byc moze cos w tym jest, bo w niedziele na spacerze z Gdanska do Sopotu widzialem 4 nowe Aurisy (3 hatchbacki i jedno kombi) i Octavii III sztuk... ZERO.
Top Ten klientów indywidualnych 2013-2015
Zwiń
X
-
moze "to z tego" ze za wrzesien Auris wyprzedzi O3 pod wzgledem liczby sprzedazy... a moze nie. tylko tyle.Zamieszczone przez neoXsA ja widziałem ..... i co z tego? Aha i jeszcze 2x Dacia Lodgy mi się pojawiła.
za 2-3 dni sie wyjasni, bo bedzie zrobiona statystyka sprzedazy.
ps. a te wizje Dacii to moze.... zly znak? prosze uwazaj.... :P
Komentarz
-
-
Ja jestem zdania, że na rynku monopol to zła rzecz, więc jak Skoda dostanie trochę po tyłku i będzie musiała się bardziej postarać przy walce z konkurencją to tylko klienci na tym zyskają
W moich okolicach serio widzę co jakiś czas Rapida, O3 i Lodgy
Ta ostatnia to nawet niedaleko mojego osiedla parkuje. Moim zdaniem dla dużej rodziny Lodgy to dobra inwestycja, a i wyglądem nie straszy (mi się nawet podoba).
Jak reklamowali ten piknik Dacii to sobie obejrzałem Logana nowego i wszystko ok tylko tej ogromniaste sprężyny w bagażniku.... bałbym się, że kiedyś dostanę jedną w pysk przy otwieraniu klapy xD
Komentarz
-
-
Oto dane za wrzesien
A jednak Octavka znowu idzie w gore w sprzedazy u klientow indywidualnych! :-)
Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli w Polsce we wrzesniu 2013:
1. Opel Corsa - 305
2. Skoda Octavia (model O2 i O3 razem) - 283
3. Kia Sportage - 261
4. Toyota Auris (stary i nowy model razem) - 259
5. VW Golf - 239
6. Opel Astra (stary i nowy model razem) - 213
7. Renault Clio - 199
8. Skoda Fabia - 196
9. Ford Focus - 171
10. Chevrolet Spark - 168 // Nissan Qashqai - 168
i przegrany o jedna sztuke od ostatniego miejsca w pierwszej 10tce = Kia Cee'd - 167
Reasumujac we wrzesniu w pierwszej 10tce sa nastepujace marki:
Toyota - 1 raz
Renault - 1 raz
Opel - 2 razy
Volkswagen - 1 raz
Kia - 1 raz
Skoda - 2 razy
Nissan - 1 raz
Chevrolet - 1 raz
Ford - 1 raz
Komentarz
-
-
nie, nie za pazdziernik.Zamieszczone przez test15510Marlej, to dane za październik!
Ale uwzględniając firmy to w tym miesiącu dużo wyżej Skoda niż VW.
powyzej co zamiescilem to sa dane za wrzesien.
za pazdziernik beda moze dzis, na razie ich jeszcze nie ma (godz. 11:18), ale powinny sie pojawic na tej stronie:
ps. tu zamieszczam tylko sprzedaz dla klientow indywidualnych - w innym watku lacznie dla indywidualnych i dla firm. Dzieki temu widac jak sie w suime czasem dziwnie roznia te dane dot. sprzedazy i preferencje nabywcow.
Komentarz
-
-
nie na tej stronie - carmarket.com.pl - tu jeszcze pelnych danych nie ma.Zamieszczone przez test15510już są dane za październik!
oni dopiero napisali ze sa te dane, ale jeszcze wszystkich nie wprowadzili - wystarczy kliknac i sprawdzic.... chodzi o zakladke STATYSTYKI - (bo w zakladce RANKING juz wpisali, ale tam nie ma podzialu na poszczegolne modele aut).
dane w zakladce STATYSTYKI maja byc dzisiaj do konca wprowadzone - moze nawet za chwile :-)
ale w tej chwili ich jeszcze nie ma :-) (a jest godzina 12:04)
Jak sie pojawia, to sprawdze co sie sprzedawalo klientom indywidualnym najlepiej i tu tradycyjnie wpisze...
Komentarz
-
-
Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli w Polsce w listopadzie 2013:
1. Opel Corsa - 344
2. Skoda Octavia - 318
3. Renault Clio - 271
4. Ford Fiesta - 255
5. Hyundai ix35 - 249
6. Toyota Auris - 238
7. VW Golf - 235
8. Opel Astra - 226 // Skoda Fabia - 226
9. Kia Sportage - 207 // Toyota Yaris - 207
10. Fiat Panda - 164
Reasumujac w listopadzie w pierwszej 10tce sa nastepujace marki:
Opel - 2 razy
Skoda - 2 razy
Toyota - 2 razy
Renault - 1 raz
Volkswagen - 1 raz
Kia - 1 raz
Ford - 1 raz
Hyundai - 1 raz
Fiat - 1 raz
Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli w Polsce w grudniu 2013:
1. Toyota Auris - 421
2. Toyota Yaris - 357
3. Hyundai ix35 - 286
4. Opel Corsa - 280
5. VW Polo - 276
6. Renault Clio - 258
7. VW Golf - 239
8. Opel Astra - 223
9. Skoda Octavia - 212
10. Ford Fiesta - 210 // Seat Ibiza - 210
Reasumujac w grudniu w pierwszej 10tce sa nastepujace marki:
Opel - 2 razy
Toyota - 2 razy
Volkswagen - 2 razy
Skoda - 1 raz
Renault - 1 raz
Seat - 1 raz
Ford - 1 raz
Hyundai - 1 raz
Reasumujac - w grudniu niezle przetasowania, Fiat i Kia wypadly z pierwszej 10tki, Toyota zajela 2 z 3 miejsc na podium i VW poszedl ostro w gore. Skoda niestety stoczyla sie z Octavia z 2 na przedostatnie miejsce i pojawia sie juz tylko raz, a nie dwa razy jak dotychczas. Wskoczyl za to Seat.
Ciekawe jak sytuacja potoczy sie w styczniu, kiedy trwaja wyprzedaze...
No i sa dane za styczen 2014 :-)
Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli w Polsce w styczniu 2014 :
1. Skoda Octavia - 1167
2. Toyota Auris - 1104 (jakby doliczyc Aurisa z dupa - czyli Corolle to byloby razem 1496)
3. Skoda Fabia - 1029
4. Opel Corsa - 817
5. VW Passat - 802
6. VW Polo - 716
7. Skoda Rapid - 696
8. Toyota Yaris - 668
9. Opel Astra - 612
10. Ford Focus - 558
Reasumujac w styczniu 2014 w pierwszej 10tce sa nastepujace marki:
Skoda - 3 razy
Opel - 2 razy
Toyota - 2 razy
Volkswagen - 2 razy
Ford - 1 raz
A wiec 5 marek zdominowalo sprzedaz. Podejrzewam, ze kiedy skonczy sie mozliwosc odliczania pelnego VATu i wyprzedazy, znowu w pierwszej 10-tce bedzie wiecej marek.
Komentarz
-
-
Onet za Samarem niby styczeń 2014:
"Warto przyjrzeć się wynikom sprzedaży w ujęciu zakupów dokonywanych przez klientów indywidualnych, a więc bez zakupów dla firm. Tutaj modele Skody spadły poza podium, a do pierwszej dziesiątki przebojem wdarł się Volkswagen Polo."
Toyota Auris - 642 szt.
Opel Corsa - 638 szt.
Volkswagen Polo - 574 szt.
Skoda Fabia - 573 szt.
Skoda Octavia - 497 szt.
Toyota Yaris - 446 szt.
Skoda Rapid - 434 szt.
Opel Astra - 340 szt.
Renault Clio - 324 szt.
Toyota Corolla - 296 szt.
Także z podium indywidualni klienci zrzucają skodę , pozostałe z czołówki zostają - Auris i Corsa.
Floty jakby nie patrzeć ratują skodę w rankingach.
