Nowa Fabia III...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • klarus
    RS
    ModeratoRS
    • 2013
    • 5392
    • Octavia III combi (5E5)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

ruwado,
    perfex, dokładnie do tego, co napisał ruwado, twój syndrom (kompleks) posiadania ostatniego postu sprowadza to forum :evil:
    więc wyluzuj trochę chłopie, wyśpij się i pozwól nam na trochę przyjemności z wymiany poglądów i spostrzeżeń...
    Jak cię to nudzi, to nie udawaj twardziela, że musisz, i nie czytaj tego wątku... :evil:

Komentarz

• Dig Dug
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1306
      • Seat

ruwado, Nie zamykaj OCP :cry: 24 kwietnia mam 10-lecie jak tu piszę i czytam o nijakich przereklamowanych samochodach :szeroki_usmiech

Perfex ma rocznice 2 dni wcześniej i może zdał sobie sprawę, że też "zmarnował" 10 lat na bezowocną pisaninę i to go dobija :P
      Była O1 jest F2.

Komentarz

• klarus
        RS
        ModeratoRS
        • 2013
        • 5392
        • Octavia III combi (5E5)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dig Dug, dobrze napisane :szeroki_usmiech

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14885
          • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Dig Dug
          ruwado, Nie zamykaj OCP :cry:
          nie mam takiej mocy - może Biszczu :wink:
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Alonzo_
            RS
            • 2009
            • 2460
            • Hyundai

Quuufa macie problemy.
            Przeglądając wpisy w tym temacie perfexa widać, że chłop poza w sumie zabawną dawką humoru IMO nie wnosi nic ciekawego do dyskusji. Taki bym powiedział trolling
            W sumie kto mu zabronić może tak myśleć? Nikt. Czy on coś nowego głosi? Nie. Skoda od zawsze to były w sumie nudne, do bólu praktyczne pojazdy (dla kapeluszników).
            Czy to źle? Nie. Bo spora grupa ludzi właśnie w tym widzi jej zalety. A że niektórzy tego nie rozumieją...no coż.
            Jedynie zapowiedzi nowych produktów to ostatnimi czasy beczka śmiechu jak się już porówna z finalnym produktem i to może niektórych zniesmaczać.
            Do ekscytowania się są inne auta i inne fora.
            A co do F3 IMO to nawet całkiem znośne autko zwłaszcza w porównaniu do F2. Jako miejskie wozidełko czemu nie. Ale do ekscytacji daleko.
            Perfex po prostu musi coś od siebie co 2-3 strony tu dodać A że ktoś daje się wciągnąć w te awanturki....widocznie trochę racji w tym co pisze ma ( :wink bo inaczej byłby "olany".

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14885
              • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Alonzo_
              (dla kapeluszników).
              :nono
              Ciekawe - jak wygląda kapelusznik w RS :diabelski_usmiech
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Alonzo_
                RS
                • 2009
                • 2460
                • Hyundai

Zamieszczone przez ruwado
                (dla kapeluszników).
                :nono
                Ciekawe - jak wygląda kapelusznik w RS :diabelski_usmiech
                Poproś chłopaków w RS-kach z forum o fotki :szeroki_usmiech

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

Skoda od zawsze to były w sumie nudne, do bólu praktyczne pojazdy (dla kapeluszników).
                  Jeśli sami bedziemy powielac takie głupoty i stereotypy, to nie dziwmy się później takiej a nie inej opinii marki w naszym kraju.
                  Moim zdaniem forum miłosników Skody powinno dawać odpór takim idiotyzmom, a nie je powielać.
                  A tak wogóle to jakoś nie bardzo widzę większy polot w autach produkcji VW, Opla, Fiata czy Toyoty.
                  Czarny Elegance

Komentarz

• feels3
                    Rider
                    • 2013
                    • 348

Do tego posta Cie rozumialem, ale teraz pojechales bo bandzie.

Sam posiadam Skode, jestem z niej zadowolony, ale mam swiadomosc ze to nie Maseratti.
                    Ludzie maja prawo uwazac Skode za nudne auto, jak i kazde inne zreszta.
                    Proponuje troche dystansu do opini innych ludzi.

Milosnik to nie fanatyk!

Komentarz

• Alonzo_
                      RS
                      • 2009
                      • 2460
                      • Hyundai

Zamieszczone przez Big
                      Skoda od zawsze to były w sumie nudne, do bólu praktyczne pojazdy (dla kapeluszników).
                      Jeśli sami bedziemy powielac takie głupoty i stereotypy, to nie dziwmy sie póxniej takiej a nie inej opinii marki w naszym kraju.
                      Moim zdaniem forum miłosników Skody powinno dawac odpór takim idiotyzmom, a nie je powielać.
                      Twoim zdaniem to skoda to najlepszejsza marka na świecie. Wszyscy Twoje zdanie znają. Ja daleki jestem od powielania stereotypów ale staram się być obiektywny (wydaje mi się). Nie wmawiając nikomu, że belka to progres a cerata w O3 na boczkach ( :twisted: ) to tylko ukłon dla użytkownika bo można szlauchem zmyć. Jeśli chcesz dawać opór idiotyzmom to czasami też zastanów się nad swoimi achami i echami pewnych rozwiązań, które dość sporo ludzi jednak w przeciwieństwie do Ciebie krytykuje. Także Bigu jak zwykle radzę odrobinę samokrytycyzmu i kubeł zimnej wody po Twojej stronie.
                      Ja nie jestem przeciwnikiem skody i nigdy nie byłem. Mnie po prostu na razie skoda nie jest w stanie do siebie przekonać bo zawiodła me zaufanie mechanika a stylistyką to nie moja bajka ale nie mam zamiaru jej krytykować.
                      To że skodziarzy nazywa się kapelusznikami to nie mój wymysł ale tak po prostu jest. Oczywiście osoby pozbawione dystansu do rzeczywistości właśnie się oburzają no bo jak można o skodzie inaczej mówić niż w superlatywach , nawet w żartach? :lol:
                      Ale to już nie raz tu było widoczne, ze niektórym brakuje dystansu.
                      Bo ja nie rozumiem oburzenia. Wrzuć na luz Bigu. Jakbym się nie starał pobudzić mojej fantazji to fabia 2, octavia I czy superb 2 lfb za serce nikogo nie porywają. Są zwyczajnie stylistycznie nudne. Ale absolutnie nie znaczy to, że uważam je za brzydkie. Nie. Mogą się podobać przecież wielu ludziom i mnie to nie dziwi, ale finezji w tym za grosz. Zwłaszcza jak dorzucimy podstawowe wersje silnikowe i wyposażeniowe to ....no cóż. Auto potocznie dla statecznych ojców rodzin (dla kogoś synonimem jest np słowo kapelusznik) za wiele nie wymagających od pojazdu poza praktycznością i ekonomią.
                      Mam własne zdanie i nie boje się go pisać (jak i Ty) ale różnimy się tym, że ja w przeciwieństwie od Ciebie nikogo nie myślę obrażać i nazywać idiotą bo inaczej myśli. To kwestia...charakteru, kultury, domu - rodziców, psychiki....nie wiem gdzie u ciebie problem.
                      I powiem, że O3 to też stylistycznie nudne auto. To popularne w momencie debiutu porównywanie do audi jest słuszne ale do starych B6 raczej bo do B8 to bidnie trochę wygląda. Ale to też moje własne zdanie. Co nie zmienia faktu, że za niektórymi wersjami koloru czy np za RS-ką na ulicy potrafię się obejrzeć - kwestia konkretnego egzemplarza.
                      Ja nie krytykują wyboru. Każdy kupuje dla siebie co chce albo to na co go stać. Miałem O2, nawet mi się na początku podobała ale umówmy się wiele aut bardziej przykuwa wzrok na ulicy. Ani tam wyglądu jakiegoś szałowego ani silnika specjalnego u mnie (wyjący traktor - 1,9). ale auto było praktyczne. Ekonomiczne w eksploatacji już nie.
                      Nowa fabia mi sie podoba w przeciwieństwie do poprzedniej paskudy. Inaczej - po F2 wiele nie trzeba aby kolejne auto było ładniejsze IMO. Obecna nie jest pięknością specjalną (fabki, zwłaszcza dwójka miała zaburzone proporcje wysokości, szerokości, długości) ale jest OK. Mam prawo tak sądzić i to nie powód aby nazywać moje zdanie idiotyzmem. Wolność słowa w wydaniu fanatyków OCP - jakby dać tu niektórym władze to za nieodpowiednie słowo zaraz byłby ban a za choćby drobną krytykę dożywotnie wywalenie z forum. Oj ludzie, ludzie.
                      Na szczęście "bigów" tu mało a zdecydowana większość to normalni i konkretni miłośnicy, a nie fanatycy.

ruwado
                      Kapelusznik w RS-ce to taki sam gość jest w skodzie jak i ....np w reno. Facet ma fantazję a "kapelusz" to pozory
                      Bo wielu na renówki psioczy i z góry patrzy (kolega nasz tu bloger w skodzie co o renówkach wie wszystko i jedynie jego zdanie jest słuszne - że to badziew). I przecież do pięt to skodzie nie dorasta. Ale np meganka RS...nie tylko ja przy niej pewnie :slinka

Pozdro...kapelusze
                      Sorry za OT :wink:

I dla jasności:
                      Powyższe jest tylko i wyłącznie prywatną opinią autora . Bez napinki proszę :wink:

Komentarz

• perfex
                        L&K
                        • 2005
                        • 1117

