A mnie dziś nie tyle co osłabił co zaskoczył kierowca tira. Jak ktoś z rudy śl to kojarza przystanki 6, 23 na nowym bytomiu koło boiska blisko basenu letniego.
Gość z tira postanowił zawrócić na tej dość wąskiej drodze, zjechał na zatoczkę do autobusu i tyłem naczepy zrobił masakre z przystanku, normalnie sciął go calutki, pociągnął na pół jezdni po czym spojrzał przez okno i szybko odjechał. Ja akurat szedłem pieszo, na przystanku stał chłopak i całe szczęście zdążył odskoczyć, zdążyłem tylko zapamiętać dane firmy. Ale po chwili jechała policja i ludzie z przeciwnego przystanku ich zatrzymali i wskazali gdzie pojechał tir...i dorwali tępaka.
Gość z tira postanowił zawrócić na tej dość wąskiej drodze, zjechał na zatoczkę do autobusu i tyłem naczepy zrobił masakre z przystanku, normalnie sciął go calutki, pociągnął na pół jezdni po czym spojrzał przez okno i szybko odjechał. Ja akurat szedłem pieszo, na przystanku stał chłopak i całe szczęście zdążył odskoczyć, zdążyłem tylko zapamiętać dane firmy. Ale po chwili jechała policja i ludzie z przeciwnego przystanku ich zatrzymali i wskazali gdzie pojechał tir...i dorwali tępaka.
mgiełka była bardzo lekka nie wymagająca żadnych świateł poza obowiązkowymi, ale wyprzedził mnie jegomość w Focusie z odpaloną pełną choinką to mu mrugnąłem raz, drugi, trzeci długimi on nie wyłączył a przyspieszył, z racji tej, że odbywało się to A4 ruchu zero mi się nudziło no to za nim dalej mrugam on twardo na przeciwmgielnych ale mgły już zero, w końcu zapaliłem z przodu halogeny i długie i jadę za nim (kilka osób już mi mówiło, że jestem złośliwą i mściwą bestią jak ktoś mnie wkurzy i to chyba prawda jak patrzę na ten przypadek :diabelski_usmiech ) Obydwaj byliśmy z Lubania i na zjeździe znowu mu zaczynam mrugać to facet się najwyraźniej wkurzył stanął na środku drogi i wyskakuje "z mordą" do mnie czego mu mrugam no to mu kulturalnie odpowiedziałem "Wyłącz Pan te przeciwmgielne, bo ludzi Pan oślepiasz" po czym go wyminąłem i pojechałem on mnie dogonił i mnie wyprzedził już mi się nie chciało za nim pędzić bo droga Godzieszów-Lubań nie jest nie jest specjalna i wypadków trochę tam było a ten... dalej utrzymywał prędkość autostradową a no i najważniejsze dalej na pełnym zestawie świateł przeciwmgłowych :szeroki_usmiech

Mam nadzieję, że nie będzie żadnych konsekwencji. Jutro albo jeszcze dziś wrzucę fotkę auta. K...a same kłopoty ...
Komentarz