źródło:
Komentarz
-
-
Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli klientom indywidualnym w Polsce w lutym 2014 :
1. Opel Corsa - 485
2. Skoda Octavia - 441
3. VW Tiguan - 436
4. Toyota Auris - 433
5. Toyota Yaris - 420
6. Skoda Rapid - 352
7. Skoda Fabia - 293
8. Opel Astra - 257
9. Kia Sportage - 229
10. VW Passat - 227
Reasumujac w lutym 2014 w pierwszej 10tce sa nastepujace marki:
Skoda - 3 razy
Opel - 2 razy
Toyota - 2 razy
Volkswagen - 2 razy
Kia - 1 raz
Komentarz
-
-
Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli klientom indywidualnym w Polsce w marcu 2014:
1. Opel Corsa - 376
2. Skoda Octavia - 373
3. Toyota Auris - 331
4. Dacia Duster - 326
5. Skoda Rapid - 315
6. Skoda Fabia - 308
7. Toyota Yaris - 303
8. VW Golf - 298
9. Kia Sportage - 292
10. Nissan Qashqai - 262 // Opel Astra - 262
Reasumujac w marcu 2014 w pierwszej 10tce sa nastepujace marki:
Skoda - 3 razy
Opel - 2 razy
Toyota - 2 razy
Volkswagen - 1 raz
Kia - 1 raz
Dacia - 1 raz
Komentarz
-
-
Mnie fascynuje wynik Corsy.. Musiały być jakieś mega promocje chyba bo inaczej nie wiem po co to kupować :lol:Zamieszczone przez Alonzo_Ładny wynik Dustera....
W dalszych miesiącach przewiduję dalszy awans Dustera bo jest tani, atak Golfa na podium i wzrost Qashqaia bo sprzedaż nowego modelu dopiero rusza.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli klientom indywidualnym w Polsce w kwietniu 2014:
Chyba od dawna nie bylo tak zlego wyniku sprzedazy Octavii wsrod klientow indywidualnych... (moze w koncu stanieje??? albo doloza wyposazenie??? chyba ze klient liczy sie ale tylko flotowy - tam idzie caly czas bardzo dobrze Octavii)
1. Opel Corsa - 422
2. Toyota Auris - 391
3. Skoda Fabia - 350
4. VW Golf - 343
5. Nissan Qashqai - 319
6. Opel Astra - 292
7. Dacia Duster - 271
8. Kia Sportage - 255
9. Toyota RAV4 - 252
10. Skoda Octavia - 241
Reasumujac w kwietniu 2014 w pierwszej 10tce sa nastepujace marki:
Skoda - 2 razy
Opel - 2 razy (w tym kolejny miesiac ma 1 miejsce)
Toyota - 2 razy
Volkswagen - 1 raz
Kia - 1 raz
Dacia - 1 raz
Nissan - 1 raz
Komentarz
-
-
I korsidełko nadal na czele.
Patrząc na liczby sprzedaż w sztukach większa niż w marcu w zasadzie i corsy, aurisa, fabki i golfa. Duster trochę mniej ale i tak drugi miesiąc się trzyma.
Indywidualni jednak wolą mniejsze/sensownie wycenione raczej auta albo modnego SUV-a. Dłuższe pobyty w pierwszej trójce to dla Octy 3 raczej marzenie niż realna pozycja w takich realiach cenowo/konkurencyjnych. Ale zobaczymy co nas w kolejnych miesiącach czeka.
Komentarz
-
-
To miesiąc temu pomyliłem się tylko w kwestii Dustera, nie rośnie mocno ale sprzedaje się dobrze.Zamieszczone przez Alonzo_I korsidełko nadal na czele. .
Rapid wypadł z 10tki i słusznie bo to idiotycznie pozycjonowane auto.
Pewnie już za miesiąc Golf wejdzie na podium zmierzając do 1 miejsca.
Tematu corsy nadal nie kumam :lol:Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
GWARANT -
W tym roku Opel wprowadzi do produkcji nowy model Corsy. Sprzedają obecny model po atrakcyjnych cenach aby zrobić miejsce na nowy model, więc masz rację pisząc, że powodem zwiększonej sprzedaży jest cena.Zamieszczone przez marlej108dla mnie tez pierwsze miejsce Corsy jest zupelnie niezrozumiale.... A moze powodem jest cena? Moze na Corse mozna wytargowac duzy rabat i stad ta popularnosc??? Nie wiem.
Komentarz
-

! Pozdrawiam
Komentarz