Dobry prostownik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• vaz
    odpowiedział(a)
    Maksymalny prąd ładowania wynosi 3,8A , ograniczenie napięcia do 14,8V w trybie zimowym (14,5 V w trybie zwykłym). Co istotne , w przeciwieństwie do prostowników transformatorowych mających tylko regulację prądu ładowania , ten nadaje się do ładowania akumulatorów typu Centra Futura , Exide Exell czy tzw. hermetycznych .
    A już poza tematem , podobno teraz w Auchanie można je kupić ; w Lidlu zeszły szybko jak świeże i chrupiące bułeczki :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• tomekc
    odpowiedział(a)
    jaki ma max prąd ładowania?

Zostaw komentarz:

• mikolaj
    odpowiedział(a)
    vaz, też go zakupiłem jakiś czas temu ale nie miałem okazji sprawdzić ale jak mówisz że dobry zakup to dobrze trafiłem

Zostaw komentarz:

• Damian-jg
    odpowiedział(a)
    Nom i kosztował 60 zł. Tez mi sie dobrze sprawuje

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    Dobry prostownik

Kilka miesięcy temu kupiłem w Lidlu prostownik impulsowy do ładowania akumulatorów.
    Przez ten czas miałem okazję sprawdzić go w różnych warunkach na kilku akumulatorach. Wynik moich testów jest bardzo dobry. Przede wszystkim ładuje akumulator automatycznie nie powodując gazowania czy nagrzewania elektrolitu co często zdarza się w przypadku prostowników transformatorowych. Druga istotna rzecz, można nim ładować akumulator bez odłączania klem. Może więc służyć do cyklicznego doładowywania akumulatora. Poza tym jest bardzo starannie wykonany, obudowa jest pyłoszczelna, krokodylki solidne, izolowane. Reasumując, jest to bardzo trafny zakup
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• ryksiarz
    rozpoczął temat Dobry prostownik

Dobry prostownik

Ja bym teraz zdjął koło, i nadkole i bez rozbierania układu IC mył ciśnieniem.
Pracuję...