Oto informacja otrzymana od polskiego importera firmy ABT, a dotycząca wzmocnienia silnika 1.2TSI:
Szanowny Panie
Nasza firma jest importerem marki Abt Sportsline w Polsce. Przekazano mi Pańskie zapytanie w sprawie tuningu silnika 1.2 TSI.
Cena modyfikacji to 1525 Euro z 22% VAT (obowiązuje kurs sprzedaży Euro banku BGŻ). Tuning odbywa się przez montaż dodatkowego komputera sterującego silnikiem – Abt AEC. Jest to modyfikacja w pełni bezpieczna i nie ingerująca w żadne elementy zespołu napędowego. W załączniku znajdzie Pan szersze informacje na temat tego rozwiązania technicznego.
W razie dalszych pytań chętnie udzielę wszelkich informacji.
Więc jeśli ktoś będzie miałl ochote kupić 1.2TSI i myśleć o jego tuningu, to moze lepiej zainteresować się 1.4TSI - wyjdzie sporo taniej i pewnie bezpieczniej...
Więc jeśli ktoś będzie miałl ochote kupić 1.2TSI i myśleć o jego tuningu, to moze lepiej zainteresować się 1.4TSI - wyjdzie sporo taniej i pewnie bezpieczniej...
Myślę, że przy kwocie 6.227 zł (wspomniany kurs BGŻ) śmiało możemy zainteresować się 1.8 TSI
Trzeba po prostu poczekac az normalni tunerzy ogarna ten silnik
Wiesz, tuning jakby nie było, kosztować bedzie pewnie nie mniej, niż 1000zł. Więc chyba jednak wciąż warto rozważyć kolejny 1000zł dopłaty i mieć tą samą moc w oryginale 1.4TSI - i po jakimś czasie ten "wzmocnic"... Tylko czy wtedy nie będzie warto jednak pomyśleć o 1.8TSI? :szeroki_usmiech
Tylko czy wtedy nie będzie warto jednak pomyśleć o 1.8TSI? :szeroki_usmiech
to są odwieczne dylematy
najlepiej zainwestować w samochód, który spełnia wymagania w serii, ale nie zawsze się da.
Powiedziałbym, że się nigdy nie da :szeroki_usmiech
a to już zależy od osobnika, ja chyba jestem w stanie osiągnąć taki poziom, żeby się już wyżej nie napinać, no ale nie mam wygórowanych oczekiwań na szczęście
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz