Zamieszczone przez AndiT
Znamy ceny KIA Optima
Zwiń
X
-
Moze byla to wersja do homologacji.Zamieszczone przez Bigjak mogłes jeździć Optima jak nie ma jej jeszcze w Polsce ?? Z tego co się dowiedziałem, to pierwsze egz. Optimy pojawią się w salonach okolo połowy stycznia 2012 r.Zamieszczone przez AndiTJezdzilem tym i powiem
W HPL jest juz od 2 tygodni nowy Civic,a sprzedaz ma byc w marcu.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Big, w dwa razy większym Krakowie ja widuję tylko jeden, ten sam egzemplarz - jest to ... auto demo jednego z dilerówZamieszczone przez BigA ty chcesz mi wmówić, że nagle na i40 trzeba czekac jak na jakis diament ??? Wolne żarty kolego. W 400 tys Lublinie sa 2 salony Hundaia i przez 5 miesiecy od rozpoczęcia jego sprzedaży widziałem jedną szt. I40 !!!
Komentarz
-
-
Konkretnie to z Audi. Mowa o Peterze Schreyerze, który projektował Audi TT, Audi A3, Audi A4, Audi A6 i Volkswagena New Beetle.Zamieszczone przez AndiTNie wiem czy to prawda, ale slyszalem od znajomego, ze Kia podkupila wlasnie jakiegos projektanta z koncernu BMW.
Tak sobie czytam to forum Skody (No 1 w Polsce) i ostatnie dwie strony tego wątku to dyskusja czy coś się sprzedaje, czy dużo tego widać na ulicach.
Jakby sprzedaż, popularność była wyznacznikiem jakości.
A Kii może być ciężko w segmencie D, bo tutaj liczy się już prestiż, marka, a tych Kia nie posiada. Ale z drugiej strony posiadanie modelu premium może wzmacniać sprzedaż mniejszych samochodów. Jeden zwróci uwagę na i40 na ulicy i odwiedzi salon, drugi może zamarzyć sobie o Optimie ale go nie stać i wybierze cee'da albo Vengę... i będzie miał świadomość, że jeździ autem firmy która produkuje takie wspaniałe samochody jak Optima, i40, Genesis, itp.
Komentarz
-
-
Przeczytaj jeszcze raz siebie i przemyśl to co napisałeś. Dokładnie - jeśli się auto sprzedaje to widać je na ulicach, chyba kolekcjonerzy garażowi tych i40 nie kupują.Zamieszczone przez ResidentTak sobie czytam to forum Skody (No 1 w Polsce) i ostatnie dwie strony tego wątku to dyskusja czy coś się sprzedaje, czy dużo tego widać na ulicach.
Jakby sprzedaż, popularność była wyznacznikiem jakości.
Sprzedaż jest w pewnym sensie wyznacznikiem jakości tylko ilości sztuk nie da się przyłożyć takich samych do wszystkiego bo 115 sprzedawanych Maybachów rocznie nie świadczy o ich słabej jakości :wink:
Komentarz
-
-
Jeszcze kilka lat i taki hyundai bedzie sie dobrze sprzedawał, kiedys podobnie było ze skodą, na dzień dzisiejszy skoda nie jest tanim autem a niektórzy pukają sie w czoło że za skode ludzie tyle kasy płacą.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
A skąd masz takie dane? Zaglądam gdzie trzeba i cóż widzę:Zamieszczone przez hotrainSprzedaż jest w pewnym sensie wyznacznikiem jakości tylko ilości sztuk nie da się przyłożyć takich samych do wszystkiego bo 115 sprzedawanych Maybachów rocznie nie świadczy o ich słabej jakości :wink:
(za Auto Świat Katalog 02/2011)
Przy czym dane Mercedesa nie obejmują Maybachów, więc ... ??? Czyżby Niemce to kupowali, czego nie wykaże statystyka rejestracji?
A w temacie:
Zachodnia prasa bardzo dobrze wypowiada się o nowej Optimie i jakoś nie narzekają na cenę. Oto podsumowanie z dzisiejszego Autocara :
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Bylo juz kilka razy.
Tylne boczki sa cale plastikowe(chodzi o ten gorny element), oslony akumulatora juz tez nie mam plastikowej tylko taka siatka. O wykladzince w schowku nie wspomne :lol: Stacyjka chodzi jakos ciezko, pasy z przodu nie chca sie zwijac praktycznie od zawsze (ale lzej sie je wyciaga za to :lol: ) stukanie klockow w zaciskach przednich mnie smieszy, a ostatnio slysze ze znow cos zaczyna halasowac jak sie mocniej zahamuje.
BKD bylo "beznadziejne" (tak wszyscy mowia ktorzy nim nie jezdzili), zapierniczalo jak dzikie, paliwo w zasadzie jedynie 1l wiecej
Komentarz
-
-
Morgoth, przecież Ty podajesz dane dla rynku polskiego ...Zamieszczone przez MorgothA skąd masz takie dane? Zaglądam gdzie trzeba i cóż widzę:
(za Auto Świat Katalog 02/2011)
Przy czym dane Mercedesa nie obejmują Maybachów, więc ... ??? Czyżby Niemce to kupowali, czego nie wykaże statystyka rejestracji
Komentarz
-
-
Obaj mijacie się z prawdą, chociaż Resident nieco mniejZamieszczone przez ResidentAndiT napisał/a:
Nie wiem czy to prawda, ale slyszalem od znajomego, ze Kia podkupila wlasnie jakiegos projektanta z koncernu BMW.
Konkretnie to z Audi. Mowa o Peterze Schreyerze, który projektował Audi TT, Audi A3, Audi A4, Audi A6 i Volkswagena New Beetle.
Peter Schreyer przeszedł z Audi do Panzerwagena w 2002. Jego filozofia projektowania odbiegała jednak od tego jak widział przyszłe Panzerwageny główny szef "dizajnu" Murat Gunak, a kiedy ten ostatni w 2005 wybrał na szefa nowego studia projektowego w Berlinie ówczesnego szefa "dizajnu" Skody Thomasa Ingenlatha, Peter Schreyer poczuł się ... powiedzmy ... mało zmotywowany do pracy i pod koniec roku sam podał się do dymisji. Po dwóch miesiącach, na początku 2006 pracował już dla Kii. Tyle o nim.
Nie wie co się dzieje na forum, ale TO NIE JA PISAŁEM, a leszekmw !!!!Zamieszczone przez MaicroftMorgoth napisał/a:
ino ten bagażnik ich trzyma jeszcze... , i ten tur...
Tour juz sie skonczyly, a bagaznik no coz niby tak.
Po raz kolejny ktoś błędnie cytuje posty, wkładając z moją klawiaturę nie moje słowa :? I znów Maicroft
Uznałem, że o polskim rynku pisaliśmy, sorki. Niemniej jeśli Maybach ma takie "sukcesy" na całym świecie, to ... niech im ziemia lekką będzie.Zamieszczone przez tomekjmoplMorgoth, przecież Ty podajesz dane dla rynku polskiego ...
IMO Mercedes dał ciała i nie oferował tego modelu w Chinach, a przypomnę że podobny "wtopiony" model od Panzerwagena - Phaeton nadal żyje, ma się nieźle i nawet pojawiają się kolejne liftingi TYLKO dzięki sprzedaży w Państwie Środka.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Odgrzeję tamat bo mam nowe informacje dot. i40, a o nim, jako o modelu pokrewnym w stosunku do Optimy, tu ostatnio sporo rozmawialiśmy.
no wiec byłem ostatnio w jednym z lubelskich salonów Hundaia, bo myslałem, że jest juz i40 sedan - niestety ale nie ma i jak powiedział sprzedawca nie wie kiedy będzie "miał być już pod koniec listopada".
Ale przy okazji pogadaliśmy trochę o i40 kombi i jego sprzedaży. No wiec w chwili obecnej jest rabat związany z rocznikiem 2011 w wys. 10 tys zł na każdą jedna wersję Hundaia i40.
Pomimo tego od chwili rozpoczęcia sprzedazy do dnia mojej rozmowy (jakis tydzień temu) sprzedał sie .... 1 (słownie JEDEN) Hundai i40. Czyli potwiedza się to co pisałem (i nie tylko ja) na poprzednich stornach, że te auta są po prostu za drogie i się nie sprzedają.
I jeszcze jadno - jak narazie hundai nie planuje poszerzenia palety silników dla modelu i40, czyli nadal będą dostepne tylko 3 silniki (Diesel 1,7 w 2 wariantach mocy , oraz 2 benzyny 1.6 i 2.0).Czarny Elegance
Komentarz
-
-
dzis przejezdzajac przez Wejherowo zobaczylem Kia Optima (biala) na zywo... i musze przyznac ze auto prezentuje sie rewelacyjnie.... 5 minut pozniej bylem u dealera Skody w Wejherowie - maja tam wystawione m.in. przed salonem uzywane auta, w tym Superba (tez bialego) i najnowszego Passata.... i prawde mowiac z tych 3 auto to zewnetrznie (bo wnetrza w Kia nie mialem okazji pomacac) najladniejsza byla... Kia, potem Superb, a na koncu Passat.
Co gorsza to jakby tak zestawic Optime z Passatem, to ten drugi (podkreslam - zewnetrznie) wyglada jak auto o jedna albo i dwie dekady do tylu...
Kia odwalila z wygladem auta kawal solidnej roboty (mam tez wrazenie ze troche zerznela z Hondy Accord). Tylko ze z cenami Kia ostatnio przesadza... (porownywalne modele wychodza miedzy Skoda a Kia cenowo podobnie, a jednak wolalbym technicznie Skode.... przynajmniej jeszcze...).
No i Kia troche irytuje z ta niby 7-letnia gwarancja, co jest picem na wode bo jest w niej tyle wylaczen, ze to niestety sciema...
Ale tak czy owak, gdybym mial kupowac sedana z polki cenowej 70-80k i gdyby w tym zakresie byla Optima, to bylaby to obok Superba chyba glowna maszyna do rozwazan....
Komentarz
-
-
PO raz kolejny w akcji marlej108 - naczelny dowódca frontu anty-koreańskiego :twisted:
Pozwolę sobie porównać cenę i30 (50 900PLN, w wersji z klimą, której niżej wymieniona konkurencja nie ma - 55 900PLN) z konkurencją:
VW Golf 1.4 80KM Trendline - 61 160PLN (ma klimę)
Fiat Bravo 1.4 95KM Active - 50 990PLN
Opel Astra 1.4 100KM Essentia - 61 950PLN
Peugeot 308 1.4 98KM Access - 58 400PLN
Ford Focus 1.6 85KM Ambiente start - 57 600PLN
Honda Civic 1.4 100KM S - 64 900PLN
Toyota Auris 1.33 99KM Terra - 61 600PLN (ma klimę)
Skoda Octavia 1.4 80KM Active - 54 500PLN
Citroen C4 1.4 95KM Attraction - 57 900PLN
Ja się pytam, w którym miejscu Hyundai przegiął z ceną? W tym porównaniu nie interesuje mnie za jaką cenę można dane auto nabyć bo to zależy od danego salonu, okresu zakupu i wielu innych czynników. Chodzi mi o porównanie ceny katalogowej czyli ceny wyjściowej.
Z 'suchych' danych to ja widzę, że za najniższą cenę (lub pośrednią w przypadku wersji z klimą) otrzymuję auto o najwyższej mocy z bdb wyposażeniem, świeżym designem.
Bardzo bym też prosił o zachowanie resztek obiektywizmu i nie porównywanie cen katalogowych i30 z wyprzedażami rocznika itp. konkurencji jak część osób tutaj ma w zwyczaju.
Wiem, że jesteśmy na forum Octavii i generalnie większość z Was zdaje się mieć klapki na oczach pod tytułem VAG ale skąd tutaj taka chęć deprecjonowania 'całej reszty'?
Komentarz
-
-
"naczelny dowódca frontu anty-koreańskiego"??? hehe, nie wiedzialem :lol: (ja do aut koreanskich nic nie mam - sam 12 i pol roku temu namowilem Ojca na zakup nowego Lanosa (produkowanego w Korei) ktory (odpukac!) jest TOTALNIE BEZAWARYJNY przez ten okres czasu; mialem tez Nubire 1.6).Zamieszczone przez rowerekPO raz kolejny w akcji marlej108 - naczelny dowódca frontu anty-koreańskiego :twisted:
Pozwolę sobie porównać cenę i30 (50 900PLN, w wersji z klimą, której niżej wymieniona konkurencja nie ma - 55 900PLN) z konkurencją:
VW Golf 1.4 80KM Trendline - 61 160PLN (ma klimę)
Fiat Bravo 1.4 95KM Active - 50 990PLN
Opel Astra 1.4 100KM Essentia - 61 950PLN
Peugeot 308 1.4 98KM Access - 58 400PLN
Ford Focus 1.6 85KM Ambiente start - 57 600PLN
Honda Civic 1.4 100KM S - 64 900PLN
Toyota Auris 1.33 99KM Terra - 61 600PLN (ma klimę)
Skoda Octavia 1.4 80KM Active - 54 500PLN
Citroen C4 1.4 95KM Attraction - 57 900PLN
Ja się pytam, w którym miejscu Hyundai przegiął z ceną? W tym porównaniu nie interesuje mnie za jaką cenę można dane auto nabyć bo to zależy od danego salonu, okresu zakupu i wielu innych czynników. Chodzi mi o porównanie ceny katalogowej czyli ceny wyjściowej.
Z 'suchych' danych to ja widzę, że za najniższą cenę (lub pośrednią w przypadku wersji z klimą) otrzymuję auto o najwyższej mocy z bdb wyposażeniem, świeżym designem.
Bardzo bym też prosił o zachowanie resztek obiektywizmu i nie porównywanie cen katalogowych i30 z wyprzedażami rocznika itp. konkurencji jak część osób tutaj ma w zwyczaju.
Ale nie mozna tak tych cen porownac jak Ty to zrobiles, bo w cenniku Skody na 2012 (ktory nie wiem czemu nie jest na stronie internetowej (tam sa tylko te cenniki wyprzedazowe) ale jest u dealerow, to z tego co widzialem jest od razu 6000 zl taniej.... wiec za Octe wychodzi taniej (zwlaszcza jak jeszcze kupisz u Danielcia to pewnie od katalogowej mozna by odjac z 10.000 zl lacznie)....
Nie pisze nic o jakosci tych aut bo na pewno nie odstaja od reszty w dol czy w gore, mi chodzi o to, ze Hyundai/Kia dajac ceny zblizone do np. Forda, Skody (tutaj to juz drozsze od Skody!!!) czy Peugeota/Citroena (te sa tez tansze - bo zawsze sa upusty) nie mowiac juz o Fiacie (Bravo bedzie tansze tez od tego i30) straci sporo na sprzedazy (patrz ile na miescie widac Elantr czy i40... NIE WIDAC). Te zalozenie zweryfikuje rynek i zobaczymy w zyciu czy mam racje, ze za takie ceny za duzo nie sprzedadza. Powtarzam: za takie ceny. Bo po prostu wychodzi toto za drogo. Takie moje zdanie :-)
ps. do tej listy modeli co wymieniles chyba warto dopisac Chevroleta Cruze'a - on tez wyjdzie taniej od i30....
Komentarz
-
Komentarz