Zamieszczone przez Big
                        Jeśli sami bedziemy powielac takie głupoty i stereotypy, to nie dziwmy się później takiej a nie inej opinii marki w naszym kraju.
                        Moim zdaniem forum miłosników Skody powinno dawać odpór takim idiotyzmom, a nie je powielać.
                        Dam taki mały przykład z własnego życia. Jakieś 3 lata temu szukałem małego wozidełka na miasto, miało być dynamiczne i to w zasadzie był jedyny (no główny) warunek. Byłem w zdecydowany na Fabie rs 180km.
                        I kilka dni przed zamówieniem wypadł mi wyjazd do Poznania. Jechałem normalnie sobie spokojnie (znaczy nie więcej niż 180- 200 :szeroki_usmiech ). No i z zaciekawieniem patrzyłem na wszystkie Fabie na trasie, to był weekend, w poniedziałek miałem zamawiać. I po tej podróży tak się osłabiłem widząc sposób podróżowania kierowników fabii, że nie kupiłem. Rs nie rs ale po prostu nie mogłem się przełamać 8)
                        Poza paroma extra szybkimi modelami kombi 1.4tdi z napisami Żywiec czy Maspex reszta to kierowcy zniesmaczeni faktem poruszania się, bez chęci na wyprzedzanie na hamowanie na przyspieszanie na sygnalizowanie czegoś... Czyli niestety potwierdził mi się stereotyp kapelusznika, taka prawda była.
                        Pozdrawiam
                        perfex

Octavia HTP

Komentarz

• Tony065
                          RS
                          • 2009
                          • 2487
                          • Octavia I (1U2)
                          • ARX 1.8 20VT 150 KM

perfex, i tu się z kolegą zgodzę. F2, nawet RS to qpa stylistyczna. Złe proporcje nadwozia plus marna stylizacja mało kogo by zachęcały do śmielszych poczynań za kierownicą. :diabelski_usmiech
                          Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                          @ by Tune-up Gdańsk
                          TDI VP++ i jeszcze rośnie
                          Antek

Komentarz

• Marek__82
                            Rider
                            • 2013
                            • 262

Mocne słowa Panowie z tą F2 ... ale możecie mieć własne zdanie.

Komentarz

• PieTrzaK
                              L&K
                              • 2009
                              • 1323
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A mi tam się F2 podoba... Ale ja dziwny jestem bo S2 w sedanie też mi się mega podoba, a ludzie mówią że kupa :lol:

Komentarz

• irekk
                                L&K
                                • 2011
                                • 1093
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

IMO większa paździerz to Rapid niżeli F2. F3 totalnie nie mój gust a w niskich wersjach i kolorach typu Beż Cappuccino to klimat Dacii. Po prostu F2 miało swój klimat stylistyczny. F3 wygląda jak niedojechana Octavia III zrobiona w komitywie z producentem typu TATA czy wspomniana Dacia. Jakby ktoś za pięć dwunasta sobie przypomniał że trzeba nową Fabię narysować. Sama Octavia wygląda jak Audi dla biedaków, niezaleźnie od wersji wyposażeniowej.

Komentarz

• Marek__82
                                  Rider
                                  • 2013
                                  • 262

Mnie też F2 się podoba, w końcu ją mam i mam wielki dylemat czy bawić się w F3.

Komentarz

• irekk
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1093
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Kto co lubi, ale ja czegoś takieg bym nie kupił i to za taką cenę.

Komentarz

• xtremesystems
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2254
                                      • Hyundai

Zamieszczone przez irekk
                                      Kto co lubi, ale ja czegoś takieg bym nie kupił i to za taką cenę.
                                      za 50k troche biedaszyb

[ Dodano: Sro 04 Lut, 15 19:26 ]
                                      Zamieszczone przez perfex
                                      Zamieszczone przez Big
                                      Dam taki mały przykład z własnego życia. Jakieś 3 lata temu szukałem małego wozidełka na miasto, miało być dynamiczne i to w zasadzie był jedyny (no główny) warunek. Byłem w zdecydowany na Fabie rs 180km.
                                      I kilka dni przed zamówieniem wypadł mi wyjazd do Poznania. Jechałem normalnie sobie spokojnie (znaczy nie więcej niż 180- 200 :szeroki_usmiech ). No i z zaciekawieniem patrzyłem na wszystkie Fabie na trasie, to był weekend, w poniedziałek miałem zamawiać. I po tej podróży tak się osłabiłem widząc sposób podróżowania kierowników fabii, że nie kupiłem. Rs nie rs ale po prostu nie mogłem się przełamać 8)
                                      Poza paroma extra szybkimi modelami kombi 1.4tdi z napisami Żywiec czy Maspex reszta to kierowcy zniesmaczeni faktem poruszania się, bez chęci na wyprzedzanie na hamowanie na przyspieszanie na sygnalizowanie czegoś... Czyli niestety potwierdził mi się stereotyp kapelusznika, taka prawda była.
                                      mam fabie 2 cztery lata. niestety musze potwierdzic twoje zdanie.
                                      powiem wiecej . przez 4 lata jazdy (ponad 60k km) wyprzedzil mnie jeden kierownik innej fabii na trasie i to wtedy gdy nie czulem sie za dobrze i jechalem po autosrtadzie 110 prawym pasem grzecznie z innymi.

przedstawiciele zapierniczaja ,ale tez czasem bo maja punkty ,
                                      ale zapierniczaja nie wiecej niz 160-170 bo motory maja zazwyczaj slabe.

a reszta . ...zal mowic przewaznie dziadki. niestety...

Komentarz

• mmor
                                        Ambiente
                                        • 2014
                                        • 166
                                        • Fabia (6Y2)
                                        • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Ja raz swoją F2 1.2 TSI ścigałem się z F2 z poczciwym 1.9 TDI, odpuścił przy 180 Przy prędkościach bliskich 200 brakuje temu autu stabilności nawet na lekkich wybojach, za to w zakrętach na równym rewelacja. Potwierdzam, kierowcy Fabii jeżdżą delikatnie mówiąc ospale, ale ma to swoje plusy, mina niektórym kierowcom rzednie.
                                        Kolega z posta powyżej pewnie potwierdzi, 0 respektu wśród innych kierowców

Komentarz

• xtremesystems
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2254
                                          • Hyundai

mniej niz zero.
                                          stabilność mozna poprawic odpowiednim zawiasem.

Komentarz

• BADYL
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2396
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Z tego co pamiętam moją starą fabką jechałem maxa 183km 1.2 12v kombi.
                                            nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• Łabik
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 346
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dzisiaj Odwiedziłem salon Skody i nagrałem film z F3 w roli głównej.

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Jutro jeszcze wrzucę film z jazdy próbnej.
                                              Octavia 3 1.4 Tsi Brąz Topaz Ambition+Amazing+Canton i inne dodatki.
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75869
                                              http://www.youtube.com/channel/UCgYZicxNasAMuZs6oEIQvAA

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

A czy kazdy kto kupuje auto o mocy 150 czy 300 czy tam 500KM musi nim jezdzic ciagle szybko, wyprzedzac na 3-4-5-go, lamac wszelkie zasady ruchu drogowego typu ciagle, podwojne ciagle itd ?? Bo z takich opisow tak to wyglada, ze jak nie leci na zlamanie karku to kapelusz :lol:
                                                Spritmonitor.de

Komentarz

• Dig Dug
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 1306
                                                  • Seat

Maicroft, Przecież wiesz, że nie musi, sprawa obija się o fakt, że taki kapelusznik jadzie 40 na terenie zabudowanym nawet jak pusto przed nim, a na niezabudowanym 60-70 mimo, że pusto i 90 może jechać. Wtedy ustawia się jeden za drugim i dwa kapeluszniki potrafią zakorkować względnie pustą drogę. A że to zazwyczaj dziadki lub kobiety w F1 lub Corsach, to się utarło, bo fabii wiecej. :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sob 07 Lut, 15 10:12 ]
                                                  Ja teraz jeźdzę jak cipesz, bo droga do pracy tak, że przez 30 km co 100-200 m auto, więc nie ma co wyprzedzać, jak ktoś jedzie dalej to walczy.
                                                  Była O1 jest F2.

Komentarz

• crom.de
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 1545
                                                    • Superb II (3T4)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dig Dug, przepisowa jazda w terenie zabudowanym to oznaka kapelusznictwa? :roll:

Zamieszczone przez PieTrzaK
                                                    Ale ja dziwny jestem bo S2 w sedanie też mi się mega podoba, a ludzie mówią że kupa :lol:
                                                    Tja jeden taki to by musiał mieć w S2 lokaja do otwierania klapy... Każdemu ma prawo się podobać inne auto a ktoś kto ma kompleks będzie mu usilnie wbijał, że jeździ szajsem itd

F3 po tym jak w niej siedziałem to moim zdaniem krok w tył. F2 nie było wysokich lotów, ale jak na auto popularne było mocno w porządku. F3 jest w środku tandetne faktycznie w kierunku Dacii, tył jest brzydki przerośnięty. Miejsca dla kierowcy jest mniej niż było w F2. Na dodatek jak zobaczyłem te podstawowe wersje na rysunkach parę stron wcześniej to już w ogóle :shock:

[ Dodano: Sob 07 Lut, 15 10:46 ]
                                                    Ktoś coś mówił o bieda wersji: http://otomoto.pl/skoda-fabia-iii-nowosc-C35889374.html :diabelski_usmiech
                                                    - Superb
                                                    - Panda 1.2

Komentarz

Pracuję...