marlej108, swego czasu napaliłem się na zakup Accorda ale rozmowa z Krzyśkiem mocno ostudziła mój pierwotny zapał... Choć wcale do końca mnie do tego zakupu nie zniechęciła. :szeroki_usmiech
Dacia Logan 2 - znamy ceny
Zwiń
X
-
obejrzalem tez dzis na zywo tego demona Logana II - jest juz w salonie w Gdansku przy Grunwaldzkiej.
Szczerze mowiac wydac na niego wiecej niz te 35k zl to zupelna pomylka.
Z zewnatrz wydaje sie ok. - to znaczy nie jest to auto, za ktorym sie ktokolwiek obroci ze taki ladny, ale ohydny tez nie jest - taki dupowoz, choc jesli juz koniecznie wybierac miedzy dwoma przymiotnikami "ladny" czy "brzydki" to... raczej brzydki.
Co do wnetrza to szczerze mowiac po opisie Biga podobnie jak przy Citroenie, spodziewalem sie tragedii.... ale jej nie ma. Powiedzialbym ze srodek lepiej wyszedl niz karoseria, plastiki twarde, poziom cos a la Fiat Linea/Chevy Aveo, wzornictwo proste. Czy jakosc tych plastikow duzo gorsza od Rapida? Chyba nie - ale troche na pewno. Co do tapicerki to tutaj moim zdaniem jest w porzadku.
Uwazam, ze Logan jako tani srodek transportu w podstawowej wersji (bez klimy) z silnikiem 1.2 ma sens - jak najtansze wozidlo. Czarne zderzaki duzo nie pogorsza jego wygladu. Moim zdaniem za te mniej wiecej 28k zl to super propozycja dla osob, ktore po prostu chca kupic duzy nowy samochod a nie zalezy im na wyposazeniu czy marce. Natomiast wydawanie powyzej 35k zl to juz troche zboczenie :-)
Rapid jest na pewno lepszy, i jesli jest to roznica 5-6k zl to lepiej zakupic Rapida. Jesli roznica wynosi te 8-10k to moim zdaniem lepszym wyborem jest Logan. Ale jak mam byc szczery to najlepszym wyborem bedzie... po prostu inne auto - ani Logan, ani Rapid.
Ale to tylko moja opinia a nie prawda ostateczna - wiec nie ma sie o co klocic mam nadzieje.
Reasumujac - za 28k zl - Logan to rewelacja jesli ktos szuka sporego samochodu o prostej konstrukcji i 3letniej gwarancji a wyposazenie to dla niego rzecz drugorzedna - potrzebuje po prostu srodka do przemieszczania sie.
Komentarz
-
-
Miałem ostatnio okazję pojeździć Rapidem kuzyna i muszę powiedzieć, że 105 konną wersją jeździ sie bardzo przyjemnie. Auto jest dobrze wyciszone, lepiej sie trzyma drogi od O2 i w ogóle, robi podczas jazdy dobre wrażenie. Szkoda, że jest ciaśniej za kierownicą niż w O2. W porównaniu z wnętrzem i z samym prowadzeniem Sandero jest ogromna różnica. Widać jednak różnicę w kasie.
Nie zmienia to jednak mojej opinii, że Dacia za tą kasę daje sporo auta choć prywatnie nie kupiłbym tych samochodów.
Komentarz
-
-
Byłem w salonie Daci i na samo wejscie zaproponowali mi upust 1000zł na sandero w najbiedniejszej wersji, a po małych nie wysilonych targach to sprzedawca chciał dorzucic jakies małe gatisy(dywany itp.) Więc pewnie upust 2000zł jest jak najbardziej realny, problemem tylko wg.mnie jest czas oczekiwania(do pół roku) na najbiedniejsze wersje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yogi_at_pozenprzod w mojej opinii bardzo ladny
Zamieszczone przez yogi_at_pozentyl rowniez ciekawy
chciałem ostatnio zwykłego Logana2 Sedan obejrzeć w salonie w Poznaniu.... więc polazłem na spacerek do salonu Renault + Dacia.... akurat nowego Logana nie było zresztą obsługa "taka se".... wielki pan sprzedawca zainteresował się mną dopiero po 2 minutach, chociaż nikogo więcej w środku nie było :P obejrzałem przy okazji nowe Clio - całkiem całkiem jak na moje oko oraz Dacie Logdy.... niezła kobyła o dziwo, w realu nawet fajniej wyglądała niż na fotach ale to pewnie dlatego że była w kolorze czarnym :diabelski_usmiech tylko też jakaś taka wąska dla mnie znowu.... nie wiem jak 3 osoby mają się pomieścić obok siebie w jednym rzędzie siedzeń :idea: o fetelikach dla dzieci już nawet nie wspomnę :P
natomiast dowiedziałem się że "NIBY" nowe Logany schodzą jak ciepłe bułki i praktycznie jak się tylko pojawi jakiś w salonie to od razu ktoś kupuje - to się nazywa dobry marketing :wink:SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
No i... 2 letni Logan to według TUV najbardziej awaryjny dwulatek...:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12No i... 2 letni Logan to według TUV najbardziej awaryjny dwulatek...:
http://moto.pl/MotoPL/56,88389,17018...tml#BoxMotoTxt
a co do tych wszystkich raportow, to przypominam niesmialo oszustwa Niemcow z rzekomo solidnego ADAC...
Skandal w Niemczech! Największy w Europie niemiecki automobilklub ADAC manipulował wynikami plebiscytu na najpopularniejsze auto, a także fałszował wyniki testów aut zagranicznych marek. Czy ADAC m...
ps. a tak w ogole to co niby jest w tej Dacii Logan co sie moze popsuc?
Ja w te niemieckie bajki nie wierze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12marlej108, kiedyś czytałem, że w tych raportach na awaryjność wpływa na przykład spalona żarówka - jej spalenie traktowane jest jako awaria.
A właścicielami Daci są osoby mające w d. temat auta. Chcą się poruszać i nie wkładać w auto nawet 5 zł. I potem wychodzi że Dacie to takie awaryjne..Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Ja w te niemieckie bajki nie wierze.
Kazdemu wedle potrzeb...
Komentarz
-
Komentarz