Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bradley
    L&K
    • 2008
    • 1465

Ludzie to jednak debile...
    Jade, jade sprawnie w kierunku na Bystra. Zaraz przed kosciolem korek... Na CB mowia, ze stluczka, ze policja juz jest na miejscu i wszystko zalatwiaja. OK...
    Po 5min zatwardzenia ruszamy z predkoscia 5-10km/h i co widze? Lanosa, ktora w 90% stoi na chodniku. A co robia ludzie? Zwalniaja do zera bo... przeciez on taaaaaki szeroki i nie sposob go wyminac :lol:
    Co stluczka to kazdy zwalnia do zera zeby sie mogl napatrzec... :roll:
    VW Vento 1.9TDI 1Z ++
    Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
    Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Andja
      Rider
      • 2006
      • 596

Zamieszczone przez ary
      Zamieszczone przez Andja
      sprzed kilku minut: pani zatrzymała się na rondzie....aby przepuścić tych z prawej, wjeżdżających :shock: .....dobrze, że było gdzie uciekać. gdyby nie żona to bym za nią się przejechał i zj**** jak kundla. i weź tu się nie napij :wink:
      Andja, a jaki znak (lub znaki) stał przed rondem, bo są ronda, na których trzeba ustępować tym, którzy na nie wjeżdzają :?:
      takiego już dawno nie widziałem.

przy wjeździe znak ustąp pierwszeństwa :-)

[ Dodano: Sob 02 Cze, 12 15:40 ]
      z dzisiejszego poranka:

- widziane we wstecznym lusterku jak A4 z młodzieniaszkiem za kierownicą wyprzedza na przejeździe kolejowym;
      - następnie ów młodzieniaszek chciał się ścigać więc dostał baty i następne skrzyżowanie przeleciał na czerwonym;
      - zjazd z DTŚ na ul. Bytomską w lewo, zapala się zielone więc startuję.....a tu dwóch debili (leon i passat) przelatuje mi przed nosem na czerwieni...ręce opadają

- sam się osłabiłem bo nie widziałem przechodnia (schował się za lewy przedni słupek) na przejściu dla pieszych :|

Komentarz

• ziutsane
        RS
        • 2007
        • 2376

Ja dzis mialem awaryjne hamowanie. Gosciu zaczal wyprzedzac nie zwracajac zbytnio chyba uwagi, ze ktos jedzie znad przeciwka...
        Dodam, ze w aucie siedziala moja zona, ktora we wtorek idzie do szpitala na rodzenie ...
        Ludzie na prawde maja siano w glowie...
        Radio: C90r+XDP210EQ
        Kable:Opt,Skyline,50 mm
        Wzm:XES M1+FP 1.800
        Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• ruwado
          RS
          • 2009
          • 14885
          • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez ziutsane
          Ludzie na prawdę maja siano w głowie...
          jakby mieli siano, to by jeszcze nie było tak źle. Ale mają po prostu g....no.
          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• igor33c
            Ambiente
            • 2010
            • 115
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przychodzę na osiedlowy parking i na dzień dobry ktoś mi pojechał po tylnym zderzaku (chyba w nocy) . Zderzak przetarty, plus "pajęczynka" na lakierze :/
            PS Zderzaki się szpachluje w ogóle?

Komentarz

• McGan
              RS
              • 2010
              • 3573
              • Superb III (3V3)

igor33c, wypelnia sie ubytki zywica lub plastikiem i szlifuje
              Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
              Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• słoń
                Elegance
                • 2010
                • 777

Agamek12, hehehehe,gość se zatankował za 9,99

Komentarz

• ziutsane
                  RS
                  • 2007
                  • 2376

Zamieszczone przez ruwado
                  Ludzie na prawdę maja siano w głowie...
                  jakby mieli siano, to by jeszcze nie było tak źle. Ale mają po prostu g....no.
                  Wiesz nie przejąłbym się specjalnie, ale gość się zachował, tak, jakby miał pierwszeństwo. Nawet nie było widać, aby próbował w jakikolwiek sposób hamować czy coś... Brak słów.

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Zamieszczone przez słoń
                    Agamek12, hehehehe,gość se zatankował za 9,99
                    Raczej jakąś "konkretniejszą" monetę mu wydał :diabelski_usmiech
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• maymer
                      Elegance
                      • 2010
                      • 839

Sytuacja z wczoraj jadę A4 od Legnicy w stronę Wrocławia. Ja na prawym w L200, lewym wyprzedza mnie A6 a na pasie rozbiegowym TIR. Zawsze jak mogę to ustępuję tym co wjeżdżają ale ten gościu w Audi mnie wyprzedzał chyba z 3 minuty bo jechał może 2 km/h więcej ode mnie i był akurat w połowie długości auta, a kierowca ciężarówki w myśl zasady co się będzie patrzył w lusterka skoro on jest największy i to jego trzeba się bać pakuje się bez pardonu w momencie kiedy jestem już w połowie naczepy. Skończyło się na tym, że jak go strąbiłem to przestał się pchać, ale odbić na prawo już nie odbił, więc pana z A6 przycisnąłem prawie do pasa zieleni i sam jakoś się zmieściłem.

