loru, a ty masz ori rozmiar 280mm z przodu? Jeśli tak to wydaje mi się, że szkoda kasy na Brembo Oro, chyba że dostałeś w jakiejś super cenie.
Jakie tarcze kupic
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez kowal 2002loru, a ty masz ori rozmiar 280mm z przodu? Jeśli tak to wydaje mi się, że szkoda kasy na Brembo Oro, chyba że dostałeś w jakiejś super cenie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru wydaje mi się, że szkoda tyle pieniędzy wydawać na ten cel. Jeszcze jakbyś miał zestaw 312/256 to można, by pomyśleć. Ale do 1.9 i seryjnych hebli to będzie imo przerost formy nad treścią.
Na przód weź sobie jakieś gładkie tarcze, ja mam brembo (na razie wbrew opini nie zwichrowały się) i klocki Ferodo DS Preformance.
Nie jeżdżę spokojnie i nie udało mi się jeszcze ich przygrzać :twisted: 3 hamowania z 200-0 pod rząd i będą dalej hamować
Na tył tym bardziej szału nie potrzebujesz klocki Ferodo Premier i też jakieś gładkie tarcze.
Kupując u Lecha z hamulce.net za przód wyszło mi 550zł (350 klocki, 200 tarcze), a tył chyba coś koło 300 zł. nie pamiętam dokładnie.
Taki zestaw będzie idealny do codziennej jazdy i jak czasem chcesz poszaleć to też sobie zajebiście poradzi, na ostrą jazdę po torze, może być już ciut mało, ale ten Twój zestaw przy 280mm też raczej nie da sobie rady
Polecam Ci zadzownić do Lecha z hamulce.net, gościu ma niewiarygodną wiedzę to na pewno coś doradzi, ceny imo też ma w porządku
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KarqlPolecam Ci zadzownić do Lecha z hamulce.net, gościu ma niewiarygodną wiedzę to na pewno coś doradzi, ceny imo też ma w porządku
"ma hamować lepiej niż seria w każdych warunkach oraz uwzględnić fakt, że auto jest po programie"
po takim przedstawieniu faktów dostałem taki oto zestaw.
Nie jestem pewien czy to będzie przerost formy nad treścią, często worze 5 osób w aucie a wtedy to nawet nie spowalnia.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Witam wszystkich
po swapie na 312/256 zamontowałem tarcze przód ATE PD i tył zwykłe TRW (przednie ze słabych benzyn), a klocki ATE Ceramicx2. Odnośnie cen się nie wypowiadam, ale klocki Ceramic to dla mnie rewelacja. Te klocki absolutnie nie brudzą felg, a odnośnie skuteczności to bez zarzutu: 4 dorosłe osoby+pack na dachu z nartami i całym bagażem+francuskie alpy i ani razu nie "zabrakło" hamulców. Dodatkowo przewody hamulcowe w oplocie i DOT 5.1. Na razie przejechane 10 kkm na tym setup'ie i nie widać śladów zużycia.
Pozdrawiam i dla czyściochów polecam ATE Ceramic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ccLota klocki ATE Ceramicx2. Odnośnie cen się nie wypowiadam, ale klocki Ceramic to dla mnie rewelacja. Te klocki absolutnie nie brudzą felg. Na razie przejechane 10 kkm na tym setup'ie i nie widać śladów zużycia.
Pozdrawiam i dla czyściochów polecam ATE Ceramic.
Ceramiki nie zostawiają tarczy jak 'lustro'.
Tarcze wyglądają jakby je ostro najeb..y tokarz zrył.
Ranty są mniejsze niz przy zwykłych klockach - jakby po ułożeniu wcale nie gryzły dalej tarcz za mocno.
Komentarz
-
-
co będzie lepsze do orginalnych klocków skody (dostepne na www.skodaczesci.pl za 150zł)
tarcze TRW LUKAS DF2803
czy
ATE http://pro-choice.pl/24012201511-256...-ii-p-117.html
dodam, że mam hamulce 256mm
jakby ktoś chciał cos podpowiedzieć na temat szczęk to prosze tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=900359#900359
Komentarz
-
-
Czy taki set > ATE PD + FERODO PREMIER (przód/tył) < jest dobry do BKD (180 KM) ?.
Nie chcę mi się bawić w SWAPA bo nie będę modował wyżej niż 200 KM dlatego, że zmieniam w tym roku auto z silnikiem przynajmniej 2 krotne mocniejszym .* CHRYSLER 300C "SRT8" 6.1 V8 HEMI (450 KM)
* AUDI A3 Sportback 3.2 V6 (250 KM) "RS3"
Komentarz
-
-
Ten sam w sensie chodziło mi, że Brembo gładki i klocki Ferodo Premier
Jak chodzi o siłę hamowania to z tyłu raczej różnicy nie odczujesz
Nie piszczą, a co do pylenia to pojęcie względne mi się wydaje, że mało
U siebie z przodu mam Ferodo Preformance, to one już lubią piszczeć i pylą dość sporo, ale za to fajnie hamują :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
No to dzisiaj kupiłem http://allegro.pl/brembo-tarcze-kloc...365627754.html
zobaczymy co z tego będzie :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
nawet to wygląda jak na 280"kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz