Zamieszczone przez irekk
Nowa Fabia III...
Zwiń
X
-
marlej108, a oglądałeś czeską stronę :?: kolory aut są piękne szkoda :wink: , bo na ulicach tylko czarne, białe i srebrne... :evil: dlatego ja będę zamawiał niebieską, tylko nie wiem czy race czy denim :szeroki_usmiechBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Oglądałem nową Fabię i uważam, że to żenada. Z jakością materiałów we wnętrzu cofnęli się do poziomu Favoritki... Ogólnie autko by było bardzo fajne, ale nawet Fabia jedynka ma duuużo lepiej wykonane wnętrze.Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Skoda Felicia LXi '98 + LPG - dupowóz
Komentarz
-
-
Ja wiem, że jakość/wygląd obecnie używanych materiałów ma się nijak do tych z przed powiedzmy 10 lat, ale jest aż tak źle :?: robię poważną przymiarkę do nowej Fabii i nie wymagam wodotrysków. Może to zależy od wersji, bo czasem nie ma czego porównywać. Fakt, że jak zobaczyłem meble w UFO mojej Pani, to byłem mocno zaskoczony na minus w porównaniu do mebli z mojej Czarnul, tyle że ja mam Recaro z Gofra GTI :diabelski_usmiechBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkNie twierdze że jest bieda. Ale jednak moja rocznikowo 4 letnia skodzinka wymiataBlack Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Czego tu się spodziewać, skoro obecnie auta są robione na 5-6 lat w miarę bezawaryjnej jazdy, a potem na złom bo sypie się wszystko i ewentualny remont przewyższy wartość pojazdu. Zastanawia mnie jak będą wyglądały ulice za kilka lat jak już te wszystkie "nastolatki" osiągnął pełną dojrzałość :?: albo będzie pełno ulepów/trupów albo furorę zrobią skutery z marketu.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
-
Koledzy mialem Fabie II i Fabia III wcale nie ma gorszych plastikow, a ma za to o wiele ladniejszy design.
Jedyne co jest gorsze wzgledem F2, to idiotyczna oszczednosc w bagazniku, gdzie zamiast materialu jest plastik dookola. Ale moze w istocie to wcale nie przeszkadza (czyli ze nic w bagazniku o te plastikowe sciany nie bedzie stukac)?
Ps. no i jedna jest rzecz gorsza niz w F2 - tj. wersja active, ktora wyglada przynajmniej w konfiguratorze paskudnie bo zamiast chromowanego grilla ma caly plastikowy - teraz ewidentnie widac roznice w wygladzie pomiedzy wersja dziad a juz srodkowa czy najwyzsza. I pewnie o to chodzi.
Komentarz
-
-
Nowa Fabka nie jest zła. Wykończenie w topowej wersji nie ustaje Roomsterowi. Jest twardo ale tam gdzie powinno być miękko jest miękko. Z pewnością nie kupię tego auta, ale złe nie jest. No i przede wszystkim pasażerowie tylnej kanapy mają więcej miejsca niż w FII. Decha elegancka (widziałem srebrną) i lekka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irekkgdzie powinno być miękko jest miękkoSkoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Don CorleoneCzyli gdzie? Bo poza malutką wstawką materiału pod łokieć na przednich boczkach drzwiowych nie znalazłem takiego miejsca.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB, to idź pomacaj boczki w Fabii 3, bo gdyby były zbliżone do tych w O3 to bym złego słowa nie powiedział. To samo z deską rozdzielczą, nawet Fabia 1 miała górę zrobioną z miękkiego materiału, a w trójce plastik twardy jak skała!Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Komentarz
-
-
Ludzie, po co wy kupujecie nowe auta? Bo myślałem, że chodzi o to aby mieć coraz lepszy samochód. A tutaj nagle producent wypuszcza model wykonany gorzej niż jego poprzednik i wam to pasuje... To po co w ogóle wydawać tą kasę? Liczy się tylko to, że jest nowy? :|
Zamieszczone przez irekkMazda tez nie szaleje z jakoscia jak na marke premium.
Zamieszczone przez AdamBwolałbym twardy plastik jak w reszcie auta
Zamieszczone przez Chris11W takim razie, w cenie jednej Fabii lepiej mieć 17 Felicii...
Po co mieć nową Skodę, jak można mieć używane "cośtam".
Sorry, ale argumenty z dupy wzięte. I co to znaczy "lepiej wykonane"? Bardziej ergonomiczne, ładniejsze, milsze kolory...? Co to znaczy, bo dam sobie rękę ogolić, że FIII złożona jest lepiej niż Felicia.
Oczywiście nie mówię, żeby kupować starą Felicię zamiast nowej Fabii. Użyłem tego porównania, żeby mniej więcej określić do jakiego poziomu zniżyli się jeśli chodzi o materiały.
Tak, F3 poskładana jest zapewne lepiej od Felki (Citigo już nie), ale niestety z podobnej jakości materiałów. Do tego w Felce boczki drzwiowe są pokryte materiałem, w wersji GLX nawet dość przyjemnym w dotyku.Skoda Octavia Laurin&Klement 1.9 TDI '00
Skoda 130 L '86
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiLudzie, co Wy macie z tymi boczkami? Czy naprawdę twardość plastiku ma takie znaczenie przy kupowaniu auta za kilkadziesiąt tysi?
Jednak podkresle raz jeszcze - Fabia III nie ma gorszych plastikow niz Fabia II - tam tez byly wszedzie twarde plastiki za wyjatkiem materialu (niskiej jakosci) na drzwiach no i bagaznik byl wylozony normalnie materialem a nie plastikiem, ale akurat w bagazniku to moze az tak nie przeszkadza?
Prawda jest tez taka, ze czasem takie dziadowe oszczednosci przynosza skutek odwrotny od zamierzonego - czyli zamiast oszczednosci - straty bo mniej ludzi bedzie kupowac. Ale spojrzcie na Octavie III - ma plastiku wiecej, ma belke z tylu i co? Sprzedaje sie caly czas swietnie, a to ze w Polsce kupuja ją w 80% ludzie na firme (floty i po prostu na firme 1-osobowa) pokazuje, ze takim nabywcom te zmiany nie przeszkadzaja. Chociaz z drugiej strony w grudniu VW prawie dogonil pod wzgledem sprzedazy Skode w Polsce (Skoda ok. 3000, VW troche ponad 2700 sztuk - zajal 2 miejsce), a w sprzedazy aut klientom indywidualnym VW praktycznie przez caly 2014 r. Skode wyprzedza...
Mi sie wizualnie Fabia III naprawde podoba, zwlaszcza w tych konfiguracjach dwukolorowych. Szkoda tylko ze cenowo taka przyzwoita wersja wychodzi juz spore pieniadze, za ktore... mozna miec Octavie :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlej108Mi sie wizualnie Fabia III naprawde podoba, zwlaszcza w tych konfiguracjach dwukolorowych. Szkoda tylko ze cenowo taka przyzwoita wersja wychodzi juz spore pieniadze, za ktore... mozna miec Octavie :-)Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Komentarz
-
Komentarz