NAVI RNS-510

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrcar
    Rider
    • 2010
    • 641

ja mam sound system,equalizer jest ale co z tego ze po przelanczaniu pomiedzy nie ma zadnej roznicy
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

Komentarz

• adamzg
      Ambiente
      • 2008
      • 155

Zamieszczone przez Kędzior
      Prezent

SW 4020 dla Rns 510 / Columbus
      Wersja zmodyfikowana - będzie chodzila na jednostkach od C6 - C12

Hasło: superbclub
      Nie superb a skoda w hasle niestety admini tak ustawili że samo się zmienia.
      Przed wgraniem sprawdźcie któraś macie wersję navi.
      kurna nie kumam username jakie??
      password?? bo nie potrafię sie zalogować

Komentarz

• gieu
        Rider
        • 2009
        • 607
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez piotrcar
        ja mam sound system,equalizer jest ale co z tego ze po przelanczaniu pomiedzy nie ma zadnej roznicy
        To dziwne, bo ja wlasnie dolozylem sound system w swoim samochodzie i kazde przestawienie equalizera czuc bardzo wyraznie.
        Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• Enriquez
          RS
          • 2009
          • 7685
          • Superb III (3V3)

adamzg,

już się nie zalogujesz, bo zablokowali możliwość dzielenia się plikami.
          Jakaś ogólna sraczka na serwerach. Pobierać można wyłącznie pliki, które się samemu wrzuciło :zastrzelic
          Pozdrawiam
          Marcin

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

znajomi chcą kupić tą navi od tego gościa:

Cena: 2 990zł/sztuka - Touareg VW RNS 510 2012rok produkcji do VW oraz Skoda Columbus Nawigacje przeznaczone są do aut: Golf 5, Eos, Passat, Touran, Jetta, Caddy oraz do najnowszego Tuarega

ktoś wie kto zacz? do tourana to chcą pakować.

To chińczyk?

radio, nie gość oczywiście

Komentarz

• Enriquez
              RS
              • 2009
              • 7685
              • Superb III (3V3)

to jest radio to Touarega a nie do Tourana.
              Są inne ramki. To tak samo jak z Bolero - niby to samo, ale Bolero od Superba nie pasuje do O2...
              Pozdrawiam
              Marcin

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

nie no racja, oczywiście chodzi mi o touarega.
                Pytanie jest czy to może być oryginalne czy raczej chińczyk?

Komentarz

• marbab
                  RS
                  • 2009
                  • 4713
                  • Fiat
                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

westwi78, od razu widac ze to ORI RNS, choc pewnie w Chinach robiony
                  Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                  Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• westwi78
                    RS
                    • 2008
                    • 2940

Czyli generalnie można brać za te cenę? z tym że rozumiem że to nie jest plug and play?

Komentarz

• Enriquez
                      RS
                      • 2009
                      • 7685
                      • Superb III (3V3)

działać na pewno będzie plug & play, natomiast być może nie będzie wyświetlał na maxi informacji z radia bo trzeba by dokodować...
                      Pozdrawiam
                      Marcin

Komentarz

• mike007007
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 119

Witam, nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tu. Przymierzam się do zakupu tego radyjka http://allegro.pl/radio-skoda-octavi...314370452.html jestem po rozmowie ze sprzedawcą który zapewnia mnie że wszystkie funkcje graficzne będą działały (climatronic, parktronic itp) mówi że podłączył już kilka sztuk i wszystko działało. Czytałem kiedyś że to nie takie proste przesiąść się z streama na bolero. Mój gateway to 1KO 907 530E . Z góry dziękuję za pomoc.

Komentarz

• yataman
                          Classic
                          • 2012
                          • 37

Zamieszczone przez Kędzior

Nie wiem który masz rok auta i jaki masz gateway więc może będziesz musiał wgrać łatkę aby działała multikiera i maxi.

https://rapidshare.com/files/3836922812/2760a_sk.nrg
                          Link niestety wygasł, czy ktoś z kolegów morze podzielić się tym softem?

Dziękuje

Komentarz

• heretyk
                            Rider
                            • 2009
                            • 549
                            • Octavia III (5E3)
                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez mike007007
                            Witam, nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tu. Przymierzam się do zakupu tego radyjka http://allegro.pl/radio-skoda-octavi...314370452.html jestem po rozmowie ze sprzedawcą który zapewnia mnie że wszystkie funkcje graficzne będą działały (climatronic, parktronic itp) mówi że podłączył już kilka sztuk i wszystko działało. Czytałem kiedyś że to nie takie proste przesiąść się z streama na bolero. Mój gateway to 1KO 907 530E . Z góry dziękuję za pomoc.

