Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Agamek12
    Zamieszczone przez shok
    Ja albo nie umie liczyć albo mi wychodzi ,że różnica w cenie miedzy O II fl mint, a nowym tourem wychodzi tak śmiesznie mała ,że lepiej brac minta. Po drugie jak już ktoś wyżej wspomniał dlaczego nie ma żadnego normalnego silnika wolnossącego.Nie każdemu 1.6 wystarcza. Taki 140-150km byłby zapełnieniem luki...
    Różnica to około 4kzł... więc wcale nie taka znów mała...
    Moim zdanim to jest bardzo mała różnica.Jeśli odejmiemy ESP to wychodzi taka sama cena. :roll:

Komentarz

• neoXs
      Rider
      • 2010
      • 555

NeoXS, w rozliczeniu pewnie dostałbyś 35-37kzł
      Przeanalizowałem sobie nieco allegro i takie kwoty widnieją przy 2-3 latkach, a ich przebiegi są strasznie rozbieżne.

Zaś najtańsza oferta tego samochodu jaki ja mam w prawie takiej samej opcji (w 90% brak wycieraczki) z tyłu oscyluje 46-47,5k . Zatem jeśli za miesięczny samochód z przebiegiem 1 400km miałbym dostać faktycznie 10k mniej to wolę pojeździć 2 lata do końca gwarancji i wtedy go sprzedać, bo dostanę za niego właśnie koło 40k.

Np. w Tychach tam gdzie kupiłem autko to był używany Tour z 2008 roku z przebiegiem 120tys km. z tym samym silnikiem, bez gazu, bez radia i wycieraczki, a jego cena to 39 tys. zł

A ja w rok więcej niż 10-14 tys. km nie zrobię
      No nic pożyjemy zobaczymy.

Komentarz

• livid
        Drive
        • 2009
        • 64

[shadow=white:f94cd026b6]shok napisał
        Ja albo nie umie liczyć[/shadow:f94cd026b6]

chyba nie umiesz liczyc
        mint 1.2tsi kosztuje 50tys?

wyjasnij prosze jak to policzyłes?

Komentarz

• Agamek12
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 9942
          • Ford

Masz rację, 4.000zł to mała kwota. Zamiast kupić gołego Toura 1.4i za 44kzł, można kupić Minta 1.4i za 48.000zł... Ale po co 1.4i - za te same pieniadze mozna kupić 1.6i Toura... A może lepiej dołożyć 5kzł i za około 53kzł kupić 1.2TSI MINT? Albo jeszcze tylko troszeczkę, bo zaledwie 3kzł i wziąć 1.4TSI MINT? Eeee, wrzućmy kolejne małe pieniążki i kupmy za jakieś 60kzł 1.4TSI Ambiente... I podorzucajmy jeszcze troszkę tych małych kwot i dojźmy do wniosku, że nie ma co kupować Toura, dołużmy troszkę i kupmy RS-a.
          4.000złl to jednak dość sporo...
          Adam... Używam:
          Rolka: e11FL 97KM/130Nm
          Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

4.000złl to jednak dość sporo...
            bez przesady 4000 taniej za poprzedni "model" bez ESP to nie są duże pieniądze
            na dobrą sprawę właśnie mniej więcej tyle kosztowało ESP jak było za dopłatą :idea:
            moi starzy kupowali właśnie na przełomie przed\po liftu i trochę niezależnie od nas, ale chyba dobrze wyszło, że trafili poliftową właśnie dlatego, żeby nie brać od razu w dupsko paru tysi za sam głupi lift.
            (poza tym Mama się zawsze ze mną przekomarza, że mają ładniejszy samochód i nie BIAŁY :szeroki_usmiech )
            taka sama przedliftowa, z tego samego miesiąca (chociaż różnica musiała być o ile pamiętam ~2. miesięcy) na pewno będzie tańsza niż lift.
            więc IMO różnica w cenie jest za mała przy tym tourze, żeby był jakimś niewiadomo jakim hitem, poza tym nie występował chyba w reklamie z dwójką takich fajnych młodych ludzi w galerii sztuki :lol: :lol: :lol:
            CHYBA, że tak jak mówiłem polecą takie same upusty jak na "normalną" O2.
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• livid
              Drive
              • 2009
              • 64

mint 1.2tsi cennikowo kosztuje 60tys
              tour 1.6 45tys

nad czym sie zastanawiac?

i celowo nie podaje cen danielcia

bo moze sie okazac ze przygotuje dla toura tez atrakcyjna oferte

o silniku 1.4 nie chce w ogóle dyskutowac bo to jakies nieporozumienie

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Zamieszczone przez livid
                Zamieszczone przez livid
                nad tym, że tour z NIEZBĘDNYM (nawet jak dla mnie) packiem kosztuje 49tys i PODOBNO nie ma być na niego upustów a bida 1,2TSI nie powinna kosztować więcej niż te no powiedzmy 55tys to już jest dla mnie totalny maks za minta.

heh, może być jeszcze tak, że skończą się upusty :lol:
                jak ktoś będzie cwaniakował przy O2 to będzie mu można zaproponować naprawdę porównywalny ale tańszy model i szlus :lol:
                (ja bym tak przynajmniej zrobił :szeroki_usmiech )
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8033
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez szkoda
                  CHYBA, że tak jak mówiłem polecą takie same upusty jak na "normalną" O2.
                  To wtedy OII Tour wejdzie w widełki cenowe Fabii. Nie zdziwię się jak na OII FL rabaty zmaleją.
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• livid
                    Drive
                    • 2009
                    • 64

to juz jest 6 tysi a powiedzmy ze okaże sie ze na toura dostajesz 2 tys rabatu i robi sie roznica 8 tyś

ale nie ma wróżyć trzeba poczekac i zobaczyc jak sie los potoczy

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez livid
                      to juz jest 6 tysi a powiedzmy ze okaże sie ze na toura dostajesz 2 tys rabatu i robi sie roznica 8 tyś
                      mówię "max" bo tak naprawdę spodziewałbym się mniej
                      ale... rzeczywiście słabe jest teraz porównanie, bo zapomniałem, że w O2 nie ma już 1,6 :lol: ops:

[ Dodano: Czw 07 Paź, 10 15:30 ]
                      Zamieszczone przez AdamB
                      Nie zdziwię się jak na OII FL rabaty zmaleją.
                      otóż to :idea:
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• shok
                        RS
                        • 2009
                        • 2070
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez livid
                        [shadow=white:79c7788eba]shok napisał
                        Ja albo nie umie liczyć[/shadow:79c7788eba]

chyba nie umiesz liczyc
                        mint 1.2tsi kosztuje 50tys?

wyjasnij prosze jak to policzyłes?
                        Mowa jest o tour czyli silniki 1.4 lub 1.6 Tak więć nijak ma się w tym temacie silnik 1.2 Tsi....Przeczytaj temat bo chyba sam sie zamieszałes...
                        Jesli do tego odejmiemy jeszcze ESP ( ok 4tys) to wychodzi nam lipa.

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez shok
                          Mowa jest o tour czyli silniki 1.4 lub 1.6
                          ale 1,6 już nie ma w O2 :idea:
                          więc do bezpośredniego porównania zostaje tylko 1,4 a to jednak cokolwiek egzotyczna jednostka w tym samochodzie.
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• livid
                            Drive
                            • 2009
                            • 64

do shok

1.4 MPI 80KM - 41 700 zł
                            1.6 MPI 102KM - 46 700 zł

mint 1.4 55 000
                            mint 1.2 tsi bo nie ma juz 1.6 60 000

jak obliczyles 4 tys roznicy miedzy silnikami 1.4

Komentarz

• shok
                              RS
                              • 2009
                              • 2070
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

No tak jednak nie można porównywać cen przy dwóch różnych silikach.No ale czytałem ,że ten 1.6 spełnia normy i mają dalej go klepac :roll:

Komentarz

• livid
                                Drive
                                • 2009
                                • 64

ok
                                ale napisz nam prosze na jakiej podstawie stwierdziles ze bardziej oplaca kupic sie minta
                                mowie o cenie bo tak pisales

Komentarz

• shok
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2070
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

livid, chciałbym poznać tych którzy kupili minta 1.4 za 55 000 o to mi chodziło :shock:

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9942
                                    • Ford

A ja to widzę tak:
                                    Tour 1.4i z pakietem=>43.700zł
                                    O2FL 1.4i Mint=>49.700zł (po upuście 5.000zł)
                                    Różnica 6.000zł.
                                    Tour 1.6i z pakietem=>48.700zł
                                    O2FL 1.2i Mint=>55.800zł (po upuście 5.000zł)
                                    Różnica 7.100zł
                                    W takim Auto Wimarze z pewnością nie uda się urwać nic z powyższych cen. Ale u forumowych dealerów może z obu modeli coś by wyszło.
                                    Więc jak ktoś będzie chciał za jak najniższą cenę kupić duże auto, to kupi Toura 1.4i - bo dla laika (poza samym wyglądem) róznica w wyposażeniu między Tourem a Mintem jest niezauważalna (w każdym razie mniejsza niż między Mintem a Ambiente). Z kolei zwolennicy LPG też wezmą Toura, ale 1.6i, bo O2FL nie da im takiej opcji...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• rkb
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2152
                                      • Rapid Spaceback (NH1)
                                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

A ja to widzę tak:
                                      O2FL 1.4i Mint=>48.900zł (po upuście 5.000zł)
                                      Różnica 5.200zł.
                                      O2FL 1.2i Mint=>54.800zł (po upuście 5.000zł)
                                      Różnica 6.100zł
                                      W takim Auto Wimarze z pewnością nie uda się urwać nic z powyższych cen. Ale u forumowych dealerów może z obu modeli coś by wyszło.
                                      Więc jak ktoś będzie chciał za jak najniższą cenę kupić duże auto, to kupi Toura 1.4i - bo dla laika (poza samym wyglądem) róznica w wyposażeniu między Tourem a Mintem jest niezauważalna. Z kolei zwolennicy LPG też wezmą Toura, ale 1.6i, bo O2FL nie da im takiej opcji...
                                      A w poślizg nigdy nie wpadłeś ?
                                      WG mnie ESP to nie jest drobna różnica Mi zależało własnie głownie na ESP poduszkach bocznych i kurtynach, dlatego wziolem FLke. bo wiadomo polskie drogi to strefa wojny.
                                      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• livid
                                        Drive
                                        • 2009
                                        • 64

90% aut w Polsce nie ma ESP a nie ginie kazdy kto go nie ma a zachamuje, poza tym ESP sprawia ze kierowcy wydaje sie ze nic mu sie nie stanie, mam ESP wyjde z kazdej opresji!!!!

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9942
                                          • Ford

Zamieszczone przez rkb
                                          A ja to widzę tak:
                                          O2FL 1.4i Mint=>49.700zł (po upuście 5.000zł)
                                          Różnica 6.000zł.
                                          O2FL 1.2i Mint=>55.800zł (po upuście 5.000zł)
                                          Różnica 7.100zł
                                          Więc jak ktoś będzie chciał za jak najniższą cenę kupić duże auto, to kupi Toura 1.4i - bo dla laika (poza samym wyglądem) róznica w wyposażeniu między Tourem a Mintem jest niezauważalna. Z kolei zwolennicy LPG też wezmą Toura, ale 1.6i, bo O2FL nie da im takiej opcji...
                                          A w poślizg nigdy nie wpadłeś ?
                                          Pewnie że wpadłem... ale po to byłem na kursie bezpiecznej jazdy, aby umieć (przynajmniej próbować) sobie z nim poradzić... I to wcale nie jest tak, że ESP jest lekarstwem na wszystko - nic nie zastąpi zdrowego rozsądku (i fizyki - jak pojedziesz za szybko, to ESP nic nie pomoże - bo ten system fizyki nie oszuka). Choć nie twierdzę, że nie chciałbym mieć tego w swoim aucie.
                                          Aha, Pepiki mogą sobie kupić "ESP vèetnì ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA, DSR, ESBS" za 13.000kC - czyli u nas około 2.000zł...

