Top Ten klientów indywidualnych 2013-2015

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

Zbierają myśli przed spotem, a co niektórzy płaczą bez auta :P
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Rynek aut kupowanych przez klientow indywidualnych nieco rozni sie od tego, ktory dotyczy aut kupowanych na firme czy flotowych.

Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli:

1. Skoda Fabia - 345
    2. Toyota Auris (stary i nowy model razem) - 329
    3. Kia Sportage - 314
    4. VW Golf (model Golf VI i VII razem) - 295
    4. Opel Corsa - 295
    5. Skoda Octavia (model O2 i O3 razem) - 293
    6. Opel Astra (stary i nowy model razem) - 273
    7. Renault Clio (stary i nowy model razem) - 239
    8. Nissan Qashqai - 237
    9. Toyota Yaris - 235
    10. VW Up! - 220
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• piotrek_os
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 8160
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

octavia cos leci w dól.....
      Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• chopin
        Ambiente
        • 2009
        • 212

To wyniki za lipiec? Za pierwsze półrocze drugie miejsce w pierwszych rejestracjach. Czyżby na O3 reflektowały prawie wyłącznie floty? Ciekawe jak wygląda sprzedaż z naszych salonów na eksport Oj chyba nie będzie premii w SAP.

Komentarz

• Kuba77
          Drive
          • 2013
          • 94

Mi się wydaje, że nowy model Octavii to i ludzie się muszą do niego przekonać. Poznać opinie i sprzedaż wzrośnie. W końcu samochód świetny, z wyglądem Skoda trafiła w mój gust i do tego cena nie jest z kosmosu. Mam nadzieję, że będzie się ładnie sprzedawał i będziemy auto widywać na drogach.
          Moja O1

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71352

Komentarz

• BiDi01
            Rider
            • 2013
            • 460

Zamieszczone przez Kuba77
            Mi się wydaje, że nowy model Octavii to i ludzie się muszą do niego przekonać. Poznać opinie i sprzedaż wzrośnie. W końcu samochód świetny, z wyglądem Skoda trafiła w mój gust i do tego cena nie jest z kosmosu. Mam nadzieję, że będzie się ładnie sprzedawał i będziemy auto widywać na drogach.
            amen:P
            na pewno wzrośnie bo samochód jest na prawdę fajny i tworzy nowy trend w segmencie. Ja nigdy nie byłęm fanem Skody ale nowa O3 mnie przekonała :]
            O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
            Błękit RACE
            Beżowa Alcantara
            Columbus
            Webasto

Komentarz

• irekk
              L&K
              • 2011
              • 1093
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dziwna polityka VW by wybić Golfa wyżej w rankingu, utopiła Octavię. Patrząc jeszcze na wyniki z motoru, to może zyskali przez pół roku wzrost 1200 więcej sprzedanych golfów, jednakże kosztem spadku octavii o 4200 mniej sprzedanych octavii. Tak więc jeśli główna kasa leży w serwisowaniu aut to gratuluję pomyślunku. VAG ma teraz mniej o 3000 aut do serwisowania i mniej leszczy do golenia. Do póki zwykły człowiek (prezes firmy X), niezbyt interesujący się rynkiem, nie "usłyszy" w mediach że Golf jest w tej samej cenie oferujący trochę lepsze wyposażenie, do puty VW ma czas na poprawienia sytuacji Skody.
              BiDi01, wielu ludzi (w tym ja sam) patrzy na nową octę jak na Audi, tylko że jakość wykończenia jest daleką od tej jaką zapewnia fabryka w Ingolstadt. Cena Octy praktycznie nieustannie rośnie więc ów zainteresowanie może będzie się utrzymywało ale klientów będzie tylko ubywać. Póki sam nie kupiłem nowego auta, tylko się snułem od salonu do salonu, patrzyłem na ceny aut w katalogach, tak więc nawet jeśli będą dawać upusty. Większość osób raczej pójdzie tam gdzie dostaniesz to samo tylko taniej, ewentualnie więcej w tej samej cenie (vide Golf). Osobiście, na dzień dzisiejszy nie zastanawiałbym się tylko brał Gofra Kombi i tyle w temacie.

