Zamieszczone przez Hipolita
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Obie bez homologacji, wiejski tuning, w gęstym deszczu nocą gorsze od najtańszych markowych.
-
-
Te pierwsze nie nadają się do reflektorów bez soczewek bo mają dość intensywnie niebieską bańkę, poza tym nie maja chyba homologacji. W soczewce świecą ładnie, jasnym światłem, wtedy nawet bez tej homologacji można polecić. Drugich nie znam
Zostaw komentarz:
-
-
Mam zapytanie co powiecie o tym zestawieniu ?
OSRAM Cool Blue Hyper H7 5000k 12 V/55W
oraz
Żarówki MH Ultra White H15 12V 55W/15W 4000k
Zostaw komentarz:
-
-
Które żarówki warto zamontować w samochodzie do jazdy dziennej?
lub
Proszę o uwagi???
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mam kpl H7 NB do sprzedania jak by ktoś reflektował... inna sprawa że moje Lampy wyładowcze po 2 latach widać spadek strumienia świetlnego.. trzeba się rozejrzeć za nowym Kpl.
Zostaw komentarz:
-
-
Jest jasno, także polecam oryginalne Osram NB. Dzisiaj jeszcze ustawienie u diagnosty i adaptacja kompem.
Postojowe cool blue dają białe światło, szkoda tylko, że żarówka niebieska
Zostaw komentarz:
-
-
Rozumiem, że chodzi o ksenony, bo jak tak to nie żarniki tylko palniki, powiedzmy. :PZamieszczone przez soberowyWitam,
Dzisiaj zmieniam soczewkę z odbłyśnikiem + żarniki osram nb + h1 osram nb + w5w osram cool blue.
Soczewki kupione od Pana Huberta z Turowa za 380zł, jak nie będzie świecić to :evil:
Żarniki od dystrybutora za 480zł komplet, reszta kosztowała już grosze.
Ma być jasno i bezpiecznie bo jak na razie było ciemno jak w ...
A teraz do rzeczy. Też kiedyś wymieniłem soczewki na nowe i było "niebo, a ziemia" :P
Po prostu stała się jasność
Zostaw komentarz:
-
-
Witam,
Dzisiaj zmieniam soczewkę z odbłyśnikiem + żarniki osram nb + h1 osram nb + w5w osram cool blue.
Soczewki kupione od Pana Huberta z Turowa za 380zł, jak nie będzie świecić to :evil:
Żarniki od dystrybutora za 480zł komplet, reszta kosztowała już grosze.
Ma być jasno i bezpiecznie bo jak na razie było ciemno jak w ...
Zostaw komentarz:
-
-
polecę żarówki Osram SilverStar, od lat używam v1.0 i od jakiegoś czasu v2.0
raz tylko jedna szt. przepaliła się po roku, jaka jest ich trwałość, nie wiem, wymieniam zawsze kpl. po 1,5 max po 2 latach, nawet jak się świecą.
Zostaw komentarz:
-
-
I co brałeś te żarówki? Ja kiedyś miałem H3 led jedne 9 led a drugie 16 czy jakoś tak, ogólnie szału nie było wręcz tragedia, na zewnątrz podczas spr żarówki super świeciła, ale jak wsadziłem w soczewkę to światło ginęło, mocniej świeciły mi postojówki na zwykłych ledach :P więc prawdopodobnie taka żarówka za 6zł będzie podobnie, jednie coś na ledach Cree ale to zabawa droższa h3 cree .Zamieszczone przez promaderPanowie potrzeba mi coś fajnego w soczewkę czyli jakieś h3 a że mam inne żarówki w tem 5000k to musi być coś podobnego i w miarę atrakcyjnego cenowo...używał ktoś coś takiego?
http://allegro.pl/zarowka-h3-led-x-1...074521644.html
Ja już się wyleczyłem z kombinacjami przy halogenach, zostawiłem zwykłe żarówki :P
Zostaw komentarz:
-
-
Osram NB Unlimited H 7 w O III - snop światła super jasny, biały i szeroko świecą. Jest ogromna różnica. Polecam. Tak jak w O I w nocy jest dużo bardziej komfortowo.
