Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek^wro
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8321

"Bezwzględnie obowiązkowe jest włączenie odpowiednio wcześnie prawego kierunkowskazu przed opuszczeniem ronda. "
    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• natash
      RS
      • 2011
      • 2599

A jak daje w lewo to jadę bez kierunku?

Komentarz

• sebastian7905
        RS
        • 2009
        • 3488
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Na rondo wjeżdżasz bez kierunkowskazów ,włączasz je dopiero kiedy chcesz opuścić rondo , zaznaczając (sygnalizując) którym zjazdem chcesz zjechać . Jest coś takiego (ale nie ma tego w kodeksie o ruchu drogowym) że wjeżdżają ludziska na rondo i sygnalizują że będą się kręcić w kółko :lol:
        Sebastian
        Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
        Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
        Była Black ELEGANCE by sebastian7905
        Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• kabanos
          RS
          • 2011
          • 4544
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez natash
          A jak daje w lewo to jadę bez kierunku?
          Bez kierunku! Była niedawno zacięta dyskusja na ten temat.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Bo instruktorzy uczą że na rondzie trza jechać z lewym kierunkiem :evil: na YT nawet filmik był :diabelski_usmiech
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• McGan
              RS
              • 2010
              • 3573
              • Superb III (3V3)

bzyq_74, mnie tak nie uczyl, wrecz ochrzanial tych na rondzie, ktorzy lewy odpalali :lol:
              Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
              Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bzyq_74, co więcej, nawet jakiś policmajster się wypowiadał, że tak powinno być. Koniec OT, bo nas ktoś opierloli

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Panowie - poczytać kodeks. Na rondzie z pasem jeśli nie zjeżdzamy z ronda, to lewy jest wskazany. Na rondzie z wieloma pasami ( 2 i wiecej dla niekumatych :P ) ten lewy jest debilizmem, bo sygnalizujemy zmiane pasa.

Niestety narod ciagle ciezko mysli, nie potrafi jezdzic na rondach z 2 pasami i wiecej, bo ludzie nie kumaja, ze jesli zjezdzaja na 3-4 zjezdzie to warto zajac srodkowy tudziez skrajny pas ronda, zjechac wcale nie jest tak trudno. Ale ze swiete krowy musza przed skretem jechac juz 1.5 km danym pasem, to na rondach przyjmuja ta sama zasade ...

Niestety, edukacja kierowcow w PL jest beznadziejna, nie wspomne o systemie egzaminowania - kiedys myslalem, aby byc ezaminiatorem, ale chyba mialbym zdawalnosc na poziomie nie wiekszym jak 10% albo cos kolo promila

Co do kierunkowskazow - dzis pod wro byl fajny wypadek, bo jakis jelop wrzucil kierunek za pięć dwunasta. Jak się narod nauczy, ze pierw wbijamy kierunek, a pozniej hamujemy to juz bedziemy pare kilometrow blizej do "porządkonadrogolandii", a tak narazie panuje na ulicach styl "hamerykanski" - czyli nie da sie a zesraj sie, nie wpusc gada - nie wypada, pokaz fuck'a - fuck wymiata, badz cwaniakiem - jedz zygzakiem, krol szos - krowa polska - jazda srodkiem na burmistrza i inne style japonskie - ogolnie to jakotako kroluje

Najbardziej lubie, jak jedzie kawalkada jełopów, zaden nie wyprzedzi bo ocena i zdolnosc odleglosci to jakas abstrakcja, chyba nabyc mozna ja tylko przy 3 fakultetach na jakiejs politechnice, no i jada takie swiete krowy, odstepy po 2 metry, a jak ja chce wyprzedzic, to zaden miejsca nie zrobi, aby mozna bylo sie schowac co jakis czas ...

I tak to ogolnie sie u nas jezdzi Dlatego warto spasowac ( i nie pretendowac do roli don kichota polskich drog ), wrzucic 5ke, jechac 50tka i ogolnie odpalic Beethovena, Brahmsa czy Musorgskiego w aucie

Dlatego chyba tez zapodam -50, poszerze nadkola i pelen "rollin" bede odstawial z naklejka "Powoly bo sie rozpierdoly" :szeroki_usmiech

Komentarz

• McGan
                    RS
                    • 2010
                    • 3573
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez misiek^wro
                    czyli nie da sie a zesraj sie, nie wpusc gada - nie wypada, pokaz fuck'a - fuck wymiata, badz cwaniakiem - jedz zygzakiem, krol szos - krowa polska - jazda srodkiem na burmistrza i inne style japonskie - ogolnie to jakotako kroluje
                    Zamieszczone przez misiek^wro
                    fajny wypadek,
                    :lol: :lol: 1 :wpysk: Hahaha, dobre :lol:

Ale niestety - czysta prawda. Też mnie irytuje, jak ktoś nagle daje po heblach, a potem wrzuca dopiero kierunek (albo i nie)... I jeszcze wielce zdziwiony jak się po klaksonie czasami da.
                    Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                    Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Le-Ce
                      L&K
                      • 2010
                      • 1313
                      • Octavia I (1U2)
                      • AUM 1.8 20VT 150 KM

Mnie najbardziej podkurwiają :evil:
                      Barany i ondulowane owieczki, co skręcając w prawo, wrzucają "mrygawkę" w ostatniej chwili
                      Za pacjentem/ką sznurek perełek i spokojnie bez bólu można było by się wpasować. Tym czasem dupa z króla :evil:
                      I tak zamiast uśmiechu na licu,
                      lecą pod podsufitkę, gustownie dobrane wiązanki "Kwiatów Polskich",
                      :diabelski_usmiech
                      i zazwyczaj nie Julka Tuwima
                      Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

Ja czasem mam wrażenie, że wymiana przepalonego kierunkowskazu po prostu wszystkich tych "miszczów" przerasta i dlatego go nie używają - albo po prostu nie zmaontowali im go w fabryce :evil:

Inny temat rzeka - królowie prostej, mistrzowie zwalniania na zakrętach... :evil: :evil: :evil:

Komentarz

• piori
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 116

Dobrze, że jest ten wątek. Bo nieraz już się zastanawiam, czy to "oni" (ci z tytułu tematu) są nienormalni, czy to może ja... Bo czuję się czasem jak jakiś odmieniec.

Przykładowo wczoraj jadę z pracy, nowy asfalt, brak ograniczeń prędkości a przede mną ciąg ok. 10 wlokących się aut. Daleko na przedzie prowadzi peleton jakaś niewiasta w civiku, którą chyba pedał gazu parzy w stopę i nie może biedna przekroczyć 60 km/h. No dobra, jedna mogła się trafić, ale czemu reszta się wlecze za nią jak kondukt pogrzebowy za karawanem z nieboszczykiem :?: Oczywiście odstępy minimalne i musiałem wszystkich brać "na raz" bo inaczej się nie da :evil:
                          A pewnie wszyscy w tym peletonie uważają się za świetnych, bezpiecznie jeżdżących kierowców, co nigdy wypadku nie mieli...

Zamieszczone przez Le-Ce
                          Barany i ondulowane owieczki, co skręcając w prawo, wrzucają "mrygawkę" w ostatniej chwili
                          Mieszkam w Płońsku już prawie 2 lata, ale cały czas jestem w szoku patrząc jak ludzie tam jeżdżą. Chyba 99% Płońszczan w życiu nie wyjechała poza to zasyfione miasteczko i nie wie, że w cywilizowanym świecie jeździ się inaczej. Tu po prostu włącza się kierunek na skrzyżowaniu dopiero gdy kręci się kierownicą i jest to norma na każdym skrzyżowaniu czy rondzie. Jeżdżą tak starzy i młodzi, bogaci i biedni, kobiety i faceci. Nawet mój teść tak jeździ (oby tego nie czytał :P ).

Komentarz

• winni77
                            RS
                            • 2009
                            • 2183
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

piori, nawiązując do mojej wypowiedzi w innym temacie o mojej dynamicznej jeździe tico (tak TICO) nie raz zdarzało mi się brać taką kolumnę na raz. Nie raz też się zdarzali ludzie pukający się w głowę na mój widok, ale co ja poradzę, że mając lepsze fury (bo teraz to chyba już wszytko jest lepsze) wloką się jak krowy... Teraz już niestety nie mieszkam w PL i generalnie jakoś nie napotykam w UK na takie zawalidrogi.
                            Mój "Batmobil"

Komentarz

• eggzman
                              Rider
                              • 2008
                              • 465
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BLR 2.0 FSI 150 KM

Mnie dziś osłabił kierownik pontiaca coupe(zapewne spory silnik pod maską). Jechaliśmy za ciężarówką i jakoś nie za bardzo się zbierał do wyprzedania a ja z 3 os, na pokładzie się rozbujałem włączyłem kierunek, zacząłem wyprzedać, a on nagle kierunek ale się ogarnął i nie wyjechał. A za jakieś 3 km. wyprzedał mnie na podwójnej ciągłej, gdzie za 500m zaczynała się obwodnica z dwupasmówką. MASAKRA :evil:
                              Kacper
                              Opel Combo C 1,6 8v
                              O2 Combi 2.0 FSI

Komentarz

• blind_walker
                                RS
                                • 2010
                                • 4533
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Osłabiły mnie dzisiaj 2 kobietki.
                                Pierwsza sytuacja. Jadę, myję szyby, normalna rzecz, że za sobą zostawia się mgiełkę. Pani w BMW chyba o tym nie wiedziała, bo wyprzedziła mnie na ciągłej, zwolniła i zaczęła myć szyby, potem ogień.
                                Druga sytuacja. Przejeżdżam przez torowisko, jak Bóg przykazuje wolno i delikatnie. W oddali widzę, że się korkuje, więc nie przyspieszam normalnie, tylko nieco wolniej. Kobieta za mną nie wytrzymała, wyprzedziła, obtitała, zaczarowała rękoma i od razu musiała ostro hamować, żeby nie najechać na poprzedzające auto.
                                mkII 20VT (600h worked)
                                Roooooomster

Komentarz

• McGan
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 3573
                                  • Superb III (3V3)

Ja mam chyba auto za całe... Wczoraj na obwodnicy na odcinku może 15km, nie zliczę, ilu matołów bez kierunków, wciskali się przed maskę, wręcz jeden gość mnie prawie staranował, jak chciał tira wyprzedzić - ale wtedy już się wkurzyłem i gościa za tym tirem trzymałem przez parę metrów, chyba się zgotował :lol: Potem wyrwał na prawym tak, że chmura dymu za nim, ale dalej jakby stał w miejscu :P

Komentarz

• szkoda
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 22543

heh, kretyn :lol:
                                    saport techniczny baj DGW
                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                    była BXE '08 190kkm
                                    no i nie ma :-)

Komentarz

• zepter00
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2304

kierowca ciężarówki pokazuje kto ma pierwszeństwo :shock: http://www.liveleak.com/view?i=bd8_1334506040 :shock: :shock:
                                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• loru
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4286
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

co za durne babsko http://www.tvnwarszawa.pl/informacje...bic,41486.html
                                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• szkoda
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 22543

loru, :shock:
                                          saport techniczny baj DGW
                                          była BKD+DSG '05 120kkm
                                          była BXE '08 190kkm
                                          no i nie ma :-)

Komentarz

• Zorr
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2110

loru, za komentarzem: "Powinna odpowiadać za usiłowanie zabójstwa"

blind_walker, Ty pryskasz sobie szyby, ale ktoś za Tobą może właśnie, ciesz się z wyczyszczonego pełnym detailing'iem autka, a tutaj mu jakieś "g&wno" leci na cały lakier. Ja osobiście staram się nie pryskać jak coś jedzie za mną.

Co do drugiej sytuacji, podobnie miałem wczoraj na autostradzie. Tiry się wyprzedzały i za dużo miejsca zostawiłem sobie z przodu, bo jakiś kierowca stwierdził, że jest miejsce więc prawą stroną mnie wyprzedził, po to aby być o 1 miejsce bliżej tira.
                                            Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                            Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• kabanos
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 4544
                                              • Octavia I combi (1U5)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jest parę innych sposobów na popełnienie samobójstwa. Niekoniecznie trzeba brać kogoś ze sobą :?

Komentarz

• loru
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4286
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kabanos
                                                loru, za komentarzem: "Powinna odpowiadać za usiłowanie zabójstwa"
                                                jak najbardziej
                                                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

Zamieszczone przez Zorr
                                                  blind_walker, Ty pryskasz sobie szyby, ale ktoś za Tobą może właśnie, cieszył się z wyczyszczonego pełnym detailing'iem autka, a tutaj mu jakieś "g&wno" leci na cały lakier. Ja osobiście staram się nie pryskać jak coś jedzie za mną.

Mnie mega wk... ogarnia, jak mi ktos pryska na fure - glownie ludziska tak robia stojac na swiatlach i majac zle wyregulowane spryski - jednego goscia raz zj... bo 9 godzin robilem od rana auto, a mi sk... popryskal ... :evil: :evil: :evil: :evil:

Komentarz

• kabanos
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 4544
                                                    • Octavia I combi (1U5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

loru, to nie mój komentarz :roll:

Komentarz

Pracuję...