Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dwaoka
    Elegance
    • 2010
    • 927

ja już nie mam pytań, już wiem kto obija samochody... dzisiaj dwa trafienia jedno w tylne prawe, drugie w przednie kierowcy... oba na moich oczach, przez tzw. soccer mom która nie patrzy jak otwiera drzwi, z dwójką dzieci, zawsze w pędzie, zawsze w poprzek parkingu, "bo mi dziecko płacze proszę pana".... dwa babole 5x5mm do podkładu...

przysięgam następny samochód kupuję biały albo srebrny, przynajmniej się nie będę denerwował.... :evil:
    bkc+dsg

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
      mnie ostatnio osłabiła paniusia pod sklepem podjeżdżam żeby coś tam na szybko kupić, a na środku ulicy stoi seicento blokując przejazd :lol: ..... pani zadowolona wychodzi ze sklepu, patrzy na swoje auto, ups !!! no tak, trzeba było pamiętać o ręcznym albo wrzuceniu biegu to by autko same z parkingu na ulicę się nie wytoczyło :P w sumie nic nikomu i niczemu się nie stało, ale przechodnie mieli ubaw po pachy :twisted:
      tutaj to się gorzej skończyło Link

dwaoka, coś jak to? Link

i przy okazji, sam siebie osłabiłem ostatnio...
      w Pszczynie, od strony Bielska na drugich światłach, na żółtym ja gaz a kierowca przede mną po hamulcach. Na szczęście wszystkie systemy poprawnie zadziałały, włącznie z awaryjnymi (o których nie wiedziałem) i zahamowałem w bezpiecznej odległości.
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Zorr
        mnie ostatnio osłabiła paniusia pod sklepem podjeżdżam żeby coś tam na szybko kupić, a na środku ulicy stoi seicento blokując przejazd :lol: ..... pani zadowolona wychodzi ze sklepu, patrzy na swoje auto, ups !!! no tak, trzeba było pamiętać o ręcznym albo wrzuceniu biegu to by autko same z parkingu na ulicę się nie wytoczyło :P w sumie nic nikomu i niczemu się nie stało, ale przechodnie mieli ubaw po pachy :twisted:
        grubo :shock: chyba zaczne za każdym razem ręczny zaciągać bo na biegu 100% pewności nie ma :roll:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
          RS
          • 2011
          • 2110

Zamieszczone przez piramida
          Zamieszczone przez Zorr
          grubo :shock: chyba zaczne za każdym razem ręczny zaciągać bo na biegu 100% pewności nie ma :roll:
          no ja zawsze zaciągam, i nigdy mi się nie przymarzł, ot taki odruch.

Komentarz

• dwaoka
            Elegance
            • 2010
            • 927

Zorr, niewinny moher co? :lol:

moja pani podjechały samochodem ustawiając się ok. 50cm od mojego auta, a zostawiając ok 1.5m z drugiej stony co skutecznie pomogło zdrowo pierdolnąć w moje drzwi... :|
            bkc+dsg

Komentarz

• Tony065
              RS
              • 2009
              • 2487
              • Octavia I (1U2)
              • ARX 1.8 20VT 150 KM

ja też miałem podobną akcję co dwaoka, poprzednim autem /Megane II tfu /. kupiłem w markecie gazetę /Motor zdaje się/ i zasiadłem w fotelu coby obrazki oblookać, muzyczka cyka z radyjka, obok podjeżdża jakieś kombi, silnik gaśnie, słyszę, że baba /pasażer/ opieprza faceta /kierowca/. ta w pełnej furii, on jakby mógł to by się za kierownicę schował. se myślę "oj kolego, ale żeś przeskrobał..." i wtem JEB :!: coś walnęło w moje drzwi! patrzę w bok a ta baba tak zajęła się opr tego biednego faceta, ze nie patrząc co robi i gdzie jest chce wysiadać z auta. na szczęście zauważyła co zrobiła i teraz ja paluch na klawisz od okna /się miało te elektryke :wink: / głowa za drzwi i patrzę na babę. ta na mnie i milczy. ja na spokojnie, bo zauważyłem /ona nie/, że trafiła gumą w gumę, pytam "co Pani wyrabia!" baba jak ta żmija, wysunęła się z auta i nie wie gdzie oczy podziać, a ja pytam " i co teraz!?" ona nic, ale mina faceta była bezcenna, cieszył się jak dziecko, ze odczepiła się od niego i teraz ktoś ją opieprza. powiedziałem jej jeszcze coś na temat uwagi na parkingu i głośnej rozmowy w aucie i zamknąłem okno. ich droga do marketu odbyła się w niesamowitej ciszy... :wink:
              druga akcja to już z Octavią i to nie mogło przejść tak lekko :evil: ten sam market, ta sama gazeta, też siedzę i lookam. podjeżdża jakaś zdezelowana terenówka, baba otworzyła drzwi i wysiadając, tak mocno autem zakołysała, że walnęła w moje drzwi! se myślę "nie daruję!". wysiadam i patrzę na auto i na babę. pytam "i co teraz?" a ta bezczelnie "że to tylko klamka..." ma szczęście mam tam takie festyniarskie chrom nakładki, więc nic wielkiego, bo i tak są do zdjęcia, ale reakcja baby mnie rozwaliła... powiedziałem, żeby ten szrot do jakiegoś mechanika zaprowadziła, bo jeszcze na tych bujakach-sprężynach wypadek spowoduje.
              powodem tych cyrków na parkingach marketowych jest często bardzo wąskie miejsce na auto, prawie jak na malucha, a nie obecne wymiary aut, ale kto się z tym liczy...
              Black Pearl, Elegance & RS LOOK
              @ by Tune-up Gdańsk
              TDI VP++ i jeszcze rośnie
              Antek

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

Tony065, uderzenie przednimi uderzy w plastik bo drzwi są pionowe, natomiast wszelkie obicia spowodowane są otwarciem tylnych drzwi, które zwężają się przy nadkolu... zresztą walę to, już się nie przejmuję
                bkc+dsg

Komentarz

• Karol-zg
                  Drive
                  • 2011
                  • 54

Ja przynajmniej raz na dwa tygodnie mam nowe ślady na zderzakach.
                  Ani razu za rękę nie złapałem.
                  Już się nie przejmuję.
                  Efekt parkowania niektórych rajderów pod Focusem w Zielonej Górze(miejscowi wiedzą jaki tam jest parking):
                  - przedni zderzak wymaga sklejenia/spawania bo pęknięcie ma około 5 cm i całość obniżyła się o 1cm,
                  - tylni zderzak jest już tak podrapany, że tylko malowanie go uratuje.
                  I żeby nie było - sam ani razu nie trafiłem
                  Moje autko:
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=664461#664461

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Dzisiaj osłabił mnie gość prowadzący ciężarówkę która w Skotnikach wyjezdzając z podporządkowanej przejechała przez środek wysepki taranując przy tym jeden ze znaków
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• tomekc
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 128

Zamieszczone przez Karol-zg
                      - tylni zderzak jest już tak podrapany, że tylko malowanie go uratuje.
                      polecam hak holowniczy. i nie zdejmować go jak nie ciągniesz przyczepy. wiem że nieładnie postępuję z osobami które wjeżdżają mi w tyłek(jedna się trafiła do tej pory tym samochodem) ale w końcu to nie moja wina że pan jeździ na letnich po śniegu i nie wyhamował na czerwonym...

Komentarz

• theOne
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 177

A mnie wkurza jak ktoś jeździ z hakiem który można od montować (a nie ma przyczepki), różne sytuacje bywają, a po spotkaniu z hakiem jest destrukcja. To samo na parkingach. Czasem nie widać czy jest hak i łatwo dowiedzieć się o nim, swoim zderzakiem...
                        Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• Karol-zg
                          Drive
                          • 2011
                          • 54

No i pochwaliłem się, że mam czyste konto.
                          Niecałą godzinę temu podczas manewrów w wąskiej uliczce przytuliłem się do wysokiego krawężnika.
                          Po stronie szkód solidnie obdarte ~30% rantu felgi :|
                          Moje autko:

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez theOne
                            A mnie wkurza jak ktoś jeździ z hakiem który można od montować (a nie ma przyczepki), różne sytuacje bywają, a po spotkaniu z hakiem jest destrukcja. To samo na parkingach. Czasem nie widać czy jest hak i łatwo dowiedzieć się o nim, swoim zderzakiem...
                            znam takich co własnie po to zakładaja haka...zeby uchronic swoj zderzak
                            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kabanos
                              RS
                              • 2011
                              • 4544
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mnie osłabiła moja szwagierka i to dwukrotnie. Pierwszy raz na osiedlu, gdzie jak wiadomo są wąskie parkingi. Zaparkowałem a ona wysiadając jebut w drzwi jakiejś terenówki. Jak ktoś pisał wcześniej, całe szczęśnie w plastik. Drugi raz pod domem u teściów. Po dotarciu szczęśliwie pod dom wysiada i co? Musi kurna otworzyć drzwi na maxa i pierdolnąć w ścianę :? Na moją uwagę odpowiada: przecie nic się nie stało :shock: No tak kurna nie jej auto, i to że lakier jest uszkodzony to nie ma znaczenia :roll:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Ruget
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 186

Zamieszczone przez kabanos
                                Mnie osłabiła moja szwagierka i to dwukrotnie. Pierwszy raz na osiedlu, gdzie jak wiadomo są wąskie parkingi. Zaparkowałem a ona wysiadając jebut w drzwi jakiejś terenówki. Jak ktoś pisał wcześniej, całe szczęśnie w plastik. Drugi raz pod domem u teściów. Po dotarciu szczęśliwie pod dom wysiada i co? Musi kurna otworzyć drzwi na maxa i pierdolnąć w ścianę Na moją uwagę odpowiada: przecie nic się nie stało No tak kurna nie jej auto, i to że lakier jest uszkodzony to nie ma znaczenia
                                mi tak jedna kobieta zrobila jak wysiadała i miala pecha bo akurat siedzialem w aucie i czekałem na kolezanke bo ja z pracy odbierałem i powiedziałem ze ma dac dokumenty i piszemy oswiadczenie lub wzywamy policje i sie przestraszyla i dala 200 zl i mowi ze wiecej nie ma i że mam nie robic nic bo mąż ja zabije jak mu na ubezpieczenie wskocze :P
                                a w domu okazalo sie ze wystarczylo wypolerować i sladu nie było ale dzieki miłej pani była na drugi dzien cudna impreza

a co do kobiet (by nie bylo ze jajakis uprzedzony) to dzis widzialem jedna co pod prad jechała na rondzie na parkingu w centrum handlowym :P mąż jechal z reka na twarzy jak by sie przyznawac nie chcial :P

Komentarz

• kapi
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1174
                                  • Fabia combi

Zamieszczone przez Ruget
                                  mąż jechal z reka na twarzy jak by sie przyznawac nie chcial
                                  :szeroki_usmiech
                                  mnie osłabił kierowca megana ( jakaś nowa wersja) w CH JANKi obok McDonalda,
                                  mimo że miałem lewy kierunek wrzucony to mnie wyprzedził.... jakbym nie spojrzał w lustro .... szkoda gadać. :evil:
                                  no i sam do siebie mam pretensje.... 10pkt. zebrałem na trasie do "stolycy" ops:
                                  OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• tonymontana
                                    Classic
                                    • 2011
                                    • 2

hak z tyłu to dobre rozwiązanie
                                    Fotografia ślubna

Komentarz

• Karol-zg
                                      Drive
                                      • 2011
                                      • 54

Zamieszczone przez tonymontana
                                      hak z tyłu to dobre rozwiązanie
                                      Rozwiązanie dobre, bo dzięki niektórym kierowcom parkującym na moim zderzaku, musiałem już 2 razy czujniki wymieniać(około 150 zł z robocizną).
                                      Teraz pytanie: ile kosztuje taki hak? Wiem, że są koszty związane z wpisem do dow. rejestracyjnego. A montaż gniazda to chyba lepiej zlecić jakiemuś szpecowi?
                                      Moje autko:

Komentarz

• Ruget
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 186

w sumie za 250 na aledrogo kupisz na forum widzialem jak go zakladac wiec mozesz go zamontowac i wyprowadzic kable ... i jak dasz rade to pod lampy gdzies tam je podpisnać lub wtedy jechac do elektryka dac mi 20 zl i on Ci podlaczy to i prosto na staje diagnostyczna po papierek za 35 zl czy jakos tak i do urzedu zarejestrowac go w papiery. Wlasnie mysle o tej zabawie bo ja mam OI a ojciec OII i oboje chcemy bagaznik na rowery miec wiec majac haki mozna miec jeden na pol a nie 2 osobne
                                        a przy okazji nie oslabi mnie ten kto mi wjedzie w dupke :P

Komentarz

• arccuss
                                          Rider
                                          Moderatorr
                                          • 2009
                                          • 397
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BZB 1.8 TSI 160 KM

No tak, tylko o ile sie nie mylę, to hak instalowany obecnie musi być składany, tzn. może być obecny tylko wtedy, gdy coś holujesz lub wieziesz rowery na nim. Jak tego nie robisz, nie może być zamontowany- bo inaczej w przypadku zdarzenia dostaniesz sztraf za hak...
                                          Perfect Service by DGW

Komentarz

• sesik
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 2165

Różne rzeczy już na swoim parkingu widziałem ale dziś to miałem ochotę zabić

Normalnie jakbym dorwał tego kogoś to bym zajebał na miejscu i nie tylko ja, jest to jedyna droga, która można wyjechać ode mnie z osiedla. Teresa się niestety nie zmieściła. Gdyby nie mocno padający deszcz to bym na delikwenta poczekał.
                                            Best ET = 13.666
                                            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• bws34
                                              Rider
                                              • 2011
                                              • 543

A mnie dzisiaj osłabił Pan kierowca skutera który za wszelką cenę chciał mnie wyprzedzić (wlekłem się za tirem podwójna ciągła nie pozwoliła na wyprzedzanie).Nie dość że skuterem chciał wyprzedać samochód to jeszcze po prawej stronie..
                                              "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• trooper
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 525
                                                • Octavia III combi (5E5)
                                                • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Mnie dzisiaj osłabił pan w Hondzie Civic (żelazku) na rondzie w mojej mieścinie. Patrząc się na mnie (gdy byłem na rondzie i już dojeżdzałem do jego wjazdu) ruszył. Na szczęście tam jest wąsko i nie jechałem szybko. Ledwo bo ledwo ale zdążyłem się zatrzymać, on wystawił na rondo praktycznie całą hondę i z niewiadomych przyczyn się zatrzymał zamiast szybko uciekać. Może ma spowolnioną reakcję? Nie wiem, ale jakbym w niego wjechał i rozbił nową balbinę, to zanim przyjechałaby policja musieliby dzwonić po karawan dla hondziarza
                                                Moja Balbina

Komentarz

• Karql
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1124

Zamieszczone przez trooper
                                                  Mnie dzisiaj osłabił pan w Hondzie Civic (żelazku) na rondzie w mojej mieścinie. Patrząc się na mnie (gdy byłem na rondzie i już dojeżdzałem do jego wjazdu) ruszył. Na szczęście tam jest wąsko i nie jechałem szybko. Ledwo bo ledwo ale zdążyłem się zatrzymać, on wystawił na rondo praktycznie całą hondę i z niewiadomych przyczyn się zatrzymał zamiast szybko uciekać. Może ma spowolnioną reakcję? Nie wiem, ale jakbym w niego wjechał i rozbił nową balbinę, to zanim przyjechałaby policja musieliby dzwonić po karawan dla hondziarza
                                                  Którym wjazdem od Małgosi, Carrefoura, Straży Pożarnej czy Orkana?
                                                  Widzę kolego, że jesteś z Rabki to będzie można w któryś weekend jakiegoś spontana na Rabce zrobić
                                                  Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                                                  Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Zorr
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2110

wczoraj na A4 w kierunku na Wrocław, zaraz za Katowicami, tam gdzie są trzy pasy, jechał sobie dziadek z babcią na pasie lewym ("najszybszym") ze stałą prędkością 110km/h zupełnie nie zważając na otaczający go świat. Inni kierowcy trąbili, migali, podjeżdżali, a potem wyprzedzali prawą stroną.

Komentarz

Pracuję...