Zamieszczone przez zecke
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez zeckeCGGB-1.4 16V, rocznik 2012r. przebieg niecałe 23 tys km, rocznie robię 11-12 tys km z tego do pracy mam około 12 km w jedną stronę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zeckeZamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez zeckeCGGB-1.4 16V, rocznik 2012r. przebieg niecałe 23 tys km, rocznie robię 11-12 tys km z tego do pracy mam około 12 km w jedną stronę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zeckeBo taki zalewany dotąd miałem 5W40
Zamieszczone przez zeckedlatego opinii zaczerpnąć chciałemZamieszczone przez PAOLO ESCOtylko olej z SAE 0W40 lub 0W30Zamieszczone przez micrusecmacie wręcz takie same silnikiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Ja mam ten sam silnik co kolega Zecke, rożnią się kodem (mój BXW) i chyba wlotem powietrza do filtra i zawieszeniem w karoserii. Do tej pory jeździłem na Mobil 1 ESP 5W30, ale chciałem coś lepszego i mam Neste City Pro 0W40 - nie ma się co bać, auto jeździ i ma się dobrze, mam wrażenie, że minimalnie ciszej pracuje, ale to moje subiektywne wrażenie, co do spalania to nie wzrosło jest takie samo jak na mobilu, choć cały czas obserwuje. Po za tym innych zmian nie widać ale głównie chodziło mi o ochronę silnika i mam nadzieję, że ta jest lepsza niż na poprzednim oleju.
Komentarz
-
-
Neste jest ogólnie łatwo dostępny, na szeroką skalę.
Natomiast Statoil choć bardzo fajny to powiedziałbym że średnio-trudno dostępny, nie na każdej stacji paliw jest to raz a dwa od nie dawna ma go w ofercie Nasz zaufany sprzedawca.
Motul, Millers powiedziałbym łatwo dostępne są.
Mówię o olejach z zerem przed wu :lol:
Komentarz
-
-
Odnośnie postów kolegi Zecke i komentarzy do niego.
Czemu w takim razie ASO (i to kilka, do których dzwoniłem) namiętnie upiera się przy 5w30 i straszy, że albo nie zaleją, albo na własną odpowiedzialność co może mieć później znaczenie jeśli będą na gwarancji kłopoty z silnikiem. Na stwierdzenie, że olej spełnia wymagane normy VW mają totalnie wyrypane.
Za Waszą namową kupiłbym http://sklep-oleje.pl/pl/p/MOTUL-8100-X-MAX-0W-40/211 zamiast Mobila 1 5w30 ESP, na którego upiera się ASO. Aczkolwiek od czasu do czasu pojawiają się pewne anomalie odnośnie mojego silnika - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=75201 i nie chciałbym aby ASO + SAP w razie jakiejś awarii wypieli się na mnie z gwarancją (a wiecie, że każdy powód jest dobry).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neoXsCzemu w takim razie ASO (i to kilka, do których dzwoniłem) namiętnie upiera się przy 5w30 i straszy, że albo nie zaleją, albo na własną odpowiedzialność co może mieć później znaczenie jeśli będą na gwarancji kłopoty z silnikiem. Na stwierdzenie, że olej spełnia wymagane normy VW mają totalnie wyrypane.
Zamieszczone przez skipper.ujaki olej do mojego silnika?
przebieg 55 tys.
Do tej pory coś mi lali w ASO ale nie wiem co, i czy w ogóle wymieniali bo po ostatnim przeglądzie olej czarny był jak sprawdziłem po przyjeździe do domu...
Komentarz
-
-
owiesicZamieszczone przez neoXsCzemu w takim razie ASO (i to kilka, do których dzwoniłem) namiętnie upiera się przy 5w30 i straszy, że albo nie zaleją, albo na własną odpowiedzialność co może mieć później znaczenie jeśli będą na gwarancji kłopoty z silnikiem.
Zamieszczone przez neoXsZa Waszą namową kupiłbym
Zamieszczone przez skipper.ujaki olej do mojego silnika?
Zamieszczone przez leonnTo trzeba zamówićZałączone plikiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marek__82co można by zalać do tego silnika w następnej kolejności?
Valvoline 0W-40
Mobil 1 New Life 0W40
Millers Oils XFS 0W-40
PLATINUM MaxPower 0W-40
Fuchs 0W40
Ravenol 0W40
Liqui Moly Synthoil 0W40
Catrol Edge 0W-40
itd... wg. uznania.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz