Koledzy mają rację bo w Skodzie dieslu -w mojej także; obroty powinny być ok 900/obr/min. Choć mojej firmie jest Opel Vivaro diesel i tam obrotomierz pokazuje na wolnych obrotach ok 700 obr/min, a silnik pracuje ładnie równomiernie, może kolega ma silnik z Opla
problem z symfony w o1 z poznania
Zwiń
X
-
A czy jak zostawisz radio na dłużej niż godzina to się samo wyłączy ??
Jeżeli TAK to informacja o zapalonych światłach i o właczonym zapłonie idzie właśnie po canie i jest on potrzebny. Na allegro są takie adaptery zamieniające te sygnały na can potrzebny do radia.
Jeżeli NIE to radio ma coś zwalone z podświetlaniem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoyoschua, jakoś nie wierzę w to, że w OI informacja o światłach itp idzie po CANie. AFAIK tam we wtyczce od radia nie ma żadnych przewodów z CANem. Informacja o światłach jest przesyłana poprzez podanie +12V na odpowiedni pin.elize11
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yoschuaA czy jak zostawisz radio na dłużej niż godzina to się samo wyłączy ??
Jeżeli TAK to informacja o zapalonych światłach i o właczonym zapłonie idzie właśnie po canie i jest on potrzebny.
więc jest dobrze wszystko podłączone,
kto ma radio symfony i o1 w białymstoku?elize11
Komentarz
-
-
zmieniłem na radyjko które śmiga tak jak trzeba model 303 miusic system,
słabsze bo kaseta nie chodzi tak ładnie na miekko jak w modelu symfony, ale działa podświetlenie, pasowło bez jakichkolwiek przeróbek, działa z kluczyka i pokretła , naprawde super, co do radyjka symfony, to trzeba autko które ma instalacje pod takie radio, widocznie radio symfony to nie seria, przynajmiej u mnie,
pozdr i dziękuję za pomocelize11
Komentarz
-
-
elize11,
wystarczy użyć szukajki, wszystko było.........
w Symphony jest can-bus, pin nr.3 szarobiały.
podświetlenie radia pin nr. 6 szaroniebieski
reszta tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=11705
pzdr.
Komentarz
-
Komentarz