ILE RAZY MOZNA???? Nie bedzie dzialalo. Chyba ze sobie wymienisz sterownik parktonica i climatronica na ten po FL. O ile to pierwsze jeszcze do zrobienia, to drugie to juz jest w ogole przerost formy nad trescia.
                            Zostały mi czesci, po szkodniku:
                            VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                            Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• marbab
                              RS
                              • 2009
                              • 4713
                              • Fiat
                              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez heretyk
                              to drugie to juz jest w ogole przerost formy nad trescia.
                              akurat przeszczep climatronica to latwy mod wyciagasz stary, zakladasz nowy i zmieniasz jeden pin. Przy parktroniku oprocz wymiany samego sterownika trzeba rowniez zmienic gatewaya a i dostep do sterownikow tez nie jest latwy.
                              Marek

Komentarz

• heretyk
                                Rider
                                • 2009
                                • 549
                                • Octavia III (5E3)
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez marbab
                                Zamieszczone przez heretyk
                                to drugie to juz jest w ogole przerost formy nad trescia.
                                akurat przeszczep climatronica to latwy mod wyciagasz stary, zakladasz nowy i zmieniasz jeden pin. Przy parktroniku oprocz wymiany samego sterownika trzeba rowniez zmienic gatewaya a i dostep do sterownikow tez nie jest latwy.
                                no tak: kupujesz nowy panel climatornica, nowa ramke, a info na radiu znikome.To mialem na mysli, piszac przerost formy nad trescia. Co innego OPS, troche pracy ale efekt ciekawy.
                                Zostały mi czesci, po szkodniku:
                                VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
                                Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• marbab
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4713
                                  • Fiat
                                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

heretyk, wiem o co chodzilo. Mnie jednak te "ludziki" sie podobaja i zmienilem oba stery
                                  Marek

Komentarz

• Flame
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 898

Pytanie laika czy do Columbusa da się jakoś wgrać Automapę?
                                    ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• _tm_
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2333
                                      • Superb III (3V3)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Flame
                                      Pytanie laika czy do Columbusa da się jakoś wgrać Automapę?
                                      Nie
                                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                      -------------------------------------------------------------------------
                                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Octavia2Limited
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 322

Kupiłem kilka dni temu Columbusa w wersji 3TO 035 680 A , dziś odebrałem przesyłkę . Montaż zajął mi kilka minut. Przetestowałem sprzęcik i są dwa problemy.

- Nie ma dostępu do HDD (ikonka jest przyciemniona, czyli nie można dostać się do dysku.
                                        - HDD widzi tylko 13 GB wolnego i 0.1 GB zajętego. W aukcji na alletanio gościu napisał, że w komplecie jest Mapa Polski i Europy, niestety nie widać tego bo navi nie działa.

Co może być nie tak z tym HDD ?

Czekam też na odp. od sprzedawcy. W razie czego mogę zwrócić sprzęcik . Mam f-vat i gwarancję.
                                        * CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
                                        * AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"

Komentarz

• dato
                                          L&K
                                          • 2012
                                          • 1431

IMHO HDD masz wyszarzony bo nie ma czego z niego odtwarzać. Uaktywni się jak wrzucisz na niego jakieś mp3 z karty
                                          13GB jest o ile pamiętam prawidłowo - tyle masz dostępne na swoje pliki, reszta zajęta na firmware i mapę - nie masz dostępu do tych partycji.

Może przytrzymaj setup przez ok 10-15s i wypisz na forum co Ci tam wyświetli - powinien wejść do tzw "ukrytego menu" i podać wersję sprzętu, softu i map jakie masz zainstalowane.

Pozdrawiam.

Komentarz

• Octavia2Limited
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 322

IMHO HDD masz wyszarzony bo nie ma czego z niego odtwarzać. Uaktywni się jak wrzucisz na niego jakieś mp3 z karty
                                            13GB jest o ile pamiętam prawidłowo - tyle masz dostępne na swoje pliki, reszta zajęta na firmware i mapę - nie masz dostępu do tych partycji.

Może przytrzymaj setup przez ok 10-15s i wypisz na forum co Ci tam wyświetli - powinien wejść do tzw "ukrytego menu" i podać wersję sprzętu, softu i map jakie masz zainstalowane.

Pozdrawiam.
                                            Dzięki za odp. Wrzuciłem ponownie plik i dysk już działa wcześniej musiałem zrobić coś nie tak. K.... 17 GB zajmuje firmware i mapa ?. Szkoda, że żaden sprzedawca nie informuje jak to naprawdę wygląda z tym HDD!.

Jak widać nie mam żadnej mapy o której sprzedający pisał w aukcji. :?

Pozdrawiam
                                            Załączone pliki

Komentarz

• dato
                                              L&K
                                              • 2012
                                              • 1431

A chcesz mieć, czy se sam poradzisz ?
                                              Jutro wieczorkiem będę się kręcił po mieście, możesz słać namiary pw.

2010 to trochę jeździła / leżała od wyjścia z fabryki...

Komentarz

• Octavia2Limited
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 322

Zamieszczone przez dato
                                                A chcesz mieć, czy se sam poradzisz ?
                                                Jutro wieczorkiem będę się kręcił po mieście, możesz słać namiary pw.

2010 to trochę jeździła / leżała od wyjścia z fabryki...
                                                Dzięki. Poradziłem sobie . Nie spodziewałem się, że będzie aż tak łatwo i szybko.
                                                Niestety wersja 7673. Sklep w którym kupiłem navi. ma wysłać mi najnowszą mapkę.

Komentarz

• dato
                                                  L&K
                                                  • 2012
                                                  • 1431

To daj znać jaki będzie ta najnowsza miała numerek, może ja się uśmiechnę. Mam te z końcówka 90 East/West, ale taką 73 West szukałem na szybko przed trasą do Francji i była bardzo ok na Polskę i bez uwag na zachód od nas.

Pozdrawiam.

Komentarz

• akolo
                                                    Drive
                                                    • 2010
                                                    • 71

Witam

Jaka jest aktualnie najnowsza mapa do Columbusa?
                                                    Chodzi mi o WEST.
                                                    Przegladam od daaaawna aby sciagnac cos nowego ale nie ma ...

Komentarz

Pracuję...