Separator antenowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chester121
    L&K
    • 2005
    • 1053

bezpiecznik poszedl i na 99% nic wiecej nie moglo sie stac (po to one sa !!)
    dam ci dobra rade zawsze jak cos podlaczas to upewni sie ze nie ma tam pradu
    oszczedzisz na bezpiecznikach a kto wie moze i na zdrowiu :diabelski_usmiech

pzdr

Komentarz

• maciek
      Ambiente
      • 2005
      • 172

Zamieszczone przez slodki
      Witam
      Mam pytanie podczas montazu seperatora niestety zwarłem kabelek z masa w radyjku (pionner). Oczywiście spalił sie bezpiecznik w samochodzie czy mogło coś jeszcze się stać ? Co mam jeszcze sprawdzić ?
      Ewentualnie mógł się spalić jeszcze bezpiecznik w radiu, powinien być tuż obok kostki z kablami. Sprawdź go też.
      Pozdrawiam
      OCTAVIA '01

Komentarz

• slodki
        Classic
        • 2006
        • 11

Dzięki za odp. W samochodzie padł i to sprawdziłem zaraz. W radiu nie padł, ale wolełem się upewnić czy coś jeszcze się mogło stać. Właściwie to była moja głupota bo wiedziałem że trzeba zaizolować, ale nie zauważyłem że kluczyka ze stacyjki nie wyjołem.
        Pozdrawiam

Komentarz

• henio
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 631

W najgorszym przypadku mogła Ci pujśc końcówka mocy , one są bardzo czułe na takie zwarcia ale to w najgorszym. :wink:

Komentarz

• slodki
            Classic
            • 2006
            • 11

ALE TO W TAKIM MOMENCIE RADIO BY NIE GRAłO ? WIęC CHYBA JEST OK.

Komentarz

• maciek
              Ambiente
              • 2005
              • 172

Tak właśnie by było. Jeśli radio gra to możesz spać spokojnie
              OCTAVIA '01

Komentarz

• zefirstorm
                Ambiente
                • 2006
                • 152

dzisiaj w MM pytałem o separator - a gość mi mówi że pierwsze słyszy...
                muszę gdzie indziej poszukać....
                ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• maciek
                  Ambiente
                  • 2005
                  • 172

zefirstorm, Ja też kupowałem w MM, w Poznaniu. Koleś był święcie przekonany że to wzmacniacz jest. O separatorze nigdy nie słyszał :?
                  OCTAVIA '01

Komentarz

• zefirstorm
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 152

czyli jakbym zapytał o wzmacniacz antenowy do bele jakiego auta to by wiedział o co chodzi...

a ja go o separator do skody pytałem LOOL

pozdr
                    ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• slodki
                      Classic
                      • 2006
                      • 11

Powiem wam szczerze że np w MM w chorzowie wiedział gość co to separator i miał. Wiedział że to do Skody itp. Zresztą ogólnie miał pojęcie o nagłośnieniu. Więc to wszytsko zalęzy.

Komentarz

• kicus_tomek
                        Drive
                        • 2006
                        • 72

Ja jak powiedziałem gościowi (baranowi) w sklepie z elektroniką że potrzebuję separator antenowy do auta to zrobił wielkie oczy że pierwszy raz słyszy o czymś takim
                        chociaż jest inżynierem elektronikiem i zajmuje się car audio. Powiedział że
                        na pewno się pomyliłem i chodzi mi o wzmacniacz antenowy. Tak mnie zakręcił że w końcu wziąłem tem wzmacniacz, zamontowałem i bez efektu. Muszę kupić ten separator.
                        Zamieszczone przez slodki
                        w MM w chorzowie wiedział gość co to separator i miał
                        po ile mają te separatory w MM? bo na Allegro 22zł + wysyłka to razem ze 30zł wyniesie

Komentarz

• slodki
                          Classic
                          • 2006
                          • 11

KupKup bo warto. Radio nareszcie GRA

Komentarz

• greszczyn
                            Elegance
                            • 2005
                            • 893
                            • Nissan

Ci którzy chcieliby wymienić w swoim aucie z niewiadomych powodów " super strzelające " radio np. Stream , bądż Audience , na radio tzw. nie firmowe , powinni raczej wymienić antenę i nie bawić się z separatorami . Miałem dwa takowe ( no chyba że mam wybitne szczęście i miałem dwa niesprawne separatory , albo miałem trafioną antenę ) . Objawy to :
                            nie możność odbioru stacji na " częstotliwościach alternatywnych"( AF) , oraz trzaski i piardy w odległości już ... 20- 30 km od stacji nadawczej . Po wymianie anteny ,po prostu... " czary z mleka" , zacząłem odbierać , różne regionalne rozgłośnie , no i.... znane RADIO na 4 różnych częstotliwościach .. joł .Nie wiem na czym myk polega.... ale jak chcecie mieć nie firmowe radio w OII i ... odbierać dobrze UKF , to polecałbym wymienić antenę. Wiąże się to z demontażem podsufitki , ale przy okazji można np. okleić dach Dynamatem :twisted: . Miłego oklejania :twisted:
                            Separator - oczywiście był podpiety pod 12 V .
                            Załączone pliki

Komentarz

• Hanz2k
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 522

Ja swój separator nabyłem w MM. Mają coś takiego z mylącym opisem z tyłu pudełka. Polski opis mówi o antenie podnoszonej elektrycznie Angielski o antenie elektronicznej. Czyli nie w Moskwie a w leningradzie, nie samochody a rowery, itd. Producentem jest Hama. Cena 39.90. Radio po upgradzie gra zajebiście.
                              Hanz2k
                              1,8 T by MT
                              :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• Piotr_T
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 479

Hej,
                                Sorry, ze odgrzewam temat, ale mnie zaniepokoil. Radio mam Clariona (numerka nie pamietam), do radia AFAIR wchodzi zwykly kabelek antenowy, nie moge zlapac PR1 na dlugich, na FM'ach lapie sporo stacji, ale np. w Lanosie mialem Pioneera i lapalem duzo wiecej stacji, co gorsza na zestawie Lanos/Pioneer nie czulem kiedy radio zmienia stacje nadawcza, tutaj czuje wyraznie jak sygnal sie pogarsza potem poharczy i znajduje inna. Clarion wydaje mi sie dobra firma i sadze, ze moge nie miec tego separatora (podlaczali w ASO Skoda, ale srednio podlaczali bo na poczatku tak podlaczyli, ze radio pamieci nie trzymalo). Problem jest taki, ze ledwo to radio upchnieto we wneke (wiem bo sam je potem wyjmowalem). Mogli mi tego separatora nie podlaczyc ? Czy to sie podlacza tylko w okolicy radia (tam juz miejsca nie ma) czy moga to podlaczyc gdzies indziej ?

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Piotr_T, Oczywiscie ze nie dali bo nie ma czegos takiego jak separator antenowy w ETCE wiec ASO tego nie sprzedaje.

A wsadzis sie da, tylko trzeba wykonac moda plastiku za radiem, do wgladu na forum :szeroki_usmiech
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Piotr_T
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 479

ASO daje - na specjalne zyczenie klienta. Ja zakupilem auto z radiem i bede probowal otrzymac ten separator (maja to w ofercie i wiedza o co chodzi), zakladali mi to radio w pospiechu i pewnie nie wlozyli (tak jak zle podlaczyli na poczatku i radio gubilo pamiec po wyjeciu kluczyka, ale naprawili), w poniedzialek jestem umowiony na sprawdzenie.

Komentarz

• nico21
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 2640
                                      • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                                      A wsadzis sie da, tylko trzeba wykonac moda plastiku za radiem, do wgladu na forum :szeroki_usmiech
                                      u mnie separatorek (taki jak na fotach powyżej) zmieścił sie bez zadnych modów z plasikiem Mam kenwooda
                                      DACAR.team

Komentarz

• Paweł T
                                        Elegance
                                        • 2006
                                        • 784

Zamieszczone przez nico21
                                        Maicroft napisał/a:
                                        A wsadzis sie da, tylko trzeba wykonac moda plastiku za radiem, do wgladu na forum

u mnie separatorek (taki jak na fotach powyżej) zmieścił sie bez zadnych modów z plasikiem Mam kenwooda
                                        potwierdzam, u mnie też wchodzi radio i separator bez wycinania plastiku z tyłu, po prostu wpinam go między radio i antenę i tyle.
                                        TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• huwe
                                          Elegance
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 976

mała gimnastyka ręką na czuja i za pionierkiem też się upcha
                                          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Krzysztof1967
                                            Classic
                                            • 2007
                                            • 24

Mam zamontowany w octavii separator antenowy, kupiony na allegro. Muszę przyznać że różnica jest kolosalna, przed zamontowaniem "Łapałem" kilkanaście stacji. Po zamontowaniu zrobiło się kilkadziesiąt. Osobiście polecam ten "wynalazek"

Komentarz

• Hunter
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 1655

dziś zamontowałem separator. Na razie niebo, sprawdzi się na trasie jak działa i wtedy będzie można coś powiedzieć więcej

P.S. Powiedźcie mi jedną rzecz - chcę za parę dobrych rad dać ludziom punkty, ale zniknęła ta opcja w postaci przycisku... Czegoś tu nie rozumiem :?
                                              ...nie ma to jak Octavia :drive:
                                              >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• Adamu
                                                L&K
                                                • 2006
                                                • 1384

Hunter, punkty za pomógł możesz dawac w tematach, które sam założyłeś.

Separator daje radę również na trasie :]

Komentarz

• Hunter
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 1655

Adamu, dzięki za wyjaśnienie - już miałbyś 3 ptk Kurcze szkoda, że nie można dodawać nie tylko w swoich tematach, bo dużo tematów mi pomogło, które już były założone przez kogoś innego.

W sumie trochę dziwną sprawę zauważyłem i teraz nie wiem czy mam antenę serii Ori czy jakieś inne cudo, bo i bez separatowa na innej przejściówce też zaczęło fajnie grać :? A ta wcześniejsza redukcja miała uszkodzony kabel i to pewnie było przyczyną całego problemu :roll:
                                                  ...nie ma to jak Octavia :drive:
                                                  >>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<

Komentarz

• jandrys
                                                    Classic
                                                    • 2006
                                                    • 29

Jeśli masz dobry sygnał to nie ma znaczenia czy masz separator czy nie, jesli jestes zbyt blisko nadajnika to moze nawet lepiej chodzic bez separatora....najlepiej to sprawdzic daleko od duzego miasta.....
                                                    Była O1, AGR -oszczędne cudo
                                                    Jest O2, BKD -porywisty rumak

Komentarz

Pracuję...