Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marektbg
    Elegance
    • 2010
    • 861

Zamieszczone przez zajas
    za O2 Tour 1,6 +metalik+pakiet optimum na wstepie ok 48,5 tys
    Chyba raczej 50,5tyś.

Komentarz

• Yarwa
      Elegance
      • 2010
      • 915
      • BMW

Zamieszczone przez Dzida
      Zamieszczone przez marektbg
      Dzida,
      Dzięki napisałem. Ale chciałbym szerzej wiedzieć, jak to wszystko wygląda przy zakupie, bo w temacie Octavii jestem zielony jak sałata
      Spoko, to bardzo kompetentny sprzedawca, napewno Tobie pomoże. Zazwyczaj do nowej furmanki bierze się alarm i tym sposobem masz 2 zabezpieczenia (alarm+ immo) do tego pakiet OC/AC/NW za 2.000 PLN na rok, lub 4.000 PLN za 2 lata.
      Nie ma już pakietów na 2 lata w chwili obecnej, przynajmniej uzyskałem takie info w salonie. Jeśli chodzi o zabezpieczenia to chyba tak jest że trzeba mieć dwa jak auto jest o wartości powyżej 50tys. zł.

Komentarz

• zajas
        Rider
        • 2009
        • 631

marektbg, czytaj ze zrozumieniem :wink:

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Yarwa
          trzeba mieć dwa jak auto jest o wartości powyżej 50tys. zł.
          dokładnie
          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Dzida
            RS
            • 2006
            • 2253

Zamieszczone przez Yarwa
            Nie ma już pakietów na 2 lata w chwili obecnej, przynajmniej uzyskałem takie info w salonie
            Zmień salon.

Komentarz

• Maciejowaty
              Classic
              • 2008
              • 19

Zamieszczone przez marektbg
              Zamieszczone przez zajas
              za O2 Tour 1,6 +metalik+pakiet optimum na wstepie ok 48,5 tys
              Chyba raczej 50,5tyś.
              Tyle zaproponował sprzedawca ,czyli jeszcze jest coś do urwania ,albo jakieś gratisy Czyli jest dobrze

Komentarz

• rkb
                RS
                • 2008
                • 2152
                • Rapid Spaceback (NH1)
                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                Zamieszczone przez Yarwa
                trzeba mieć dwa jak auto jest o wartości powyżej 50tys. zł.
                dokładnie
                Nie 50 tylko 60.... chyba ze wybierasz ciulowego ubezpieczyciela
                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• baca10
                  RS
                  • 2009
                  • 6225

Zamieszczone przez lukasz.zst
                  Słyszałem że wychodzi nowa Octavia Tour Cena jest przystępna i mam pytanie .
                  Jakie są różnice w spalaniu i utrzymaniu auta miedzy silnikiem 1.6 a 1.2TSI. I co zostało zmienione w silniku 1.6 że ma teraz normę spalin Euro V

Dziś wysłałem parę e-mail do dilerów w całej Polsce i dostałem zróżnicowane ceny
                  Octavia 1.2 Mint + lakier metalik = 52500zl a z DSG 60100zł
                  Octavia 1.2 Elegance + lakier metalik 61500zl
                  Octavia 1.2 Ambiente + lakier metalik 56300zł

Nowa Octavia Tour 1.6 wyposażona dodatkowo z Lakier metalik, Pakiet Optimum, ESP,Reflektory przeciwmgielne, wycieraczka tylnej szyby, podłokietnik, czujniki parkowania, Radioodtwarzacz ©koda Auto Swing z CD z MP3, Obręcze kół ze stopów lekkich CRATERIS 6.5J x 16” z oponami 205/55 R16 cena = 58600zl - rabat 2 tyś.zł = 56600 i gratis alarm z składanym kluczykiem ( Odbiór koniec stycznia 2011)

Dlatego mam dylemat jaka wersje wybrać nową octavie czy Tour i jakie silniki i wersje wyposażenia

to nie ten watek, nie zasmiecaj koledze tematu

Langusta jak sie sprawuje podlokietnik i ile cie ta przyjemnosc kosztowala

Komentarz

• EFENDI
                    Drive
                    • 2010
                    • 97