Komentarz

• casuper
                        Rider
                        • 2011
                        • 335
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BMM 2.0 TDI 140 KM

Jakoś przed Łykendem w Galerii Bałtyckiej w 3Mieście takie zdarzenie miało miejsce.
                        Parking nad galeria. Zaparkowałem swój wóz moja pani zbiera się do wysiadania a ja się rozglądam...
                        Parę autek dalej jakiś kolo zaparkował swoja Be eM Wu o nr. 7 na dwóch miejscach parkingowych i wypuszcza rodzinę z wozu...podchodzi przed maskę owej bemki starszy pan i bije brawo i mówi cyt. "ja to chujowo jeżdżę ale ty człowieku przebijasz wszystkich, żeby zaparkować normalnie nie potrafić" i poszedł sobię....
                        a ten fafik z bejcy jeszcze się sadził, to wtedy ja mu mówię ,że parkować to faktycznie trza umieć..... No i gdybym go nie olał i nie poszedł to jakaś afera by była bo szczekał i szczekał zanim nie usunąłem się z jego pola widzenia (żona wybłagała)...
                        Była O1 Laurin & Klement +
                        President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90

Komentarz

• ruwado
                          RS
                          • 2009
                          • 14885
                          • Octavia IV (NX3)

Be eM Wu "7" szerokie jest
                          pozdrawiam - Darek

Komentarz

• aro_40
                            RS
                            • 2007
                            • 1529
                            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

casuper a czego oczekujesz od buraka??? przecież on ma BeeMWu !!!! i sie mu należy !!! wprawdzie sam dokładnie nie wi co mu się nalezy, więc korzysta ze wszystkiego...
                            If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.

Komentarz

• ziutsane
                              RS
                              • 2007
                              • 2376

Dziś z rana klasyczna sytuacja:
                              Zaspana Pani na osiedlu w Mierzęcicach jechała sobie na łuku. Jako, że było rano i była zaspana (podejrzewam) postawnowiła sobie ściąć łuk. Nie przewidziała, że ktoś może jechać znad przeciwka. Niestety byłem to ja. Awaryjne hamowanie + klakson (całe szczęście brakło 0,5 metra do czołówki). Pani zrobiła coś w stylu gestu "przepraszam" a ja wk... pojechałem dalej.
                              Nie wiem czy to lokalne czy nie, ale coraz częściej zauważam, że ludzie ścinają zakręty, bo im łatwiej :evil: . Moja żona też czasem tak robi... :|

Komentarz

• piori
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 116

coraz częściej zauważam, że ludzie ścinają zakręty
                                Tez to widzę i też mnie wkur*** taki olewczy styl jazdy, linia rozgraniczająca nic dla nich nie znaczy, jedzie jak chłop traktorem po swoim polu.
                                Wystarczyłoby takiego mistrza kierownicy wsadzić na motocykl - albo się nauczy jeździć poprawnie albo pójdzie do piachu, bo niestety motocyklem nie tak łatwo w złożeniu skorygować tor jazdy ani wyhamować.

Czasem dochodzę do wniosku, że samochody są za łatwe do prowadzenia. Niby każda pizda (i nie mam na myśli tylko kobiet) potrafi jechać i prawko zdać, ale jak przychodzi co do czego to umiejętności brakuje na prawidłowe pokonanie zwykłego zakrętu z normalną prędkością albo ogarnięcie gabarytu kolosa typu Opel Corsa...