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie potrzeba mi coś fajnego w soczewkę czyli jakieś h3 a że mam inne żarówki w tem 5000k to musi być coś podobnego i w miarę atrakcyjnego cenowo...używał ktoś coś takiego?
Zostaw komentarz:
-
-
Jak długo ich używasz, jaka trwałośc bo sa dosyć drogie ?Zamieszczone przez kamil3239koledzy z czystym sumieniem polecam żarówki RING XENON ULTIMA +120%...
Jaka mają barwę światłta?
Z czym je porównywałeś z "wyświeconym" osram night breaker ?
Zostaw komentarz:
-
-
koledzy z czystym sumieniem polecam żarówki RING XENON ULTIMA +120% moje są h4,wcześniej miałem osram night breaker, lecz stwierdzam że te są lepsze. :shock:
Zostaw komentarz:
-
-
A mi zrobiło sie smutno. Uzywałem Osram NB 110%... Wytrzymała dwa miesiące. Teraz dylemat, po przeczytaniu wszystkiego pozostaje przy tym co mam.. Albo Tungsram, o których pisze bishop. Zobaczymy co będzie w sklepie od ręki... A potem jeszcze dobrać do nich pozostałe...
Zostaw komentarz:
-
-
jestem kolejnym, który doświadczył, że h7 po 10-15k świecą znacząco gorzej niż nówki
moje silverstary 2.0 nie spaliły się przez 15kkm (w dzień używam trybu amerykańskiego na 80%), ale bez szczególnego wpatrywania się było widać, że świecą coraz słabiej - ostatnie dwie wycieczki nocne porządnie zmęczyły moje oczy.
wsadziłem kupione za 20/2szt. w lidlu ultimate speed +50% (fabryka o tym samym adresie w Niemczech co i osram) i wow! - nastała autentyczna jasność, swiecą mocno, daleko (spoko, wiem jak się ustawia reflektory) i szeroko. jak przeżyją też jakieś 10-15k do spalenia/utraty sensownej jasności to w ogóle będzie 100% rewelacji.
ciekawy jest ten efekt tak mocnego wypalania się żarówek H7 - wcześniej w O1 zamordowałem dobrych kilka kompletów wysilonych żarówek H4 w poprzednej octavii i aż tak (w ogóle?) nie było widać efektu utraty jasności świecenia
Zostaw komentarz:
-
-
Jakie żarówki najlepiej kupić do Rapida?
Fabryczne padłu po ok 1.5 roku....
Zastanawiam się nad Osram ULTRA LIFE - co o nich myślicie? Ponoć długowieczne
Zostaw komentarz:
-
-
Nie ma takich osramów, ale sa takie Tangsramy megalight ultra , ...za dużo żarówek przerobiłeś, pewnie padały jak muchy :szeroki_usmiech , i brałbym +90 ,z nadzieja że nieco dlużej pociągną,/ ze względu na mniejsze wysilenie niż 120%/ a właściwie to takie wziałem. Cenowo tez lepiej wychodzą -14pln.Zamieszczone przez voytekJeśli Osram, to Megalight Ultra.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli Osram, to Megalight Ultra. Mocne światło, dobra żywotność i bardzo dobra cena. No i oczywiście jest homologacja. No tyle, że nie są niebieskie, ale to akurat poza wątpliwym bajerem nic nie daje, a wręcz przeciwnie, niebieski filtr zabiera część światła.Zamieszczone przez missiak177H7 Osram Cool Blue Hyper
Przerobiłem chyba wszystkie żarówki typu premium dostępne na rynku i te są zdecydowanie najlepsze, a przy tym nie zabijają ceną (jak np. Philipsy).
Zostaw komentarz:
-
-
:lol:Zamieszczone przez bishopPrzeczytaj ostatnie 20 stron 8)
Zostaw komentarz:
-
-
I to jedyna zaleta,bo w nocy slabo , w nocy i w deszczu słabizna jak dołożyć brak homologacji ,to kup coś innego , wrażenia na podstawie H4, te co miałeś poprzednio i tak długo wytrzymały.Zamieszczone przez missiak177H7 Osram Cool Blue Hyper, temp jest 5000K światło pewnie ma fajną barwę...
Zostaw komentarz:
-
-
missiak177, sprawdzają przede wszystkim czy jak ma być halogen to jest halogen a nie HID
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: