Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loru
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 4286
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mnie ostatni "rozwaliło" dwóch kierowców i jedna kierowczyni :szeroki_usmiech

zacznę od płci pięknej, otóż na jadę sobie lewym skrajnym na 3-pasmowej ulicy Radzymińskiej, przylega do tejże ulicy przejazd kolejowy oraz dodatkowy pas na włączeni się do ruchu, na nic to dla wspomnianej wcześniej kierowczyni, która toż przejechała ów przejazd kolejowy i jednocześnie wszystkie 4'ry pasy, pięknie pakując się mi przed auto, przy czym moja prędkość była około 80km/h a jej może max 30km/h , świeży zestaw hamulcowy dał radę a kierowniczka mimo trąbienia nie wzruszona rozpoczęła rozpędzanie :

- drugi inteligentny inaczej to kierowca skody, miał założoną osłonkę w postaci Polskiej flagi na lusterka i tak naciągnięte, iż pozostał mu otworek na lusterku wielkości 5x5 cm :diabelski_usmiech

- trzeci to kierwownik opla astry parkujący pod kościołem, a jak, zaparkował tak na chodniki, że top modelka miała by problemy z przejściem, ponieważ pchałem przed sobą wózek z bliźniakami nie miałem ochoty nim lawirować pomiędzy pojazdami a kierowca jeszcze był przy aucie , więc grzecznie poprosiłem aby przestawił auto tak abym mógł przejść z wózkiem, wielkie westchnienie wydobyło się z jego gardzieli ale wsiadł ospale do auta i cofną, myślałem, że tak je zostawi ale nie , poczekał jak przejadę wózkiem i zaparkował ponownie tak że mało kto by dał radę się przecisnąć :roll:
    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Zamieszczone przez noswer
      Zorr, zadzwonić po kolejny a nie jechać na siłę?
      co zrobisz jak rozwalisz miskę olejową - jedziesz dalej czy zatrzymujesz się bo szkoda ci silnika?
      z tego co się dziś dowiedziałem gość ma i turbinę i silnik do robienia - a tak była by sama turbina... - gość chciał zaoszczędzić no i mu to średnio wyszło
      Wcześniej napisałeś:

- jednak silnik jako że przestał dymić to pojechaliśmy dalej - kolejny obłok wydostał się z silnika w szczerym polu - więc przystanek i znowu że na następnej stacji czekamy na już na ten co wyjechał po naszą grupę z polski...

Czyli już na pierwszym postoju zadzwonił po autokar zastępczy. I pewnie dostał polecenie - jak możesz jedź dalej

noswer, to urocze że tak bardzo interesujesz się losem biura podróży/przewoźnika że aż zainteresowałeś się co ma do zrobienia w wozie. Na prawdę to budujące!!!
      Turbina cała do wymiany czy tylko do regeneracji? W silniku co do roboty? Tylko głowica czy dół też??

Tu się zżymasz, że dotarłeś do domu na 4.30 zamiast na 23.00, a potem mordę drzesz że gościu nieodpowiedzialnie jechał...
      Masz ty rozum?? Gdyby nie przejechał ze szwankującym silnikiem te jak mniemam 200-300km to zapasowy autokar musiałby zrobić tą drogę dodatkowo a wtedy nie dotarłbyś do domu na 4.30 tylko na 16.30) Czyli wychodzi, że masz pretensje o to, że zdążyliście.
      Tak źle i tak nie dobrze. Zjeść ciastko i mieć ciastko!

A jakbyś do pracy nie zdążył to byś pewnie podawał biuro o utracony zarobek

Noswer - z dniem dzisiejszym dokładam Cię do kilku moich forumowych ulubieńców.
      EOT
      4x4

Komentarz

• noswer
        Ambiente
        • 2008
        • 232

4x4BKF, powiedziano nam że kolejny autokar jedzie - niemniej dojechał dokładnie tak jak jakby wyjechał w momencie finalnego zatrzymania

nie interesuje przesadnie biurem się po prostu osoba która organizowała wycieczkę siedzi u mnie w biurze - a że tam wczoraj dzwonił to paru rzeczy się dowiedział - w szczegóły nie wnikałem - mam ogólne info i tylko to podałem

nie "drę mordy" jak to ładnie ująłeś (widać operujemy na różnych płaszczyznach w kontaktach międzyludzkich ale mniejsza o to) - wolałbym być później a bezpieczniej - wiem że autobus musiał by to przejechać dłuższą drogę ale 12 godzin różnicy raczej by nie było - mam pretensję o to że gość jechał nie pewnym autobusem - gdybyś przeczytał to co napisałem na spokojnie a nie brał tego tak osobiście to może byś do tego doszedł

nie podawał bym z prostej przyczyny - jak napisałem uznaje to za wkalkulowane ryzyko - po prostu gra nie warta świeczki

Zdaje sobie sprawę że nie muszę być najpopularniejszą osobą świata - może i tak lepiej - przynajmniej w jednym jesteśmy zgodni EOT

Komentarz

• Le-Ce
          L&K
          • 2010
          • 1313
          • Octavia I (1U2)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM

może, to był smieć

Zamieszczone przez Karql
          Panowie widzę, że z was to straszne nerwusy za kółkiem są :diabelski_usmiech

Włączcie sobie radyjko odprężcie się i nie denerwujcie się na rzeczy na które nie macie wpływu

Ja też trochę jeżdżę po 2, 3 pasmowych drogach, jedzie ktoś lewym, wyprzedzam prawy, środkiem to tym który jest wolny i tyle :twisted: I wiecie co nie zdarza mi się, żeby ktoś mi drogę zajechał (bardzo sporadycznie i przy dynamicznej zmianie pasów). Dzieje się tak dlatego, że nie dojeżdżam kierownikowi do przysłowiowej dupy, czekam aż łaskawie zjedzie przez ileś set metrów, w końcu nie wytrzymuje zjeżdżam na prawy i zaczynam go wyprzedzać, a jemu się przypomina, że może wypadało by zjechać i puścić. Co tu jest ciekawe taki kierownik faktycznie wtedy nie patrzy na lusterka, bo albo jest pospinany, albo coś myśli, że jesteście za nim i zjeżdża. Ja się już wcześniej ustawiam na pasie który jest wolny i po prostu jadę. Jak ktoś jedzie lewym, albo środkowym to nie myśli o jego zmianie, a jak już będzie zmieniał to raczej włączy kierunek i popatrzy w te lusterka

Jeździłem dawniej tak, że wyprzedzałem tylko lewym, czekałem, aż zjedzie, po dłuższej oczekiwaniu używałem długich, ale stwierdzam, że obecna strategia jest dużo lepsza Nie tracę czasu, aż chłop zjedzie, nie denerwuje się, że nie zjeżdża, ogólnie bajka.

Pamiętajcie, że dobrego kierowce cechuje opanowanie w każdej sytuacji, więc bądźcie spokojni, nie denerwujcie się na innych, bo tylko wy na tym tracicie. Psujecie sobie humor, jeździcie bardziej nerwowo i w ogóle.

Tyle przemyśleń od młodego kierowcy, który wie gówno o jeździe :diabelski_usmiech
          Karql

Wczoraj na poparcie Twego stanowiska w dyskusji zamieściłem taką krótką wypowiedź:
          ----------------
          Karql

jak na młody szczep,
          reprezentujesz,
          całkiem zdrowy korzeń :diabelski_usmiech

----------------

ponieważ "Anioł" ( Alternatywy 4) z podwórka, nie bardzo zrozumiał o co szło,
          to postanowiłem użyć translatora
          bowiem uważam, że wypowiedź nie była obraźliwa, ani nie uwłaczała niczyjej godności osobistej.

" jak na młody szczep " - te określenie używane jest w stosunku do winnej latorośli

i powinno być zrozumiałe, chyba wszystkim :?:

i druga część wypowiedzi, która prawdopodobnie była przyczyną usunięcia "śmiecia"
          Chyba właśnie, ona wzbudziła, niezrozumiałe mi, mieszane odczucia. :?:

" reprezentujesz, całkiem zdrowy korzeń " - odnośnie tej szlachetnej rośliny, własnie po zdrowym korzeniu ocenia się jej wartość.

Zdrowe korzenie, można także dziedziczyć, po ojcu i dziadach, choć czasem szybko murszeją, pod wpływem środowiska. Po nich, to właśnie dziedziczymy, często wspaniałe cechy, które warto zauważać i pielęgnować w sobie.
          W powyższym przypadku (cytowana wypowiedź Karql-a) da się zauważyć, iż spostrzegawczość, spokój i rozwaga, jest jakże rzadko, spotykaną cechą, u jak to określiłem " młodych szczepów "
          Dlatego też, wartym jest utrzymanie ich i przekazanie dalszym pokoleniom, czego mu życzę.

Nie wiem, czy słusznie starałem się, docenić wypowiedź młodszego kolegi i w tak specyficzny sposób, osądźcie sami.

Może, wychowany na radiowych teatrach, czy "codziennych powieściach w wydaniu dźwiękowym", nie wspominając o "60 minutach na godzinę" inaczej postrzegam nasz "Dziwny ten świat" i ludzi. Poprzez spaczoną, wyobraźnię lub psyche :?:
          Przeto, nie mieszczę się, w Waszym, wirtualnym świecie.

Pozdr. dla Anioła :szeroki_usmiech
          Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Karql
            L&K
            • 2010
            • 1124

Le-Ce widziałem tę wypowiedź dzisiaj rano, ale wtedy nie miałem czasu odpisać

Ja tę wypowiedź odebrałem całkiem pozytywnie i miałem odpisać, że staram się trzymać poziom, bo ktoś musi przejąć pałeczkę, skoro wy wiecznie żyć nie będziecie

Coś w tym jest, bo Le-Ce pamięć już chyba nie ta :diabelski_usmiech Nie było, żadnego anioła, po prostu tamtą wypowiedź umieściłeś w innym temacie. Mianowicie tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#938714

Jeszcze raz dziękuję za docenienie i przesyłam gorące pozdrowienia w tę smętną pogodę
            Było: 117,5KM / 238,9 Nm
            Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Le-Ce
              L&K
              • 2010
              • 1313
              • Octavia I (1U2)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM

Cóż, zakręcony, to na pewno jestem :diabelski_usmiech

Sory! Gregory vel Anioł :szeroki_usmiech

Pozdrawiam Was obu

Ps. Karql,

zarówno w tym jak i tam tym temacie wykazujesz, to co mi bliskie i zwróciło uwagę,
              tak trzymaj, choć wiem, że to czasem nie łatwo.
              Co do Anioła, to najwyraźniej diabeł mnie kopnął w dupę. :diabelski_usmiech
              Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9942
                • Ford

No i co było inspiracją dla tego dyliżansu marki VW? OOOO? "M-serjes"? "Hrom pakjet"? Widziane dziś w Darłowie...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14888
                  • Octavia IV (NX3)

Zadna inspiracja, po prostu brak narzędzi do modowania
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• blind_walker
                    RS
                    • 2010
                    • 4533
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Agamek12, golf III i pół.
                    mkII 20VT (600h worked)
                    Roooooomster

Komentarz

• Yarwa
                      Elegance
                      • 2010
                      • 915
                      • BMW

koleś idzie w kierunku jakiejś A6 :szeroki_usmiech

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez 4x4BKF
                        o w mordę, jest publikowana jakaś lista :?:
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8033
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

szkoda, jest takich kilka "ulubionych" osób. :szeroki_usmiech
                          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

wiem, wieeeem
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• kabanos
                              RS
                              • 2011
                              • 4544
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez szkoda
                              Co miesiąc :lol:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Karql, mam podobną strategię na lewicowców, na połowe przypadków skutkuje taki manewr i wracają na prawy pas a druga połowa dalej uparcie trzyma sie lewego pasa, najbardziej lubie wyprzedzać lewym na trzy pasmówce a następnie zjeżdżać na skrajnie prawy pas :wink:
                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• parasite
                                  L&K
                                  • 2011
                                  • 1368

Ja wczoraj widziałem babkę na prawie pustej AOW, która wjechała z A4 i 3 pasy puste ale oczywiście kierunek i środkowy i tak sobie pomyka spokojnie i radośnie.
                                  Dzisiaj znowu zasuwam sobie ekspresową S8 i przy wjeździe z autostrady na A8 koleś sobie kierunek i od razu na mój pas centralnie przede mną, a ja po hamulcach. :evil:
                                  AGR 112KM, 232Nm
                                  Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

