Zamieszczone przez Sebastian_M26
Zobacz wpis
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Gość
Komentarz
-
To znowu ja maruda, po rozmowie dzisiaj z mechanikiem doszedłem do wniosku że do Astry wleci olej 5W40 full saps bez normy dexos2 , była rozmowa o 0W40 tylko stwierdził że może być za rzadki i może go więcej ubywać niż obecnego 5W30, tylko jaki ten 5W40 Fuchs Pro Race S czy jakieś inne syntetyki z PAO polecicie?
Komentarz
-
-
0W40 bardziej „rzadki” od 5W30. Piekło zamarza a mechanicy nadal w szczycie formy (niektórzy oczywiście).
Race Pro 5W40 to dość gruby (lepki olej) niemniej znakomicie zabezpiecza przed skrajnym traktowaniem silnika. Dla mnie to jest jeden z lepszych cywilnych olejów.
Duzy udział PAO ma również Eurol Syntence (mid saps) i Synergy (Full Saps)
Ja osobiscie brałbym zero przed W zwłaszcza na zimę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedros Zobacz wpis0W40 bardziej „rzadki” od 5W30. Piekło zamarza a mechanicy nadal w szczycie formy (niektórzy oczywiście).
Race Pro 5W40 to dość gruby (lepki olej) niemniej znakomicie zabezpiecza przed skrajnym traktowaniem silnika. Dla mnie to jest jeden z lepszych cywilnych olejów.
Ja osobiscie brałbym zero przed W zwłaszcza na zimę.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedros Zobacz wpis0W40 bardziej „rzadki” od 5W30. Piekło zamarza a mechanicy nadal w szczycie formy (niektórzy oczywiście).
Ja osobiscie brałbym zero przed W zwłaszcza na zimę.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rOBERTO795 Zobacz wpis
Race Pro to nie jest cywilny olej tak jak 300V i CFS-y
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adrianuss90 Zobacz wpis
Rozwin temat jeśli możesz, czemu to nie jest cywilny olej?Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Pedros tylko wymiana dopiero będzie okolice lutego muszę zrobić conajmniej 3kkm na ar2300
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26 Zobacz wpis
Że nie można na nich jeździć roku czy 15tys km. To są oleje dla fachowców bo sobie tylko krzywdę zrobisz.
Komentarz
-
-
Rozwin temat jeśli możesz, czemu to nie jest cywilny olej?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adrianuss90 Zobacz wpispo rozmowie dzisiaj z mechanikiem doszedłem do wniosku że do Astry wleci olej 5W40 full saps bez normy dexos2 , była rozmowa o 0W40 tylko stwierdził że może być za rzadki i może go więcej ubywać niż obecnego 5W30
Zamieszczone przez bo86bo Zobacz wpisPanowie co to co polecacie zamiast tego Specola? Na zimę zostać przy 5w40 czy zejść do 0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpis
No fajnie radzi ten mechanik nie ma co
Komentarz
-
-
To że go nie uleczę olejem to wiem, po nowym roku będę wymieniał w nim uszczelniacze zaworowe, ale po prostu chce wiedzieć jaki dobry olej 5W40 do niego zalać po płukance ar2300 i wymianie uszczelniaczy.
i co z tym Fuchsem bo Pedros napisał "Race Pro 5W40 to dość gruby (lepki olej) niemniej znakomicie zabezpiecza przed skrajnym traktowaniem silnika. Dla mnie to jest jeden z lepszych cywilnych olejów." zaś Robertos to neguje i uważa że nie jest to cywilny olej
Komentarz
-
-
Jakiś chaos....to olej z przeznaczeniem do mocnego i ostrego jeżdżenia bo w skrócie wtedy zapewnia najlepszą ochronę...ale coś za coś...działa krócej i to Ci ludzie napisali. Polecono Ci tu 0w30/0w40/5w30 sprawdzone w silnikach turbo o min. 1/3 więcej mocy niż ma Twój Opel, ale skoro wybierasz poradę swojego mechanika, który wg Ciebie wie lepiej i szukasz dobrego oleju 5w40 to masz dwie dobre alternatywy - Ravenol VST 5w40/Meguin 5w40 - to są pełne syntetyki na PAO......i wystarczą zapasem do tego silnika....... i nie męcz już kota więcej...
Komentarz
-
-
Ostatnio edytowany przez endryu; 861.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Mam pytanie. Proszę sie nie śmiać. Otóż mam silniczek 1.2 tsi 105km i teraz pytanie. Czy ta śruba na którą wkręca się filtr oleju( wystająca z silnika) ma prawo się wkręcac i odkręac czy powinna być sztywna. Wymieniałem olej z filterem i po jego odkręceniu chciałem wyczyścić miejsce mocowania filtra oleju. Zauwazyłem, że srubę mozna wkręcić głębiej lub kręcąc w drugą stronę bardziej ją wysunąc. czy tak ma być?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomaszek1917 Zobacz wpisMam pytanie. Proszę sie nie śmiać. Otóż mam silniczek 1.2 tsi 105km i teraz pytanie. Czy ta śruba na którą wkręca się filtr oleju( wystająca z silnika) ma prawo się wkręcac i odkręac czy powinna być sztywna. Wymieniałem olej z filterem i po jego odkręceniu chciałem wyczyścić miejsce mocowania filtra oleju. Zauwazyłem, że srubę mozna wkręcić głębiej lub kręcąc w drugą stronę bardziej ją wysunąc. czy tak ma być?
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz
-
Komentarz