wypas wykres, namalować Ci taki :?: :szeroki_usmiech
1.2 TSI w Octavii
Zwiń
X
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
-
-
Zamieszczone przez CarolcoZamieszczone przez LangustaZamieszczone przez CarolcoDzięki za pomoc, samochód powinien wejść bez składania lusterek. Już się samochodu doczekać nie mogęZałączone plikiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
[quote="krzysiek83wpr"]Zamieszczone przez LangustaWitam,i po wakacjach przejechane 2000km spalanie 5l w trasie średnio załadowany,brak zużycia oleju bardzo przyjemna praca skrzyni 6B manual jestem zadowolony.
Dołączam się do zapytania - jeśli można, napisz dokładniej przy jakich prędkościach takie spalanie, oraz czy to wskazania komputera, czy wyliczenia. Każda informacja jest dla mnie bardzo ważna, gdyż o spalaniu O2 1.2TSI niewiele można znaleźć.
Komentarz
-
-
Witam,prosze spalanie wyliczone bez komputera miasto 7l - 8l trasa 5l - 6l (przy około 130km/h) wszystko bez klimy.Wyniki częściowo przy układaniu silnika.Jeśli ma ktoś O2 1.2 TSI z komputerem to niech poda swoje wyniki spalania to porównamy.Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez krzysiek83wprTSI - Zalecane 95, nei slyszalem żeby producent, mówił o jakiś korzyściach ze stosowania 98.
No nie wiem, ja leje 95.
Komentarz
-
Zamieszczone przez krzysiek83wprA jeszcze takie pytanie z innej beczki, posiadacze 1.2tsi niech się wypowiedzą, czy na tylnej klapie nie ma żadnego napisu tsi, czy jest tsi srebrne?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez krzysiek83wprA jeszcze takie pytanie z innej beczki, posiadacze 1.2tsi niech się wypowiedzą, czy na tylnej klapie nie ma żadnego napisu tsi, czy jest tsi srebrne?
Komentarz
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez krzysiek83wprA jeszcze takie pytanie z innej beczki, posiadacze 1.2tsi niech się wypowiedzą, czy na tylnej klapie nie ma żadnego napisu tsi, czy jest tsi srebrne?Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Taaaa..... Europa... ;] W USA z tego ci dziś przeczytałem ( pewnie w sumie żadna nowość ), po pierwsze samochdy wielkości Octavii jeźdzą na motorach wielkości minimum 2litr no i w zwyż, nikt nie slyszał o czymś takim dziwnym jak 1.4 turbo a tym bardziej 1.2. W ostatnim "motorze" jest test nowej Jetty która miała premierę w USA - Samochód jest wyposażony w podstawowy silnik w gamie 2.5litra wolnossący chyba 170km, tak że żadnego downsizingu
A po drugie silniki typu disel to tylko w ciężarówkach i dostawczakach :]
[ Dodano: Czw 19 Sie, 10 18:41 ]
Zamieszczone przez rkbPytanie czy odwaza sie do octy wsadzic tez 1.2 TDIbo w sumie czemu nie, moja octa w dowodzie ma wpisane 1220 kg, to 120 kg wiecej niz w VW polo :lol:
Komentarz
-
-
A bo w USA ludzie lubią proste rzeczy: wolą V8 4,0l zamiast 2.0T, bo mniej rzeczy może sie popsuć. Wolą też zwykłą klimę zamiast automatycznej, bo prościej się ją obsługuje... :szeroki_usmiech
A tak mi się przypomniało amerykańskie "przysłowie": Co jest lepsze od dużej pojemności?: Jeszcze większa pojemność!!!
Komentarz
-
Komentarz