Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• sygnet
    odpowiedział(a)
    W związku z tym że w mojej O2 palnik D1S kończył żywotność i szukając na forum nie znalazłem żadnych konkretów postanowiłem napisać.

Jeżeli komuś spali się palnik D1S lub przybierze kolor jak u mnie to polecam zakup od niniejszej osoby.

(aukcja zakończona)

Dziś kupiłem od tej osoby D1S OSRAM XENARC po 150 PLN za sztukę z odbiorem osobistym.
    Przy mnie otworzył obudowę palnika na dowód że oryginał etc (info jak odróżnić oryginał od chińszczyzny można znaleźć na youtube)

Cena w autoryzowanego przedstawiciela ok 230pln

Poniżej zdjęcie jak wyglądała lampa prawa - padający palnik - kolor różowy, przebieg 161tyś

A tutaj już po wymianie dwóch palników, dodatkowo wymieniłem pozycje na OSRAM W5W Cool Blue Intense. Pozostało mi jeszcze zmienić w światłach przeciwmgłowych tam jest H8 również na Cool Blue.

Ostatnio edytowany przez spj; 5971.

Zostaw komentarz:

• czernobyl
    odpowiedział(a)
    w lidlu mają być od 12.01 żarówki firmowane nazwą ultimate speed - z dotychczasowych doniesień na forach wynika, że są to żarówki produkowane przez Osrama w Niemczech (ten sam adres producenta na opakowaniach). tu link do oferty: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=27697
    cena 19,99 za 2 szt h4 lub h7 do wyboru. zakładając jakość osrama za cenę marketowego shitu - na pewno idę kupić paczkę h7+50%

btw. jeżdżę od pół roku (~12kkm) na zestawie osram silverstar 2.0 h7 + osram silverstar 2.0 h1, pojeździłem sobie w okresie świątecznym sporo nocami w trudnych warunkach typu śnieżyce czy ulewy i cały czas jestem całkiem zadowolony z powyższego zestawu (z ceny też - kupiłem powyższe 4 żarówki za ~65PLN z przesyłką)

Zostaw komentarz:

• rodaczek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bishop
    Porównywales w teście nówkę Osrama UN ,ze starą Philipsy Night Guide H7R ? Ile miała miesięcy
    O tym samym pomyślałem. Stara żarówka vs. nówka. Każda (prawie) będzie lepsza.

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Porównywales w teście nówkę Osrama UN ,ze starą Philipsy Night Guide H7R ? :? Ile miała miesięcy , lat ?

Zostaw komentarz:

• Big
    odpowiedział(a)
    dla zainteresowanych mój test żarówek Osram Night Breaker Unlimited H7

Zostaw komentarz:

• PiotreQ
    odpowiedział(a)
    NO wiem ze baranki troche błędów nawalili na aukcji ale cene mają dobrą i opinie wiec chyba oryginał co ?

[ Dodano: Czw 25 Gru, 14 11:28 ]
    Kupiłem te +130% jak przyjdą to zdam relacje ;]

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    350 KALVINÓW
    Przepraszam czego? :|

Zostaw komentarz:

• PiotreQ
    odpowiedział(a)
    i pewnie tak będzie ze te są najlepsze http://allegro.pl/philips-h4-x-treme...827880130.html
    zrobie rozrząd i jak zostanie kasa to kupie xD

Zostaw komentarz:

• gebek
    odpowiedział(a)
    Zalozylem u zony w Polo, nowe Philipsy H4+130%.
    W stosunku do zwyklych zarowek...''sciana bialego swiatla''.
    Caly las oswietlony...mowi zona :szeroki_usmiech .
    Refektory zwykle,nie soczewkowe.

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Kurcze, nie dogadaliśmy się do końca. :|

Zostaw komentarz:

• andriu21tg
    odpowiedział(a)
    pstrykacz, a miałem w Piątek NB

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Tangsramy? Co to. Bo ja też stoję przed wyborem dobrej H7 i nie wiem co brać

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    andrzej1962, Nie testowałem tych Philipsów Podałem jako przykład aby ktoś inny przetestował
    Ja się boję jeździć po ciemku :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
    Dzienne rulez :szeroki_usmiech

A Tungsramy w różnych wersjach i na różnych forach są ogólnie chwalone :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• yunior81
    odpowiedział(a)
    Panowie a jak z trwaloscia odbkysnika po bardzo dlugim uzytkowaniu zarowek +++ ?
    Zauwazyl ktos cos czy wszystko po staremu ?

Zostaw komentarz:

• andrzej1962
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez endryu
    bishop, To teraz przetestuj Philips WhiteVision http://www.philips.pl/etc/philips/b2...VSM,12972WHVB1
    Zapytam, czy Ty testowałeś i które ew polecasz. Jak co to na PW no i te porównanie do tangsramów?

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez endryu
    bishop, To teraz przetestuj Philips WhiteVision http://www.philips.pl/etc/philips/b2...VSM,12972WHVB1
    Po sprawdzeniu opinii użytkowników poadlo na tangsramy +90,/przyzwyczajenie do dobrego światełka zostało :szeroki_usmiech / dożywają 1,5 roku , a kosztują połowe /35pln/tych niby hiper-super, i teraz porównanie w jednym reflektorze został Osram Unlimited 10 miesięczny o drugie oczko nowy tagsram .Tangsram jaśniejszy i bielszy o ok 20%, patrząc na klosz z kilku metrów /szarówka/. W nocy na drodze b.dobrze , jak dociągną rok, może je kupie znowu te 35 pln można jeszcze przeżyć, za jakość światełka.

[ Dodano: Czw 18 Gru, 14 23:25 ]
    Panowie a wymienialiście sami ?

Jakies problemy można spotkać po drodze bo dzisiaj zamawiam Philipsy i w przyszłym tygodniu wymiana
    UUU to grubsza robota , weź dzień urlopu , problem to jak paluchami dotkniesz bańkę.

Zostaw komentarz:

• Mr0czny
    odpowiedział(a)
    Panowie a wymienialiście sami ?

Jakies problemy można spotkać po drodze bo dzisiaj zamawiam Philipsy i w przyszłym tygodniu wymiana

Zostaw komentarz:

• PiotreQ
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Agamek12
    W najnowszym AMiS macie test żarówek H7 i H4.
    Test H7 wygrał Bosch Plus 90, H4 Philips X-treme Vision +130%.
    Czy w tescie h4 byly brane pod uwage te najnowsze philipsy http://www.ceneo.pl/33263725#mh=g9K5...8POdX4tMMCFA41

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    W najnowszym AMiS macie test żarówek H7 i H4.
    Test H7 wygrał Bosch Plus 90, H4 Philips X-treme Vision +130%.

Zostaw komentarz:

• Mr0czny
    odpowiedział(a)
    używa ktoś może takich palników D1S

Philips D1S X-Treme Vision

U mnie ori żarniki od 2006 roku i tak mi się wydaje że coraz mniej światła mają...

Zostaw komentarz:

• cichy98
    odpowiedział(a)
    A stosował ktoś Philips Colorvision h4??

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Testerom płacą za ryzyko, bishop poszuka opinie w necie, potem coś kupi :wink:

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Osram NB unlimited padła, założona w lutym , nie kupie ich więcej , ładnie świecą ale kilka miesięcy to za krótko :twisted:

Zostaw komentarz:

• PiotreQ
    odpowiedział(a)
    http://allegro.pl/philips-h4-x-treme...790638747.html polecane ? testował ktoś ?
    czy moze jednak to ?

Zostaw komentarz:

Pracuję...