super wkońcu na to czekałem, za niedługo napiszę jak to się sprawdza u nas
Sprawdzi się tylko wtedy jeśli jest to tuner MPEG-4 czyli standard obowiązujący w Polsce. Jeśli jest to natomiast MPEG-2 to niczego nie odbierzesz, chyba że po analogu ale jakość przekazu w takim przypadku będzie raczej kiepska.
Martin: W jaikm standardzie cyfrowym pracuje tuner (MPEG-2 czy MPEG-4) ?
Gdzie montuje się antenę ?
Cze Rafal, kurcze to ja ci nepowiem czy 2 albo 4.Ale ten cyfrowy dziala v Czechach, Austrii, Crotia, to muszy dzialac aj v Polsce nie??JA tam do Was v tygodniu pojade, to uwidzie.NA anteny czekam, teraz jade na 10cm cabla i mam na cyfrowym 10tv.
Innaczej anteny mozesz dac na szybe okolo slupku A v przodu i do tylu.
[ Dodano: Pią 07 Lis, 08 16:33 ]
I jest to original co jest v Touaregu i Superbu II.
Mam duży problem. Tydzień temu kupiłem sobie nowe RNS-510 Columbus. Pojechałem do ASO moją Octavią II (2008) aby ją zainstalować i nie stracić gwarancji. Najpierw nie mogli jej podłączyć więc podobno wgrali kody od SUPERB-a, później jak podłączyli to działała mi 1h i znikł całkowicie dźwięk, a dodatkowo w wyświetlaczu centralnym (MAXI-DOT) zniknęła mi informacja o audio i nawigacji tak że samochód jej całkowicie nie widział. Dzisiaj pojechałem do ASO i wgrali mi niby kody fabryczne ale komputer nadal go nie widzi, chociaż działą przynajmniej dźwięk.
Stąd moje pytanie. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problem i jak należy go rozwiązać. Czy jest to może problem sterowników jeśli tak to gdzie można ten problem rozwiązać?
Wielkie dzięki wszystkim za info.
[ Dodano: Pią 02 Sty, 09 19:35 ]
I dla czego ci wgywali kody z Superba??Do OII ma byc Trinax i do Superba COlumbus, jest roznica v sw i hw.[/quote]
To co mam zrobić. Jak zakodować poprawnie navi aby działała. Nie wiem czy to jest różnica: ale ja mam navi COLUMBUS, a ty napisałeś że do OCTAVII II jest TRINAX.
To ci dla tego niedziala ze jest to navi z Superba.=((Bendzie tez dzialac, tylko niepokazuje na Maxidotu.V tym przypadku jest potrzeba zamienic sterownik gateway i innaczej nakodowac navi.Sa s tym klopoty.Lepiej masz kupic navi jaka ma v OII byc.
Hmm,...
i tyle, napaliłem się niesamowicie na RNS's i bardziej już przeważa na zakup jego niż przeciwko
Wszystko mniej więcej już chyba wiem, przynajmniej tak mi sie wydaje,..ale najbardziej spodobał mi się ten gadżet z czujnikami parkowania, naprawdę jest możliwość tego zrobienia?
Mam w tej chwili MFD2, oczywiście fabryczne czujniki parkowania z tyłu mam.
BTW, również mam ale tylko na Maxidocie, więc z tego co się orientowałem to trzeba cały sterownik BTW zmienić aby pokazywał na RNS, a to chyba ok.1000zł z tego co patrzyłem na allegro,..więc chyba troszkę przy bogato:/
[ Dodano: Pon 12 Sty, 09 13:39 ]
Nikt nie odp. :/
Czyżby głupie pytanie było poprzednie?
A jeszcze mnie nurtuje jedna rzecz, czy jest możliwość oglądania filmów z DVD podczas jazdy,...oczywiście chodzi o pasażerów?
sesik, A działa włączanie radia po przekręceniu kluczyka czy też nie działa?
Bo jak tez nie to wygląda na to, że po prostu kable z sygnałami z CANa sa odcięte. W takim razie za free wystarczy wypiąć 2 kable CANowskie i po kłopocie.
sesik, A działa włączanie radia po przekręceniu kluczyka czy też nie działa?
Bo jak tez nie to wygląda na to, że po prostu kable z sygnałami z CANa sa odcięte. W takim razie za free wystarczy wypiąć 2 kable CANowskie i po kłopocie.
No bo jak to nie działa na kluczyk to by mogło sugerować, że są "wycięte" kable, które przesyłają wiadomości po CANie, a wtedy można sobie to zrobić samemu za friko. Natomiast jeśli reaguje na kluczyk i przyjmuje inne komunikaty to bardziej wygląda na filtr, który wycina ramki z informacją o prędkości.
ja probowalem u Grygiego ten wynalazek....i tak:
po pierwsze nie dzialalo za kluczykiem, brak zmiany podswietlenia z dziennego na nocne
po drugie... zmiescic to cholerstwo za RNS-em to cyrkowy majstersztyk...
jak na razie dalem sobie spokój....
gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
ja probowalem u Grygiego ten wynalazek....i tak:
po pierwsze nie dzialalo za kluczykiem, brak zmiany podswietlenia z dziennego na nocne
po drugie... zmiescic to cholerstwo za RNS-em to cyrkowy majstersztyk...
jak na razie dalem sobie spokój....
Teraz juz wsystko jest oka=)Ten dvd free byl jakisz zjebany.Teraz juz tez znalazlem super miejscie dla niego, ale pierwsze auta do montazu bylo cholerstwo.
Czekam na MDI-to jest origo sterownik s wionzkou na podlonczenie iploda i usb.
Nie wiem, jak trinax, ale ori zestaw BT w Superbie ma jakies dziwne wymagania. Telefony musza spelniac jakis tam certyfikat przesylu. Taka liste teoretycznie maja serwisy, ale mozna pytac SAP. Generalnie E51 dziala polowicznie, bo gadac mozna, ale ksiazki telefonicznej nie skopiuje. E71 dziala bez problemu. Podobno taki sam zestaw BT ma Audi i tam E51 dziala bez problemu :lol: :roll:
Komentarz