Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loponez
    Ambiente
    • 2011
    • 196

jeżeli karetka naprawdę jechała na sygnale a on nie słyszał to powinien się udać na kontrolne badania słuchu.
    Jeżeli była uprzywilejowana to on winny, jeżeli jednak nie miała sygnałów dźwiękowych a tylko świetlne, to wina karetki. Szukać świadków!
    Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
    nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

loopez - było przerabiane już nie raz - kierowca pojazdu uprzywilejowanego (wide karetka na sygnale) wjeżdżając na skrzyżowanie wbrew przepisom MA BYĆ PEWNYM że nie zagrozi innym uczestnikom ruchu itp. Niezależnie czy go widzą i czy słyszą.
      Jutro mogę podać przykład - dziś już za dużo %
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• kabanos
        RS
        • 2011
        • 4544
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

soszek81, ty też?

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• sosna1
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 463
          • Octavia II (1Z3)
          • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez loponez
          jeżeli karetka naprawdę jechała na sygnale a on nie słyszał to powinien się udać na kontrolne badania słuchu.
          Jeżeli była uprzywilejowana to on winny, jeżeli jednak nie miała sygnałów dźwiękowych a tylko świetlne, to wina karetki. Szukać świadków!
          Włączone zarówno sygnały świetlne jak i dźwiękowe nie zwalniają kierowcy karetki z obowiązku przestrzegania przepisów ruchu drogowego(wjechał na na skrzyżowanie na czerwonym świetle więc powinien zachować szczególną ostrożność),winę ponosi kierowca karetki.
          Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• soszek81
            L&K
            • 2010
            • 1245

kabanos - ja nie

Komentarz

• westwi78
              RS
              • 2008
              • 2940

Zamieszczone przez arturas03
              Kto jest winny w takiej sytuacji i jakie mogą być tego konsekwencje?
              kierowca karetki.

niestety teraz np. w KIA dla policji zamontowali takie sygnały, że je ledwo słychać jak się koło nich przechodzi, a co dopiero jedzie.

Komentarz

• dragster
                Elegance
                • 2009
                • 895
                • Honda

Ostatnio do roboty jeżdżę autobusem i to co osłabiało mnie wcześniej na drodze to jest nic przy tym co teraz:
                1. Rycie się "na chama" w na przystanku żeby zająć wolne miejsca. Momentami nawet wysiadający nie mają jak wysiąść bo już wsiadający ryją się do środka. Dotyczy również emerytów.

2. Rano, 5.30 jest OK. Większość przysypia. Za to powrót w godz 14.30 - 17, co kilka dni jakieś chamstwo. Albo dres przeklinający w rozmowie telefonicznej na cały autobus, albo jakaś inna mendna nawalona.

3. Przydała by się w komunikacji miejskiej kasa, np, żeby był TV i leciało TVN 24 albo coś takiego. No ale jest zrozumiałe, że nie ma, są ważniejsze priorytety (służba zdrowie, policja, przedszkola, czystość w mieście).

3. Przystanki autobusowe. Często pomalowane sprayem, a na wsiach flaszki po gorzole wszędzie.

4. Niszczenie rozkładu jazdy na przystanku. Na szczęście coraz rzadsze.

Czy w autobusach mogłyby być zamontowane kamery z nagrywaniem? Przydałoby się.
                Silnik R18A2.
                http://www.dadrl.org.uk
                http://www.lightmare.org

Komentarz

• TomekRs
                  RS
                  • 2011
                  • 1670

rondo 1 pasmowe, wjezdza taki baran i wlacza jeszcze przed wiazem kierunkowskaz w LEWO, chuj wie po co, po to , zeby za chwile wlaczyc kierunek w prawo i zjechac z ronda. Wytlumaczy mi to ktos logicznie? Tak ucza tych debili na L i potem wypadki sa. Najwieksze zagrozenie robia Ci, ktorzy jada jak pizdy lewym pasem, albo najzwyklej w swiecie boja sie jakis manewr wykonac szybko i potem lubud gwarantowane.

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9942
                    • Ford

Wczoraj, jak to zwykle w sobotę, w Radzyminie targ. A to oznacza mnie więcej tyle, że na ulice miasteczka wyjeżdza masa mniej lub bardziej rozgarniętych kierowców. Oczywiście przy okazji drogi prowadzące do targu oraz miejsca parkingowe są zapchane... Tyle tytułem wstępu...
                    Jadę wczoraj za Fiatem CC. W pewnym momencie Fiat ten zatrzymuje się przed przejściem dla pieszych i przepuszcza ludzi na pasach. Ja oczywiscie staję za tym autem i czekam aż ruszy. Ale NIE: młoda dama wychodzi zza kierownicy zamyka drzwi i blokuje je kluczykiem. No więc ja trąbię, bo blokuje ruch. Ona przechodzi na drugą stronę ulicy. Na to ja otwieram okno i mówię żeby odjechała. A ona popatrzyła na mnie beznamiętnym wzrokiem udającym że nie wie o co chodzi i poszła dalej zostawiajac auto stojące i blokujące ruch...
                    Adam... Używam:
                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• westwi78
                      RS
                      • 2008
                      • 2940

Zamieszczone przez octaviars1
                      Wytlumaczy mi to ktos logicznie?
                      ja za tłumaczenie że to głupota, warna dostałem Bo mnie poniosło

Komentarz

• arturas03
                        L&K
                        • 2009
                        • 1298
                        • Toyota
                        • AGN 1.8 20V 125 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Z tego co wiem to są też głuchoniemi kierowcy, oni też na badania słuchu mają się udać??

soszek jeśli nie sprawi Ci to problemu to bym poprosił...
                        Ktoś zna jakieś wyroki w takich sprawach?
                        Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                        Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

Stań tak jak Socha i Kornacki a potem otwórz drzwi prosto w autobus, stawiam litra jak mandat dostanie kierowca autobusu
                          po dokładniejszym obejrzeniu filmy da się zauważyć, że autobus był juz w ruchu jak Kornacki otworzył drzwi... A to całkowicie zmienia postać rzeczy i wtedy wina jest tylko i wyłączenie po stronie Kornackiego...

Komentarz

• loponez
                            Ambiente
                            • 2011
                            • 196

Zamieszczone przez westwi78
                            niestety teraz np. w KIA dla policji zamontowali takie sygnały, że je ledwo słychać jak się koło nich przechodzi, a co dopiero jedzie.
                            i to niestety jest prawda, ale w przypadku karetek pogotowia to wala po uszach aż miło, ich jest problem nie usłyszeć.
                            Z tego co wiem to są też głuchoniemi kierowcy, oni też na badania słuchu mają się udać??
                            nie muszą, ale informacja o głuchoniemym powinna się znaleźć w Twoim pytaniu i sprawa była by jasna, jedyne co podałeś to to że:
                            Kierowca twierdzi, że nie słyszał sygnałów
                            Napisałem Ci szukaj świadków bo oni mogą świadczyć na korzyść kierowcy. Z podanych przez Ciebie informacji nic nie świadczy przeciw karetce.

Co do podobnych sytuacji:

Uniewinnieniem zakończyła się po 10 latach sprawa Krzysztofa Lichego, kierowcy karetki pogotowia z Bielska-Białej, która jadąc na sygnale zderzyła się z samochodem osobowym (nie ustąpił ambulansowi pierwszeństwa). W wypadku zginęły 3 osoby, a 2 zostały ciężko ranne.

a i tutaj ciekawa dyskusja
                            Witam, mam problem. Mój narzeczony miał wypadek na motorze z udziałem karetki pogotowia. Karetka przejechała na czerwonym świetle, On nie mógł
                            Jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach,
                            nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca!

Komentarz

• soszek81
                              L&K
                              • 2010
                              • 1245

Chwilkę to trwało nim znalazłem.

Nie słyszałem/czytałem aby odwieszono ten mandat (przynajmniej na jednym z forów motocyklowych małopolski takiego info nie było - a by było).

Komentarz

• idas
                                Elegance
                                • 2006
                                • 828

Zamieszczone przez soszek81
                                Chwilkę to trwało nim znalazłem.