Komentarz

• perfex
                L&K
                • 2005
                • 1117

Zamieszczone przez BiDi01
                samochód jest na prawdę fajny i tworzy nowy trend w segmencie.
                Aaa, że tak zapytam- jaki to ten trend jest?? :wink:
                Pozdrawiam
                perfex

Octavia HTP

Komentarz

• BiDi01
                  Rider
                  • 2013
                  • 460

Zamieszczone przez irekk
                  Osobiście, na dzień dzisiejszy nie zastanawiałbym się tylko brał Gofra Kombi i tyle w temacie.
                  \
                  proponuję najpierw popatrzeć na zdjęcia golfa zanim wyrazisz opinię o gustach się nie dyskutuje ale byłbyś pierwszą osobą z jaką miałem styczność która uważa że golf variant jest ładny. Golf w combi jest brzydki, oferuje mniej miejsca (siedziałem i w jednym i w drugim z tyłu). Podpisuję się pod tym jako osoba która zawsze była fanem vw i ANTYFANEM Skody. W domu zawsze mieliśmy same vw (passat, golf, scirocco, cc). Niemniej jednak- Skoda o rok świetlny wyprzedziła vw. Nie ma co się oszukiwać. fakt- cena Skody poszła w górę, ale dla mnie jako osoby która powiedzmy że portfel wystarczający ma jest samą korzyścią walka marek z grupy vw. Dziwię się tylko grupie że pozwoliła aż tak dynamicznie i efektywnie rozwinąć się Skodzie.
                  Błękit RACE
                  Beżowa Alcantara
                  Columbus
                  Webasto

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez BiDi01
                    Niemniej jednak- Skoda o rok świetlny wyprzedziła vw. Nie ma co się oszukiwać.
                    O Boze... :zlosnik1:
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• irekk
                      L&K
                      • 2011
                      • 1093
                      • Octavia II (1Z3)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

BiDi01, troszkę Cię poniosło, mi osobiście ani O2FL ani O3 się nie podoba (dopiero założenie zderzaka od RS sprawił że to auto zaczyna wyglądać). Z zewnątrz gofer może też nie zachwyca ale wnętrze mi bardziej pasuje niż w skodach.

Komentarz

• BiDi01
                        Rider
                        • 2013
                        • 460

Zamieszczone przez irekk
                        BiDi01, troszkę Cię poniosło, mi osobiście ani O2FL ani O3 się nie podoba (dopiero założenie zderzaka od RS sprawił że to auto zaczyna wyglądać). Z zewnątrz gofer może też nie zachwyca ale wnętrze mi bardziej pasuje niż w skodach.
                        hehehehehe mam przepraszać Panowie, że mi się O3 bardzo podoba? :P no dajcie spokój.. gdzieś na którymś z BBC oglądałem porównanie golfa varianta do skody octavii. Postawili je obok siebie i przechodniów pytali który jest ladniejszy. Około 85% odpowiedziało że octavia. Moja opinia jest podobna. Wasza oczywiście nie musi być.
                        Błękit RACE
                        Beżowa Alcantara
                        Columbus
                        Webasto

Komentarz

• irekk
                          L&K
                          • 2011
                          • 1093
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Chodziło mi o ten fragment:
                          Skoda o rok świetlny wyprzedziła vw.

Komentarz

• BiDi01
                            Rider
                            • 2013
                            • 460

Zamieszczone przez irekk
                            Chodziło mi o ten fragment:
                            Skoda o rok świetlny wyprzedziła vw.
                            Nie wyrywamy Panowie z kontekstu designersko wyprzedza. A z pewnością golfa varianta.
                            Błękit RACE
                            Beżowa Alcantara
                            Columbus
                            Webasto

Komentarz

• irekk
                              L&K
                              • 2011
                              • 1093
                              • Octavia II (1Z3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Niemniej jednak- Skoda o rok świetlny wyprzedziła vw.
                              To całe zdanie. Opinie opiniami ale przesadzać nie ma co