Komentarz

• zepter00
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2304

Dziś z rana klasyczna sytuacja:
                                  Zaspana Pani na osiedlu w Mierzęcicach jechała sobie na łuku. Jako, że było rano i była zaspana (podejrzewam) postawnowiła sobie ściąć łuk. Nie przewidziała, że ktoś może jechać znad przeciwka. Niestety byłem to ja. Awaryjne hamowanie + klakson (całe szczęście brakło 0,5 metra do czołówki). Pani zrobiła coś w stylu gestu "przepraszam" a ja wk... pojechałem dalej.
                                  Nie wiem czy to lokalne czy nie, ale coraz częściej zauważam, że ludzie ścinają zakręty, bo im łatwiej :evil: . Moja żona też czasem tak robi... :|
                                  Trzy tygodnie temu w Łochowie pani w małym aucie też przycięła średnio ostry winkiel... skutek - kupa połamanego plastiku i pogiętego metalu, leżący motocykl i kilka metrów od niego leżący motocyklista w ciężkim stanie... Mam nadzieję, że przeżył. Niestety nie mam zbyt pochlebnej opinii o kobietach kierowcach. :?
                                  Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• kabanos
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 4544
                                    • Octavia I combi (1U5)
                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez piori
                                    Czasem dochodzę do wniosku, że samochody są za łatwe do prowadzenia. Niby każda pizda (i nie mam na myśli tylko kobiet) potrafi jechać i prawko zdać, ale jak przychodzi co do czego to umiejętności brakuje na prawidłowe pokonanie zwykłego zakrętu z normalną prędkością albo ogarnięcie gabarytu kolosa typu Opel Corsa...
                                    Dzisiaj jechałem kawał drogi za takim. Gość powoził Jeepem Grand Cherokee. Najbardziej mnie wkurzało, jak się brał za wyprzedzanie na pasach do wyprzedzania (zazwyczaj pod górę). Wjeżdżał na ten pas. Natępnie z 10-15 sekund jechał z taką samą prędkością co pojazd wyprzedzany i dopiero później przyspieszał. Mało tego. Jeden pas po długiej prostej przechodził w dosyć ostry łuk i co kierownik zrobił? Ano zwolnił do jakiś 60 km/h (na lewym pasie), w tym czasie objechał go kierownik wyprzedzanym tirem, a później ledwo co go zdążył wyprzedzić przed końcem pasa. Ręce opadają. Poza tym jechał jak "pizda".
                                    ps. Na prostych rozpędzał się nawet do ponad 100km/h.
                                    A i wczoraj mnie maksymalnie zdenerwowała baba w Infiniti Fx35.
                                    Nie dość że zatrzymała się przed wejściem do sklepu, bo do niego się wjechać nie dało, to na dodatek wyjeżdżając z drogi podporządkowanej do drogi głównej zatrzymała się 10 m przed nią, włączyła awaryjne i poszła jeszcze kupić truskawki do sprzedawcy na chodniku. :evil:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Zorr
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2110

kabanos,
                                      baba w Infiniti Fx35
                                      za to może mąż był prze-szczęśliwy wieczorem dzięki tym truskawkom,
                                      nie narzekaj.
                                      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• kabanos
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 4544
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zorr, problem był innego typu. Trzeba było objechać tą babeczkę lewym pasem, na który mógł ktoś wjechać z drogi głównej, a widoczność w tym miejscu raczej ograniczona.
                                        Zamieszczone przez Zorr
                                        nie narzekaj.
                                        Dobrze tato :P

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• eaglemirek
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 14107
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kabanos, Ludzie nie czują szerokości / długości Corsy a ty wymagasz tego od kierownika Grand Cherokee :szeroki_usmiech
                                          Infiniti Fx35 - wiesz w takich brykach to mogą wszystko nie to co plebs w Skodzie :diabelski_usmiech

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ziutsane
                                            RS
                                            • 2007
                                            • 2376

tak odnośnie wyczucia odleglosci

Komentarz

• piramida
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 12222
                                              • Superb III (3V3)

Jadę dzisiaj z Wieliczki do domu A4, na autostradę wjezdza policja, autokar z Włochami na pokładzie i dwa hyundaje czy kie, z wieliczki prowadzą 3 pasy a te kutasy jadą środkiem w eskorcie piłkarskich gwiazd i ni chuja nie idzie ich wyprzedzić, i tak sobie jechali aż do Balic a następnie Księcia Józefa na stadion Cracovii czy Wisły.
                                              Ręce nam opadły, nie mogli już jechać prawym pasem tylko trzema na raz z prędkością 90-100 :!:
                                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• dato
                                                L&K
                                                • 2012
                                                • 1431

Trzeba się przyzwyczaić na najbliższe tygodnie, albo auto zaparkować, dać w palnik i tak przeczekać... Nie umieją u nas w konwojach jeździć i po prostu szkoda gadać... Święte krowy...

Komentarz

• ruwado
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 14885
                                                  • Octavia IV (NX3)

piramida, koko koko.....
                                                  trza przeczekać
                                                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• słoń
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 777

a dziś na krajowej 7 osłabił mnie kierownik Puga.ostro cisnął po hamulcach ,ale ani jedna lampka mu się nie zapaliła.mało co a zaparkowałbym mu w tyłku.

Komentarz

Pracuję...