i sru na szybę oraz na klamki - szybko i skutecznie :P
a jak szybko ta szyba to takim "odladzaniu" pęknie ??
[ Dodano: Czw 13 Gru, 12 19:12 ]
Zamieszczone przez Chris11
To spróbuj ujechać z porysowaną szybą w wieczór, jak nadjeżdżające z naprzeciwka auta będą miały włączone światła. Będziesz mógł policzyć każdą jedną rysę na swojej szybie i zobaczymy, czy nie zaczniesz się na nowo jej przyglądać.
Dokładnie. W O II podrapałem sobie szybę skrobaczką. Gdy była pochmurna pogoda nie było nic widać, ale jadąc w piękny słoneczny dzień pod słońce mogłem policzyć każdą jedna ryskę. Denerwowało to jak diabli.
A w centrum miasta wodę gotujesz w pierogarni czy w "srak"donaldzie ?
Kiedyś jeden chciał mi udowodnić jakim to jest kozakiem jak ja odkuwałem szybę z lodu. Potraktował mnie wpierw wymownym wzrokiem (coś w stylu: patrz ciulu jak się to robi w wietnamie) a następnie swoje auto zaatakował czajnikiem. Kiedy rozległ się tępy trzask a ja o mały włos nie załatwiłem potrzeb fizjologicznych w gacie ze śmiechu, jakoś szybko uciekł. No do dziś mam polew z tego :diabelski_usmiech
Kiedy ostatnio zmienialiście filtr kabinowy, wyciągaliście liście i suszyliście nawiew ?
Nie ma takiego efektu i nie ma za bardzo z czego (poza wilgocią) być.
Powiem Wam, że grzana szyba przednia to jest zajebista sprawa.
Odpala się furacza, idzie z miotełką usunąć śnieg z pozostałych szyb, czy nawet o zgrozo zeskrobać szron i po paru chwilach lodu na przedniej szybie nie ma. Dziwi mnie tylko to, że u mnie to się dzieje tak, że dość długo nic się nie dzieje i nagle sru... wszystko spływa.
No i nie ma takiego efektu, że gubi satelity czy cuś.
GPS działa przy tym normalnie jakby nigdy nic.
Powiem Wam, że grzana szyba przednia to jest zajebista sprawa.
Odpala się furacza, idzie z miotełką usunąć śnieg z pozostałych szyb, czy nawet o zgrozo zeskrobać szron i po paru chwilach lodu na przedniej szybie nie ma.
Enriquez, stąpasz po cienkim lodzie ') Zaraz zostaniesz oskarzony o przechwalanie się Superbem i grzana szybą.
Zamieszczone przez Enriquez
dość długo nic się nie dzieje i nagle sru... wszystko spływa.
U mnie jest dokładnie tak samo, więc chyba tak ma być. Ale wystarczy ok. 1-1,5 min aby wszystko spłynęło.
Zamieszczone przez Enriquez
No i nie ma takiego efektu, że gubi satelity czy cuś.
Pierwszy raz widzę szybę podrapaną Murską.
Nawet moja żona od dwóch sezonów nie dołożyła ani jednej rysy do tych, które zrobiła skrobiąc szybę plastikowym czymklwiek...
Ostatnio przybyła do mnie pierwsza Murska, właśnie na szczotce. Test skrobania wyszedł na 5+ więc muszę przyznać, że opinie kolegów tu zamieszczone nie były przesadzone
Szkoda tylko, że ta "szczotkowa" nie ma wypustek do czyszczenia pór wycieraczek, ale nie można mieć wszystkiego.
Murska robi rysy, zeszła sroga zima, często skrobanie, latem zauważyłem trochę delikatnych rys, co nie zmienia faktu, że w tym roku jadę dalej Murską , bo jest szybciej i wygodniej niż plastykiem.
Murska robi rysy, zeszła sroga zima, często skrobanie, latem zauważyłem trochę delikatnych rys, co nie zmienia faktu, że w tym roku jadę dalej Murską , bo jest szybciej i wygodniej niż plastykiem.
Mam podobne spostrzeżenia. Dosyć rzadko używałem skrobaczki poprzedniej zimy, ale jak już musiałem to tylko Murska. No i latem, pod słońce widać było trochę rys.
Być może nie zrobiła tego skrobaczka, a np. ziarnko piasku, które pod nią "podeszło", ale fakt jest faktem, że pojawiły się rysy.
Ja także sprawiłem sobię MURSKĘ ze szczotka.
Czyści super tylko szkoda ,że ta szczoteczka taka rzadka i nie ma wypustek do czyszczenia piór wycieraczek...WHY???
Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
Dajesz matę i się nie oskrobiesz , a ostatnio używałem bardzo dobrego odmrażacza w aerozolu( jakiś niemiecki) nie żadne autolandy i morsy. Bo to tych ostatnich to nie jestem zadowolony. Szyba spsikana a po godzinie zrobił się lód na nowo.
Jak usuwacie lód z przedniej szyby? Ja dzisiaj skrobałem i porysowałem w kilku miejscach. Straszne gówno, te nowe szyby, auto 2 lat nie ma i już druga szybka i teraz porysowana... Jest jakiś patent na takie rysy od skrobaczki? Podobno NordGlass to usuwa?
Polerowanie szyb to lipa. Nie da się tego zrobić tak żeby szyba była idealna.
Czyści super tylko szkoda ,że ta szczoteczka taka rzadka i nie ma wypustek do czyszczenia piór wycieraczek...WHY???
bo chyba jest to w MURSCE, w skrobaczce? Sa tam takie wypustki, myslalem, ze wlasnie do wycieraczek;]
bo chyba jest to w MURSCE, w skrobaczce? Sa tam takie wypustki, myslalem, ze wlasnie do wycieraczek;]
bo to jest do wycieraczek
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz