Wracam wczoraj wieczorem do domu, trzy pasy: w lewo, prosto i prawo.. jadę za sejcentem i zbliżam się do niej dość szybko bo kierowca jedzie z 30-40, wrzucam kierunek, przeskakuję na pas do skrętu w prawo i jadę z 60-70km dojeżdżam do sejaka a kierowniczka(jak się okazało) bez kierunku bez nic na mój pas chciała wjechać, dobrze, ze w porę zareagowałem bo by się skończyło.. otrąbiłem porządnie i wróciła z powrotem na swój pas, zrównaliśmy się, spoglądam na panią w samochodzie a ona puka się w czoło.. :/ pewnie sobie pomyślała, gówniarz za kółkiem - jeździć nie umie:/
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
była Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072
https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez Golas27w tym pasem chciales prosto jechac, no chyba nie :diabelski_usmiechbyła Skoda Octavia 1.9 TDI 110KM 2000
a teraz Skoda Octavia 1.8T 180 RS 2004
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87072
https://goo.gl/photos/NaMK4R1TM5eWMCQZA <-- album
Komentarz
-
-
Gość
no coz niektorzy maja na wszystko czas, co tam ze sa na drodze.czasem wyczekuje takich bo moze im sie przypomniec ze maja skrecac przeciez :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez zurcioZamieszczone przez JanuszSzNexus6 napisał/a:
nie uwłaczając nikomu, ale jak widzisz w mieście kogoś na blachach zaczynających się na "L" to należy bezwzględnie wzmóc czujność,
bo albo odwali manewr opisany przez szkodę, albo będzie jechał 50 lewym pasem na trasie szybkiego ruchu ...
W moich stronach panuje przekonanie,że należy uważać na samochody z rejestracją zaczynającą się na W,ze szczególnym uwzględnieniem WI.
i co będziemy się licytować :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 21 Sty, 11 20:41 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez westwi78Warszawa jest bliżej niż się wydaje
Zamieszczone przez sesikma to na celu uzmysłowienie kierowcom stojącym przy wjeździe na rondo że jeszcze nie zjeżdżam z ronda
no ale przynajmniej będę wiedział o co chodzi z tym lewym, bo całe życie się zastanawiałem
dzis tez sie zagapilem (dodam ze codziennie tam sa wypadki)
wieżdżam z alei politechniki i chce w paderewskiego. jade z prawego pasa obok mnie kolo z lewego (narazie ok) ale zaraz moj prawy ni z tad ni z owąt zmienia sie na prawoskret i tak dwa razy bez oznakowania bo sie wytarlo
[ Dodano: Pią 21 Sty, 11 21:11 ]
Zamieszczone przez rkbZamieszczone przez PurchawaDo tego ostatnimi czasy bylem tam nie na warszawskich, a opolskich blachach, to juz wogole chcieli mnie zgnoic. Jakis uraz, czy co? :lol:
warszawiak to moze stanac na zakazie przed brama do mojego garazu
Uploaded with ImageShack.us
tak to dokladnie wyglada.. moj garaz jest w zewnetrznym rzedzie garazy. tam gdzie czerwona kreska jest poszerzenie zeby mozna bylo wyjechac. oczywiscie gdy nie bylo znaku wszyscy mieli to w dupie a straz miejska tez nie chciala interweniowac
teraz jest znak od 3 dni to pierwszy kto mi stanal to wlasnie WW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Może ja dorzucę swoje trzy grosze.
1. Jak pracowałem w W-wie lata 2001/2002 mozna było pocwaniakować bo ruch był mniejszy i jak sie wpychałem to zawsze ktoś mnie wpuścił (auto na śląskich blachach). :diabelski_usmiech
Teraz jak bywam w Wawce to ruch sie o wiele większy i cwaniakowanie na niewiele się zdaje, więc sobie jadę spokojnie, a czy do celu dojadę 5-10 min wcześniej/później nie ma dla mnie znaczenia.
2 Też zauważyłem że kierowcy z Łodzi z którymi miałem doczynienia to chamy (nie wpuszczają z podporządkowanej).
3. Jak wspomniał evil "właściciele środkowego" pasa na A4 jadący max 100km/h to norma :evil: . Oni myślą że prawy pas jest tylko dla włączających do ruchu.
Dobrze, że misie z wiśniowej Vectry walą tym niedorajdom mandaty za środkowy pas.
4. Cwaniakowanie dotyczy głównie naszych dróg bo:
- ruch na krajówkach jest niewspółmiernie większy niż w innych krajach (Słowacja, Węgry itp.)
- kierowcy jadą max dozwoloną prędkością na danych odcinkach, a u nas zawsze się znajdzie menda, która poza terenem zabudowanym nie przekroczy 60-70 km/h
jak jest korek to wpuszczam
ale jak jade 50-60km/h to nie bede stawal i puszczal z podporzadkowanej
AD3) mnie bardziej wkurza jak jade 160-170 lewym i migaja ze chca wyprzedzac
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsZamieszczone przez zurcioZamieszczone przez JanuszSzNexus6 napisał/a:
nie uwłaczając nikomu, ale jak widzisz w mieście kogoś na blachach zaczynających się na "L" to należy bezwzględnie wzmóc czujność,
bo albo odwali manewr opisany przez szkodę, albo będzie jechał 50 lewym pasem na trasie szybkiego ruchu ...
W moich stronach panuje przekonanie,że należy uważać na samochody z rejestracją zaczynającą się na W,ze szczególnym uwzględnieniem WI.
i co będziemy się licytować :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 21 Sty, 11 20:41 ]
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez westwi78Warszawa jest bliżej niż się wydaje
Zamieszczone przez sesikma to na celu uzmysłowienie kierowcom stojącym przy wjeździe na rondo że jeszcze nie zjeżdżam z ronda
no ale przynajmniej będę wiedział o co chodzi z tym lewym, bo całe życie się zastanawiałem
dzis tez sie zagapilem (dodam ze codziennie tam sa wypadki)
wieżdżam z alei politechniki i chce w paderewskiego. jade z prawego pasa obok mnie kolo z lewego (narazie ok) ale zaraz moj prawy ni z tad ni z owąt zmienia sie na prawoskret i tak dwa razy bez oznakowania bo sie wytarlo
[ Dodano: Pią 21 Sty, 11 21:11 ]
Zamieszczone przez rkbZamieszczone przez PurchawaDo tego ostatnimi czasy bylem tam nie na warszawskich, a opolskich blachach, to juz wogole chcieli mnie zgnoic. Jakis uraz, czy co? :lol:
warszawiak to moze stanac na zakazie przed brama do mojego garazu
Obrazek
Uploaded with ImageShack.us
tak to dokladnie wyglada.. moj garaz jest w zewnetrznym rzedzie garazy. tam gdzie czerwona kreska jest poszerzenie zeby mozna bylo wyjechac. oczywiscie gdy nie bylo znaku wszyscy mieli to w dupie a straz miejska tez nie chciala interweniowac
teraz jest znak od 3 dni to pierwszy kto mi stanal to wlasnie WW!!NOWOŚĆ W OFERCIE LIQUI MOLY MOLYGEN 5W50!!
Sklep VAGTECH
Oficjalny dystrybutor olei Meguin
Ul. Łopuszańska 53 (pn-pt - 9.00-17.00, sob - 10.00-13.00)
02-232 Warszawa
tel. 22 8462646, kom. 692312345, 694 679 252
Komentarz
-
-
Dobra, na rozluźnienie atmosfery napiszę wam jak bardzo sam się dzisiaj osłabiłem...
Po 22 dniach od odebrania auta z salonu zauważyłem, i to przez całkowity przypadek, że mam składane elektrycznie lusterka :shock: , których o ile pamiętam nie zamawiałem :diabelski_usmiech .Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Chyba nastała jakaś nowa moda - jeżdżenie na przeciwmgielnych jako dziennych. Przecież TO widać że to nie te światła!
Jednemu takiemu zwróciłem uwagę na światłach (stanął na sąsiednim pasie) to stwierdził ze zdziwieniem że mu się źle włączyło. Po co ludziom oczy i kontrolki na desce przed nimi.
Heh.
Chciało by się rzec - Boże, daj mi cierpliwość bo mam uczulenie na głupotę!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauCzyżbyś sobie pojeździł ze złożonymi lusterkami?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Po 22 dniach od odebrania auta z salonu zauważyłem, i to przez całkowity przypadek, że mam składane elektrycznie lusterka :shock: , których o ile pamiętam nie zamawiałem :diabelski_usmiech .
Komentarz
-
-
Mistrz kierownicyJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Przyspawani do lewego pasa.
Często ich spotykam, ale dzisiaj rano jadąc na wykłady do Bielska myślałem, że mnie już rozp...li na kawałki.
Nastąpiła jakaś dotąd niespotykana kumulacja. Na dwupasie od Pszczyny w kierunku Bielska 80% samochodów popierdzielało sobie bezstresowo lewym pasem mając w dupie wszystkich i wszystko. I nie to, że jakoś specjalnie szalałem. Jechałem w granicach stówki i musiałem większość tych bezstresmenów łykać prawa stroną, nie powodując tym u nich odrobiny jakiejkolwiek samokrytyki.
Człowiek nie chce robić z siebie buraka, mrugać światłami, podjeżdżać pod zderzak, no ale robić, żeby takich jednego z drugim pacanów obudzić i przypomnieć, że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, mimo że jadą prędkością zgodną z przepisami ?
Komentarz
-
-
norbert.s., mnie też to wkur.... na maxa :evil: Ale co zrobić. Policja problem olewa bo dla nich liczy się tylko predkosć !! A ludzie widząc ze nic im za to nie grozi jeżdża jak chcą. jedni robią to zupelnie nieświadomie, nawet nie zdajac sobie sprawy z faktu że popełniaja wykroczeie zagrożone mandatem karnym w wys. 200 zł i 2 pkt karnymi. Inni robia to złośliwie, mysląc, ze skoro jadą z max. dozwolona prędkoscia na danym odcinku drogi to nikt ich nie moze wyprzedzić i maja innych w d... .
Nie bardzo to rozumiem i nie wiem jakim burakiem trzeba byc aby jeżdzic lewym pasem. To jest chamsto i buractwo na maxa.
Szkoda tylko, że policja nie widzi problemu :evil: Jak by tak przylaozyli co 2-giemu po 200 zl mandatu to szybciutko by sie polacy nauczyli jeździc prawym pasem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
norbert.s., ten post nadaje się do tematu Pan KIEROWCA mnie dziś osłabił więc po co zakładać nowy topik?
Komentarz
-
Komentarz