Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • soszek81
    L&K
    • 2010
    • 1245

Zamieszczone przez pstrykacz
    Będą karać za utrudnianie ruchu, to też jest wykroczenie.
    Ale jakie utrudnianie??
    Ten na prawym jedzie 5km/h bo przecież na więcej się nie czuje pewnie (może? Może!)
    Ten na środkowym wyprzedza go z prędkością 6km/h (może? Może!)
    A 10 na lewym wyprzedza tych dwóch asekurantów jadąc 8km/h i zaraz po wyprzedzeniu zjeżdżają na skrajnie prawy (Mogą? Mogą!)
    Tak z dozą ironii...
    Była O1 kombi ALH++ 150/340
    Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• parasite
      L&K
      • 2011
      • 1368

Zamieszczone przez soszek81
      Zamieszczone przez pstrykacz
      Będą karać za utrudnianie ruchu, to też jest wykroczenie.
      Ale jakie utrudnianie??
      Ten na prawym jedzie 5km/h bo przecież na więcej się nie czuje pewnie (może? Może!)
      Ten na środkowym wyprzedza go z prędkością 6km/h (może? Może!)
      A 10 na lewym wyprzedza tych dwóch asekurantów jadąc 8km/h i zaraz po wyprzedzeniu zjeżdżają na skrajnie prawy (Mogą? Mogą!)
      Tak z dozą ironii...
      Policja powinna być zadowolona. W końcu ktoś posłuchał ich apeli.
      AGR 112KM, 232Nm
      Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• conan
        Rider
        • 2011
        • 546

soszek81 nie do końca masz racje, jest na to jakiś punkt w kodeksie drogowym, spowalnianie ruchu czy brak płynności jazdy, coś w tym stylu, więc mogą karać mandatami.
        A w szczególności tych co robią tak na autostradach lub drogach ekspresowych.
        Moja skodzinka o2
        Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• soszek81
          L&K
          • 2010
          • 1245

conan - już to widzę

Policja zatrzymuje takich 15-20 "protestujących" i próbuje wręczyć mandaty za zbyt wolną jazdę. Każdy z nich się nie zgadza na przyjęcie mandatu i sprawa trafia do sądu. Dodatkowe kilkanaście dni pożywki dla mediów + tłumaczenie się rzeczników Policji, MSWiA, rządu, oraz oczywiście samych pozwanych, że są nękani za to że jechali w ramach obowiązujących przepisów, gdy statystyki samej Policji miażdżą iż to prędkość jest wszystkiemu winna.

Wrzućmy na luz.

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez bradley
            http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/karambol-na-trasie-s1-potrzebny-byl-smiglowiec,1,5011148,region-wiadomosc.html

Przyczyną wypadku było na pewno spowolnienie ruchu w związku z trwającym wówczas protestem.
            Czyli wynika, ze znowu predkosc byla przyczyna wypadku... Tylko, ze teraz predkosc byla za mala.
            A może manipulacja TVN-u :!: :?: . Karambolik był na przeciwnym pasie :roll:
            W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• bradley
              L&K
              • 2008
              • 1465

Zamieszczone przez bzyq_74
              Zamieszczone przez bradley
              http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/karambol-na-trasie-s1-potrzebny-byl-smiglowiec,1,5011148,region-wiadomosc.html

Przyczyną wypadku było na pewno spowolnienie ruchu w związku z trwającym wówczas protestem.
              Czyli wynika, ze znowu predkosc byla przyczyna wypadku... Tylko, ze teraz predkosc byla za mala.
              http://www.youtube.com/watch?v=5cd68...ature=youtu.be
              No to pismaki pojechaly! Czyli z tym protestem paliwowym jest tak samo jak pisali/pokazywali o protescie acta, ze rozroby byly, agresywne zachowania itd. itp. Korea Pln. coraz blizej... narazie Bialorus.
              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Zorr
                RS
                • 2011
                • 2110

... pewnie ludzie się gapili, czyli nadal wszystko przez protest
                Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• loponez
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 196

Swojego czasu, a dokładnie 12 stycznia prowadzone były akcje protestacyjne służb mundurowych, TVN w głównym wydaniu faktów nie wspomniał o tym (inne stacje pokazały relacje), a po kilku dniach pokazują wielki reportaż jak to pod punktem naboru do policji stoją kolejki chętnych. Jak myślicie na czyje zlecenie były Fakty?

Co do przepisów:
                  Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym (art. 19. 2. 1. Ustawy prawo o ruchu drogowym), i niezastosowanie się do tego zapisu umożliwia Policji nałożenie mandatu.
                  Jednak ten sam artykuł 19 z tym, że ustęp 1 zobowiązuje kierującego pojazdem
                  ... jechać z prędkością zapewniającą panowanie nad pojazdem, z uwzględnieniem warunków, w jakich ruch się odbywa, a w szczególności: rzeźby terenu, stanu i widoczności drogi, stanu i ładunku pojazdu, warunków atmosferycznych i natężenia ruchu ...

Zatrzymuje Cię Policja w ramach prowadzonego protestu i wyjaśniasz że jedziesz właśnie z prędkością która w tych warunkach zapewnia Ci panowanie nad pojazdem
                  Dodatkowo dorzucasz że boli Cię głowa w związku z cena paliwa, co dodatkowo wpływa na Twoje predyspozycje psychiczno-fizyczne do jazdy i masz z głowy (która Cię z resztą boli)
                  Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                  nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• bzyq_74
                    RS
                    • 2008
                    • 3467
                    • Volkswagen
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

loponez, czyli w sumie może wlepić tylko mandat 1-szemu w kolumnie.
                    Reszta zrobi ściepę na mandat (np po 1zł) i jadą dalej w proteście. :diabelski_usmiech
                    MARCIN
                    Mój szkodnik

Komentarz

• piramida
                      RS
                      • 2009
                      • 12222
                      • Superb III (3V3)

Reszta zrobi ściepę na mandat (np po 1zł) i jadą dalej w proteście. :diabelski_usmiech
                      albo wszystkich boli głowa więc jadą zgodnie do panujących warunków psycho-fizycznych :szeroki_usmiech
                      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• loponez
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 196

Zamieszczone przez piramida
                        bzyq_74 napisał/a:

albo wszystkich boli głowa więc jadą zgodnie do panujących warunków psycho-fizycznych :szeroki_usmiech
                        A na dodatek pierwszy ciągle widzi w lusterku te same samochody i zwalnia, niech wyprzedzają bo się boi że ktoś go śledzi
                        Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                        nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• Zorr
                          RS
                          • 2011
                          • 2110

Zamieszczone przez loponez
                          bzyq_74 napisał/a:

A na dodatek pierwszy ciągle widzi w lusterku te same samochody i zwalnia, niech wyprzedzają bo się boi że ktoś go śledzi
                          a tam śledzi, jadą mu na zderzaku i jeszcze oślepiają więc chce je przepuścić

Komentarz

• Mickul
                            RS
                            • 2010
                            • 2847

No i jest pierwszy filmik z mojej kamerki. :evil:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sFunh4jqgJw[/youtube]

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez Mickul
                              No i jest pierwszy filmik z mojej kamerki. :evil:
                              noszszsz k@#wa, klasik, szlag by ich trafił, telefoniści zasrani...
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• natash
                                RS
                                • 2011
                                • 2599

2000 kary i nikt by nie rozmawiał, jak już to tylko raz :diabelski_usmiech , ja nie rozumiem, dlaczego Państwo nie może takich kar wprowadzić... co stoi na przeszkodzie?

Komentarz

• soszek81
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1245

natash - nie wyższe kary tylko egzekwowanie już istniejących.
                                  Co z kary za 2k, jak dalej będą tylko suszyć (wide - 300 wsadów do fotoradarów i 400 laserówcek które w tym roku trafią na drogi)?? Jakby zrobili nagonkę - tydzień łapania za jazdę lewym, kolejny, łapanka za rozmowy telefoniczne bez zestawu, dalej, przejazdy na późnym żółtym i domyślnej zielonej strzałce, kolejny, niesygnalizowanie zmiany pasa i powtórzyli kilkukrotnie w roku, to by do ludzi dotarło.
                                  A tak łapią tylko za prędkość więc mnie z telefonem nie zatrzymają.

Komentarz

• piramida
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 12222
                                    • Superb III (3V3)

soszek81, jeszcze jak by łapali a prędkość w niebezpiecznych miescach typu, szkoły, przejścia dla pieszych czy teren zabudowany a nie na 3 pasmówce czy w czarnej dupie gdzie psy duami szczekają :evil:
                                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• soszek81
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1245

i stoi na tym zad....piu ograniczenie do 70 bo wyjazd z jakiegoś zajazdu....
                                      Też przerabiałem :evil: na szczęście "tylko" upomnienie 8)

Komentarz

• kabanos
                                        RS
                                        • 2011
                                        • 4544
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

soszek81, jeszcze jak by łapali a prędkość w niebezpiecznych miescach typu, szkoły, przejścia dla pieszych czy teren zabudowany a nie na 3 pasmówce czy w czarnej dupie gdzie psy duami szczekają :evil:
                                        Bezpośrednio za znakiem "teren zabudowany"przy wjeździe, lub zaraz przed wyjeżdzając z miasta : :?
                                        Ja za telefon już 2 razy płaciłem ops:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• natash
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2599

Kup zestaw głośnomówiący za 200 złotych, szybko Ci się zwróci

Komentarz

• kabanos
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 4544
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez natash
                                            Kup zestaw głośnomówiący za 200 złotych, szybko Ci się zwróci
                                            Szybko nie szybko. W przeciągu 10 lat to nie tragedia :diabelski_usmiech

Komentarz

• natash
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2599

Oprócz zagrożenia dla innych użytkowników drogi...

Komentarz

• R(+)ammsPaul
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 111

wiem może nie ma się czym chwalić ale ostatnio często mnie spotykają sytuacje że nie mam szans wyhamować na czerwonym i mam mało czasu na przelecenie przez krzyżówkę i nie pozostaje nic tylko depnąć by zdążyć i miłe misie ładnie mi pomachały czerwonym lizaczkiem ;(

Komentarz

• Zorr
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2110

Zamieszczone przez R(+)ammsPaul
                                                  wiem może nie ma się czym chwalić ale ostatnio często mnie spotykają sytuacje że nie mam szans wyhamować na czerwonym i mam mało czasu na przelecenie przez krzyżówkę i nie pozostaje nic tylko depnąć by zdążyć i miłe misie ładnie mi pomachały czerwonym lizaczkiem ;(
                                                  tak się dzieje jak jedziesz szybciej niż 70km/h.

Komentarz

• kabanos
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 4544
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez natash
                                                    Oprócz zagrożenia dla innych użytkowników drogi...
                                                    Niby tak. Ty oczywiście jako "stróż prawa" świecisz przykładem i przez telefon nie rozmawiasz, zawsze jeździsz zgodnie z przepisami i oczywiście (potencjalnie) nigdy nie stworzyłeś zagrożenia na drodze :lol:

Komentarz

Pracuję...