to coś takiego masz?ja właśnie do xenonu che...
Miał może ktoś coś takiego?
Miał może ktoś coś takiego?
piszę co obserwuje, lekka poświata idzie w górę, ale 1. nie razi aż tak jak w wypadku hid, 2. nawet zwykłe h7 w dużych odbłyśnikowych lampach nie da się dobrze ustawić, bo zawsze jest jakiś większy niż dawniej przy ryflowanych procent niekontrolowanego światła i nie zgodzę się z Klimą w tej kwestii, że idealnie da się to ustawić. Nie da, bo testowałem na paru autach z tego typu lampą i jest mniej więcej
zawsze...przy ręcznym ustawianiu lampy.

ale w 1 kolejności dbają o zasobnego właściciela nowej fury, a nie o innych użytkowników drogi. Zasobność portfela ma wpływ na możliwość oślepiania innych na to wychodzi(...)
Ani Audi ani Passaty ani BMW ani Merce mnie nie oślepiają. Słynne "wyklęte" biksenony w Insigniach również nie. Z LEDami nie ma problemu, bo wycinają obszar, w którym wykryją światła innego pojazdu. Z biksenonami nie ma tak dobrze - a Insignie mocno świecą ponieważ mają tryb autostradowy "wydłużonych świateł mijania", który uruchamia się powyżej 120 km/h gdy droga jest prosta (kierowca nie wykonuje głębszych ruchów kierownicą). Sęk w tym, że u nas po krajówkach mimo ograniczenia do 90 km/h nierzadko jedzie się >120 km/h na prostej, zwłaszcza gdy reflektory dobrze oświetlają drogę - dlatego te auta mocniej świecą - konstruktor nie przewidział łamania przepisów
No ale w LEDach problemu już nie ma, bo wycinają segmenty. Następne auto na pewno będę miał z LEDami dynamicznymi.
ale w 1 kolejności dbają o zasobnego właściciela nowej fury, a nie o innych użytkowników drogi. Zasobność portfela ma wpływ na możliwość oślepiania innych na to wychodzi
Z drugiej strony dopuszczone są ledwo widoczne listki ledowe drl z marketu, które mają homologację i ich kompletnie nie widać na drodze jak ledwo świecą pomontowane w zderzaki starszych aut
parodia z tym jest w naszym kraju trochę.
Zostaw komentarz: