Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• se chlop za daleko wjechal a jakis przewrazliwiony pajac juz zdjecie i numery do internetu, co sie dzieje z tym swiatem.
    to zdjecia spod mojego bloku byly by jak najbardziej uzasadnione, bo na parkingu gdzie wszystkie auta mieszcza sie na styk kilku palantow znajdzie sie co oczywiscie nie umieja parkowac, ani na polu sie nie zmiesci taki, nie mowiac o tym zeby prosto stanal i jeszcze do kraweznika nawet nie umie dojechac. to dopiero pi... sa.

Komentarz

• mecholl
      L&K
      • 2008
      • 1006

Zamieszczone przez Superbman
      A co do info na portalu to chodzą po mieście tacy kolesie co to nie maja nic do roboty i strzelają takie foty...pozostaje im tylko współczuć :lol:
      raczej nie współczuć tylko w.....dolić
      Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8033
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

art. 47 prawa o ruchu drogowym z 20.06.1997 (Dz. U. 58 z 2003r. poz. 515 - tekst jednolity)
        szerokość pozostawionego dla pieszych chodnika nie utrudnia im ruchu i jest nie mniejsza niż 1,5 m
        Nic dodać nic ująć. Zostało 1,5m dla pieszych.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

Zamieszczone przez AdamB
          Zostało 1,5m dla pieszych.
          i jeszcze z przodu miejsce na skuter może nawet dwa ;-)
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• abstinent
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4842
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ludziom się w głowach pierd..i
            gdyby jeszcze nie było miejsca...
            jak by nie wyjechał tyłem na chodnik to jakiś kolejny jeb...ty zrobiłby zdjęcie że stanął na środku parkingu jak jest tyle miejsca
            chore
            a te komentarze..... :evil: :evil:
            jak trafią kiedyś na jakąś papugę to szybko portal zniknie :diabelski_usmiech

Komentarz

• macluke
              Elegance
              • 2010
              • 875

gość stanął nieładnie i nie ma żadnego znaczenia, że dla pieszych zostało 1.5 m. Kompletny brak pomyślunku - lamerstwo w parkowaniu i tyle.
              Gdyby nie było wlepy inaczej by tu niektórzy przynajmniej komentowali.

Komentarz

• karolca
                Rider
                • 2009
                • 431

Zamieszczone przez macluke
                gość stanął nieładnie i nie ma żadnego znaczenia, że dla pieszych zostało 1.5 m. Kompletny brak pomyślunku - lamerstwo w parkowaniu i tyle.
                Gdyby nie było wlepy inaczej by tu niektórzy przynajmniej komentowali.
                większą zbrodnią jest zajęcie MINIMUM DWÓCH miejsc parkingowych niż zabranie kawałka chodnika.
                tez mi afera...

LANEK

Komentarz

• macluke
                  Elegance
                  • 2010
                  • 875

tak, nie ma co sie nad tym więcej zastanawiać

Zamieszczone przez karolca
                  zajęcie MINIMUM DWÓCH miejsc parkingowych
                  no - to się trzeba mocno postarać :lol: - tylko w poprzek, ale trzeba nie mieć nic w głowie, żeby tak parkowac

Komentarz

• koddi
                    Rider
                    • 2008
                    • 405
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

to jakiś obłęd...!!!

ludzie nie mają już co ze sobą zrobić i szukają dziury w całym...mnie też dobijają różne sytuacje i zdarzenia na naszych Polskich drogach ale żeby biegać z aparatem robić foto i wyzywać lub obrażać kogoś za pośrednictwem internetu to jakaś przesada...

w każdym bądź razie pozdrawiam
                    Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
                    Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
                    ...
                    A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• Jac_ek
                      RS
                      • 2009
                      • 1733

tu nie chodzi o aferę, ale ogólnie, jak ktoś nie potrafi zaparkować na pięciometrowym miejscu parkingowym to jest trochę dziwne, poza tym tam nie ma chodnika - tylko przystanek autobusowy, a samochód nie kończy się na kołach...

Ciekawe czy wszyscy którzy tak bronią poprawności parkowania tej octy również na co dzień tak samo parkują? Czy to jest jakaś wielka filozofia zaparkować na tak dużym miejscu parkingowym :niewiem
                      - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• karolca
                        Rider
                        • 2009
                        • 431

Zamieszczone przez Jac_ek
                        tu nie chodzi o aferę, ale ogólnie, jak ktoś nie potrafi zaparkować na pięciometrowym miejscu parkingowym to jest trochę dziwne, poza tym tam nie ma chodnika - tylko przystanek autobusowy, a samochód nie kończy się na kołach...
                        chyba zatokę autobusową. ale on przecież nikomu w niczym nie przeszkadza :niewiem

Chcecie, to wyjdę z aparatem przed blok i też znajdę kilka delikwentów co mają źle zaparkowane samochody. A prawdziwe polowanie jest przy kazdym markecie a wy się czegoś takiego czepiacie... nie wiem... są gorsze wykroczenia, choćby samochód zaparkowany przed samym skrzyżowaniem. Tak! W dodatku na ulicy! I co z tego, że jest to skrzyżowanie drogi osiedlowej z normalną, to nic, że ruch jest dość mały, ale wyjazd utrudnia? utrudnia. A ta skoda nie robi nic złego ani autobusom, ani pieszym ani tym bardziej czekającym na autobus. A już na pewno nie utrudnia parkowania innym pojazdom.

LANEK

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez Jac_ek
                          Czy to jest jakaś wielka filozofia zaparkować na tak dużym miejscu parkingowym :niewiem
                          chyba tak, u mnie pod firmą jestem jednym z nielicznych, którzy parkują samochód tak, żeby dziób nie wystawał na chodnik, widać znowu wychodzę na dziwaka
                          co więcej, najbardziej wystają te najmniejsze samochodziki

[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 19:54 ]
                          karolca, to nie o to chodzi, że komuś przeszkadza, jak dla mnie to ten samochód może nawet stać na dachu w poprzek chodnika, bez znaczenia, tylko sztuka cierpi

[ Dodano: Nie 28 Lis, 10 19:55 ]
                          ale rzeczywiście do jakiegoś brandzlingu to trochę za mało jeszcze
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

pamiętacie hondę, tą którą stała na 2 miejscach?
                            stała tak przez tydzień, w końcu ktoś się w@#rwił i dał mejla na all, żebyśmy w kilku chłopaków ją wynieśli, na co odezwał się kolega z pracy, że sorry, ale zdoił aku i musiał tak stanąć :lol:
                            jakoś nie przyszło mu do głowy poprosić kogoś, żeby ją przepchnąć i ustawić na jednym miejscu co zaraz uczyniliśmy, co za cioł :lol:
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• winni77
                              RS
                              • 2009
                              • 2183
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Dziś wróciłem do Londynu i zamówiłem sobie (wczoraj) taksówkę na Luton. To że nie przyjechała w ogóle, to jeszcze ok, bo wysłali kolejną jak zadzwoniłem. Ale jakie było moje zdziwko... mówiłem jak chłop krowie na granicy, że mam dziecko 2,5 roku i potrzebuje fotelik. No to facet przywiózł fotelik, ale taki dla niemowląt. Jak ja mówię, że chyba sobie jaja robi, to on, że (dziecko) powinno się zmieścić, na mój dalszy sprzeciw mówi, że przypnie się normalnymi pasami :shock: Drugim zonkiem był... brak tylnej szyby :shock: :shock: tego małego trójkąta :twisted: Potem sobie dokładniej obejrzałem auto - łyse opony. Żałuję, że policji nie wezwałem. Powiedzieli, że przyślą inną taksówkę, za 30 minut. Grzecznie podziękowałem i pojechałem pociągiem.
                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• szkoda
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 22543

Zamieszczone przez winni77
                                Dziś wróciłem do Londynu i zamówiłem sobie (wczoraj) taksówkę na Luton. To że nie przyjechała w ogóle, to jeszcze ok, bo wysłali kolejną jak zadzwoniłem. Ale jakie było moje zdziwko... mówiłem jak chłop krowie na granicy, że mam dziecko 2,5 roku i potrzebuje fotelik. No to facet przywiózł fotelik, ale taki dla niemowląt. Jak ja mówię, że chyba sobie jaja robi, to on, że (dziecko) powinno się zmieścić, na mój dalszy sprzeciw mówi, że przypnie się normalnymi pasami :shock: Drugim zonkiem był... brak tylnej szyby :shock: :shock: tego małego trójkąta :twisted: Potem sobie dokładniej obejrzałem auto - łyse opony. Żałuję, że policji nie wezwałem. Powiedzieli, że przyślą inną taksówkę, za 30 minut. Grzecznie podziękowałem i pojechałem pociągiem.
                                upierdliwy klient
                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• winni77
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 2183
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                  upierdliwy klient
                                  To ja!
                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 6626
                                    • Volkswagen
                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez winni77
                                    szkoda napisał/a:
                                    upierdliwy klient
                                    To ja!
                                    eeee spoko... "jamniki tak mają" :haha:
                                    londyńska policja pewnie by z miejsca zrobiła porządek z taką TAXI
                                    PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Bialy
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 306