A ja dziś dzwonilem o szczeguły OII Tour i nastepujące bo zainteresowania moje są 1.6 LPG Combi.
                    Wic z pakietem OPTIMUM, halogenami, czujnikami cofania, metalliciem, podłokietnikiem z tyłu, instal LPG(niby gratis, ale bez niej 2 tys PLN mniej)54600, jesli chcialbym ESP plus 2 tys PLN. Na temat upustów rabatów nemo na dzień dzisiejszy ale z info jakie mają- brak, niezapytalem tylko o pakiet skórzany- kierownica i dodatki.....( i najlepsze na koniec- zlecenie przyjete dziś, tj do listopada termin odbioru-ostat tydzien lutego 2011 ((((((((.
                    Załamka... ale 5 tys róznicy i znów czekać????????
                    Moze zejda jeszcze z ceną przy ewentualnym odbiorze OI???
                    OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• marektbg
                      Elegance
                      • 2010
                      • 861

Tak samo robiłem rozeznanie w kilku miejscach - tylko interesuje mnie lift 1.4 i odbiór od początku do połowy grudnia w zależności od dealera. Ja będę zamawiał poniedziałek lub wtorek.

Komentarz

• gregors
                        Drive
                        • 2010
                        • 95
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez EFENDI
                        A ja dziś dzwonilem o szczeguły OII Tour i nastepujące bo zainteresowania moje są 1.6 LPG Combi.
                        Wic z pakietem OPTIMUM, halogenami, czujnikami cofania, metalliciem, podłokietnikiem z tyłu, instal LPG(niby gratis, ale bez niej 2 tys PLN mniej)54600, jesli chcialbym ESP plus 2 tys PLN. Na temat upustów rabatów nemo na dzień dzisiejszy ale z info jakie mają- brak, niezapytalem tylko o pakiet skórzany- kierownica i dodatki.....( i najlepsze na koniec- zlecenie przyjete dziś, tj do listopada termin odbioru-ostat tydzien lutego 2011 ((((((((.
                        Załamka... ale 5 tys róznicy i znów czekać????????
                        Moze zejda jeszcze z ceną przy ewentualnym odbiorze OI???
                        Taki termin dostałem w jednym z salonów w których pytałem się o dostępność z gwarancją ceny z 2010 a model 2011.
                        Pozdrawiam GregorS

Komentarz

• Octa-vian
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 122

Myślicie, że dołożą do oferty jakiś silnik jeszcze ? np. 1.2 TSI albo 1.4 TSI ?

Komentarz

• kris75
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 217

nie, ale jakiś diesel będzie

Komentarz

• Octa-vian
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 122

Czyli jednym słowem "będę" miał ładniejsze światła z przodu
                              Diesel pewnie z "wiadomym" filtrem...:/

Komentarz

• rkb
                                RS
                                • 2008
                                • 2152
                                • Rapid Spaceback (NH1)
                                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez Octa-vian
                                Myślicie, że dołożą do oferty jakiś silnik jeszcze ? np. 1.2 TSI albo 1.4 TSI ?
                                Myśle że raczej nie.... nadchodzi Felicja w 2012 i Octavia 3 w 2013, bynajmniej takie byly plany
                                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• voltar
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1107
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

Rozmawiałem z moim dealerem i powiedział że wprowadzenie OII tour jest podyktowane ogromnym popytem na Skody. O I tour nie mogli już kontynuować wiec OII tour bedzie sposobem uwolnienia mocy produkcyjnych i podtrzymania sprzedazy jak dlugo sie da.
                                  Cenniki O2 tour O2FL maja byc tak skonstruowane by sie to oplacalo i Ameryki nie odkrywamy mowiac ze zbyt doposazac toura nie bedzie sie oplacalo gdyz wejdziemy w zakres cenowy FL. Tak samo zreszta bylo dotychczas jezeli chodzi o OI tour i OII oraz pomiedzy wersjami wyposazenia OII.
                                  Poniżej kolejny artykuł jakoby VW trząsł portkami ... Nie rozumiem tylko jak można bać się samego siebie ?

Chociaż od czasu, gdy Skoda stała się częścią koncernu Volkswagena minęło już dziewiętnaście lat, wśród polskich użytkowników innych marek

Ponadto mam wrażenie że pewne zubożenie wyposażeniowe w Skodzie może paradoksalnie podnieść sprzedaż ...

Tymczasem na targach w Paryżu prezes VW mówił dobitnie „Nie możemy mieć w ofercie Fabii z wyposażeniem wartym więcej niż to, które znajduje się w Polo”. Volkswagen postanowił ciąć koszty produkcyjne Skody, poprzez zaniżanie pakietów wyposażenia. Nie będzie już dostępny schładzany schowek, światła ksenonowe w modelu Fabia RS, a parasolka w drzwiach Superba stanie się opcją.

Nie wiem jak dla Was ale dla mnie to pan prezes VW sie nieco osmiesza mowiac takie rzeczy. Dla mnie to taki angielski humor tyle ze wypowiedziany przez Niemca i chyb dlatego nikt sie nie smieje. Grupa VW wizerunkowo lepiej by wyszla gdyby pan prezes powiedzial ze VW Polo zostanie doposazony powyzej wyposazenia Fabii ... no ale marnych managerow widocznie VW ma skoro tego nie rozumieja. Pewnie to powiedzial jakis supermadry CEO a panowie od PR wala teraz glowami w sciane...

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9942
                                    • Ford

Zamieszczone przez voltar
                                    Ponadto mam wrażenie że pewne zubożenie wyposażeniowe w Skodzie może paradoksalnie podnieść sprzedaż ...
                                    Jeśli wraz ze zubożeniem wyposażenia obniży się cena to tak... Ale co będzie, jeśli zarząd VAG Skodę ogołoci z wypasów i nie obniży ceny???
                                    Mnie tam w każdym razie cieszy pojawienie się dość "bidnej" O2 Tour... - może dzieki temu zdecyduję się w końcu na zakup pierwszego nowego autka...?
                                    Adam... Używam:
                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• voltar
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1107
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                                      Mnie tam w każdym razie cieszy pojawienie się dość "bidnej" O2 Tour... - może dzieki temu zdecyduję się w końcu na zakup pierwszego nowego autka...?

To tego Ci życzę. Jezeloi silnik 1.6 Ci pasuje to moze to byc po niewielkim doposazeniu bardzo fajna ekonomiczna wersja OII.
                                      Mnie tez cieszy reinkarnacja i druga młodość "mojej" wersji nadwoziowej

PS A tutaj ciekawy artykul ... Skoda walczy ... !

Komentarz

• neoXs
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 555

A ja już sobie zaplanowałem, że w ciągu 2 lat odłożę tak z 10 tys a jak się da to więcej i mojego pierwszego Toura zmienię na drugiego. Akurat gwarancja się skończy, autko się rozsądnie sprzeda, dorzuci co trzeba i znowu spokój na 2 lata albo i dłużej.

Ot takie optymistyczne plany Aczkolwiek zobaczymy jaka będzie rzeczywistość. Jak wygram w totka to zakupię OII FL. O! :P

Komentarz

• marektbg
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 861

Wczoraj zamówiłem O2 Tour, tak jak pisał Agamek12 dzięki tej ofercie stać mnie w końcu na pierwszy nowy solidny samochód.

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Kolego, ladny plan, ale za dwa lata ma byc akurat koniec swiata ;-P

ps. moim zdaniem nie ma sie co podniecac jakos strasznie cena Tour 1.6 bo za tyle samo (Tour z dolozonym pakietem z klimatyzacja) od dwoch lat mozna bylo na koniec roku miec Minta 1.6.... czyli to samo tylko troche lepiej wyposazone. Co innego gdyby do Toura dodawano lpg 4 free :-) (na koniec roku w ramach promocji moze.... :-)
                                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• neoXs
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 555

Kolego, ladny plan, ale za dwa lata ma byc akurat koniec swiata ;-P
                                              Patrząc optymistycznie - zdążę na zniżki na koniec roku :P

ps. moim zdaniem nie ma sie co podniecac jakos strasznie cena Tour 1.6 bo za tyle samo (Tour z dolozonym pakietem z klimatyzacja) od dwoch lat mozna bylo na koniec roku miec Minta 1.6.... czyli to samo tylko troche lepiej wyposazone. Co innego gdyby do Toura dodawano lpg 4 free :-) (na koniec roku w ramach promocji moze.... :-)
                                              Ja mam pierwszego Toura właśnie dlatego, że gaz montowano za darmo Zobaczymy co będzie za 2 lata, do tego czasu powinno się wszystko ustabilizować.

