mam takie małe pytanko ile byedi mnie kosztowała wymiana zestawu jesli z tyłu mam jeszcze bvębny a chcieałbym ieć tarcze i czy wogule jest to możliwe??? z góry dziex
Proponuje EBC zestaw, z Brembo nie mam dobrych wspomnień, niestety, gną się i to strasznie, 1500 km i toczenie było konieczne, niestety. Raz przejechałem na nich ok. 80 tys. km. ale 2 razy je toczyłem.
Klocki Ferrodo DS lub EBC Greenstuff. A trarcze no cóż, EBC lub oryginały, wytrzymują dłużej niż Brembo to pewnik.
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
Luca, gdzie toczyłes tarcze?? ile cie to kosztowało ??
Mm ponad 60kkm - tarcze seryjne i sie pokrzywiły :? - kierownica bije jak hol... Opłaca mi sie je jeszcze toczyc czy kupic cos nowego ??? Są jeszcze dosc grubawe i klocki tez.
Ja toczyłem podczas przeglądu i mechanik mi to załatwił, nie wiem gdzie to robił, ale jest gostek w Piotrowicach kierunek na kostuchne, mały warsztat z oponami, zrobi Ci to nie zdejmując tarcz, ma specjalne urządzonko do tego typu operacji. Jak coś to dawaj na priva, koledzy z forum juz byli u naszego mechanika i nie marudzili
Pozdrawiam
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
To zależy co chcesz. Poczytaj o ATE jednak dużo ludzi na nie psioczyło. Temat tarcz był wałkowany choć sam czytająć forum zgłupiałem. I postanowiłem zainwestować w to co zainwestowali "kozacy mocy" Zimmerman Sport. Do tego klocki też muszą być ciekawe np. Ferodo DS Performance - Przy czym taki komplecik to koszt ok 1 tys. Ale ponoć warto. Ja Kupiłem i czekam na wolną chwile by to wszystko zamontować :twisted:
bo nie wiem kiedy bede musiał robić z tylnimi hamulcami mam przejechane prawie 75k km i nie wiem czy teraz bedą mi coś robili z bebnami i czy mi sie opłaca
neck99 napisał/a:
To zależy co chcesz. Poczytaj o ATE jednak dużo ludzi na nie psioczyło. Temat tarcz był wałkowany choć sam czytająć forum zgłupiałem. I postanowiłem zainwestować w to co zainwestowali "kozacy mocy" Zimmerman Sport. Do tego klocki też muszą być ciekawe np. Ferodo DS Performance - Przy czym taki komplecik to koszt ok 1 tys. Ale ponoć warto. Ja Kupiłem i czekam na wolną chwile by to wszystko zamontować
Obrazek
Jak zamontujesz do daj cynk bo ja mam 60 tys km i kolejny komp pogietych tarcz a Brembo t Ate słyszałem ze sie gnie jak cholera.
spoko zdam relacje .. jak tylko mi zjada klocki bo zamówiłem i wciąż czekam kufa na nie Tarcze płyny wsio już mam .. :szeroki_usmiech
Kto psioczy na ATE ???......
Polecam je, bo sam używam i jestem zadowolony... A dobre hamulce to podstawa ......
Też mam ATE Powerdisc (nacinane) i klocki ATE i są THE BEST!!! :mryellow Hamują bardzo dobrze a trwałość jest ponad przeciętna. Cena jest atrakcyjna, znam tanie żródło....
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Cena domeny: 2500 PLN (do negocjacji). Możliwość kupna na raty od 312.50 PLN miesięcznie. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.
Hurtownia z częściami typu klocki, tarcze, fitry itp... DOBRE CENY
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Rozmawiałem z tym człowiekiem przez GG i mam mieszane uczucia. Nie chce wprost odpowiedzieć czy są to ori ATE.
A jak pytam czy pasują do mojej octy to odpowiada, że 175 brutto sztuka. :?
Więc najlepiej dać sobie z nim spokój.
Ja właśnie parę dni temu zmieniłem komplet przód i tył - na tarcze i klocki ATE za wszystko zapłaciłem 660 zł. Na razie wrażenia pozytywne, choć zmiana tyłów to mordęga Nie są to jakieś tarcze nacinane czy nawiercane, zwykłe ATE. Mam nadzieję, że się nie będą gięły jak to opisujecie.
po jakim przebiegu powinno sie wymienić bebny z tyłu??
Nie ma limitów, zależy jak jeździsz (hamujesz). Ja w swojej sprawdzałem okładziny i bębny przy 130kkm i okładziny wyglądały na jeszcze ok. 30kkm, bębny wyglądały na kolejne 130kkm.
Odnośnie tarcz i klocków to polecam IURID - idą również na pierwszy montaż do VW. Wymieniałem w Oc1 przy 120kkm różnica była kolosalna, ale stare tarcze i klocki to nie jest właściwy poziom odniesienia.
Komentarz