Zamieszczone przez parasite
                                    kierunek i środkowy
                                    oooooooo, mój konik
                                    od niedawna zmieniłem codzienną trasę, teraz walę mostem północnym, zjeżdżam na wisłostradę i grzeję aż do siekierkowskiego, po zjeździe na wisłostradę KAŻDY samochód jadący przede mną zmienia pas na środkowy lub skrajny lewy, KAŻDY, dodam że jest między 5 a 6am jest pusto a nawierzchnia prawego pasa nie odbiega jakością od środkowego i prawego.
                                    ja nie zmieniając tego pasa lecę skrajnym prawym praktycznie aż do siekierek (~20km) i zazwyczaj wyprzedzam tych osłów, paranoja, k@#wa mać, to jest jakiś koszmar, na tych kmiotów jednak nie ma siły :lol:
                                    (tak jak na cofających do "przestrzelonych" zjazdów na S8 )
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

najciekawsze jest gdy gość lecący lewym pasem puszcza mnie a następnie znowu myk na lewy i tak cały czas gdy prawy pas po horyzont pusty :roll:
                                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2822

Zamieszczone przez piramida
                                        gość lecący lewym pasem puszcza mnie a następnie znowu myk na lewy
                                        to i tak w dupę uprzejmy :diabelski_usmiech niektórzy nic nie robią, widząc że możesz sobie prawym wyprzedzić :lol: :szeroki_usmiech
                                        SPOT Poznań:
                                        .....
                                        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• martino
                                          Elegance
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 974

(tak jak na cofających do "przestrzelonych" zjazdów na S8 )
                                          Kilka dni temu cofał tam autobus aby pojechać Prymasa. Do cofania miał tak mniej więcej z 50 m.
                                          Martino
                                          125 KM /272 Nm - to już było....
                                          teraz jest duży "+"
                                          dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                                          -----------------------------------------------
                                          PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• sesik
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 2165

Mam przyjemność być na tej liście :diabelski_usmiech
                                            Best ET = 13.666
                                            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• szkoda
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 22543

Zdradziliście, wymusiliście, nadużyliście... ale jesteście na liście :!: :lol:
                                              była BKD+DSG '05 120kkm
                                              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• 4x4BKF
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1279

Zamieszczone przez piramida
                                                najciekawsze jest gdy gość lecący lewym pasem puszcza mnie a następnie znowu myk na lewy i tak cały czas gdy prawy pas po horyzont pusty :roll:
                                                Trzyma się osi, żeby się nie zgubić
                                                4x4

Komentarz

• loru
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4286
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dziś sam siebie osłabiłem i jestem wqrw...y na siebie, ale dobrze, że tylko tyle, do rzeczy, jadę skrajnym prawym dojeżdżając do auta na lewym pasie który sygnalizuje skręt w lewo, wiec dalej spokojnie poruszam się prawym, kierowca na lewym przysłonił mi pieszego przed którym stanął aby go przepuścić i zaraz za pasami skręcić, ja niestety tego nie przewidziałam i minąłem pieszego na środku przejścia w odległości od niego około 2 metrów, ale się wystraszyłem jak go zobaczyłem w ostatniej chwili ops:
                                                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• 4x4BKF
                                                    L&K
                                                    • 2010
                                                    • 1279

Zamieszczone przez sesik
                                                    Mam przyjemność być na tej liście :diabelski_usmiech
                                                    Sesik, tylko tą listę trzeba jeszcze podzielić na dwie kolumny.

1. Respect - czyli nie przepadam za człowiekiem, ale szacun.
                                                    2. Błazen - czyli cała reszta spuszczonych do wora.

Jak ma ci to zepsuć/poprawić samopoczucie to jesteś w pierwszej.
                                                    Twój nadworny poeta jest dla odmiany w drugiej

[ Dodano: Pią 15 Cze, 12 09:23 ]
                                                    szkoda, ty jesteś na liście favorów Za swoją upierdliwość i lekkie traktowanie wszystkiego co lekko traktować trzeba.
                                                    4x4

Komentarz

Pracuję...