Cholera wie... auto sprowadzone osobiście z Niemiec z komisu przysalonowego jakiś rok temu... Po zmianie będę wiedział, czy dwumas był fabryczny, czy juz kiedyś zmieniany...
Skrzynia DSG - jakie przebiegi bez napraw
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Agamek12Za kolegą z pracy:
Touran '04 2.0TDI DSG, ~200.000km (udokumentowany przebieg) - klęka dwumas - idzie na dniach do wymiany.
trasa czy miasto :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokaPRZEBIEG: 124kkm
olej zmieniany przy 60.000, ale planuje w ciagu kilku miesiecy wymienic ponownie
a później się dziwimy że się skrzynie sypią :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
piotrek_gdy,
wiesz co, jak sie kupuje uzywany samochod (jak w moim wypadku) to nigdy nie wiesz jak bylo uzywane, mysle ze 5.000km nie zrobi wiekszej roznicy, bo obchodze sie jak z jajkiem jak zimna, a daje jej czasem po garach jak mam gdzie i rozgrzana... a to co 1 wlasciciel robil, tego nie wie nikt...
pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Może kogoś zainteresuje bo dotyczy skrzyni DSG.
Taką odpowiedź dostałem od Compsportu (pytałem o wirusa i ewentualnie IC od S3)
Kod:Witam, Stage1 - 2000zl Stage2 - 1500zl+S1 (Intercooler z montazem) Mozna sie spodziewac ok 260ps i 360nm na paliwie 98octan. Skrzynia biegow jest bardzo mocna i na seryjnych sprzeglach wytrzymuje 450nm. Jest to mocniejsza skrzynia niz skrzynia manualna. Po wymianie sprzegieł ktore wprowadzilismy do oferty (ale jeszcze nie ma info. na stronie) bedzie wytrzymywac do 650nm. Nie ma sie Pan co o nia obawiac..............robilismy juz projekty w takich samochodach z wieksza turbosprezarka na moce powyzej 300ps i pow. 400nm Pozdrawiam i Zapraszam
Komentarz
-
-
szkoda, tak, chodzilo mi o to info z wymianą sprzęgieł w CompSporcie- czy to ta sama skrzynia, czyli cy w 6b DSG z diesla tez mozna wymienićprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WaciakChyba że sterowniki się różnią
Address 02: Auto Trans Labels: 02E-300-0xx.lbl
Part No SW: 02E 300 052 H HW: 02E 927 770 AL
Component: GSG DSG AG6 511 2206
Revision: 05151112
a twoja?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
piotrek_gdy, nie uaktualniłeś się w wątku już nie masz srebrnej strzały
SILNIK: 2,0tdi BKD
CHIPTUNING: TAK, z tego co przekazał piotrek_gdy jest 179 KM
SKRZYNIA: DSG HXS 6biegów
PRZEBIEG: 92Tkm
UWAGI:wymiana oleju i filtra przy 60Tkm
wymiana dwumasy przy 62Tkm(na gwarancji)
okresowo pojawiające sie zgrzytnięcie przy redukcji na "3" od nowości :evil:
poprzedni właściciel: piotrek_gdy,
Komentarz
-
-
Arti23, druga wymiana oleju i filtra przy 118 tkm
chiptuning przy 114Tkm
by the way słyszałem ze jest jakaś akcja serwisowa polegająca na zmianie oprogramowania DSG
wie ktos na pewno czy cos takiego jest?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
właśnie rozmawiałem z kuzynem są dwie akcje
1 gdy jedziesz do przodu a wskaźnik na wyświetlaczu pokazuje że masz wbity wsteczny (nowy soft)
2 problemy przy przełączaniu biegów, gdy skrzynia zbyt późno lub zbyt wcześnie zmienia przełożenia ewentualni zbyt długo "namyśla" się jaki bieg wbić (nowy soft)
w poniedziałek mają wgrać go u mnie i zobaczymy czy zgrzytanie ustąpi
Komentarz
-
Komentarz