Dacia Logan 2 - znamy ceny

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

marlej108, swego czasu napaliłem się na zakup Accorda ale rozmowa z Krzyśkiem mocno ostudziła mój pierwotny zapał... Choć wcale do końca mnie do tego zakupu nie zniechęciła. :szeroki_usmiech
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• marlej108
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 4976
      • Octavia III (5E3)
      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

obejrzalem tez dzis na zywo tego demona Logana II - jest juz w salonie w Gdansku przy Grunwaldzkiej.

Szczerze mowiac wydac na niego wiecej niz te 35k zl to zupelna pomylka.

Z zewnatrz wydaje sie ok. - to znaczy nie jest to auto, za ktorym sie ktokolwiek obroci ze taki ladny, ale ohydny tez nie jest - taki dupowoz, choc jesli juz koniecznie wybierac miedzy dwoma przymiotnikami "ladny" czy "brzydki" to... raczej brzydki.

Co do wnetrza to szczerze mowiac po opisie Biga podobnie jak przy Citroenie, spodziewalem sie tragedii.... ale jej nie ma. Powiedzialbym ze srodek lepiej wyszedl niz karoseria, plastiki twarde, poziom cos a la Fiat Linea/Chevy Aveo, wzornictwo proste. Czy jakosc tych plastikow duzo gorsza od Rapida? Chyba nie - ale troche na pewno. Co do tapicerki to tutaj moim zdaniem jest w porzadku.

Uwazam, ze Logan jako tani srodek transportu w podstawowej wersji (bez klimy) z silnikiem 1.2 ma sens - jak najtansze wozidlo. Czarne zderzaki duzo nie pogorsza jego wygladu. Moim zdaniem za te mniej wiecej 28k zl to super propozycja dla osob, ktore po prostu chca kupic duzy nowy samochod a nie zalezy im na wyposazeniu czy marce. Natomiast wydawanie powyzej 35k zl to juz troche zboczenie :-)

Rapid jest na pewno lepszy, i jesli jest to roznica 5-6k zl to lepiej zakupic Rapida. Jesli roznica wynosi te 8-10k to moim zdaniem lepszym wyborem jest Logan. Ale jak mam byc szczery to najlepszym wyborem bedzie... po prostu inne auto - ani Logan, ani Rapid.

Ale to tylko moja opinia a nie prawda ostateczna - wiec nie ma sie o co klocic mam nadzieje.

Reasumujac - za 28k zl - Logan to rewelacja jesli ktos szuka sporego samochodu o prostej konstrukcji i 3letniej gwarancji a wyposazenie to dla niego rzecz drugorzedna - potrzebuje po prostu srodka do przemieszczania sie.
      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• pandzik
        RS
        • 2011
        • 2254
        • Seat

Miałem ostatnio okazję pojeździć Rapidem kuzyna i muszę powiedzieć, że 105 konną wersją jeździ sie bardzo przyjemnie. Auto jest dobrze wyciszone, lepiej sie trzyma drogi od O2 i w ogóle, robi podczas jazdy dobre wrażenie. Szkoda, że jest ciaśniej za kierownicą niż w O2. W porównaniu z wnętrzem i z samym prowadzeniem Sandero jest ogromna różnica. Widać jednak różnicę w kasie.
        Nie zmienia to jednak mojej opinii, że Dacia za tą kasę daje sporo auta choć prywatnie nie kupiłbym tych samochodów.

Komentarz

• TREI
          Ambiente
          • 2008
          • 176
          • Alfa Romeo
          • BUD 1.4 MPI 80 KM
          • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Byłem w salonie Daci i na samo wejscie zaproponowali mi upust 1000zł na sandero w najbiedniejszej wersji, a po małych nie wysilonych targach to sprzedawca chciał dorzucic jakies małe gatisy(dywany itp.) Więc pewnie upust 2000zł jest jak najbardziej realny, problemem tylko wg.mnie jest czas oczekiwania(do pół roku) na najbiedniejsze wersje.

Komentarz

• yogi_at_pozen
            Rider
            • 2011
            • 418

Chyba przy nowym Loganie MCV odrobili lekcje stylistyki

nie ma szału przez duże SZ ale jest bardzo poprawnie, przy najmniej jesli chodzi o wyglad zewnetrzny.
            przod w mojej opinii bardzo ladny, tyl rowniez ciekawy, bok jest wciaz taki "se" ale ogolnie mocny skok do przodu

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

Dobrze, że w końcu tylne drzwi otwierają się normalnie...
              Adam... Używam:

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                RS
                • 2010
                • 2822

Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                przod w mojej opinii bardzo ladny
                taki jakiś bardziej masywny się chyba zrobił ? :idea: ja tam generalnie się nie znam i mam to w pompie :lol: ale przypomina mi Lodgy z przodu teraz ? :idea: w sumie wozidło duże i pakowne.... jakbym nie miał kasy za dużo a bym potrzebował coś czym przewiozę siebie i całą rodzinę to może (podkreślam MOŻE !).... może bym nawet kupił :P
                Zamieszczone przez yogi_at_pozen
                tyl rowniez ciekawy
                znowu może coś nie dowidziałem.... ale jak na "kombii" ta szyba z tyłu jakaś taka mała mi się wydaje ? :idea:

chciałem ostatnio zwykłego Logana2 Sedan obejrzeć w salonie w Poznaniu.... więc polazłem na spacerek do salonu Renault + Dacia.... akurat nowego Logana nie było zresztą obsługa "taka se".... wielki pan sprzedawca zainteresował się mną dopiero po 2 minutach, chociaż nikogo więcej w środku nie było :P obejrzałem przy okazji nowe Clio - całkiem całkiem jak na moje oko oraz Dacie Logdy.... niezła kobyła o dziwo, w realu nawet fajniej wyglądała niż na fotach ale to pewnie dlatego że była w kolorze czarnym :diabelski_usmiech tylko też jakaś taka wąska dla mnie znowu.... nie wiem jak 3 osoby mają się pomieścić obok siebie w jednym rzędzie siedzeń :idea: o fetelikach dla dzieci już nawet nie wspomnę :P
                natomiast dowiedziałem się że "NIBY" nowe Logany schodzą jak ciepłe bułki i praktycznie jak się tylko pojawi jakiś w salonie to od razu ktoś kupuje - to się nazywa dobry marketing :wink:
                SPOT Poznań:
                .....
                ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Mi to kombi sie wogóle nie podoba. Przeciez ten tył wyglad ajak by go ktos na siłe tam dokleił. To juzLogan I MCV był, dla mnie, ładniejszy.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• yogi_at_pozen
                    Rider
                    • 2011
                    • 418

Zamieszczone przez Big
                    Mi to kombi sie wogóle nie podoba. Przeciez ten tył wyglad ajak by go ktos na siłe tam dokleił. To juzLogan I MCV był, dla mnie, ładniejszy.
                    kwestia gustu, mnie w oko nie razi a na pewno duzo mniej niz tył doklejony do Fabii sedan...

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

No i... 2 letni Logan to według TUV najbardziej awaryjny dwulatek...:
                      Instytut TUV opublikował coroczny raport awaryjności. Do sporządzenia zestawienia najmniej i najbardziej awaryjnych samochodów Niemcy wykorzystali dane z 8,5 miliona przeglądów, które przeprowadzili. Sprawdźmy, które auta znalazły się na samym dnie. Na te samochody lepiej uważać
                      Adam... Używam:

Komentarz

• marlej108
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 4976
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                        No i... 2 letni Logan to według TUV najbardziej awaryjny dwulatek...:
                        http://moto.pl/MotoPL/56,88389,17018...tml#BoxMotoTxt
                        Hmm, na forum Dacii jakis dramatow chyba nie ma.

a co do tych wszystkich raportow, to przypominam niesmialo oszustwa Niemcow z rzekomo solidnego ADAC...

Skandal w Niemczech! Największy w Europie niemiecki automobilklub ADAC manipulował wynikami plebiscytu na najpopularniejsze auto, a także fałszował wyniki testów aut zagranicznych marek. Czy ADAC m...

ps. a tak w ogole to co niby jest w tej Dacii Logan co sie moze popsuc?

Ja w te niemieckie bajki nie wierze.
                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

marlej108, kiedyś czytałem, że w tych raportach na awaryjność wpływa na przykład spalona żarówka - jej spalenie traktowane jest jako awaria.
                          Adam... Używam:

Komentarz

• irekk
                            L&K
                            • 2011
                            • 1093
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Tam są awarie i usterki. Awarie Logana i Dustera dotyczą głównie sprzętu wokoło silnika lub samej jednostki.

Komentarz

• perfex
                              L&K
                              • 2005
                              • 1117

Zamieszczone przez Agamek12
                              marlej108, kiedyś czytałem, że w tych raportach na awaryjność wpływa na przykład spalona żarówka - jej spalenie traktowane jest jako awaria.
                              Sprawa jest też taka, że w rankingu króluje Porsche 911, a czemu ? Bo jego właściciele mają szmal i wszystko wymieniają przed terminem, chuchają i dmuchają bez limitów finansowych.
                              A właścicielami Daci są osoby mające w d. temat auta. Chcą się poruszać i nie wkładać w auto nawet 5 zł. I potem wychodzi że Dacie to takie awaryjne..
                              Pozdrawiam
                              perfex

Octavia HTP

Komentarz

• ukuk
                                Rider
                                • 2010
                                • 699

Zamieszczone przez marlej108
                                Ja w te niemieckie bajki nie wierze.
                                Dokladnie... tam wszystko wedle aktualnych potrzeb. Testy gdzie zawsze wygrywa VAG to jest norma... ale czare goryczy przekroczyl u mnie test porownanwczy nowej O3 i schodzacego Pastucha B7... Wyszlo, ze O3 jest cichsza i prawie, ze ogolnie lepsza niz Pastuch - "krol" klasy sredniej. :roll:

Kazdemu wedle potrzeb...

Komentarz

Pracuję...