Jedno jest pewne, przed zakupem zgłoszę się do forumowych dealerów bo w Katowicach i Tychach się zesrasz, a zniżek z salonu nie wyciągniesz. Wszyscy wspólnie trzymają te same ceny. Chociaż mi się i tak udało wysępić radio, wycieraczkę na tylną szybę + pełne koło zapasowe. Niby niewiele ale nie było to takie proste.

Odradzam zakup w salonach Auto-Śliwki, mnie obsługiwał facet, który był niegrzeczny, miał w 4 literach klienta i był wielce nieszczęśliwy, że w ogóle byliśmy zainteresowani kupnem samochodu. Dodatkowo usilnie chciał mi wcisnąć cenę 49 tys :| a jeśli byśmy chcieli choć złotówkę taniej to trzeba pokazać kosztorys konkurencji z pieczątką i podpisem kierownika tegoż salonu. WTF?!

Komentarz

• voltar
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1107
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez neoXs
                                                Jedno jest pewne, przed zakupem zgłoszę się do forumowych dealerów bo w Katowicach i Tychach się zesrasz, a zniżek z salonu nie wyciągniesz

Oj wyciagniejsz - najwyrazniej kiepsko szukales.

[ Dodano: Nie 17 Paź, 10 12:17 ]
                                                Zamieszczone przez neoXs
                                                Wszyscy wspólnie trzymają te same ceny.
                                                Mam akurat odwrotne doswiadczenia choc spotkalem np 2 salony ktore unikaly konkurencji pomiedzy saba i nie przebijaly swoich cen.

[ Dodano: Nie 17 Paź, 10 12:18 ]
                                                Zamieszczone przez neoXs
                                                dradzam zakup w salonach Auto-Śliwki,
                                                Tez odradzam, w salonie pracuja idioci a w serwisie popsuja ci auto. Naprawde tak jest !

Komentarz

• tomgosmat
                                                  Classic
                                                  • 2010
                                                  • 5

Zamieszczone przez szkoda
                                                  Zamieszczone przez firmek
                                                  Nie bylo by problemu gdyby informacja o wprowadzeniu OII tour pojawila sie z odpowiednim wyprzedzeniem, tak kazdy by mogl podjac w pelni swiadoma decyzje czy kupuje OI tour czy czeka na OII tour.
                                                  no ale to bez sensu
                                                  przecież właśnie o to chodziło, żeby wypchnąć O1
                                                  owszem, są może i mianiacy, którzy rozmyślnie wybraliby O1, ale to jest promil (no może na naszym forum odsetek jest większy)
                                                  A mnie się wydaje, że maniakiem nie jestem, a w pełni świadomie tydzień temu zamówiłem u dealera OI tour (odbiór z pozostałych "resztek" za 3 tygodnie). Płacę dokładnie 50 tys.zł, dostaję 1.6+lpg, pakiet selection, dodatkowo dorzucają mi opony zimowe+felgi stalowe, pełnowymiarowe koło zapasowe, radio Sony z USB, wykładzinę gumową +siatki do bagażnika, nakładki alu.na progi, dywaniki do środka. Jak dla mnie zakup OII tour będzie opłacalny, jak będą znowu np. dokładać LPG do niego gratis, lub dawać upusty cenowe. Na dzisiaj przy tym wyposażeniu które dostałem, jak by nie liczyć, to OII tour wychodzi około 10 tys. zł drożej.

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9942
                                                    • Ford

Właśnie zauważyłem, że na Słowacji najtańszy O2 Tour 1.4, ale wyposażony seryjnie w klimę, elektryczne szybki, centralny zamek ze scyzorykiem, MFA, itp. kosztuje 11.000Euro (w przeliczeniu okołlo 43kzł) - ale aktualnie jest promocja i można go mieć 1000Euro taniej... http://www.skoda-auto.sk/modely/cenn...our_cennik.pdf
                                                    Może i u nas będzie upust 4kzł? :szeroki_usmiech
                                                    Adam... Używam:
                                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...