Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pascal
    Rider
    • 2009
    • 510
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

hmmm,.... to ja miałem taką sytuację : wracam sobie z nad morza, trasa płońsk - warszawa, godzina 1 w nocy. samochodów od pytona i jeszcze ciut. jade lewym pasem tak ok 160(prawy cały zawalony), przede mną avensis,przed avensisem mondeo, przed mondeo coś tam itd..... generalnie sznur samochodów aż do samej warszawy - szybciej sie nie da. az tu nagle podjeżdza mi na zderzak jakis peżot taki minivan i dawaj długimi mi po oczach. raz drugi trzeci czwarty - myśle sobie no jak mam kurwa szybciej jechac cieciu jeden, ale gość twardy i nie popuszcza. nie wytrzymałem tego, zwolniłem do 120 zeby sie na prawy gdzies wcisnąc i go pusciłem, i potem jechałem juz za nim,a on dalej swoje: długimi gościa z avensisa podświetlał aż do samej warszawy. co za pojeb

Komentarz

• Andrev3
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 6116

pascal, trzeba było siąść mu na dupie i dawać długimi jak on może by się nauczył,
      a z mojej wczorajszej obserwacji... wracałem do domy A4 z Gliwic, troszkę padało i co się dzieje na drodze, wszyscy 90-100 km/h prawym i środkowym pasem. Nie ważne jaki wóz wszyscy grzecznie. Ja na tempie 110 km/h i przemykam powoli koło nich na lewym pasie. Przestało padać i co... wszyscy but do przodu... mistrzowie suchej i prostej
      RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• pascal
        Rider
        • 2009
        • 510
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

nie no taki siur to nie jestem co prawda jechałem za nim ale nie interesowało mnie zbytnio co on tam ma w kabinie :wink:

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Andrev3
          Ja na tempie 110 km/h i przemykam powoli koło nich na lewym pasie. Przestało padać i co... wszyscy but do przodu... mistrzowie suchej i prostej
          Mnie to samo denerwuje jak tylko trochę śniegu spadnie od razu prędkość spada do poniżej 20km/h :evil:
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez pascal
            hmmm,.... to ja miałem taką sytuację : wracam sobie z nad morza, trasa płońsk - warszawa, godzina 1 w nocy. samochodów od pytona i jeszcze ciut. jade lewym pasem tak ok 160(prawy cały zawalony), przede mną avensis,przed avensisem mondeo, przed mondeo coś tam itd..... generalnie sznur samochodów aż do samej warszawy - szybciej sie nie da. az tu nagle podjeżdza mi na zderzak jakis peżot taki minivan i dawaj długimi mi po oczach. raz drugi trzeci czwarty - myśle sobie no jak mam kurwa szybciej jechac cieciu jeden, ale gość twardy i nie popuszcza. nie wytrzymałem tego, zwolniłem do 120 zeby sie na prawy gdzies wcisnąc i go pusciłem, i potem jechałem juz za nim,a on dalej swoje: długimi gościa z avensisa podświetlał aż do samej warszawy. co za pojeb
            pojebów takich jest wielu, trzeba było odpuscic gaz i zhamować goscia tak do 130 :szeroki_usmiech
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• karolca
              Rider
              • 2009
              • 431

mgiełkami go, mgiełkami :twisted:

LANEK

Komentarz

• rkb
                RS
                • 2008
                • 2152
                • Rapid Spaceback (NH1)
                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

A1 - jade sobie z gdanska, az tu nagle armagedon, sciana deszczu, ciemno jak w dupie, wycieraczki wody z szyby nie ogarniaja, jade sobie 80 bo nic nie widze, w miedzyczasie auta bez klimy uciekaja na pobocze bo zaparowaly im szyby jak sie domyslam a tu po paru minutach jakis qtas mnie wyprzedza i odrazu zjezdza mi przed maske, co w ogole pozbawilo mnie jakiejkolwiek widocznosci :evil:

na szczescie po 15 sekundach z za plecow syskoczyl mi srebrny passacik i pokazal panu przedemna lizaczka i najblizszy zjazd z autostrady
                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• smug
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 160

Zamieszczone przez winni77
                  Mnie to samo denerwuje jak tylko trochę śniegu spadnie od razu prędkość spada do poniżej 20km/h :evil:
                  Jak ostatnio "trochę" śniegu napadało to mi tyłem we wszystkie strony zamiatało :diabelski_usmiech , więc te 20hm/h czasami nie są złe 8)
                  Sprzedam głowicę do 1.9 TDI ASV. Info na priv.

