialalo.
Co do SMS to musi być odpalony tryb premium czyli po rsapie.
Komentarz
-
-
Mariusz 55, to pytanie zadaj w tym temacie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=32613
Do zalet Columbusa należny 100% kompatybilność ze skodą.
Ograniczenia:
multimedia - karta SD - pliki muzyczne MP3
- czytnik DVD - muzyka z oryginalnych płyt i MP3 oraz płyty DVD
brak modułu bluetooth - należy dołożyć osobny moduł.
Komentarz
-
-
Nie wiem czy już było na forum ale ostatnio zgłębiałem temat obsługi przez columbusa zwykłego DivXa ale nie doszukałem się żadnych informacji/prób odpalania filmów w tym formacie. Poszukałem więc czym można przekonwertować avi, mpeg i mkv na format zjadliwy przez columbusa i znalazłem super program który bez problemu zmieścił mi 3 filmy mkv na płycie dvd pojedyńczej gęstości (4,7gb). 2 filmy trwają blisko 2 godziny a jeden 1:47godz. Jakość po konwersji nie odbiega od formatu dvd. Jest to program ConvertXtoDVD6. Program generuje rozdziały do filmów, można podkładać własne tła itd. Menu wyboru filmu odbywa się poprzez kursory w radiu. :szeroki_usmiechNajnowszy polski VCDS - doświetlanie zakrętów, TPMS, staging i inne - kontakt PRIV - Łódź.
Komentarz
-
-
czesc nie znam sie wiec pytam:
(padło moje mobilne navi Beker wiec jestem zmuszony jechać na zainstalowanym Amundsen´nie)
Amundsen w aucie ma karty tylko na Niemcy a ja wybieram sie do Polski i tu moje pytanie, czy jest jakaś możliwość ściągnięcia kart rowniez na Polske? Moze ma ktos i moze przeslac-jesli sie tak da, czy kopiuje z neta czy z poczty to to samo. RNs jest nawet szybszy niz Beker wiec bylo by super.
Z gory dziekuje za wszystkie propozycje.
Komentarz
-
-
-
Mam problem z Columbusem,mianowicie nie mogę znaleźć sygnału na wzmacniacz (remote) w radyjku,a chciałbym,żeby się włączał w momencie odpalenia radyjka.Znalazłem w necie ,że sygnał powinien być we wtyczce B pin 10 (to chyba zewnętrzna zmieniarka CD),ale tam jest cały czas napięcie,nawet jak wyłączę radio.p.s.Na razie "awaryjnie" wzmacniacz podpiąłem pod bezpiecznik nr 19 (chyba hak holowniczy) ,żeby zaczynał działać w momencie "przekręcenia" stacyjki.Ktoś już rozwiązywał taki problem?Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
kowal 2002, Podłączone jest przez konwerter,w którym jest wyjście remote i pod które był podłączony wzmacniacz (jl audio 360/4) ,ale wszystko działało w ten sposób,że wzmacniacz włączał się w momencie kiedy auto było otwierane pilotem,a wyłączał się kilka minut po zamknięciu auta(dziwne jak dla mnie).Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
fan, no właśnie coś podobnego chciałem zaproponować. Dorabiałem już coś takiego w Bolero i Swingu ( bez konwersji Hi-Low - tylko sterowanie Remote z wyjścia głośnikowego ), ale tam głośniki włączały się dopiero wtedy, gdy włączało się radio ( z guzika/ze stacyjki ). Z Columbusem teoretycznie powinno być tak samo, ale może w Navi cały rozruch jest przeprowadzany od razu po obudzeniu po CAN-ie ( i końcówka w radiu może być już zasilona, choć jeszcze "nie gra", bo na wejściu ma zrobione "Mute" ). Trzeba by to pomierzyć napięcia na wyjściu końcówki i będzie wiadomo na 100%.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fanMam problem z Columbusem,mianowicie nie mogę znaleźć sygnału na wzmacniacz (remote) w radyjku,a chciałbym,żeby się włączał w momencie odpalenia radyjka.Znalazłem w necie ,że sygnał powinien być we wtyczce B pin 10 (to chyba zewnętrzna zmieniarka CD),ale tam jest cały czas napięcie,nawet jak wyłączę radio.p.s.Na razie "awaryjnie" wzmacniacz podpiąłem pod bezpiecznik nr 19 (chyba hak holowniczy) ,żeby zaczynał działać w momencie "przekręcenia" stacyjki.Ktoś już rozwiązywał taki problem?Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
Komentarz
-
-
Dzięki pab567 jak znajdę chwilkę to sprawdzę. Po jakim czasie od wyłączenia auta wzmacniacz się wyłącza? Ja znalazłem tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2015810.html i się nie sprawdziło (gniazdo nr 4 wtyczka nr 10). p.s. W tym linku co podesłałeś też ktoś napisał w komentarzach,że "Pin 10 from the CD Changer plug can be used as a remote wire."Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Nie mierzyłem ale generalnie jest tak ze dopóki radio jest uśpione - co trwa według moich doświadczeń od 3 do 13 minut w zależności od wersji HW i SW gateway'a w aucie - zasilanie jest wyprowadzone. Gdy radio się całkowicie wyłącza wtedy to napięcie zanika.Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce...
Komentarz
-
Komentarz