Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blind_walker
    RS
    • 2010
    • 4533
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Właśnie wróciłem z Wisły, całą drogę sypał gęsty śnieg, widoczność ograniczona. Po drodze osłabiło mnie trzech rowerzystów, którzy jechali bez oświetlenia, ba nawet odblasków nie mieli. Gdyby nie mod świateł, pewnie miałbym ich na sumieniu. :?
    mkII 20VT (600h worked)
    Roooooomster

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mnie w piątek osłabił pieszy (starszy pan) wychodzący na pewniaka na przejściu zza autobusu :shock: Dobrze że jechałem koło 40km/h i zatrzymałem się praktycznie w miejscu bo inaczej mogło byc kiepsko. Nie wiem co ludzie sobie myślą wchodząc w ten sposób na przejście.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• pstryczek
        RS
        • 2009
        • 10778
        • Superb III (3V3)

Samobójcy, to są potencjalni samobójcy :P
        Marek

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kabanos
          Mnie w piątek osłabił pieszy (starszy pan) wychodzący na pewniaka na przejściu zza autobusu :shock: Dobrze że jechałem koło 40km/h i zatrzymałem się praktycznie w miejscu bo inaczej mogło byc kiepsko. Nie wiem co ludzie sobie myślą wchodząc w ten sposób na przejście.
          Autobus stał w zatoczce?
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
            RS
            • 2011
            • 2110

Zamieszczone przez kabanos
            myślą że mają prawo do tego i w sumie to robią
            tylko kiepsko wychodzą w starciu z samochodem jak kierowca się zagapi.
            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

Jak prawidłowo zamknąć wlew paliwa w nowym Passacie...

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piramida, dokładnie to było przy pętli w Bronowicach, za światłami jadąc od strony giełdy RTV. Za światłami zaczynają się 2 pasy i później schodzą się do 1 przed przejściem. Autobus stał na prawym(zaparkowany) i pan nie patrząc wszedł na przejście. Dobrze, że nie jechałem szybko. Takie sytuacje utwierdzają mnie w przekonaniu, że muszę jeszcze bardziej uważać w takich miejscach i w takich sytuacjach.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

hotrain, :lol:

a u mnie wciąż to samo, wisłostrada, toruńska, S8 i lewy pas... brak słów :?
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• martino
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 974

Zamieszczone przez szkoda
                    a u mnie wciąż to samo, wisłostrada, toruńska, S8 i lewy pas... brak słów
                    Abonament na lewy pas..... No niestety..... Szlag mnie trafia bo jeżdżę tą samą trasą....
                    Martino
                    125 KM /272 Nm - to już było....
                    teraz jest duży "+"
                    dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                    -----------------------------------------------
                    PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez martino
                      a u mnie wciąż to samo, wisłostrada, toruńska, S8 i lewy pas... brak słów
                      Abonament na lewy pas..... No niestety..... Szlag mnie trafia bo jeżdżę tą samą trasą....
                      MASAKRA :!: , masakra to jest i tragedia totalna :!: :?
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• martino
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 974

MASAKRA , masakra to jest i tragedia totalna
                        choć wczoraj jechałem za Mazdą 6 na S8 no i zachował się..... zjechał i wjechał za mnie..... a potem też grzecznie ustawiał się na środkowym.......

Więc może jest światełko w tunelu..... chyba że to pociąg.... :?
                        Martino
                        125 KM /272 Nm - to już było....
                        teraz jest duży "+"
                        dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                        -----------------------------------------------
                        PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Więc może jest światełko w tunelu..... chyba że to pociąg....
                          nie wierzę, nie wierzę, ostanio mam wrażenie, że jest jakoś gorzej, no ale jeżdżę prawym, może do tych baranów cos w końcu kiedys dotrze...
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

nie wierzę, nie wierzę, ostanio mam wrażenie, że jest jakoś gorzej, no ale jeżdżę prawym, może do tych baranów cos w końcu kiedys dotrze...
                            Nie wierzę. Niestety moim zdaniem tego społeczeństwa nic nie uratuje, równia pochyła.

To samo - w ubiegłym tygodniu, jadę do Konstancina, od Wilanowa wyprzedam prawym pasem bo na lewym "szybsi" a ja jestem spóźniony, antena CB w bagażniku, przede mną Doblo z CB, ale odpaliłem radio po jakimś prawie kilometrze jazdy za nim i pytam się czy go przyspawali do lewego pasa, w sekundę zmiana na prawy... jakby nie mógł tak od razu.

A wczoraj wracałem ze spota, sucho :wink: , za mną na światłach przy skrzyżowaniu Łabiszyńska/Kondratowicza w stronę UG staje BMW 7, się chciałem zabawić i zielone więc lekkim ogniem, BMW też więc ja na prawy, przed nami motorower na prawym, więc wskakuję za BMW na lewy zaraz jak mnie minął a gość zaraz hebel i skręcił w prawo... no kuźwa wyprzedził mnie tylko po to by pojechać po 50 metrach w prawo... :lol:

Komentarz

• Skfarek
                              RS
                              • 2010
                              • 4795
                              • Octavia I (1U2)
                              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

hotrain, zasada jeszcze ten jeden do wyprzedzenia zobowiązuje :evil:
                              Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                              6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                              Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• dwaoka
                                Elegance
                                • 2010
                                • 927

Skfarek, a skodę to już honorowo trzeba łyknąć :!:
                                bkc+dsg

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

szkoda, nic sie nie zmieni, czasami jadąc obwodnicą Krakowa trafiam na klientów którzy jadąc lewym w końcu ustepują mi przejazdu po czym wracają na lewy pas podczas gdy prawy pas nadal wolny :!: :evil:
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• winni77
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2183
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

IMO takich recydywistów-upierdliwców powinni deportować do krajów z ruchem lewostronnym, najlepiej do Samoa, bo w UK nie chcę takich samolubnych baranów.
                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• parasite
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1368

No dzisiaj to już normalnie padłem, jak koleś, jakoś przed 6 rano, zasuwa w kompletnych ciemnościach przez las, idąc złą stroną jezdni i jeszcze praktycznie na środku, bez żadnego odblasku z dwoma torbami pod ręką. Miał farta, że ciężarówka wyhamowała i nic nie jechało z naprzeciwka.
                                      AGR 112KM, 232Nm
                                      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• szkoda
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 22543

Zamieszczone przez piramida
                                        szkoda, nic sie nie zmieni, czasami jadąc obwodnicą Krakowa trafiam na klientów którzy jadąc lewym w końcu ustepują mi przejazdu po czym wracają na lewy pas podczas gdy prawy pas nadal wolny :!: :evil:
                                        ehhh...
                                        wczoraj na S8 cos takiego na skrajnym lewym:

fakt, że leci te 100-120 :lol: ale...
                                        była BKD+DSG '05 120kkm
                                        była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Skfarek
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 4795
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

szkoda, nic sie nie zmieni, czasami jadąc obwodnicą Krakowa trafiam na klientów
                                          i to jest przerażające, jako że codziennie pokonuje rano tą samą trasę praktycznie o tej samej godzinie (obwodnica w stronę Balic, potem Księcia Józefa koło wodociągów i Przegorzały) to mam przyjemność wątpliwą spotykać gościa w czarnej A4 2.0 TDI z tablicami KMY i za każdym razem jestem "pod wrażeniem" jego wyczynów. Wyprzedzanie na przejściu, przed zakrętem są na porządku dziennym, jazda metr za zderzakiem też.

jadąc lewym w końcu ustepują mi przejazdu po czym wracają na lewy pas podczas gdy prawy pas nadal wolny
                                          jak ustępują to i tak dobrze, bo ja co chwilę trafiam na rozklekotane busy (pozdrawiam zwłaszcza panów z biało- rudego VW transportera pickup) pełne "klasy robotniczej" sączącej browar jadące zapewnie "na budowę", z wykupionym abonamentem na lewy pas i prędkością 90 km/h. Kierowca zagrzewany ochoczym pokrzykiwaniem tych bardziej narąbanych i nie śpiących kolegów "No co ty nie zjeżdżaj mu" z mile podłechtanym ego ani myśli ustąpić lewego wywalczonego pasa jakiemuś frajerowi.
                                          Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                          6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                          Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• natash
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2599

A mnie osłabił przejazd PKP w Bydgoszczy, jadąc Inawlidów z Fordonu dojeżdża się do Kamiennej no i jest to loteria, bo jak niema szlabanu to się zyskuje te 5-7 min i 4-5 postojów na światłach, jak nie to...

Przed nosem opuścił mi się szlaban, czekam 3-4 minut podjechał osobowy, zatrzymał się na stacji (20 m przed szlabnem), ludzie się wykulali i wkulali i pojechał, następnie lokomotywa gość się zatrzymał, wykulał się do budki dyżurnego, zaniósł jakieś kwity i tak dwa razy, pojechał, znowu 2-3 minuty przerwy, towarowy z 50-60 wagonów, prędkość przelotowa Vmax 20km/h... i tak po 15-20 minutach pojechałem dalej, nie kumam kto może to tak zaprogramować, a już wogóle nie kumam, dlaczego nie opuszczą szlabanu, jak osobowy dopiero zatrzyma się na stacji tylko parę minut wcześniej... Zawsze tam po takiej akcji leczę się na podróż tamtędy na miesiąc

Komentarz

• kowal 2002
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 5161

natash, zapraszam do Wa-wy na przejazd na Gołąbkach. Niedawno stałem 1,5h a było przede mną max 30-40 aut ( 5-6 aut przejechało i szlaban w dół na 10-15 min )...
                                              Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                              Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• loru
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4286
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mnie dziś mijał wesoły kierownik opla omego, z jego lewej świeciło się jedno światełko mijania a po prawej przeciwmgłowy :szeroki_usmiech
                                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Super_Be
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 308