Komentarz

• lukasz3112
                    RS
                    • 2008
                    • 3607

Wczoraj miałem ciekawą przygodę...
                    jadę sobie spokojnie przez swoje wsie. wyprzedza mnie gościu w OII no i wyprzedzając patrz na mnie i coś na gada pod nosem. wiek ok 40lat z małżonką piekną jak noc listopadowa. Potem wziął jeszcze 406. no to ja zaczął też wyprzedzać tą 406 i w tym momencie tamten frajer z OII po hamulcach. ale nie jakoś lekko tylko miał pedał w podłodze. dużo nie brakowało żebym mu wjechał w tył i patrzyłem w lusterko czy mi 406 nie wpada. nosz wnerwiłem się nie samowicie. potem chciałem go wyprzedzić to specjalnie mi zajeżdżał całą szerokością drogi latał. Kur** co za debil... no tak to już mnie dawno nikt z równowagi nie wyprowadził. nie wiem czy chciał sie popisać przed żoną czy co. na klapie miał napis MPI. przesiadł się z jakiejś popierdółki i już mistrz kierownicy sięznalazł. Był na blachach WL wiec z moich stron. Mam nadzieje że go jeszcze spotkam w innych okolicznościach :evil:
                    ale uwierzcie mi że miałem już ochotę mu przyłożyć w tylny błotnik i skrecić. Ja bym sobie furmanke rozbił ale i tak miała iść na sprzedanie. a on by sie pewnie zapłakał.
                    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• mikolaj
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 366
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

lukasz3112, debili nie brakuje

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez lukasz3112
                        Wczoraj miałem ciekawą przygodę...
                        może coś wykonałeś nieświadomie i chciał się odegrać
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• winni77
                          RS
                          • 2009
                          • 2183
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez smug
                          Jak ostatnio "trochę" śniegu napadało to mi tyłem we wszystkie strony zamiatało :diabelski_usmiech , więc te 20hm/h czasami nie są złe 8)
                          No mnie właśnie chodzi o trochę a nie "trochę" Poza tym czym Ty jeździłeś, że Ci tył latał beemka? :szeroki_usmiech
                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez pascal
                            szybciej sie nie da. az tu nagle podjeżdza mi na zderzak jakis peżot taki minivan i dawaj długimi mi po oczach. raz drugi trzeci czwarty - myśle sobie no jak mam kurwa szybciej jechac cieciu jeden, ale gość twardy i nie popuszcza.
                            ja w takim wypadku włączam spryskiwacze (szyby + światła) i przestają ludzie siedzieć na ogonie
                            albo dokładnie tak jak napisał piramida trzeba było zwolnić kierownika jeszcze
                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez Mihau
                              ja w takim wypadku włączam spryskiwacze (szyby + światła) i przestają ludzie siedzieć na ogonie
                              to jest najlepsze zastosowanie spryskiwaczy świateł w O2
                              muszę przyznać, że czasem mi tego brakuje
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• smug
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 160

Zamieszczone przez winni77
                                Zamieszczone przez smug
                                No mnie właśnie chodzi o trochę a nie "trochę" Poza tym czym Ty jeździłeś, że Ci tył latał beemka? :szeroki_usmiech
                                Beemką też Ale w mojej O1 też trochę zarzucało :lol:

Pozdrawiam
                                Sprzedam głowicę do 1.9 TDI ASV. Info na priv.

Komentarz

• loyd
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2342

Zamieszczone przez szkoda
                                  Zamieszczone przez Mihau
                                  to jest najlepsze zastosowanie spryskiwaczy świateł w O2
                                  muszę przyznać, że czasem mi tego brakuje
                                  Co takiego powodują spryskiewcze świateł, że ludzie przestają siedzieć na ogonie ?

Komentarz

• bzyq_74
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 3467
                                    • Volkswagen
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez loyd
                                    Co takiego powodują spryskiewcze świateł, że ludzie przestają siedzieć na ogonie ?
                                    Mają dużą siłę rażenia.
                                    Gratisowo spryskujesz delikwenta z tyłu
                                    MARCIN
                                    Mój szkodnik

Komentarz

• Mihau
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 7460
                                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

właśnie zapomniałem napisać. Stoje sobie wczoraj w korku przed Strykowem na A2, bo była zwężka i stania jakieś 5km i patrze w lusterko, a typek Subaru Foresterem zapitala po trawniku :shock: i zrobił sobie 3 pas na autostradzie
                                      No nie mam pytań poprostu
                                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Przypomiałem sobie sytuacje sprzed około 10 lat, jechałem wtedy z wujkiem polonezem bodajze za zastawką kierującą przez dziadka i siedzącą obok babcie, za nami dojezdza szybka trójca (młodzi gniewni w ztjuningowanych brychach typu golf), dwójka z nich wyprzedziła nas i dziadków w zastawce a ten trzeci niestety nie zdążył i wskoczył pomiedzy nas a dziadków. Widząc jak tamci sie oddalają gość w pewnej chwili wyskoczył na lewy pas na czołówkę, na wysokosci dziadków w zastawce nagle odbił w prawo tak ze uderzył bokiem zastawkę i pognał dalej :shock: :shock: :shock:
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Kiniu
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 1746

Jade dziś rano do pracy, zatrzymuje się kulturalnie na STOP-ie przy wlocie do Rynku na prawym pasie (wlot dwa pasy na wjazd), a tu myk koło mnie z lewego pasa bez zatrzymania 206-tka pakuje się jeszcze na mój pas we mnie - patrze no i już wszystko wiem ,,kobita" za kierownicą, (bez urazy dla płci pięknej bo na pewno nie wszystkie tak jeżdżą) oczywiście do tego jeszcze komóra przy uchu i rżnie twardo udając, że nic sie nie stało. Z rana już ciśnienie! Nie mam pytań...

Komentarz

• filipT
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 554

Zamieszczone przez Mihau
                                            zapitala po trawniku :shock: i zrobił sobie 3 pas na autostradzie
                                            No nie mam pytań poprostu
                                            to w wawie widziałem cwaniaka który mijał korek ( al. jerozolimskie na wysokości marko w stronę centrum) boczną ulicą, dojazdówka do biurowca i przedarł się z powrotem na aleje przez chodnik, ale peszka miał okrutnego bo na czele stali :busted: rozbłysło to wszystko na niebiesko i delikwent został poproszony na boczek :diabelski_usmiech
                                            Mój Szkodnik

Komentarz

• Jark7
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 777

Czy taka pasażerka by Was nie osłabiła ??? :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                              Jark7
                                              było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• soszek81
                                                L&K
                                                • 2010
                                                • 1245

mnie to zawsze osłabia - jak się przejedzie d.pą po asfalcie to dopiero będzie szczęśliwa
                                                Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                                Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• scr008
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 191

Zamieszczone przez filipT
                                                  to w wawie widziałem cwaniaka który mijał korek ( al. jerozolimskie na wysokości marko w stronę centrum) boczną ulicą, dojazdówka do biurowca i przedarł się z powrotem na aleje przez chodnik,

jak ktoś w wawie jeździł toruńską z rana, to takie widoki widział codziennie - tam się korki robiły na pasie zieleni
                                                  teraz jest remont i rów wzdłuż drogi, więc przejazdu przez trawę nie ma, ale długo to trwało, zanim udało się te rajdy zablokować.
                                                  Virus injected!

Komentarz

• blind_walker
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 4533
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jechałem sobie 3 dni temu na rowerze do Brennej odwiedzić kumpla. Moje dwa kółeczka dociążone sakwami, obie ok 25kg + 12-15kg rower + ok 85kg moje 4 litery. Do celu miałem jakieś ~10 km, a pan z 206-tki mnie osłabił, a raczej wnerwił. :zastrzelic Zabierał tym gigantycznym powozem jak ciężarówką na mini rondku no i przytarł mi jedną torbę prawie wytrącając mnie z toru jazdy- ciężko opanować rower, który ma dociążony tył i leciutki przód. Oczywiście nic sobie z tego nie zrobił i pojechał dalej. Skończyło się na reprymendzie słownej, którą słyszał, bo miał otwarte okna... :twisted:
                                                    mkII 20VT (600h worked)
                                                    Roooooomster

Komentarz

Pracuję...