Ceny Octavi II Tour, jest już z LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez k.julian
    - opony zimowe
    dopytaj tylko jakie.Bo kiedyś ktoś na forum się żalił ,ze jakies chinki mu dali :twisted:
    Przy takiej cenie to Fabia jakoś średnio sie opłaci

Komentarz

• blackrs
      RS
      • 2008
      • 4826
      • Superb II combi (3T5)
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

z tymi oponami zimowymi cos mi nie pasuje czyli co dostajesz auto na letnich i jako 2 komplet zimówki? czy poprostu dostajesz auto na zimówkach? jak to drugi to zaden to gratis tylko norma :]
      BYŁA o1 rs
      BYŁA o2 1.6
      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• k.julian
        Drive
        • 2010
        • 69

Zamieszczone przez blackrs
        dostajesz auto na letnich i jako 2 komplet zimówki :]
        z tym, że jak odbiór w lutym lub marcu i będzie jeszcze zima to zmieniają w ASO i wyjeżdżasz na zimówkach a letnie w bagażniku
        Aktualnie Felicja 1.3,
        Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona

Komentarz

• marektbg
          Elegance
          • 2010
          • 861

Ja dziś odebrałem swojego Toura II - niebawem zdjęcia w dziale Nasze auta

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez marektbg

:yay: :yay: :yay: :yay: :yay:
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• k.julian
              Drive
              • 2010
              • 69

P.S. dzięki zwolin, blackrs, marektbg za odradzenie radia niefabrycznego, przypatrzyłem się jak octavia wewnątrz wygląda ze swingiem i z jakimś niefabrycznym i zamówiłem SWINGA. Poza tym poczytałem o tych dwóch antenach w innych wątkach i to też przeważyło na korzyść fabrycznego.
              Aktualnie Felicja 1.3,

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

marektbg, k.julian:
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• marlej108
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 4976
                  • Octavia III (5E3)
                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

jakich antenach?
                  http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• k.julian
                    Drive
                    • 2010
                    • 69

Zamieszczone przez marlej108
                    jakich antenach?
                    SWING potrzebuje dwóch anten (działa na jednej ale podobno mogą być problemy, jak znajdę te wątki to podam), jeśli zamówisz octavię bez radia to będziesz miał tylko jedną antenę i potem jest problem z działaniem fabrycznego radia. Ta druga antena jest gdzieś ukryta, jeśli wczoraj dobrze doczytałem to gdzieś w szybie...

tu coś jest napisane o tych antenach:
                    Aktualnie Felicja 1.3,

Komentarz

• marektbg
                      Elegance
                      • 2010
                      • 861

SWING potrzebuje dwóch anten
                      Ja mam jedną - w połączeniu z ośmioma głośnikami odbiera znakomicie i czysto.

Komentarz

• skodamati
                        Classic
                        • 2010
                        • 19

Zamieszczone przez Jasiek
                        Zamieszczone przez skodamati
                        A ja zawiodlem sie na jednym ze sprzedawcow w Wieliczce, poniewaz krotko przed wyslaniem zamowienia na moja Fabie 1.2 TSI zadzwonil do mnie, ze sie pomylil o 3000 zl, bo liczyl nie dla tej wersji, a pytal sie mnie przed zamowieniem 5 razy jaka wersje sobie zycze. I zostawil mniena przyslowiowym lodzie, bo poodmawialem innym salonom.
                        Zamieszczone przez Borsuk2
                        to chyba trafiliśmy na tego samego gościa. Identyczna sytuacja była u mnie.
                        Interesował mnie Tour2 z silnikiem 1,6 MPI. Również z 5 razy podawałem mu szczegóły konfiguracji. Zaproponował mi cenę tak dobrą, że aż niewiarygodną. Już byłem prawie zdecydowany podpisywać kwity i jechać w przyszłości ponad 600km po odbiór. W końcu okazało się, że błędnie podał mi cenę Toura2 ale z silnikiem 1,4 MPI.
                        To mi wygląda na celowe działanie. Przecież się nie wycofasz i nie pójdziesz do innego dilera ,bo co mu powiesz ? Że tamten sprzedawca się pomylił i jednak kupisz u niego samochód ,bo ma niższą cenę?
                        Zdaje mi sie, ze jest to jeden z naszych dealerow z forum, imie pamietam Miroslaw, nazwiska nie. Ja nie rozumiem, jak mozna klienta tak robic w konia... Chyba, ze cenniki sa takim maczkiem napisane, ze sprzedawca przeoczyl miejsce w tabelkach, radze uzywac linijki, tak jak nas w szkole podstawowej uczyli ad: ad: A jesli chodzo o to celowe dzialanie to tez mi sie tak zdawalo, ze koles mnie chcial naciagnac na kase, bo jak mi powiedzial ile musialbym doplacic to auto drogo by wyszlo. Takze koledzy omijajcie salon w Wieliczce szerokim lukiem :evil:

Komentarz

• zwolin
                          Rider
                          • 2010
                          • 656

Gratuluję
                          Dawaj zdjęcia, niech się napatrzę, bo moja jeszcze q... w Poznaniu stoi.

Możesz napisać jakie opony letnie dała skoda???
                          Masz halogeny? Jeśli tak, to dzienne działają, czy taka sama lipa jak z soczewkami?
                          Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
                          O II Tour Combi 1.6
                          Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

zwolin, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42851
                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• marektbg
                              Elegance
                              • 2010
                              • 861

Zamieszczone przez zwolin
                              ożesz napisać jakie opony letnie dała skoda???
                              Masz halogeny? Jeśli tak, to dzienne działają, czy taka sama lipa jak z soczewkami?
                              Letnie jakieś Continentale.
                              Halogenów nie brałem, wolałem czujniki, a na jedno i drugie kasy nie było.

Komentarz

• zwolin
                                Rider
                                • 2010
                                • 656

Letnie jakieś Continentale
                                To spoko. Bałem się, że jak auto z założenia bidne, to pójdą po całości i będą jakieś Liang Ziang Super Hiper :wink:
                                Halogenów nie brałem, wolałem czujniki, a na jedno i drugie kasy nie było.
                                Ja liczę, że dzienne w halogenach conieco załagodzą atmosferę po "błędzie" z soczewkami.
                                O II Tour Combi 1.6
                                Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• blackrs
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 4826
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

P.S. dzięki zwolin, blackrs, marektbg za odradzenie radia niefabrycznego, przypatrzyłem się jak octavia wewnątrz wygląda ze swingiem i z jakimś niefabrycznym i zamówiłem SWINGA. Poza tym poczytałem o tych dwóch antenach w innych wątkach i to też przeważyło na korzyść fabrycznego.
                                  prosze ale serio o2 z innym radiem niz fabryka wygląda źle
                                  BYŁA o1 rs
                                  BYŁA o2 1.6
                                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Skfarek
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 4795
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

zwolin, na chinole raczej nie bardzo by sobie pozwolili, z budżetówek to Baruma albo Matadora mogliby dać
                                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• zwolin
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 656

Zamieszczone przez Skfarek
                                      zwolin, na chinole raczej nie bardzo by sobie pozwolili
                                      Po akcji z "błędem" odnośnie lamp już mnie nic nie zdziwi.
                                      Kolejny q....a kwiatek: jeszcze kilka dni temu była na stronie informacja, że klienci którzy kupili halogeny będą mieli w nich dzienne, dziś już nie ma :evil:
                                      Powoli zbliżamy się do punktu przegięcia. Dałem tylko dupy z tym, że zarejestrowałem samochód jak diler przysłał mi papiery
                                      O II Tour Combi 1.6
                                      Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Powoli zbliżamy się do punktu przegięcia.
                                        no ale jakie to przegięcie?
                                        chyba, że chodzi o ogólne wprowadzanie w błąd
                                        bo tak poza tym to jakieś pierdoły, kupujesz ten samochód ze względu na żaróweczki, czy dlatego, że jest tani i duży?
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• EFENDI
                                          Drive
                                          • 2010
                                          • 97

