Zamieszczone przez rOBERTO795
Zobacz wpis
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisMusamp strona wcześniej Aras pytał o to samo.
Randor parę sposobów jest, oprócz tego co możesz ręcznie, jak masz obawy z mocnym czyszczeniem zrób zwykłą płukanką a potem olej z AR9100, albo olej z wysokim TBN...tak czy siak sprawdzaj na bieżąco olej na bagnecie, jak straci klarowność powtórzyć zabieg i aż do skutku.
tomek evo swego czasu wiadomość o 0w20 oem w nowych Hondach potwierdzona w centrali i wielu ich ASO.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisMusamp inny i wcale nie gorszy, mi CZDA pasuje z 502.00 dwie lepkości albo 0w30 albo 0w40. Jest tu dużo info o markach Shell Neste Millers, Mobil (tu potrzebne dobre i sprawdzone źródło zakupu), Motul, Eurol.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Randor Zobacz wpisOlej jest mocno ciemny. Taki czarno bursztynowy po ok 3 tyś km. Widać, że jest świeży ale jest w nim od groma syfu. W moim poprzednim 1.8 ADR lepiej wyglądał po 10tyś.
Musamp ja mam teraz 0w20 Kwestia wyboru lepkości jest związana z warunkami użytkowania. Większość userów wybiera 0w40 jako najbardziej uniwersalną ale także z największym wyborem dobrych olejów na dobrych bazach. Mój wybór to 0w30 - ale tu jest skromniej z wyborem - bo generalnie dwie opcje LM Synthoil i Eurol.
Komentarz
-
-
Witam zapytam bo za dużo już tych kart tutaj a wyszukiwarka nie chce znaleźć.
Posiadam octavie 1 1.8T AUM zrobioną póki co na 180KM z LPG i zastanawiam się jaki olej lać. Obecnie zaraz po kupnie we wrześniu zmieniałem. Zalałem jak wcześniejszy właściciel Castrol 5w30 Edge i zastanawiam się czy mam na nim zostać czy może zmienić na jakiś inny .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisJak jest sporo syfu i traci klarowność płukanka i tani i dobry 5w40 z wsokim TBN.
MusampMój wybór to 0w30 - ale tu jest skromniej z wyborem - bo generalnie dwie opcje LM Synthoil i Eurol.
Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26 Zobacz wpisSpokojnie jest jeszcze znakomity Ravenol sso, Fuchs Supersyn, Amsoil azo i mój ukochany xado.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Naimad Zobacz wpisZalałem jak wcześniejszy właściciel Castrol 5w30 Edge .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisWlałeś toto żeby silnik przepłukać przed zalaniem właściwego oleju?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisWylej to dziadostwo i zalej normalny olej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Naimad Zobacz wpis
Tzw co dla ciebie znaczy normalny olej bo póki co przyszedłem na forum właśnie się dowiedzieć a ty tylko piszesz mi że Castrol syf dużo mi to nie pomoglo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Naimad Zobacz wpisWitam zapytam bo za dużo już tych kart tutaj a wyszukiwarka nie chce znaleźć.
Posiadam octavie 1 1.8T AUM zrobioną póki co na 180KM z LPG i zastanawiam się jaki olej lać. Obecnie zaraz po kupnie we wrześniu zmieniałem. Zalałem jak wcześniejszy właściciel Castrol 5w30 Edge i zastanawiam się czy mam na nim zostać czy może zmienić na jakiś inny .
Komentarz
-
-
Gość
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisJak jest sporo syfu i traci klarowność płukanka i tani i dobry 5w40 z wsokim TBN.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Randor Zobacz wpisLotosa 5w40. Taniej i lepiej się już chyba nie da.
Zamieszczone przez Randor Zobacz wpisTaniej i lepiej się już chyba nie da.
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisTen Lotos jak najbardziej nadaje się do jazdy,
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisdłużej wytrzymuje i jest o wiele lepszy, niż nie jeden wynalazek, dwa trzy razy droższy który ludziska piszą że stosują
Zamieszczone przez Sebastian_M26 Zobacz wpisNa allegro qalitum po 55 za 5L.
Komentarz
-
-
Jeszcze jest revline z rafinerii w Jaśle. Sam jeżdżę na najtańszych olejach 5W-40 w starych autach i to wszystko po mieście i od pierwszego metra gaz w deche, wszystko działa. Ważne aby często wymienić do 10tys km, ale to bez znaczenia bo litr oleju 11 zł do tego filtron za 15. Ostatnio bardzo pozytywnie mnie zaskoczył K2 51zl za 5. Bardzo delikatny zapach, nie wali ropą jak mannol, do tego 590 na kodzie.Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cytrynowiec Zobacz wpisA dlaczego ma się nie nadawać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sebastian_M26 Zobacz wpisJeszcze jest revline z rafinerii w Jaśle. Sam jeżdżę na najtańszych olejach 5W-40 w starych autach i to wszystko po mieście i od pierwszego metra gaz w deche, wszystko działa. Ważne aby często wymienić do 10tys km, ale to bez znaczenia bo litr oleju 11 zł do tego filtron za 15. Ostatnio bardzo pozytywnie mnie zaskoczył K2 51zl za 5. Bardzo delikatny zapach, nie wali ropą jak mannol, do tego 590 na kodzie.
Zamieszczone przez leonn Zobacz wpisMnie pytasz? Zapytaj tych co go używają jako płukanki po śmieciach mineralnych, zamiast lać Lotosa i częściej zmieniać.
Komentarz
-
-
Miałem lotosa, totala, manol, pemco, k2 i żadnej różnicy w klasie 5W-40 więc po co przepłacać. Najważniejsze to do samego końca trzymać się 5W lub zmienić na 5W-40 po poprzednich syfach i nie słuchać tych januszów na warsztatach co to proponują ten ulep magnatec 10W-40 czy inny mobil po stówce za bańkę.
Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dam9an Zobacz wpisPanowie co doradzicie do O II 1.9TDI 2004r silnik bez DPFa. Dotychczas śmigał na 5w40. ZOstać przy tej lepkości czy wlać coś bardziej lekko bieżnego?
Auto użytkowane głównie po mieście na bardzo krótkie dystanse 2-5km a więc duża liczba uruchomień silnika i praca na zimno
Komentarz
-
Komentarz