Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andja
    Rider
    • 2006
    • 596

Agamek12

że tak się spytam, ta trasa 632 to jakaś szybkiego ruchu, że można jechać 100-110km/h?

bo jeżeli nie to się zastanów co piszesz:

A dziś trafiłem na jakąś piz.ę w Lanci Kappa WL ...., która cały czas jechała 70-80km/h zwalniając dość znacznie(!) przed każdym zakrętem. I jak na złość za cholerę nie mogłem jej wyprzedzić, bo z naprzeciwka był non stop ruch... (trasa 632 między Markami a Stanisławowem)

i może sprezentuj sobie zwinniejszą furę a nie wyzywaj bogu ducha winną kobietę

:roll:

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A ja dziś sam siebie bym osłabił. Skręcając w lewo patrzyłem się w tymże kierunku czy na przejściu dla pieszych nikogo niema, bo gdyby był to blokowałbym pas. Niechcący zagapiłem się i niewiele brakowało, a w prawym boku zaparkowałby mi Mondeo. ops:
      Jak zawsze uważam na tym skrzyżowaniu tak teraz dałem dupy. ops: Pogratulować tylko Panu w Mondeo refleksu.
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

Andja, okreslenie piz.a miało na celu określenie typu kierowcy - za cholerę nie wiem jakiej płci on był - i nie zamierzam zgadywać...
        Jeśli dobrze kojarzę, poza terenem zabudowanym można jechać 90km/h - kierownik Lancii swoją jazdą (zakres prędkości 50-80km/h) stworzył na tym odcinku drogi niespotykanego: skutecznie utrudnił/spowolnił jazdę kilknastu wleczącym się za nim pojazdom... I gwarantuję Ci, że nawet RS-ką nie dałbym rady wyprzedić tego pojazdu.
        kabanos, złośliwy nie bądz :szeroki_usmiech
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• AdamB
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 8030
          • Octavia IV (NX3)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez kabanos
          Ja się sporo kręcę po Krakowie i najczęściej OCP-ków widzę na spotach
          A jak będziesz jeździł w okolicach ul. Conrada to rano o 7.30 i o 16.30 można mnie tam spotkać codziennie od pn do pt.

A wracając do tematu to ostatnio zauważyłem w Krakowie zwiększony wysyp kierujących zmieniających pasy bez używania kierunkowskazów. Jakiś protest kierowców jest w Krakowie???? Jeżeli tak to się przyłączę :szeroki_usmiech
          Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• kabanos
            RS
            • 2011
            • 4544
            • Octavia I combi (1U5)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Agamek12, przepraszam Zawsze możesz swapa zapodać :diabelski_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Agamek12
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 9935
              • Ford

kabanos, swapa to ja mogę zrobić... z kapelusza na beret
              Adam... Używam:

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Agamek12
                wapa to ja mogę zrobić... z kapelusza na beret
                Byle nie na moherowy. :szeroki_usmiech
                W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Zorr
                  RS
                  • 2011
                  • 2110

Agamek12, a nie jest czasami tak, że Ty znasz na pamięć trasę wiesz ile w jaki zakręt można wjechać przy jakiej pogodzie (też mam takie trasy)
                  a kierowca Lancii tego po prostu nie wie (szczególnie jak zakręty są przysłonięte)

Jak ja jechałem w Niedzielę (dzień po Sylwku) to na trasie, gdzie latem można i 130km/h w większość zakrętów wjechać, jechał sznurek aut z prędkością 60km/h i to czasami w niezłych furach. Przyjąłem, iż to żonki wiozą skacowanych mężów do domu i zabrałem się za wyprzedzanie.

PS Za jednym samochodem drugi jechał tak długo i dość blisko iż postanowił(a) zjechać i przepuścić wszystkich jadących z tyłu.
                  Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                  Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9935
                    • Ford

Zorr, na tej trasie tylko jeden zakręt jest delikatnie zasłonięty, bo znajduje się na delikatnym wzniesieniu...
                    Dobra, dziś wszyscy jechali przyzwoicie
                    Adam... Używam:

Komentarz

• Ayu
                      RS
                      • 2009
                      • 4154

Lanci Kappa WL ...., która cały czas jechała 70-80km/h
                      kierownik Lancii swoją jazdą (zakres prędkości 50-80km/h)
                      Nie czepiam się, żeby nie było, ot Polaka myślenie - jedzie zgodnie z przepisami to pi.da jedna :lol:
                      Przepis mówi o dopuszczalnej maksymalnej prędkości a nie o nakazie poruszania się z prędkością ze znaku. Tak, sam przekraczam prędkość ale jak ktoś jedzie zgodnie z przepisami przede mną nie przechodzi mi przez myśl że mnie taka jazdą osłabia 8)

Komentarz

• Flame
                        Elegance
                        • 2010
                        • 898

Oczywiście, że tak. Jeżdząc ostatnio dużo po Europie, widać gołym okiem że nigdzie nie łamie się tak przepisów jak w Polsce. Przykładowo jak przez wioskę w Austrii, Słowacji, Niemczech itp.wszyscy przejeżdżają przepisową "50" i zatrzymują się jak widzą kogoś przed pasami, tak w Polsce piesi muszą 30 razy spojrzeć czy ich coś nie rozjedzie, auta suną 80 km/h minimum nie przestrzegając żadnych znaków. Przykre, ale prawdziwe
                        ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

hotrain, ale niech by on jechał cały czas ze stałą prędkością 80km/h - sam często tam tak jadę. Ale ten ktoś zwalniał przed KAŻDYM łukiem do 50km/h - nie powiesz mi, że to dobrze...
                          Zresztą sam (w ramach relaksu) możesz kiedyś przejechać sie tą trasą (masz bliziutko) i zobaczysz, że tam nie ma potrzeby zwalniania, bo wszystko widać na niemal każdym zakręcie.
                          Jeszcze raz mówię: mi nie przeszkadza to, że ktoś jedzie nieco wolniej niż pozwalają przepisy - ale przeszkadza mi to, że ktoś blokuje ruch swoimi niepotrzebnymi manewrami...
                          Poniżej ta trasa...
                          Adam... Używam:

Komentarz

• bzyq_74
                            RS
                            • 2008
                            • 3467
                            • Volkswagen
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Flame
                            Oczywiście, że tak. Jeżdząc ostatnio dużo po Europie, widać gołym okiem że nigdzie nie łamie się tak przepisów jak w Polsce. Przykładowo jak przez wioskę w Austrii, Słowacji, Niemczech itp.wszyscy przejeżdżają przepisową "50" i zatrzymują się jak widzą kogoś przed pasami, tak w Polsce piesi muszą 30 razy spojrzeć czy ich coś nie rozjedzie, auta suną 80 km/h minimum nie przestrzegając żadnych znaków. Przykre, ale prawdziwe
                            To prawda, tylko jak poza wioską jest dopuszczalne 90-100 to wszyscy jadą max dopuszczalna prędkością, a u nas znajdzie się zawsze jakaś p.i.z.d.a która jedzie 70. :twisted:
                            MARCIN
                            Mój szkodnik

Komentarz

• AdamB
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 8030
                              • Octavia IV (NX3)
                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Flame
                              Przykładowo jak przez wioskę w Austrii,
                              W Austrii jest duży nacisk na pierwszeństwo pieszych przechodzących przez drogę na pasach. Piesi są tam uprzywilejowani.

Komentarz

• Ayu
                                RS
                                • 2009
                                • 4154

Agamek12, nie każdy kierowca to "Kubica", ludzie z różnych powodów jeżdżą wolno , wiem, wiem ale naprawdę nie pomstujmy na tych przepisowo jeżdżących bo wg mnie to naprawdę nie przystoi. Poza tym takie wróżenie z fusów co może być przyczyną iż ktoś się zachowuje na drodze tak a nie inaczej. IMO zasada powinna być - jedzie zgodnie z przepisami - nie czepiaj się.

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8030
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                                  To prawda, tylko jak poza wioską jest dopuszczalne 90-100 to wszyscy jadą max dopuszczalna prędkością, a u nas znajdzie się zawsze jakaś p.i.z.d.a która jedzie 70. :twisted:
                                  Albo 5 do 10km/h więcej. A dojeżdżając "7" z Krakowa do domu to bardzo często jadą ludzie 50-60km/h. Dobrze że nie mają oni CB :twisted:

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9935
                                    • Ford

hotrain, ale takie zwalnianie do minimalnej prędkości przed każdym łukiem(!) powinno być piętnowane na równi z np. blokowaniem lewego pasa przez człowieka, który za 2km będzie skręcał...
                                    Adam... Używam:

Komentarz

• Udesky
                                      RS
                                      • 2007
                                      • 1692
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Flame
                                      Jedź na Ukrainę, poczujesz się jak Niemiec w Polsce. :szeroki_usmiech
                                      W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

Agamek12, nie ma sie co lasce dziwić, tydzień temu pewnie zrobiła prawko i nie czuje sie pewnie za kółkiem, zmień furę na szybszą to nie będziesz sie wqrwiał na zawalidrogi :diabelski_usmiech
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Agamek12
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2006
                                          • 9935
                                          • Ford

piramida, a moze to był facet :szeroki_usmiech ?
                                          Zresztą po co mi szybsze auto, skoro ja i tak jeżdzę zawsze prawym pasem...
                                          Adam... Używam:

Komentarz

• kmink
                                            L&K
                                            • 2007
                                            • 1360
                                            • Superb III (3V3)

hotrain, ale niech by on jechał cały czas ze stałą prędkością 80km/h - sam często tam tak jadę. Ale ten ktoś zwalniał przed KAŻDYM łukiem do 50km/h - nie powiesz mi, że to dobrze...
                                            Agamek...nawet mi o takich ludziach nie mów....jeste jeszcze inna odmiana podobnych driverów...wlecze sie na trasie 70-80km/h, wjeżdża do miasta i zwalnia o 5km/h...zawsze mnie to zastanawia...na trasie mandatu nie dostanie ale w kazdej jednej wiosce stwarza niebezpieczeństwo i mandat pewny jak gdzieś z suszarą się przyczają...
                                            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Zorr
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2110

Zamieszczone przez kmink
                                              Agamek...nawet mi o takich ludziach nie mów....jeste jeszcze inna odmiana podobnych driverów...wlecze sie na trasie 70-80km/h, wjeżdża do miasta i zwalnia o 5km/h...zawsze mnie to zastanawia...na trasie mandatu nie dostanie ale w kazdej jednej wiosce stwarza niebezpieczeństwo i mandat pewny jak gdzieś z suszarą się przyczają...
                                              akurat to proste jest: eko-kierowca :-D
                                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• idas
                                                Elegance
                                                • 2006
                                                • 828

Agamek12, dojechales bezpiecznie do celu, wiec sie ciesz. Moze dzieki niemu zyjesz
                                                Gdzies ostatnio widzialem (moze nawet na OCP u kogos w podpisie) zdanie w stylu:
                                                "Denerwować się, to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych". Nie warto.
                                                Podam prosty przyklad: mnie to blokowanie lewego pasa wkur*** do granic. Zamiast walic glowa w mur, puszczam bydlo na droge, a sam zaczalem sobie jezdzic do pracy sporo pozniej, kiedy praktycznie nie ma ruchu
                                                Reszta niech sie tapla we wlasnym g*** :twisted:
                                                Na drugi raz wyjedz sobie wczesniej, wiec nawet jak wolniej pojedziesz to nie bedzie cisnienia o spoznienie. A pozniej bedziesz sie mogl pochwalic spalaniem w odpowiednim watku
                                                VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                                VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• Andja
                                                  Rider
                                                  • 2006
                                                  • 596

parę dni temu osłabił mnie kierowca ROVERA 75 (nie wiem jaki silnik). dostał 3 razy baty ze świateł (jechałem fabią żony po chipie).
                                                  po 3 światłach wbiłem się przed niego na lewy pas (nie zajeżdżając mu) bo zwężenie drogi i noga z gazu (z 90 do 70) a ON zaczyna mi migać długimi i wychylać się że niby wyprzedza (podwójna ciągła, budowa drogi, ograniczenie do 40)...więc sorry ale zacząłem jechać w/g znaku. skoro mu nie pasowało, że jechałem 70 to ok. 2km jechałem 40.

Agamek12 trzeba czasem "wrzucić na luz", puścić ulubioną muzyczkę i po co się niepotrzebnie denerwować.

Komentarz

• winni77
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2183
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mnie wczoraj oslabila pani (albo raczej sama siebie oslabila) w wieku 55-60 lat za kolkiem. Jade sobie spokojnie dojezdzajac do czerwonego swiatla. Akurat u nas wczoraj (i zreszta dzis tez) strasznie iwatr pizdzi i niestety trzeba uwazac bo moga sie znalesc jakies smieci na drodze. No i byly zdmuchniete na droge 2 worki ze smieciami. Ja je spokojnie ominalem, a pani, nie wiem czy chciala mnie wyprzedzic czy co, ale prosto sie w te worki wpierniczyla. Jeden zostal z tylu a drugi niestety zaczepil sie o prog i tak przejechala chyba z pol kilometra zanim worek sam sie nie odczepil :roll: :lol:
                                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

Pracuję...