Zamieszczone przez AndiT
Znamy ceny KIA Optima
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez AndiTJezdzilem tym i powiem
W HPL jest juz od 2 tygodni nowy Civic,a sprzedaz ma byc w marcu.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigA ty chcesz mi wmówić, że nagle na i40 trzeba czekac jak na jakis diament ??? Wolne żarty kolego. W 400 tys Lublinie sa 2 salony Hundaia i przez 5 miesiecy od rozpoczęcia jego sprzedaży widziałem jedną szt. I40 !!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndiTNie wiem czy to prawda, ale slyszalem od znajomego, ze Kia podkupila wlasnie jakiegos projektanta z koncernu BMW.
Tak sobie czytam to forum Skody (No 1 w Polsce) i ostatnie dwie strony tego wątku to dyskusja czy coś się sprzedaje, czy dużo tego widać na ulicach.Jakby sprzedaż, popularność była wyznacznikiem jakości.
A Kii może być ciężko w segmencie D, bo tutaj liczy się już prestiż, marka, a tych Kia nie posiada. Ale z drugiej strony posiadanie modelu premium może wzmacniać sprzedaż mniejszych samochodów. Jeden zwróci uwagę na i40 na ulicy i odwiedzi salon, drugi może zamarzyć sobie o Optimie ale go nie stać i wybierze cee'da albo Vengę... i będzie miał świadomość, że jeździ autem firmy która produkuje takie wspaniałe samochody jak Optima, i40, Genesis, itp.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ResidentTak sobie czytam to forum Skody (No 1 w Polsce) i ostatnie dwie strony tego wątku to dyskusja czy coś się sprzedaje, czy dużo tego widać na ulicach.Jakby sprzedaż, popularność była wyznacznikiem jakości.
Sprzedaż jest w pewnym sensie wyznacznikiem jakości tylko ilości sztuk nie da się przyłożyć takich samych do wszystkiego bo 115 sprzedawanych Maybachów rocznie nie świadczy o ich słabej jakości :wink:
Komentarz
-
-
Jeszcze kilka lat i taki hyundai bedzie sie dobrze sprzedawał, kiedys podobnie było ze skodą, na dzień dzisiejszy skoda nie jest tanim autem a niektórzy pukają sie w czoło że za skode ludzie tyle kasy płacą.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainSprzedaż jest w pewnym sensie wyznacznikiem jakości tylko ilości sztuk nie da się przyłożyć takich samych do wszystkiego bo 115 sprzedawanych Maybachów rocznie nie świadczy o ich słabej jakości :wink:
(za Auto Świat Katalog 02/2011)
Przy czym dane Mercedesa nie obejmują Maybachów, więc ... ??? Czyżby Niemce to kupowali, czego nie wykaże statystyka rejestracji?
A w temacie:
Zachodnia prasa bardzo dobrze wypowiada się o nowej Optimie i jakoś nie narzekają na cenę. Oto podsumowanie z dzisiejszego Autocara :
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Bylo juz kilka razy.
Tylne boczki sa cale plastikowe(chodzi o ten gorny element), oslony akumulatora juz tez nie mam plastikowej tylko taka siatka. O wykladzince w schowku nie wspomne :lol: Stacyjka chodzi jakos ciezko, pasy z przodu nie chca sie zwijac praktycznie od zawsze (ale lzej sie je wyciaga za to :lol: ) stukanie klockow w zaciskach przednich mnie smieszy, a ostatnio slysze ze znow cos zaczyna halasowac jak sie mocniej zahamuje.
BKD bylo "beznadziejne" (tak wszyscy mowia ktorzy nim nie jezdzili), zapierniczalo jak dzikie, paliwo w zasadzie jedynie 1l wiecej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothA skąd masz takie dane? Zaglądam gdzie trzeba i cóż widzę:
(za Auto Świat Katalog 02/2011)
Przy czym dane Mercedesa nie obejmują Maybachów, więc ... ??? Czyżby Niemce to kupowali, czego nie wykaże statystyka rejestracji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ResidentAndiT napisał/a:
Nie wiem czy to prawda, ale slyszalem od znajomego, ze Kia podkupila wlasnie jakiegos projektanta z koncernu BMW.
Konkretnie to z Audi. Mowa o Peterze Schreyerze, który projektował Audi TT, Audi A3, Audi A4, Audi A6 i Volkswagena New Beetle.
Peter Schreyer przeszedł z Audi do Panzerwagena w 2002. Jego filozofia projektowania odbiegała jednak od tego jak widział przyszłe Panzerwageny główny szef "dizajnu" Murat Gunak, a kiedy ten ostatni w 2005 wybrał na szefa nowego studia projektowego w Berlinie ówczesnego szefa "dizajnu" Skody Thomasa Ingenlatha, Peter Schreyer poczuł się ... powiedzmy ... mało zmotywowany do pracy i pod koniec roku sam podał się do dymisji. Po dwóch miesiącach, na początku 2006 pracował już dla Kii. Tyle o nim.
Zamieszczone przez MaicroftMorgoth napisał/a:
ino ten bagażnik ich trzyma jeszcze... , i ten tur...
Tour juz sie skonczyly, a bagaznik no coz niby tak.
Po raz kolejny ktoś błędnie cytuje posty, wkładając z moją klawiaturę nie moje słowa :? I znów Maicroft
Zamieszczone przez tomekjmoplMorgoth, przecież Ty podajesz dane dla rynku polskiego ...
IMO Mercedes dał ciała i nie oferował tego modelu w Chinach, a przypomnę że podobny "wtopiony" model od Panzerwagena - Phaeton nadal żyje, ma się nieźle i nawet pojawiają się kolejne liftingi TYLKO dzięki sprzedaży w Państwie Środka.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Odgrzeję tamat bo mam nowe informacje dot. i40, a o nim, jako o modelu pokrewnym w stosunku do Optimy, tu ostatnio sporo rozmawialiśmy.
no wiec byłem ostatnio w jednym z lubelskich salonów Hundaia, bo myslałem, że jest juz i40 sedan - niestety ale nie ma i jak powiedział sprzedawca nie wie kiedy będzie "miał być już pod koniec listopada".
Ale przy okazji pogadaliśmy trochę o i40 kombi i jego sprzedaży. No wiec w chwili obecnej jest rabat związany z rocznikiem 2011 w wys. 10 tys zł na każdą jedna wersję Hundaia i40.
Pomimo tego od chwili rozpoczęcia sprzedazy do dnia mojej rozmowy (jakis tydzień temu) sprzedał sie .... 1 (słownie JEDEN) Hundai i40. Czyli potwiedza się to co pisałem (i nie tylko ja) na poprzednich stornach, że te auta są po prostu za drogie i się nie sprzedają.
I jeszcze jadno - jak narazie hundai nie planuje poszerzenia palety silników dla modelu i40, czyli nadal będą dostepne tylko 3 silniki (Diesel 1,7 w 2 wariantach mocy , oraz 2 benzyny 1.6 i 2.0).Czarny Elegance
Komentarz
-
-
dzis przejezdzajac przez Wejherowo zobaczylem Kia Optima (biala) na zywo... i musze przyznac ze auto prezentuje sie rewelacyjnie.... 5 minut pozniej bylem u dealera Skody w Wejherowie - maja tam wystawione m.in. przed salonem uzywane auta, w tym Superba (tez bialego) i najnowszego Passata.... i prawde mowiac z tych 3 auto to zewnetrznie (bo wnetrza w Kia nie mialem okazji pomacac) najladniejsza byla... Kia, potem Superb, a na koncu Passat.
Co gorsza to jakby tak zestawic Optime z Passatem, to ten drugi (podkreslam - zewnetrznie) wyglada jak auto o jedna albo i dwie dekady do tylu...
Kia odwalila z wygladem auta kawal solidnej roboty (mam tez wrazenie ze troche zerznela z Hondy Accord). Tylko ze z cenami Kia ostatnio przesadza... (porownywalne modele wychodza miedzy Skoda a Kia cenowo podobnie, a jednak wolalbym technicznie Skode.... przynajmniej jeszcze...).
No i Kia troche irytuje z ta niby 7-letnia gwarancja, co jest picem na wode bo jest w niej tyle wylaczen, ze to niestety sciema...
Ale tak czy owak, gdybym mial kupowac sedana z polki cenowej 70-80k i gdyby w tym zakresie byla Optima, to bylaby to obok Superba chyba glowna maszyna do rozwazan....
Komentarz
-
-
PO raz kolejny w akcji marlej108 - naczelny dowódca frontu anty-koreańskiego :twisted:
Pozwolę sobie porównać cenę i30 (50 900PLN, w wersji z klimą, której niżej wymieniona konkurencja nie ma - 55 900PLN) z konkurencją:
VW Golf 1.4 80KM Trendline - 61 160PLN (ma klimę)
Fiat Bravo 1.4 95KM Active - 50 990PLN
Opel Astra 1.4 100KM Essentia - 61 950PLN
Peugeot 308 1.4 98KM Access - 58 400PLN
Ford Focus 1.6 85KM Ambiente start - 57 600PLN
Honda Civic 1.4 100KM S - 64 900PLN
Toyota Auris 1.33 99KM Terra - 61 600PLN (ma klimę)
Skoda Octavia 1.4 80KM Active - 54 500PLN
Citroen C4 1.4 95KM Attraction - 57 900PLN
Ja się pytam, w którym miejscu Hyundai przegiął z ceną? W tym porównaniu nie interesuje mnie za jaką cenę można dane auto nabyć bo to zależy od danego salonu, okresu zakupu i wielu innych czynników. Chodzi mi o porównanie ceny katalogowej czyli ceny wyjściowej.
Z 'suchych' danych to ja widzę, że za najniższą cenę (lub pośrednią w przypadku wersji z klimą) otrzymuję auto o najwyższej mocy z bdb wyposażeniem, świeżym designem.
Bardzo bym też prosił o zachowanie resztek obiektywizmu i nie porównywanie cen katalogowych i30 z wyprzedażami rocznika itp. konkurencji jak część osób tutaj ma w zwyczaju.
Wiem, że jesteśmy na forum Octavii i generalnie większość z Was zdaje się mieć klapki na oczach pod tytułem VAG ale skąd tutaj taka chęć deprecjonowania 'całej reszty'?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rowerekPO raz kolejny w akcji marlej108 - naczelny dowódca frontu anty-koreańskiego :twisted:
Pozwolę sobie porównać cenę i30 (50 900PLN, w wersji z klimą, której niżej wymieniona konkurencja nie ma - 55 900PLN) z konkurencją:
VW Golf 1.4 80KM Trendline - 61 160PLN (ma klimę)
Fiat Bravo 1.4 95KM Active - 50 990PLN
Opel Astra 1.4 100KM Essentia - 61 950PLN
Peugeot 308 1.4 98KM Access - 58 400PLN
Ford Focus 1.6 85KM Ambiente start - 57 600PLN
Honda Civic 1.4 100KM S - 64 900PLN
Toyota Auris 1.33 99KM Terra - 61 600PLN (ma klimę)
Skoda Octavia 1.4 80KM Active - 54 500PLN
Citroen C4 1.4 95KM Attraction - 57 900PLN
Ja się pytam, w którym miejscu Hyundai przegiął z ceną? W tym porównaniu nie interesuje mnie za jaką cenę można dane auto nabyć bo to zależy od danego salonu, okresu zakupu i wielu innych czynników. Chodzi mi o porównanie ceny katalogowej czyli ceny wyjściowej.
Z 'suchych' danych to ja widzę, że za najniższą cenę (lub pośrednią w przypadku wersji z klimą) otrzymuję auto o najwyższej mocy z bdb wyposażeniem, świeżym designem.
Bardzo bym też prosił o zachowanie resztek obiektywizmu i nie porównywanie cen katalogowych i30 z wyprzedażami rocznika itp. konkurencji jak część osób tutaj ma w zwyczaju.
Ale nie mozna tak tych cen porownac jak Ty to zrobiles, bo w cenniku Skody na 2012 (ktory nie wiem czemu nie jest na stronie internetowej (tam sa tylko te cenniki wyprzedazowe) ale jest u dealerow, to z tego co widzialem jest od razu 6000 zl taniej.... wiec za Octe wychodzi taniej (zwlaszcza jak jeszcze kupisz u Danielcia to pewnie od katalogowej mozna by odjac z 10.000 zl lacznie)....
Nie pisze nic o jakosci tych aut bo na pewno nie odstaja od reszty w dol czy w gore, mi chodzi o to, ze Hyundai/Kia dajac ceny zblizone do np. Forda, Skody (tutaj to juz drozsze od Skody!!!) czy Peugeota/Citroena (te sa tez tansze - bo zawsze sa upusty) nie mowiac juz o Fiacie (Bravo bedzie tansze tez od tego i30) straci sporo na sprzedazy (patrz ile na miescie widac Elantr czy i40... NIE WIDAC). Te zalozenie zweryfikuje rynek i zobaczymy w zyciu czy mam racje, ze za takie ceny za duzo nie sprzedadza. Powtarzam: za takie ceny. Bo po prostu wychodzi toto za drogo. Takie moje zdanie :-)
ps. do tej listy modeli co wymieniles chyba warto dopisac Chevroleta Cruze'a - on tez wyjdzie taniej od i30....
Komentarz
-
Komentarz