[ Dodano: Czw 07 Paź, 10 16:09 ]
                                          Pozwoliłem sobie skopiować i przetłumaczyć (przez GOOGLE) listę opcji w CZ (ceny w kC, 100kC = 16zł)
                                          BEZPIECZEŃSTWO
                                          dezaktywacji Poduszka powietrzna pasażera - 1600
                                          Boczne poduszki powietrzne i pasy bezpieczeństwa bezpieczeństwa Sterownik - 10 900
                                          Kurtyny powietrzne, boczne poduszki powietrzne oraz alarm niezapięty pas bezpieczeństwa kierowcy - 20 900
                                          ESP w tym ABS, EBV, MSR, ASR, EDL, HBA, DSR ESBS - 13000
                                          Przednie światła przeciwmgielne - 5000
                                          Koła / opony
                                          Felgi aluminiowe Deimos 6.0J x 15 ", 195/65 R15 - 4 x - 13 500
                                          Felgi aluminiowe Crateris 6.5J x 16 ", opony 205/55 R16 - 4 x - 16 700
                                          stalowe koła zapasowe (pełne), podnośnik samochodowy, klucz do kół, darmowy zestaw do naprawy opon (tylko koła lub Deimos Crateris) - 1 200
                                          KOMFORT
                                          Sygnalizacja tyłu odległość parking - 9100
                                          Cruise - 11100
                                          MFA (wielofunkcyjny panel przyrządów z wskaźnikiem) - 3500
                                          Przyciemniane szyby - 5000
                                          Elektryczne szyby z przodu (tylko 2 przednie głośniki lub inne 6-głośnikowy nie można łączyć z pakietu działań Tour Plus) - 7 600
                                          Klimatyzacja - 35300
                                          RADIO / telefon / nawigacja
                                          Przygotowanie do telefonu GSM I - 1700
                                          Następnie przez 2 przednie głośniki (tylko z radiem i blues elektryczny przednie szyby sterowane) - 1 500
                                          Innym 6 głośników (2 z przodu i tyłu kolejne 4) - 4400
                                          Radio Blues (1 DIN) z CD, MP3 (tylko 2 przednie głośniki lub innych 6 głośników) - 8 400
                                          Wheel / INTERIOR / SEATS
                                          Trzeci tylny zagłówek - 900
                                          Podgrzewane fotele przednie, regulacja wysokości fotela kierowcy i pasażera z podparciem odcinka lędźwiowego (tylko z klimatyzacją) - 9 500
                                          Dzielona tylna kanapa, plandeka, przy wsparciu łokieć ze schowkiem (Sedan / Combi) - 4 200 / 1 400
                                          FUNKCJONALNOŚĆ
                                          Siatki - 1300
                                          Aero tylnej wycieraczki z podkładką (Combi Standard) - 2700
                                          Podgrzewane dysze spryskiwaczy przedniej szyby - 700
                                          Relingi w kolorze czarnym (tylko kombi) - 5600
                                          Road Rough - 5300
                                          Przygotowanie do holowania - 5000
                                          BEZPIECZEŃSTWO
                                          Alarm z monitoring wnętrza, z powrotem się syrena, nachylenie Czujnik i centralny zamek z pilotem (dwa składane klucze) - 10 100
                                          Centralny zamek z pilotem (dwa składane klawisze) - 4000
                                          Rozszerzona gwarancja
                                          Rozszerzenie gwarancji do 4 lat, 60000 km w - 5600
                                          Rozszerzenie gwarancji do 4 lat, 120.000 km do - 1100
                                          SPECJALNE PAKIETY
                                          Tour Plus: Klimatyzacja, elektryczne szyby z przodu, inne 6 głośników (2 przednie i kolejne 4 z tyłu), MFA (wielofunkcyjny panel przyrządów z LED) - 10 000

Podstawowy Tour kosztuje w CZ około 282.500kC, czyli około 45.200zł. Biorąc pod uwagę fakt, że nie ma tam bocznych poduszek w serii (10.900kC), cena w PL i CZ jest niemal taka sama...
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• paweł2
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1405

Czemu w tym Tourze nie ma 1.9tdi? :x
                                            Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Mihau
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 7460
                                              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

paweł2, bo nie spełnia normy EURO5
                                              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez shok
                                                livid, chciałbym poznać tych którzy kupili minta 1.4 za 55 000 o to mi chodziło :shock:
                                                ja też, strasznie przepłacili :lol:
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Maciejowaty
                                                  Classic
                                                  • 2008
                                                  • 19

Zamieszczone przez szkoda
                                                  Zamieszczone przez shok
                                                  ja też, strasznie przepłacili :lol:
                                                  A jaka jest dobra i mozliwa cena za takie OIIFL np. 1.2TSI Mint ?

Pytam bo to pomoże wielu forumowiczom i pozwoli rozsądniej ocenić opcję zakupu
                                                  OII Tour 1.6

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez Maciejowaty
                                                    A jaka jest dobra i mozliwa cena za takie OIIFL np. 1.2TSI Mint ?
                                                    pisz do naszych dilerów to się dowiesz
                                                    IMO dobra cena za mint 1,6 to było ~53tys z kolorem, radiem i jakimiś pierdółkami typu alarm, dywaniki, wykładzina...
                                                    1,2 nie powinien być imo wiele droższy
                                                    no ale to się zmienia
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...