[quote="Jasiek"]
                                          Zamieszczone przez skodamati
                                          A ja zawiodlem sie na jednym ze sprzedawcow w Wieliczce, poniewaz krotko przed wyslaniem zamowienia na moja Fabie 1.2 TSI zadzwonil do mnie, ze sie pomylil o 3000 zl, bo liczyl nie dla tej wersji, a pytal sie mnie przed zamowieniem 5 razy jaka wersje sobie zycze. I zostawil mniena przyslowiowym lodzie, bo poodmawialem innym salonom.
                                          Zamieszczone przez Borsuk2
                                          to chyba trafiliśmy na tego samego gościa. Identyczna sytuacja była u mnie.
                                          Interesował mnie Tour2 z silnikiem 1,6 MPI. Również z 5 razy podawałem mu szczegóły konfiguracji. Zaproponował mi cenę tak dobrą, że aż niewiarygodną. Już byłem prawie zdecydowany podpisywać kwity i jechać w przyszłości ponad 600km po odbiór. W końcu okazało się, że błędnie podał mi cenę Toura2 ale z silnikiem 1,4 MPI.
                                          Ja mialem taka przygode w krakowie Interauto, gdzie przygotowano kalulacje, wszsytko git do czasu ossobistego spotkania a nie maile. okazało sie ze "myslał ze bez LPG" mimo ze podkreslalelm. Oferta byla tak ze takze chcialem na skrzydlach leciec podpisywać, szczescie ze bylo co w Krakowie ogladać przynajmniej z zona poszlissmy na miasto.
                                          OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• zwolin
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 656

Zamieszczone przez szkoda
                                            chyba, że chodzi o ogólne wprowadzanie w błąd
                                            bo tak poza tym to jakieś pierdoły, kupujesz ten samochód ze względu na żaróweczki, czy dlatego, że jest tani i duży?
                                            To, że jest tani i duży nie zmienia faktu, że powinien mieć to, co jest w specyfikacji. Tłumaczenie, że OII nie miała soczewek, więc i nowy tour nie będzie miał, mam głęboko, skoro w specyfikacji było napisane, że będzie miał. To samo z dziennymi najpierw jest to przemyślane rozwiązanie, a potem znika ze strony.
                                            A najbardziej mnie zastanawia, że SAP nie przewidział, że w grudniu będzie zima i dlatego mój samochód od 2 tyg stoi w Poznaniu.
                                            O II Tour Combi 1.6
                                            Mitsu Carisma 4G93 GDI

Komentarz

• marektbg
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 861

A najbardziej mnie zastanawia, że SAP nie przewidział, że w grudniu będzie zima i dlatego mój samochód od 2 tyg stoi w Poznaniu.
                                              Moje auto przyjechało do Poznania 3 grudnia, fakt był poślizg, ale 13 samochód dotarł do dealera oddalone od Poznania o 500km. Trochę dziwne są te dwa tygodnie, bo do Wawy jest w końcu sporo bliżej. Nie martw się pewnie przed światami odbierzesz :wink:

Komentarz

• tomek
                                                L&K
                                                • 2005
                                                • 1078

ja za niezgodność wyposażenia (brak ściemnianego lusterka prawego) względem specyfikacji dostałem komplet rolet, które normalnie kosztują kilkaset złotych, więc walczcie o swoje, niech sprzedawca pisze pismo do sapa o rekompensate z powodu błędu w cenniku/specyfikacji. Mnie to kosztowało jeden dzień opóźnienia w odbiorze, a sprzedawcę jednego maila, więc warto próbować.
                                                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• neoXs
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 555

Zwolin ale co Ty się będziesz przejmował innymi światłami. Przecież trzeba odebrać auto od dilera bo inaczej on z pocałowaniem ręki Cię oleje i wciśnie autko komu innemu. A Ty możesz czekać kolejne 2 miesiące mając nadzieję, że jednak gdzie indziej już dobre światła zamontują.

Sorry nie mogłem się powstrzymać :diabelski_usmiech

Komentarz

• shok
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2070
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Tłumaczenie, że OII nie miała soczewek, więc i nowy tour nie będzie miał
                                                    ....
                                                    A ja bym sie z tego cieszyl.Z soczewkami sa wieczne problemy.Tzn.sie wypalają wczesniej lub pozniej.A koszt jej wymiany jest drogi.Mialem do czynienia z kilkoma autami z soczewkami i nigdy nie bylem zadowolony.W zwyklej lampie wymienisz zarowki i jest lepiej.A przy soczewkach ,nic to nie daje bo swiatlo przechodzi przez soczewke i robi sie nieciekawie

Komentarz

Pracuję...