z tymi oponami zimowymi cos mi nie pasuje czyli co dostajesz auto na letnich i jako 2 komplet zimówki? czy poprostu dostajesz auto na zimówkach? jak to drugi to zaden to gratis tylko norma :]
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
P.S. dzięki zwolin, blackrs, marektbg za odradzenie radia niefabrycznego, przypatrzyłem się jak octavia wewnątrz wygląda ze swingiem i z jakimś niefabrycznym i zamówiłem SWINGA. Poza tym poczytałem o tych dwóch antenach w innych wątkach i to też przeważyło na korzyść fabrycznego.
Aktualnie Felicja 1.3,
Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona
SWING potrzebuje dwóch anten (działa na jednej ale podobno mogą być problemy, jak znajdę te wątki to podam), jeśli zamówisz octavię bez radia to będziesz miał tylko jedną antenę i potem jest problem z działaniem fabrycznego radia. Ta druga antena jest gdzieś ukryta, jeśli wczoraj dobrze doczytałem to gdzieś w szybie...
A ja zawiodlem sie na jednym ze sprzedawcow w Wieliczce, poniewaz krotko przed wyslaniem zamowienia na moja Fabie 1.2 TSI zadzwonil do mnie, ze sie pomylil o 3000 zl, bo liczyl nie dla tej wersji, a pytal sie mnie przed zamowieniem 5 razy jaka wersje sobie zycze. I zostawil mniena przyslowiowym lodzie, bo poodmawialem innym salonom.
Zamieszczone przez Borsuk2
to chyba trafiliśmy na tego samego gościa. Identyczna sytuacja była u mnie.
Interesował mnie Tour2 z silnikiem 1,6 MPI. Również z 5 razy podawałem mu szczegóły konfiguracji. Zaproponował mi cenę tak dobrą, że aż niewiarygodną. Już byłem prawie zdecydowany podpisywać kwity i jechać w przyszłości ponad 600km po odbiór. W końcu okazało się, że błędnie podał mi cenę Toura2 ale z silnikiem 1,4 MPI.
To mi wygląda na celowe działanie. Przecież się nie wycofasz i nie pójdziesz do innego dilera ,bo co mu powiesz ? Że tamten sprzedawca się pomylił i jednak kupisz u niego samochód ,bo ma niższą cenę?
Zdaje mi sie, ze jest to jeden z naszych dealerow z forum, imie pamietam Miroslaw, nazwiska nie. Ja nie rozumiem, jak mozna klienta tak robic w konia... Chyba, ze cenniki sa takim maczkiem napisane, ze sprzedawca przeoczyl miejsce w tabelkach, radze uzywac linijki, tak jak nas w szkole podstawowej uczyli ad: ad: A jesli chodzo o to celowe dzialanie to tez mi sie tak zdawalo, ze koles mnie chcial naciagnac na kase, bo jak mi powiedzial ile musialbym doplacic to auto drogo by wyszlo. Takze koledzy omijajcie salon w Wieliczce szerokim lukiem :evil:
P.S. dzięki zwolin, blackrs, marektbg za odradzenie radia niefabrycznego, przypatrzyłem się jak octavia wewnątrz wygląda ze swingiem i z jakimś niefabrycznym i zamówiłem SWINGA. Poza tym poczytałem o tych dwóch antenach w innych wątkach i to też przeważyło na korzyść fabrycznego.
prosze ale serio o2 z innym radiem niz fabryka wygląda źle
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
zwolin, na chinole raczej nie bardzo by sobie pozwolili
Po akcji z "błędem" odnośnie lamp już mnie nic nie zdziwi.
Kolejny q....a kwiatek: jeszcze kilka dni temu była na stronie informacja, że klienci którzy kupili halogeny będą mieli w nich dzienne, dziś już nie ma :evil:
Powoli zbliżamy się do punktu przegięcia. Dałem tylko dupy z tym, że zarejestrowałem samochód jak diler przysłał mi papiery
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
no ale jakie to przegięcie?
chyba, że chodzi o ogólne wprowadzanie w błąd
bo tak poza tym to jakieś pierdoły, kupujesz ten samochód ze względu na żaróweczki, czy dlatego, że jest tani i duży?
