wypas wykres, namalować Ci taki :?:  :szeroki_usmiech

1.2 TSI w Octavii

Zwiń

X
- 

Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
 - 
 - 

Zamieszczone przez CarolcoTeż właśnie MINTa i też BEŻ CAPPUCCINOZamieszczone przez LangustaSpoko warto czekać.Ja czekałem 8-tygodni na O2FL'MINTA' a jaką wersje Masz zamówioną?Zamieszczone przez CarolcoDzięki za pomoc, samochód powinien wejść bez składania lusterek. Już się samochodu doczekać nie mogę

Załączone plikiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
 - 
 - 

[quote="krzysiek83wpr"]Zamieszczone przez LangustaWitam,i po wakacjach przejechane 2000km spalanie 5l w trasie średnio załadowany,brak zużycia oleju bardzo przyjemna praca skrzyni 6B manual jestem zadowolony.
Dołączam się do zapytania - jeśli można, napisz dokładniej przy jakich prędkościach takie spalanie, oraz czy to wskazania komputera, czy wyliczenia. Każda informacja jest dla mnie bardzo ważna, gdyż o spalaniu O2 1.2TSI niewiele można znaleźć.
Komentarz
 - 
 - 

Witam,prosze spalanie wyliczone bez komputera miasto 7l - 8l trasa 5l - 6l (przy około 130km/h) wszystko bez klimy.Wyniki częściowo przy układaniu silnika.Jeśli ma ktoś O2 1.2 TSI z komputerem to niech poda swoje wyniki spalania to porównamy.

Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
 - 
 - 

RSS_OCP Member
- 2004
 - 2333
 - Superb III (3V3)
 - ASV 1.9 TDI VP 110 KM
 - CDAA 1.8 TSI 160 KM
 - CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

No ale przecież nie mówimy o seryjnych silnikach.Zamieszczone przez krzysiek83wprTSI - Zalecane 95, nei slyszalem żeby producent, mówił o jakiś korzyściach ze stosowania 98.
No nie wiem, ja leje 95.
Komentarz
 - 

nie wiem czy mogę jako nieposiadacz -> 1.2 nie ma oznaczenia silnika.Zamieszczone przez krzysiek83wprA jeszcze takie pytanie z innej beczki, posiadacze 1.2tsi niech się wypowiedzą, czy na tylnej klapie nie ma żadnego napisu tsi, czy jest tsi srebrne?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
 - 
 - 

RSS_OCP Member
- 2004
 - 2333
 - Superb III (3V3)
 - ASV 1.9 TDI VP 110 KM
 - CDAA 1.8 TSI 160 KM
 - CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Nie ma oznaczenia silnika.Zamieszczone przez krzysiek83wprA jeszcze takie pytanie z innej beczki, posiadacze 1.2tsi niech się wypowiedzą, czy na tylnej klapie nie ma żadnego napisu tsi, czy jest tsi srebrne?
Komentarz
 - 

Potwierdzam brak napisu (oznaczenia silnika) fabrycznie.Zamieszczone przez szkodanie wiem czy mogę jako nieposiadacz -> 1.2 nie ma oznaczenia silnika.Zamieszczone przez krzysiek83wprA jeszcze takie pytanie z innej beczki, posiadacze 1.2tsi niech się wypowiedzą, czy na tylnej klapie nie ma żadnego napisu tsi, czy jest tsi srebrne?Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
 - 
 - 

Taaaa..... Europa... ;] W USA z tego ci dziś przeczytałem ( pewnie w sumie żadna nowość ), po pierwsze samochdy wielkości Octavii jeźdzą na motorach wielkości minimum 2litr no i w zwyż, nikt nie slyszał o czymś takim dziwnym jak 1.4 turbo a tym bardziej 1.2. W ostatnim "motorze" jest test nowej Jetty która miała premierę w USA - Samochód jest wyposażony w podstawowy silnik w gamie 2.5litra wolnossący chyba 170km, tak że żadnego downsizingu
A po drugie silniki typu disel to tylko w ciężarówkach i dostawczakach :]
[ Dodano: Czw 19 Sie, 10 18:41 ]
Najmocnijszy 1.2 tdi ma ile 80km?? troszke, mało. Choć prawdą jest że OII jest bardzo lekkie, dzieki temu zbiera się supr.Zamieszczone przez rkbPytanie czy odwaza sie do octy wsadzic tez 1.2 TDI
  bo w sumie czemu nie, moja octa w dowodzie ma wpisane 1220 kg, to 120 kg wiecej niz w VW polo  :lol:
Komentarz
 - 
 - 

A bo w USA ludzie lubią proste rzeczy: wolą V8 4,0l zamiast 2.0T, bo mniej rzeczy może sie popsuć. Wolą też zwykłą klimę zamiast automatycznej, bo prościej się ją obsługuje... :szeroki_usmiech
A tak mi się przypomniało amerykańskie "przysłowie": Co jest lepsze od dużej pojemności?: Jeszcze większa pojemność!!!

Komentarz
 - 

Komentarz