To ja miałem podobne doświadczenie na przejeździe kolejowym, chociaż może aż tak długo to nie trwało, a poza tym to był tak naprawdę przejazd przez taki cały szereg bocznic kolejowych. W ogóle rzadko tam cokolwiek jeździ, ale tym razem zamknęli mi zapory przed nosem, no i czekam aż coś przejedzie. W końcu jedzie - ślimaczym tempem jakaś spalinówka przetacza wagony towarowe. A tych wagonów jest prawie jak u Tuwima (mój trzyletni Krzysiek tylko się cieszył :wink: ), a jadą tak, że za ostatnim szedł sobie spokojnie jakiś gostek i prawie że wyprzedzał tego cholernego TGV :evil: . No więc ten ostatni przejeżdża przed nami, ja odpalam silnik, a on... nagle się zatrzymuje i z powrotem :evil: :evil: :evil: . Podobnym tempem zresztą. Na szczęście kolejnej zmiany kierunku już nie było :lol:

A co do kierowców, którzy mnie osłabili, to jakiś czas temu jechałem z Wawy do Płocka. Na 7-ce w okolicach mostu w Modlinie pojawił się na lewym pasie Passat B5 pędzący coś koło 110km/h. Byłem którymś tam z kolei, który musiał go wyprzedzić prawą stroną, bo sam nie wpadł na to, żeby zjechać. "Niedzielny kierowca do kwadratu", pomyślałem. Ale że za chwilę jest zjazd na Płock, więc już na tym prawym zostałem, zwalniając dosyć mocno za całym sznurkiem pojazdów, którego już nie opłacało mi się wyprzedzać. No i nagle, zaraz przed zjazdem, jak UFO wpada mi przed maskę tenże Passat, którego kierowca sobie nagle przypomniał, że też musi zjechać :roll: . Zresztą mogłem się tego spodziewać, widząc już wcześniej jego tablice WPL - ale nie pomyślałem, że w ten sposób będzie chciał to załatwić. Ale OK, nie musiałem jakoś mocno za nim hamować, tym bardziej, że nasza prędkość imponująca nie była. Ja kierunkowskaz, on nie (?). Zjazd już się zaczął, chwilę czekam na UFO z przodu, a on jednak prosto... Coraz bardziej pełen sympatii dla niego zjeżdżam w końcu, lekko przyspieszając przy okazji. A za chwilę patrzę, a on się ewidentnie do mnie "przytula" :x :x :x . Oczywiście bez żadnego kierunkowskazu - tak sobie spokojnie po prostu zjeżdża. Na klakson na szczęście się powstrzymał, zdążyłem mu jeszcze uprzejme spojrzenie rzucić, on też spojrzał, ale z twarzą beznamiętną, nic się przecież nie dzieje. Potem do Zakroczymia jechał już za mną, za to chwilę potem się zaczął festiwal "luzackiej" jazdy w jego wykonaniu. Czyli podwójna ciągła, to żaden problem, lewoskręty z przeciwnego kierunku to też fajne miejsce do wyprzedzania, itp. :shock: Po prostu pełen luzik - spokojne 110 na lewym pasie ekspresówki, na zakrętach niezbyt szerokiej krajówki tak samo, w zabudowanym też...

Zamieszczone przez loru
                                                  Mnie dziś mijał wesoły kierownik opla omego, z jego lewej świeciło się jedno światełko mijania a po prawej przeciwmgłowy
                                                  loru, akurat nie wiem, czy wiesz, że w niektórych autkach taki patent jest wbudowany (chyba nawet w naszych Szkodnikach można to VCDS'em włączyć). Tzn. w razie przepalenia się mijania z jednej strony zastępuje je przeciwmgłowe. Z dwojga złego rzeczywiście lepiej niż "jednooki". Chociaż Omegi nie podejrzewam o coś takiego :-) . Ale czasem widzę jak np. w mieście coś skręca w prawo z włączonym prawym przeciwmgłowym - "doświetlanie zakrętu", myślę sobie. A on kończy skręt i dalej jedzie już cały czas... doświetlając sobie jazdę prosto, tym samym halogenem :lol:
                                                  :
                                                  : Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
                                                  :
                                                  : Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
                                                  : Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
                                                  :

Komentarz

• Agamek12
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 9935
                                                    • Ford

A ja bym wczoraj "zdjął" rowerzystę... Rzecz działa się około 16.00 na trasie pomiędzy Radzyminem a Wołominem. Jechałem do lekarza lekko otępiały (ponad 38stC), ale przez to bardzo wolno (50km/h) i ostrożnie. W pewnym momencie zobaczyłem około 50-70m przed sobą "standardowego" rowerzystę (czarne ubranie, brak odblasków, itp.) i postanowiłem zdjąć nogę z gazu i trzymać ją profilaktycznie nad hamulcem... I całe szczęście, bo dosłownie w momencie, gdy to uczyniłem, ów "kierownik" postanowił bez obejrzenia sie za siebie skręcić ostro w lewo... Ufff, wyhamowałem przed nim... a on bez żadnego skrępowania czy choćby obejrzenia się za siebie pojechał dalej...
                                                    Kuźwa, jak ja nienawidzę tych durnych rowerzystów...
                                                    Adam... Używam:
                                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...