iThomasz, dzięki za wyczerpującą odpowiedź , bo jak widać na "starych wyjadaczy" którym się wydaje że wszystko wiedzą to nie ma co liczyć.
NAVI RNS-510
Zwiń
X
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Na stronie Skody podany jest numer katalogowy Columbusa: AAN 800 001A
Ktoś wie czym różni się od 3T0 035 680 ? Czy ten drugi (3T0 ...) zadziała bez problemu w nowym (produkcja - październik 2011, czyli rok modelowy 2012) Superbie ?
Komentarz
-
Czy komus dziala komunikacja glosowa z Columbusem?
Mam nowa Navi jak i nowe auto. Wgrany nowy soft z nowymi mapami (dostawca Grygry).
Przelaczam jezyk na angielski - wlaczam sterowanie glosem i to radio mnie nie rozumie....nie wiem czy w ogole to ma jakis wbudowany mikrofon czy jest popsute...gadam, gadam a ono mnie nie slyszy....tylko "pardon", "pardon" i cancel...
Jak to jest u Was?Kiwal
Komentarz
-
-
Panowie powiedzcie mi ciemnemu... z tego co wyczytałem, są 3 rodzaje columbusa. Aktualnie mam bolero i MLF. Jeśli włożę columbusa (któregokolwiek) do mojej O2FL to nie będzie żadnych problemów z jego działaniem, sterowaniem itd? Sterowanie z kierownicy będzie działało, głos będzie itd?restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kiwalMam jeszcze pytanie o TMC - co trzeba spelnic zeby to dzialalo?
U mie za kazdym razem gdy wcisne TMC wyskakuje brak komunikatow....Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Ostlander, mylisz się,TMC w Polsce działa już ponad rok,także na Węgrzech,Słowacji,Chorwacji i w zasadzie w całej Europie,tylko nie wszystkie urządzenia wspłópracują z tym kanałem - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=tmc++polsceJacek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez iThomaszZamieszczone przez Kozo1. Czy przy tych nowych mapach (v.8) też macie problemy z komunikatami drogowymi? Po wgraniu jej nie znajduje mi żadnych
2. Czy ktoś z Was spotkał się z symbolem "kłódki" z napisem "rear" w rns510?
Co on oznacza? Pojawia się w menu osd od klimatyzacji. Po południu postaram się to uchwycić na zdjęciu.
Aby komunikaty działały trzeba dokonać w obrazie ISO ( np. programem Ultra Iso) przed wypalaniem następujące zmiany:
W pliku "tmcconfig.ini" zawarte są odnośniki do plików TMC, np: "deu_D_1_9.lt"
ale w mapie,w katalogu "loc" pliki są zapisane z dużej litery, np: DEU_D_1_9.0.LT
Należy w obrazie zmienić pisownie wszystkich plików na małe litery, np: deu_D_1_9.0.lt.
Także w katalogu "lan" pliki do TMC są pisanie wielkimi literami, np:"GERMAN.ET" i należy je zmienić na małe litery, np: german..et.
Tak wypalona płyta działą bez problemów z TMC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jago7270Ostlander, mylisz się,TMC w Polsce działa już ponad rok,także na Węgrzech,Słowacji,Chorwacji i w zasadzie w całej Europie,tylko nie wszystkie urządzenia wspłópracują z tym kanałem - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=tmc++polsceJest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OstlanderZamieszczone przez jago7270Ostlander, mylisz się,TMC w Polsce działa już ponad rok,także na Węgrzech,Słowacji,Chorwacji i w zasadzie w całej Europie,tylko nie wszystkie urządzenia wspłópracują z tym kanałem - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=tmc++polsceKiwal
Komentarz
-
-
Wgrana mapa east 8.0 (softa nie zmieniałem - siedzi 3814)
Wczoraj przejechałem trochę Polski i np w Radomiu nawigacja mówi najpierw o manewrach po polsku a potem zaczyna coś gadać w niezrozumiałym języku :diabelski_usmiech
do tego na MD "Warszawa" w dziwnej czcionce :twisted:Załączone pliki
Komentarz
-
-
RNS 510 West Europe V.8
Continental Automotive GmbH
I IC RD CC NAV DB PRD
Content
Volume: CD_7672
Date: 10.8.2011
db: EU(2010Q4)
Area: West Europe