Dziś się sam osłabiłem - nie zmieniłem opon na zimowe, w dodatku stan letnich pozostawia wiele do życzenia. Po przejechaniu 300m wróciłem do garażu (hamowanie z 20km/h trwa bardzo długo...
                                      Wymiana dopiero w czwartek, na razie nie wyjeżdżam z garażu

Komentarz

• soszek81
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1245

Standardy zimowe:
                                        - jazda bez świateł - 3x widziane w KRK w ciągu 2h
                                        - jazda na przeciwmgielnych - co 4te auto osobowe na trasie KRK - Łask
                                        - jeżdżąca zaspa - bo jak nazwać auto które ma odkopane drzwi, przetartą wycieraczkami szybę i 30 cm śniegu na dachu? Nagminne.
                                        Brałem wszystko na luzik i o.... ciepłym m..... :diabelski_usmiech
                                        Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                        Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• filipT
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 554

Zamieszczone przez soszek81
                                          - jeżdżąca zaspa - bo jak nazwać auto które ma odkopane drzwi, przetartą wycieraczkami szybę i 30 cm śniegu na dachu?
                                          gość był czołgistą
                                          trochę śniegu i momentalnie 50% miejsc parkingowych na osiedlach mniej.
                                          mnie wczoraj rozwalił #$*^%@, który zostawił samochód zastawiając drogę osiedlową, przodem wjechał jak cię mogę, tył został na drodze, późno było, zdjęcie i tak by nie wyszło
                                          Mój Szkodnik

Komentarz

• soszek81
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1245

filipT - ta zaspa to nie pojedynczy przypadek. Ok 15-20% aut do 3,5t całkowitej (busy też takie widziałem).
                                            Była O1 kombi ALH++ 150/340
                                            Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• Adam204
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 454

wczoraj to mnie misiaki normalnie osłabiły mianowicie do rzeczy
                                              DK 94 wlot do Bytomia od strony Siemianowic Śląskich korek jak cholera w jedna i drugą stronę ale trochę za późno usłyszałem na CB ale co się okazało że przez Chorzów nie było lepiej no odnośnie korka słyszę że jest wypadek ale mówią nim przez CB że już na RMF o nim 2 godziny temu powiedzieli no i tak sobie powoli jedziemy w korku , po dojechaniu tak na 20 metrów do miejsca wypadku co się okazuje że misiki siedzą sobie w aucie a ruch się odbywa na chama czy kto 1 ten lepszy ominie wypadek ,no i jak było słychać na radiu to coś tam robią od jakiegoś czasu ale ogólnie to masakra ,a finałem było to że za kolejne 2 godziny to był korek od dworca pkp w Bytomiu aż po Czeladź

Komentarz

• Octan
                                                Rider
                                                • 2006
                                                • 653

Zamieszczone przez soszek81
                                                - jazda bez świateł - 3x widziane w KRK w ciągu 2h
                                                Coś w tym jest. Ja wczoraj w Wa-wie, oczywiście po zmroku widziałem dwóch takich "cichociemnych"

Komentarz

• la_mat
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 65

Można też tak: DTŚ na wysokości Chorzowa (3pasy), kierowniczka jedzie 20km/h środkiem bo tak bezpieczniej. Lewym pasem nie da się jechać bo kompletnie nie odśnieżony, a prawym też się nie da bo jadą inni no i wszyscy ładnie i bezpiecznie muszą się dostosować do kierowniczki, chyba że próbują lewym pasem

Komentarz

• kamila
                                                    Elegance
                                                    • 2009
                                                    • 762

Zamieszczone przez la_mat
                                                    Można też tak: DTŚ na wysokości Chorzowa (3pasy), kierowniczka jedzie 20km/h środkiem bo tak bezpieczniej. Lewym pasem nie da się jechać bo kompletnie nie odśnieżony, a prawym też się nie da bo jadą inni no i wszyscy ładnie i bezpiecznie muszą się dostosować do kierowniczki, chyba że próbują lewym pasem
                                                    A nie było to jakieś czerwone, małe gó... ? Bo też dzisiaj za taką jechałam
                                                    www.sonnylr.pl

Komentarz

Pracuję...