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
A ja zawiodlem sie na jednym ze sprzedawcow w Wieliczce, poniewaz krotko przed wyslaniem zamowienia na moja Fabie 1.2 TSI zadzwonil do mnie, ze sie pomylil o 3000 zl, bo liczyl nie dla tej wersji, a pytal sie mnie przed zamowieniem 5 razy jaka wersje sobie zycze. I zostawil mniena przyslowiowym lodzie, bo poodmawialem innym salonom.
Zamieszczone przez Borsuk2
to chyba trafiliśmy na tego samego gościa. Identyczna sytuacja była u mnie.
Interesował mnie Tour2 z silnikiem 1,6 MPI. Również z 5 razy podawałem mu szczegóły konfiguracji. Zaproponował mi cenę tak dobrą, że aż niewiarygodną. Już byłem prawie zdecydowany podpisywać kwity i jechać w przyszłości ponad 600km po odbiór. W końcu okazało się, że błędnie podał mi cenę Toura2 ale z silnikiem 1,4 MPI.
Ja mialem taka przygode w krakowie Interauto, gdzie przygotowano kalulacje, wszsytko git do czasu ossobistego spotkania a nie maile. okazało sie ze "myslał ze bez LPG" mimo ze podkreslalelm. Oferta byla tak ze takze chcialem na skrzydlach leciec podpisywać, szczescie ze bylo co w Krakowie ogladać przynajmniej z zona poszlissmy na miasto.
chyba, że chodzi o ogólne wprowadzanie w błąd
bo tak poza tym to jakieś pierdoły, kupujesz ten samochód ze względu na żaróweczki, czy dlatego, że jest tani i duży?
To, że jest tani i duży nie zmienia faktu, że powinien mieć to, co jest w specyfikacji. Tłumaczenie, że OII nie miała soczewek, więc i nowy tour nie będzie miał, mam głęboko, skoro w specyfikacji było napisane, że będzie miał. To samo z dziennymi najpierw jest to przemyślane rozwiązanie, a potem znika ze strony.
A najbardziej mnie zastanawia, że SAP nie przewidział, że w grudniu będzie zima i dlatego mój samochód od 2 tyg stoi w Poznaniu.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
A najbardziej mnie zastanawia, że SAP nie przewidział, że w grudniu będzie zima i dlatego mój samochód od 2 tyg stoi w Poznaniu.
Moje auto przyjechało do Poznania 3 grudnia, fakt był poślizg, ale 13 samochód dotarł do dealera oddalone od Poznania o 500km. Trochę dziwne są te dwa tygodnie, bo do Wawy jest w końcu sporo bliżej. Nie martw się pewnie przed światami odbierzesz :wink:
ja za niezgodność wyposażenia (brak ściemnianego lusterka prawego) względem specyfikacji dostałem komplet rolet, które normalnie kosztują kilkaset złotych, więc walczcie o swoje, niech sprzedawca pisze pismo do sapa o rekompensate z powodu błędu w cenniku/specyfikacji. Mnie to kosztowało jeden dzień opóźnienia w odbiorze, a sprzedawcę jednego maila, więc warto próbować.
Zwolin ale co Ty się będziesz przejmował innymi światłami. Przecież trzeba odebrać auto od dilera bo inaczej on z pocałowaniem ręki Cię oleje i wciśnie autko komu innemu. A Ty możesz czekać kolejne 2 miesiące mając nadzieję, że jednak gdzie indziej już dobre światła zamontują.
Sorry nie mogłem się powstrzymać :diabelski_usmiech
Tłumaczenie, że OII nie miała soczewek, więc i nowy tour nie będzie miał
....
A ja bym sie z tego cieszyl.Z soczewkami sa wieczne problemy.Tzn.sie wypalają wczesniej lub pozniej.A koszt jej wymiany jest drogi.Mialem do czynienia z kilkoma autami z soczewkami i nigdy nie bylem zadowolony.W zwyklej lampie wymienisz zarowki i jest lepiej.A przy soczewkach ,nic to nie daje bo swiatlo przechodzi przez soczewke i robi sie nieciekawie
Komentarz