Nie słyszałem/czytałem aby odwieszono ten mandat (przynajmniej na jednym z forów motocyklowych małopolski takiego info nie było - a by było).
                                Czyli sprowadza sie to do generalnej zasady, ze na drodze najwazniejsze jest bezpieczenstwo. Kto tego nie przestrzega dostanie mandat
                                VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                                VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• DanielOctavia
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 432

http://www.youtube.com/watch?v=5Un-jqn1LNA panowie kolega nasz z OCP
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI

Komentarz

• Zorr
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2110

rozwalił mnie ostatnio taksówkarz, który miał jedno światło mijania białe (zimne) i drugie "żółte" (ciepłe)
                                    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• sesik
                                      RS
                                      • 2006
                                      • 2165

Zamieszczone przez DanielOctavia
                                      http://www.youtube.com/watch?v=5Un-jqn1LNA panowie kolega nasz z OCP
                                      A co to ma wspólnego z tym wątkiem ?
                                      Best ET = 13.666
                                      Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                      PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                      http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• blind_walker
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 4533
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Byłem dzisiaj zawieźć moją Kobitę na egzamin z prawka do Bytomia. Postawiłem samochód na parkingu i czekaliśmy na jej kolej. Poszedłem po wodę do samochodu i co widzę... Zadrapany zderzak z pozostałościami białej farby. :evil: Mają tam monitoring, więc poszedłem do kasy, powiedziałem jaka jest sytuacja, zaproszono mnie do pokoju, gdzie całość jest obsługiwana. Przewinęliśmy taśmę i winowajcą okazał się kursant białego Grande Punto. :zastrzelic Jakość nagrania do bani, więc rejestracji nie było widać. Rozumie jakby ktoś zostawił karteczkę, każdemu może się zdarzyć, tym bardziej uczącemu się, ale nie lepiej pitnąć i niech się właściciel martwi...
                                        mkII 20VT (600h worked)
                                        Roooooomster

Komentarz

• loru
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 4286
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

który taki zdolny :diabelski_usmiech http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...one,39157.html
                                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Luki80a
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 341
                                            • Octavia III combi (5E5)
                                            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
                                            • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez blind_walker
                                            Rozumie jakby ktoś zostawił karteczkę
                                            Moja ostatnio pojechała autem od teścia do pracy. Po pracy przychodzi, a tu lusterko od pasażera przetrącone. Patrzy, a za wycieraczką poskładane w kosteczkę dwie dyszki :shock:
                                            Co prawda nowego za to nie kupi, ale zdziwienie nie małe.
                                            Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• Bravais
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 164

Zamieszczone przez loru
                                              który taki zdolny :diabelski_usmiech http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...one,39157.html
                                              Bo tak jeździć to trza umic :twisted:

A na poważnie, to skutki przejazdów na późnym pomarańczowym i potem szkoda i samochodów i nerwów, jakby te 30 sekund było tego warte...
                                              -jeździ ze mną od 05.2011
                                              - jeździ ze mną od 04.2015

Komentarz

• Mihau
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 7460
                                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez blind_walker
                                                Przewinęliśmy taśmę i winowajcą okazał się kursant białego Grande Punto.
                                                A jakiś numer telefonu czy coś, jakaś nazwa szkoły?
                                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• natash
                                                  RS
                                                  • 2011
                                                  • 2599

Osłabił mnie gość w Mondeo.

Jedzie "zmiatarka" czyszcząca brzeg jezdni z piachu ok. 5km/h, rondko osiedlowe, skręcamy w sznurku, po 1 pasie w każdą stronę, podwójna ciągła, wszyscy wyprzedzają, przede mną wspomniane Mondeo, wyprzedza, ja patrzę z naprzeciwka miejsce, to za Mondeo, a gość ledwo wyprzedził, ja za nim wracam na "nasz" pas, a gość hebel, myślę sobie stało się coś, czekam, a on sobie wysiada, zatrąbiłem, co robi, otwieram okno, a on "ja do pracowników"... no i tak zostałem za nim, bo inne auta wyprzedzały teraz, nie tylko zmiatarkę, ale i moją skodzinę i mondeo. Miałem gorszy dzień i wpienił mnie niemiłosiernie, bo tak przyhamował, że ledwo się za nim zmieściłem...

Komentarz

• blind_walker
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 4533
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                                    A jakiś numer telefonu czy coś, jakaś nazwa szkoły?
                                                    Kompletnie nic nie widać na nagraniu. Jakość porównywalna z filmikami z pierwszych komórek wyposażonych w aparaty. Po bryle stwierdziłem, że to GP 3d z oklejoną tylną klapą.
                                                    mkII 20VT (600h worked)
                                                    Roooooomster

Komentarz

Pracuję...