Komentarz

• test15510
                                Drive
                                • 2011
                                • 77

Moje zdanie:
                                Octavia 3 brzydka, zwłaszcza grill okropny
                                Golf variant 7 bardzo ładny
                                Cena praktycznie ta sama za ten sam poziom wyposażenia
                                Komfort wyższy w golfie
                                Bagażnik prawie ten sam
                                Wolę Golfa varianta od Oktavii.
                                Nie dziwię się, że klienci go kupują
                                Niezależnie od marki i modelu - Forum OCP - najlepsze forum samochodowe w Polsce.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

test15510, A Golf variant ma silnik 1.8TSI albo 2.0TSI 4x4 i DSG ?? Bo nie znalazlem nigdzie ??

Ja tam tylko widze 1.2 i 1.4 oraz 2.0TSI w GTI.

A czemu hak manualnie chowany w G7 kosztuje 4050zl, gdzie to samo w O3 kosztuje 2000zl. Wiec zamawiac hak oraz bi-xenony to wychodzi prawie taka sama kwota, bo w O3 bi sa pakiecie za 3900 (a pakiet ma cos tam wiecej niz lampy), a basic G7 kosztuje 1330zl a LEDy 2940.

Klimatyzacja - możliwość rezygnacji ze standardowego wyposażenia Mozna zamowic bez klimy :lol: W pelni sprzedawalne auto po kilku latach.

Trzeba naprawde przeanalizowac konkretne wyposazenie, bo ceny powiedzmy tych samych aut, moga sie roznic wlasnie na takich dziwnych rzeczach.

Pakiet performance do G7 GTI jest za free i 10KM wiecej dostajemy :diabelski_usmiech
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8160
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                    Klimatyzacja - możliwość rezygnacji ze standardowego wyposażenia Mozna zamowic bez klimy W pelni sprzedawalne auto po kilku latach.
                                    no chyba, że ktoś kupi zima i nawet mu na myśl nie przyjdzie.....że w aucie z roku 2013 nie bedzie klimy :diabelski_usmiech - osobiście znam gościa co autko kupował i nawet pod maske nie luknał
                                    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• zepter00
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2304

Wszystkim wielce oburzonym stwierdzeniem, że "Skoda Octavia 3 wyprzedziła Golfa VII...", przypomnę, że 03 ma 5cm większy rozstaw osi niż Golf VII (co przekłada się nie tylko na większą przestronność ale też mniejszą tendencję do kołysania wzdłużnego) a kolega, który to napisał mówił wcześniej o przestronności i praktyczności a nie o "prestiszu" w "Bździochach Dolnych" :lol:
                                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• marlej108
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 4976
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Oto 10 najlepiej sprzedajacych sie modeli w Polsce w sierpniu:

1. Toyota Auris (stary i nowy model razem) - 435
                                        2. Renault Clio (stary i nowy model razem) - 283
                                        3. Opel Corsa - 264
                                        4. VW Golf (model Golf VI i VII razem) - 251
                                        5. Kia Sportage - 219
                                        6. VW Up! - 215
                                        7. Skoda Octavia (model O2 i O3 razem) - 211
                                        8. Nissan Qashqai - 186
                                        9. Chevrolet Cruze - 162
                                        10. Skoda Fabia - 159 (Fabce udalo sie zalapac do pierwszej 10tki - miala przewage zaledwie 1 sztuki nad VW Polo - 158 sztuk).

Komentarz:
                                        spore zmiany w stosunku do poprzedniego miesiaca - dramatyczny spadek sprzedazy Skody Fabia z pierwszego na ostatnie 10 miejsce i dynamiczny wzrost sprzedazy Toyoty Auris - to nowy krol sprzedazy wsrod klientow indywidualnych. Bardzo dobra tez sprzedaz Renault Clio - w sumie trudno sie dziwic bo auta jest i ladne i dosc dobrze wycenione. Kolejna tendencja to rosnaca przewaga sprzedazy VW Golfa nad Skoda Octavia, co chyba wynika ze zbyt malej roznicy w cenach obu aut. Dynamicznie rosnie tez sprzedaz VW Up!'a oraz udalo sie do pierwszej 10tki wbic Chevroletowi z modelem Cruze. I zagadka dla mnie - wciaz wysoka pozycja Nissana Qashqai... chyba od poczatku roku jest w pierwszej 10tce - na miescie prawie tych samochodow nie widze... kto je kupuje?
                                        Reasumujac w sierpniu w pierwszej 10tce sa nastepujace marki:
                                        Toyota - miejsce 1
                                        Renault - miejsce 2
                                        Opel - miejsce 3
                                        Volkswagen - miejsce 4 i 6
                                        Kia - miejsce 5
                                        Skoda - miejsce 7 i 10
                                        Nissan - miejsce 8
                                        Chevrolet - miejsce 9
                                        Wyraznie wiec widac, ze jednej ulubionej marki wsrod Polakow nie ma, i w pierwszej 10tce mamy az 8 producentow.
                                        Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Na ktorym miejscu jest Fiat ?? Pytam powaznie, bo odnosze wrazenie ze tam czekaja na jakis cud, ktory nie nastapi.... bo podejscie sprzedawcow jest tak lightowe jakby to byla marka typu Maybach albo Roys i sprzedaz jednego auta w salonie na pol roku to sukces i wystraczy na dobre pensje dla wszystkich
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Na ktorym miejscu jest Fiat ?? Pytam powaznie, bo odnosze wrazenie ze tam czekaja na jakis cud, ktory nie nastapi.... bo podejscie sprzedawcow jest tak lightowe jakby to byla marka typu Maybach albo Roys i sprzedaz jednego auta w salonie na pol roku to sukces i wystraczy na dobre pensje dla wszystkich
                                            Fiat w sierpniu sprzedal lacznie 1233 auta (klientom indywidualnym-428 i flotowym-805), co wcale nie jest tak malo, ale przyznam szczerze, ze juz nie chce mi sie liczyc ktore to bedzie miejsce, nie zalapal sie jednak do pierwszej 10tki - zabraklo mu przy Punto dwoch sztuk zeby wyprzec Fabie z 10-pozycji.

Sam mialem dwa fiaty - jeden to 126P (koszmarny zlom, ciagle sie psujacy) drugi to Tempra i wystarczy... Moj Ojciec sie zastanawial nad zakupem nowego auta pol roku temu... bylismy z ciekawosci i chyba przyzwyczajenia Ojca w salonie Fiata w Gdansku, gdzie Pan Sprzedawce zachowywal sie jakby sprzedawal Mercedesa... i praktycznie zadnych upostow nie chcial dac... na koniec okazalo sie ze Panda wychodzila drozej od VW Up!'a... co juz bylo idiotyczne. Ojciec ostatecznie na razie nic nie kupil i 14 rok pomyka swoim kupionym w salonie Lanosem, w ktorym sie jakos nic nie chce popsuc :-)
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• test15510
                                              Drive
                                              • 2011
                                              • 77

a Marlej pewnie niedługo zapoda nam statystyki za wrzesień 2013 ciekawe kto na czele - V czy S?
                                              Niezależnie od marki i modelu - Forum OCP - najlepsze forum samochodowe w Polsce.

Komentarz

• chopin
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 212

Zdaje się, że Toyota. :shock:

Komentarz

• marlej108
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 4976
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez test15510
                                                  a Marlej pewnie niedługo zapoda nam statystyki za wrzesień 2013 ciekawe kto na czele - V czy S?
                                                  powinno byc w piatek... :-)

[ Dodano: Pon 30 Wrz, 13 22:22 ]
                                                  Zamieszczone przez chopin
                                                  Zdaje się, że Toyota. :shock:
                                                  byc moze cos w tym jest, bo w niedziele na spacerze z Gdanska do Sopotu widzialem 4 nowe Aurisy (3 hatchbacki i jedno kombi) i Octavii III sztuk... ZERO.
                                                  Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Pracuję...